Turvallinen vai haavoittuva - kohti turvallista oppilaitosta!

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
”Ikäjohtaminen” JHL-amk-verkoston yhteishanke Tapaaminen JHL:ssa Keskustelussa esille nostettuja näkökulmia
Advertisements

Normaalikoulujen lukioiden OPH-rahoitteinen hanke
ARVO Kehittyvä ammattikorkeakoulu ja moniammatillinen opettajuus sekä työelämäosaaminen vanhustyön alueella Projektin ajoitus 2003–2005.
Osuuskunta mukana yrittäjyyskasvatuksessa Leena Varis
VESIKANSAFOORUMI YHTEISÖPROJEKTI LÄHIPALVELUALUEELLA.
SOSIAALI- JA TERVEYSALAN JÄRJESTÖJEN JA YHDISTYSTEN KUMPPANUUSFOORUMI Tervetuloa.
Pirkko Rimpilä-Vanninen
RHi ARVO Kehittyvä ammattikorkeakoulu ja moniammatillinen opettajuus sekä työelämäosaaminen vanhustyön alueella Projektin ajoitus 2003–2005.
J Kangasniemi 2010 Valtion rahoittama opetustoimen henkilöstökoulutus Tätä kalvosarjaa päivitetään verkossa. Varmistathan että käytössäsi on viimeisin.
FUAS-liittouma – maan suurin ammattikorkeakoulukokonaisuus July 2,
Hyvän ikääntymisen kehittämisympäristö Sonectus
Verkko-opetuksen laadunhallinta yliopistoissa – millä toimenpiteillä yhdessä eteenpäin Janne Sariola, Annikka Nurkka, Sari Tervonen
NUPPU 2 – Keski-Pohjanmaan osahanke osana PaKaste 2 -hanketta 1.
Projektit työelämäyhteistyön muotona OVET- ja VALOA –hankkeet Elopäivät, Helsinki,
Työturvallisuus koulun arjessa
TTL Sosiaalisessa mediassa
Avoin-Web Pro -projekti SISÄLLÖNTUOTANTO Eija Varis Info
Kaustisen seutukunnassa on 29 erillistä perusopetuskoulua luokat perusopetuskoulua luokat 7-9 (yläasteet) 4 lukiota.
Kolmen oppilaitoksen suunnitteluosaamisen yhdistämisellä Tehdään pitkän tähtäimen kehittymissuunnitelma Etsitään uudenlaisia mentorointikäytänteitä Vahvistetaan.
Opiskelijakunta Pekka Halosen akatemiassa Päivitetty
Tehostetun ja erityisen tuen kehittäminen esi- ja perusopetuksessa
Mika Väyrynen tuottaja
Tämän esityksen pohdittavana teemana on yleisen kehittämisen näkökulmasta koulun toimintakulttuuri Lähtökohtaisesti jokaisessa kouluyhteisössä tarvitaan.
TUTKOKE Turun normaalikoulussa PM/MH. Mikä TUTKOKE?  Tutkimus-, kokeilu ja kehittämistoiminta  Tavoite määritelty harjoittelukoulujen strategiassa.
FUAS Kielet ja viestintä
OPPILAS- JA OPISKELIJAHUOLTOLAKI
Laajennetun työssäoppimisen kokeilut sähkö ja elektroniikka, kone ja metalli, auto ja logistiikka Laajennetun työssäoppimisen kokeilut, Unto Tervo
Työikäisen CP-vammaisen fyysinen, psyykkinen ja sosiaalinen hyvinvointi ja toimintakyky ja niiden ylläpitäminen Kuntoutuspolut ja asiantuntijaverkostot.
KUHA: TIETOKANTAPOHJAINEN WWW-SOVELLUS OPINTO- OHJAUKSEEN Kati Mäki-Kuutti Tietotekniikan graduseminaari
pk Sopimusvuori ry & Sopimusvuorisäätiö Järjestö Sopimusvuori ry & Sopimusvuorisäätiö palveluntuottaja päivittäin yli 600 kuntoutus- ja hoitopaikkaa.
Peda-forum –päivät Opetuksen kehittäminen Helsingin yliopiston strategia Opetuksen ja opintojen kehittämisohjelma.
www.nuorisokanuuna.fi1 Toimintasuunnitelmasta 2014 poimittua Seinäjoki.
Hyvinvointi- ja teknologiaseminaari Hyvinvointiteknologian jatkotutkinto ov Informaatioteknologian erikoistumisopinnot 20 ov Hyvinvointiteknologian.
Varhaiskasvatuksen kehittämisen haasteet Pirkanmaalla
Vapaaehtoistyön kansallinen strategia – hanke Aspa yhteistyössä Kansalaisareena ry:n kanssa Jatta Vikström
EUTRAIN Comenius 2.1 Projekti Fysiikan ja kemian opettajakoulutuksen yhtenäistäminen Euroopassa.
W w w. h a m k. f i TUPA - Työpaikkaohjaajien kouluttajakoulutus Lähipäivä 4 KEHITTÄMISTILANTEEN ARVIOINTI – TUPA-KEHITTÄMINEN OPETTAJAN TYÖN JA OPPILAITOKSEN.
Kirsi Nuorsaari ja Jonna Heikkilä
School-university partnership Kokemuksia koulun ja yliopiston välisestä kumppanuusyhteistyöstä kokosi: Erja Syrjäläinen.
IKÄÄNTYVÄN VÄESTÖN TOIMINTAKYVYN JA ITSENÄISEN SELVIYTYMISEN EDISTÄMINEN Korkeakoulujen aluekehitysstrategia Tasapainoisen kehityksen Suomi 2015 Valtioneuvoston.
IKÄÄNTYVÄN VÄESTÖN TOIMINTAKYVYN JA ITSENÄISEN SELVIYTYMISEN EDISTÄMINEN Korkeakoulujen aluekehitysstrategia Koulutus ja tutkimus Opetusministeriön.
Rehtori Tuula Tervonen. * Tervetuloa, rehtori Tuula Tervonen * Opiskeluasiaa, psyykkari Taina Härmä * Ajankohtaista, rehtori * Sähköinen opiskelu ja.
Sosiaalityön käytännön, koulutuksen ja tutkimuksen strategista kumppanuutta Itä-Suomen yliopistossa Katri Savolainen Projektipäällikkö Itä-Suomen yliopisto.
HEIDI, PÄIVI JA ANU Vammaisasioiden oppimis- verkoston koordinaattorit Mikä Innokylä on? Juha Koivisto.
Turvallisuusosaamisen kehittäminen Turvallisuustekniikan neuvottelukunta (TENK) Turvallisuus- ja kemikaalivirasto (Tukes) Kemianteollisuus ry.
SAJO Riika KOULUJEN JA OPPILAITOSTEN TURVALLISUUTTA EDISTÄVÄ VALTAKUNNALLINEN KEHITTÄMISVERKOSTO.
TERVETULOA! Opiskeluhuollon oppimisverkosto Marke Hietanen-Peltola Johanna Jahnukainen.
Pirjo Rauhala, Miten verkostot voisivat toimia yliopistoissa? 1 Miten verkostot voisivat toimia yliopistoissa? Alustus Suomen virtuaaliyliopiston.
Perusopetus Osaamisen kehittäminen TOIMINTAKULTTUURIN MUUTOS - OPS 2016 Organisaation osaaminen – yhteisön osaaminen – yksilön osaaminen.
Oppimis- ja koulutustoiminnan analytiikan jaosto 3. 4
TERVETULOA LENTÄVÄNNIEMEN KOULUUN
Yksilöllisten polkujen toteutuminen
Th, TtM, kehittämispäällikkö Ulla Korpilahti
PERUSOPETUKSEN OPPILASHUOLTO
Kuraattorit ja psykologit toisella asteella
Minno meets Innokylä - törmäyskohtia
Elinikäinen ohjaus Suomessa
Tasa-arvosuunnitelma
Opetussuunnitelmauudistuksellako uuteen lukioon?
Tervetuloa! Ohjelma: Tervetuloa! Kuntatiimien kokeilupalautteet (ja tavoitteet muutamalla tiimillä) a) Monialainen työ b) Neuvokas.
Vaalit
Terveydenhuollon menetelmien arviointi 2018-
Uudet opetussuunnitelmat – oppiminen muutoksessa?
Tampereen kaupunkiseudun TVT-suunnitelma, Treduka
Perhekeskus kevätseminaari 23. 5
Kuraattorit ja psykologit toisella asteella
Kehittämisen jatkoyhteistyöstä sopiminen
Kehittämisen toimijat – systeeminen taso
Kehittämisen jatkoyhteistyöstä sopiminen
Ammatillisen koulutuksen reformin vaikutus vankilaopetukseen
Esityksen transkriptio:

Turvallinen vai haavoittuva - kohti turvallista oppilaitosta! OPTUKEn ensimmäinen Oppilaitosten turvallisuuskulttuurin tutkimus- ja kehittämissymposium ti-ke 8.-9.02.2011 Kasvatustieteiden yksikkö, Hämeenlinnan toimipiste

Mikä ihmeen OPTUKE? Oppilaitosten turvallisuuskulttuurin kehittämisverkosto, OPTUKE, on monialaiseen asiantuntijuuteen perustuva yhteistyöelin. OPTUKE pyrkii vastaamaan oppilaitosten turvallisuuskulttuurin kehittämistarpeeseen, jotta kaikkien oppilaitoksissa työskentelevien, niin opiskelijoiden ja oppilaiden kuin opettajien ja muun henkilökunnan hyvinvointi ja turvallisuus olisivat taattuja; myös erityisissä uhka- ja vaaratilanteissa. Puolimatkan koulu / Hyvinkää Sariolan koulu / Kangasala Hämeenlinnan normaalikoulu

OPTUKE-verkoston tavoitteet ja toimintamuodot: Nostaa esiin oppilaitosten turvallisuuskulttuurin kehittämistä koskevia sekä tutkimuksesta että arjen haasteista nousevia kysymyksiä.

OPTUKE-verkoston tavoitteet ja toimintamuodot: 2. Koota yhteen monialaista asiantuntemusta uudenlaisten toimintamallien kehittämiseksi.

OPTUKE-verkoston tavoitteet ja toimintamuodot: 3. Edistää laaja-alaisen, suunnitelmallisen, aktiivisen ja avoimen turvallisuuskulttuurin syntymistä ja kehittymistä oppilaitosten arjessa. Verkoston yhteistoiminnan muotoja ovat tutkimus- ja kehittämistyö, koulutusten suunnittelu ja järjestäminen, kansallinen ja kansainvälinen asiantuntijatoiminta, tiedonvälitys sekä eri asiantuntijatahojen keskusteluyhteyden edistäminen ja tulevaisuuden turvallisuushaasteiden kartoittaminen.

Symposiumin tavoitteet: Avata ja monipuolistaa turvallisuuden käsitettä oppilaitoskontekstissa. Koota yhteen oppilaitoksen turvallisuuskulttuuria koskevia tutkimus- ja kehittämishankkeita sekä toimijoita. Tarjota menetelmiä ja välineitä turvallisuuskulttuurin arviointiin ja kehittämiseen. Tarjota mahdollisuus moniammatillisten verkostojen rakentamiseen.

Oppilaitoksen turvallisuuskulttuuri Johtaminen Opettaja Oppilas Ohjeet ja säännöt Toiminta Oppilasryhmän dynamiikka Fyysinen tila Materiaalit, välineet, laitteet, koneet

Symposiumin järjestämiseen ovat myötävaikuttaneet: OPTUKE-verkoston aktiiviset jäsenet Tampereen yliopiston Kasvatustieteiden yksikkö Etelä-Suomen aluehallintovirasto Hämeenlinnan toimipisteen henkilökunta: hallintohenkilökunta, atk-henkilökunta ja virastomestarit Luokanopettajakoulutuksen opiskelijat: opastus, kahvitus ja herättelevät sarjakuvat

Antoisia symposiumpäiviä! Toivottaa OPTUKE ja Tervetuloa! Antoisia symposiumpäiviä! Toivottaa OPTUKE ja Kasvatustieteiden yksikkö Puolimatkan koulu / Hyvinkää Sariolan koulu / Kangasala Hämeenlinnan normaalikoulu