EVU:n 40-v. historiakirja Alustava suunnitelma Kari Kallio 25.10.2007.

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
DRAMATURGIAN PERUSKÄSITTEISTÖÄ
Advertisements

Median kohtaaminen EuroSkills-kilpailijana edustatte:
Verkkopooli Seuraneuvottelupäivät Seuraneuvottelupäivät SHL 2006 / J. Lahti.
Tilannekatsaus.  Espoon kaupungin kanssa 15 vuoden sopimus Karakallion kentän käyttöoikeudesta. Sopimus alkaa  Perustettu Hornankattila Oy.
JÄTEVEDENPUHDISTUS JA ONGELMA JOKA RATKAISTAAN YHDESSÄ.
Jumalan kanssa.
LinkedIn - verkostoitumispalveluna Kiravo – kirjasto avoimena oppimisympäristönä Biblär – biblioteket som ett öppet lärcentrum.
JALANJÄLJET HIEKASSA - käännös englanninkielisestä tekstistä
Alustava liiketoimintasuunnitelma
1. kysymys  Ikäjakauma vuotta  Teemahaastatteluun vastanneista on:  Miehiä 60%, naisia 40%  Työssäkäyviä 55%, opiskelijoita 45%  Tampereella.
Hannu Keränen & Tiitus Lahti
Tikkurila 10 The City of dreams
LinkedIn yritystoiminnan tukemisessa Kiravo-projekti 2012 Kiravo – kirjasto avoimena oppimisympäristönä Biblär – biblioteket som ett öppet lärcentra.
Rakkaat ystäväni!.
WE LOVE HELSINKI.
”Eli sillon lähtee uimahallille ja ui kilometrin”
TTL Sosiaalisessa mediassa
Käyttöohje: Kuinka luoda käyttäjätili. (Painamalla F5 voit katsoa tämän diaesityksen)
VIURUNIEMI Ulkoilupäivän yhteydessä Paikalla Paavo-kierroksen tilaisuudessa oli yli 20 ihmistä. Kaupungin edustajana oli Jukka Orenius. Leader Joensuusta.
Ikäihmiset ongelmapelaajina Narratiivisuus apuna
Seuratoiminnan kehittäminen
Tutkimusosasto Mitä ja miksi? Tutkimuksen tavoitteena on selvittää, millaisia kokemuksia nuorilla on täystyöllisyysmallista ja työvoimatalossa työskentelystä.
”Jos menisin toimistoon ja se ihminen tietää mitä tarvitsen, ei ehdota mitä tekisin, se odottaa mitä kysyn” Bikva-arviointimallin soveltaminen käytännössä.
Kuusamon kaupungin päiväkotien lastentarhanopettajien ammatillisen kasvun kokemuksia kasvatus-kumppanuuskoulutuksesta Jonna Kylli Terhi Manninen Opinnäytetyö.
Jouni Viuhko 2010 Pilkun käyttäminen.
Uusi testamentti alkukieli kreikka 27 kirjaa
Orientaatio: Miksi näytän tämän videoklipin?
Suunnitelma paperittomasta kokouskäytännöstä koko luottamushenkilöhallinnolle Kaupunginhallitus
Analyysi Analyysi = kreik. irrottaa: hajottaa osiinsa, eritellä, jäsentää. voi käsitteellisesti tarkoittaa kahta erilaista asiaa: muotoanalyysi: miten.
Suotuisan oppimistarinan rakentaminen ET- koulutus/T3/ Tapio Malinen.
YHTEISTOIMINNALLINEN & YHTEISÖLLINEN OPPIMINEN
PILKKU.
Klubin arvojen määrittelyprosessi. Arvoprosessi Klubin tulee selvittää itselleen miksi arvot ovat tärkeitä. Arvoja ei kannata pohtia vain siksi, että.
Piirileiri Kosmos’15.
Miksi kuulua Tietotekniikan liittoon? OSAAMISEN KEHITTÄMINEN Maaliskuu 2007.
KUVAKÄSIKIRJOITUS  Kuvakäsikirjoitus on kuvallinen ja/tai kirjallinen selvitys siitä, millaisin kuvin tarina aiotaan kertoa.  Kirjallisessa muodossa.
Elina Kauhanen Vantaan ammattiopisto Varia, Talvikkitien toimipiste
Maahanmuuttajien työmarkkinaintegraatio Vuosina Suomeen muuttaneiden tarkastelua vuoteen 2007 asti Dos. Annika Forsander Maahanmuuttoasioiden johtaja.
DIALOGI Dialogi on kahden tai useamman ihmisen vuoropuhelua.
Miksi on olemassa hiiriä?  Mitkä tekijät ovat johtaneet hiirien syntyyn? (kausaalinen selitys)  Mitä tarkoitusta/päämäärää varten hiiret ovat olemassa.
Pro gradu-tutkimuksen ohjausseminaarit Raija-Leena Punamäki, prof. Graduaiheet
KUVAKÄSIKIRJOITUS Kuvakäsikirjoitus on kuvallinen ja/tai kirjallinen selvitys siitä, millaisin kuvin tarina aiotaan kertoa. Kirjallisessa muodossa kerrotaan.
ITKY104 IT kaikkialla, 2 op Alku- ja perusinfo
Rotaryriihi, www-sivut Pohdittavaa: 1.Ketä varten / kenen tarpeisiin ? 2.Mitä pitää sisältää ? 3.Miten ylläpidetään ? 4.Miten / mihin käytetään ?
Hiitolan-Kurkijoen sukututkimuspiiri Kuukausitapaaminen Loimaa ”Mistä lihaa luiden ympärille” (sukupuu ei ole vielä suvun tarina) Ahti Kurri.
Funktio.
Korkeakouluopiskelutaidot 5 op Tutkinto-opetuksen seuraaminen
Historia tarkoittaa aikaa tästä hetkestä taaksepäin. Historia on tiedettä, tutkimusta menneistä tapahtumista. Lähteet kertovat menneisyydestä: Arkelogiset.
Papisto turvaa jatkuvuuden
Tarina - ikiaikainen tapa kertoa asioista!. Ihmiskunta on aina kertonut tarinoita: leirinuotioilla, satujen muodossa, elokuvissa, tv-sarjoissa, kolumneissa,
TUTUSTU KIRJAILIJAAN Tarinoita kirjoittajan takaa.
LAPSEN ESIOPETUSSUUNNITELMA Lapsen nimi Esiopetuspaikka ja toimintavuosi Esiopetuksesta vastaava opettaja Syntymäaika HuoltajuusYhteishuoltajuusYksinhuoltajuus.
Suomen kallioperän kehitys
7. Pyhien kirjojen tulkinta ja tutkimus
Hallitus pohti kokouksessaan 5. 1
OHJEITA HISTORIAN KOKEESEEN
Kuvia helluntaiseurakunnasta
Muista nämä aineisto- tai dokumenttitehtävään vastatessasi:
KERTOJA Kirjailijan tekstiä varten luoma puhuva tai kirjoittava ääni, joka vastaa tekstin kerronnasta.
ESSEE.
Kirjoita tähän Kirjoita tähän Kirjoita tähän Kirjoita tähän Kirjoita tähän Kirjoita tähän Kirjoita tähän.
Artikkelin rakenne Miettikää ryhmissä:
VOIMAVAROJEN TALO Piirrä vihkoon/paperille talo, jossa on 5 kerrosta ja kussakin kerroksessa 2 huonetta Mieti ensin itseksesi kysymyksiä ja kirjaa ajatuksiasi.
Kappale 10 Raamattu Sara ja Ville.
Mitä historia on?.
Suomen Ekonomien jäsenlähettilyys
Rakennetun ympäristön paikkatiedot RYM-C2004
Kysely yleisille kirjastoille 2013
Oma osaston käyttöön! Esityksen tavoitteena:
Esitys Pirkanmaan pipliaseuran seminaarissa
Esityksen transkriptio:

EVU:n 40-v. historiakirja Alustava suunnitelma Kari Kallio

Historiakirja Miksi nyt? •Seurassa toimii tällä hetkellä paljon ihmisiä, jotka tietävät hyvin vähän seuran synnystä ja alkuvuosien toiminnasta •Elossa on niitä, jotka olivat perustamassa EVU:a •Mm kaikki puheenjohtajat ovat vielä elossa

Historiakirja Tehtävä •Kertoa miksi EVU aikoinaan perustettiin. •Kertoa miten seura on toteuttanut perustajien ajatuksia. •Kertoa miten EVU on muuttunut ja kehittynyt. •Kertoa miten EVU:n toimintaedellytykset ovat muuttuneet neljän vuosikymmenen aikana. •Selvittää mikä on EVU:n ainutlaatuisen toiminnan jatkuvuuden salaisuus. (Perheet, vapaaehtoiset jne.) •Kuvata EVU:n ja Vantaan kaupungin suhteita. •Kuvata EVU:n ja talouselämän/sponsoreiden suhteita.

Historiakirja Tehtävä •Selvittää suhteiden kehitys liittoon. •Selvittää EVU:n sijoittuminen pääkaupunkiseudun kiekkokartalla. •Selvittää, mikä tekee EVU:sta EVU:n. •Selvittää mitä on EVUlaisuus.

Historiakirja Menetelmä •Haastattelut •Pöytäkirjat •EVU-SANOMAT •Vantaan Sanomat •Muu painettu aineisto

Historiakirja Tyyli •Ei historiikki EVU:sta vaan EVU:n tarina. •Tarina syntyy ihmisten kertomuksista. •Ihmiset tekivät EVU:n ja ihmiset ovat pitäneet EVU:n hengissä 40 vuotta. •EVU:n ääni on ihmisten ääni. •Tämä on historiakirjan ydin. Sen ympärille kietoutuu koko kirja.

Historiakirja Sisältöluonnos Tarina etenee vuosikymmenittäin 1.Johdanto »Perustellaan kirjan tarpeellisuus ja kerrotaan millaiseen kaupunkiin ja jääkiekkomaailmaan EVU syntyi. 2.Historiikki –Perustuu haastatteluihin ja dokumentteihin. –Ihmisiä tapahtumien takana ja edessä. –Kaivetaan esille evulaisuutta sen eri muodoissa ja yritetään vastata kysymykseen, mikä on EVU:n salaisuus.

Historiakirja Sisältöluonnos 3.Ihmiset. –Annetaan ilmiöille ja tapahtumille kasvot ja ääni. –Mennään uutisten taakse ja tehdään ”uutisia”. –Turnaukset vapaaehtoisten kautta. 4.Huippukohdat. –Urheilulliset menestykset, kuten mestaruudet jne silloisten junnujen, nykyisten miesten haastattelujen kautta.

Historiakirja Sisältöluonnos 5.Junnumme NHL:ssä. –EVU lienee ainoa kasvattajaseura, joka voi esitellä toistakymmentä NHL:ssa pelannutta tai pelavaa junnua 6. Evulaiset kirjoittavat tarinaa seuran kotisivuilla. –Kannustetaan entisiä ja nykyisiä jäseniä kirjoittamaan omia muistojaan ja tarinoitaan historiakirjalle varatuille sivuille. –Näin saadaan elävää ja tuoretta historiaa aina kirjan painamiseen asti. –Sen jälkeen evulaiset kirjoittavat historiaa seuraavan vuosikymmenen netissä.