SOSIAALI- JA TERVEYSALAN JÄRJESTÖJEN JA YHDISTYSTEN KUMPPANUUSFOORUMI 17.11.2010 Tervetuloa.

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Kysely vertaistuen kehittämisen tarpeista. 1. Millainen rooli vertaistoiminnalla ja vertaistuella on yhdistyksenne missiossa ja visiossa?
Advertisements

Sosiaali- ja terveysala toimintaympäristönä: VerkkoSote Sosiaali- ja terveysala toimintaympäristönä ITK-konferenssi.
Hyvinvointikuvaus käytäntönä – tukea terveyden edistämisen suunnitteluun.
Kumppanuudella kohti hyvinvointia Tavoitteena on luoda järjestö- ja kansalaistoiminnan alueellinen toimintamalli terveyden ja hyvinvoinnin edistämiseksi.
Kumppanuusyhteistyö Hankefoorum Lahti Erityisasiantuntija Anne Astikainen SOSTE.
Katja Mikkonen Kari Niklander
Lähipalveluhanke / Hämeenlinna (erityisesti Kalvola) Juva, Joroinen, Rantasalmi = JJR Porin yhteistoiminta-alue (Luvia,
VESIKANSAFOORUMI YHTEISÖPROJEKTI LÄHIPALVELUALUEELLA.
Kohti suunnittelu- ja konsulttialan tulevaisuutta Toimenpide-ehdotuksia Ohjausryhmä TEKES MK.
Vanhuspalvelulaki käytännön työssä
Terveyden edistämisen politiikkaohjelma Kulttuurin hyvinvointivaikutusten toimintaohjelman asiantuntijaryhmä
Etelä-Kymenlaakson kuntien turvallisuussuunnitelma
Janne Peräkylä Sosiaali- ja terveysministeriö HYVINVOINTIPALVELUT JA KUMPPANUUSYHTEISÖT.
Keskustelutilaisuus hedelmöityshoitotoiminnasta Jussi Holmalahti, FaT Johtaja Valvira.
Turvallinen vai haavoittuva - kohti turvallista oppilaitosta!
Kouluterveydenhoitaja lasten liikunnan edistäjänä ja tukijana
Hyvinvoinnin ja terveyden edistäminen uudessa terveydenhuoltolaissa ja kuntien ja sairaanhoitopiirien yhteistyössä – sisäistetäänkö salutogeneettinen.
Toteutuuko järjestöjen ja kuntien välinen kumppanuus KUUMA-alueella
Toimintasuunnitelma – Lapin sosiaali- ja terveysalan järjestöjen yhteistyöhanke.
Vapaaehtoistyön kehittämishanke Lapin Sinisarastus ry
Jyväskylä Keski-Suomen sosiaali- ja terveydenhuollon palvelurakenneselvitys Integraatioseminaari Pauli Partanen, valtuuston puheenjohtaja.
LIIKUNTAPALVELUT Estakari, Hietanen, Jokijärvi ja Tapiola.
YHTEISTYÖ Yhteistyö lähti tarpeesta tavoittaa, ohjata ja neuvoa yhteisiä asiakkaita Haluttiin tarjota nuorille monipuolisia koulutuksia Vältettiin päällekkäistä.
Lasten ja nuorten hyvinvointisuunnitelma
KU-selvitys Demokratiamallit Järvenpää-talo.
Avustus, Elina Varjonen1 Kansalaisjärjestötoiminnan edellytykset ja merkitys hyvinvoinnin rakentamisessa Pohjois-Karjalan maakunnan järjestöpäivät.
Sosiaali- ja terveysjärjestöt kumppanina yhteispalveluissa Anu Kari Keski-Suomen sosiaali- ja terveyspolitiikan kehittämispäivät
Järjestöt ja kunta – kumppanuuden uudet askeleet
HPH konferenssi Turku 2011 Improving health gain orientation in all services: Better cooperation for continuity of care Koordinaattori Virpi Honkala, STES.
NOPS – hanke LbD –arjen onnistumisia Leppävaara Projektipäällikkö, lehtori Pirkko Rimpilä-Vanninen NOPS Projektipäällikkö.
Järjestöt ja kunta- ja palvelurakenneuudistusprosessi Pohjois-Karjala Järjestöfoorumi 25.10: työryhmä valmistelemaan asiaa Työryhmässä : Sosiaali- ja terveysturvan.
ETELÄ-KARJALAN SOSIAALI- JA TERVEYSPIIRI SOTE – uudistus, missä mennään – miten ja millä eteenpäin.
pk Sopimusvuori ry & Sopimusvuorisäätiö Järjestö Sopimusvuori ry & Sopimusvuorisäätiö palveluntuottaja päivittäin yli 600 kuntoutus- ja hoitopaikkaa.
Avustusosasto, Pekka MYKRÄ, Vapaaehtoistyön haasteista Pekka Mykrä kehittämispäällikkö
Tiedon ja tiedon käytön merkitys työelämän arjessa tänään ja huomenna Marjo Huovinen-Tervo Ylihoitaja Kainuun maakunta –kuntayhtymä, Sosiaali-
Sote –uudistus järjestöjen näkökulmasta , Järjestöjohdon foorumi, Siuntio Johtaja Riitta Särkelä.
TURUN LASTEN JA NUORTEN HYVINVOINTIKUMPPANUUS TAUSTAA Turun koulut liikkeelle – hankkeen myötä syntynyt innovatiivinen kumppanuus koulujen ja kaupungin.
Sininauhaliitto on kristillisten päihdejärjestöjen keskusliitto
Hiiden alueen hyvinvoinnin tila Eija Tommila.
Julkisen sektorin ja järjestöjen yhteistyö vanhustyön kehittämisessä YHTEISTYÖ SENIORI- JA VANHUSTYÖSSÄ SEMINAARI LUOSTOLLA Marko Palmgren Suunnittelija.
Perusterveydenhuollon yksikkö Lapin shp Valtuustoseminaari / Tapio Kekki.
Tuula Partanen Hyvinvoinnin ja terveyden edistämisen koordinaattori Eksote Hyvinvoinnin ja terveyden edistäminen Toimintarakenteet 2013.
Miten kunnat makaavat? Kunta-alan ajankohtaiskatsaus Kunnat haasteiden edessä -kuntaseminaari Joensuu Toimitusjohtaja Jari Koskinen
Sosiaali- ja terveydenhuollon toimintajärjestelmä
JJ RAY Avustusosasto1 MITEN RAY:N UUSI AVUSTUSSTRATEGIA HUOMIOI ERITYISRYHMÄT? Valtakunnalliset vammaisneuvostopäivät Naantali Janne Juvakka.
HEIDI, PÄIVI JA ANU Vammaisasioiden oppimis- verkoston koordinaattorit Mikä Innokylä on? Juha Koivisto.
Rakennetaan kumppanuutta Pohjois-Savossa Seija Korhonen Järjestöfoorumi Kuopio
Yhdistykset kumppaneina kunnan kanssa – tasavertaista yhteistyötä Huhmari Kari Hyvärinen, yhteistyökoordinaattori Pohjois-Karjalan kansanterveyden.
Seminaarin kokoava puheenvuoro LasSe –hankkeen päätösseminaari Kehittämispäällikkö Arja Hastrup.
www.yhteisokeskus.fi Järjestöjen ja kuntien välinen yhteistyö Milja Karjalainen Satakunnan yhteisökeskus Sirpa Kynäslahti Porin kaupunki.
THL HYTE-oppimisverkosto Kommenttipuheenvuoro Ritva Pihlaja erityisasiantuntija, kunta-järjestö-yhteistyö Yhdessä enemmän! Poikkihallinnollinen.
Perusopetus Osaamisen kehittäminen TOIMINTAKULTTUURIN MUUTOS - OPS 2016 Organisaation osaaminen – yhteisön osaaminen – yksilön osaaminen.
HealthHUB Mika Vuori Tampereen kaupunki
Järjestöt Satasotessa
Terveydenhuollon järjestämissuunnitelma Perusterveydenhuollon yksikkö - Lapin shp Ohjausryhmän kokous TÄNNE VOIT LISÄTÄ OMIA HUOMIOITASI,
JÄRJESTÖN JA JULKISEN YHTEISTYÖN PULMAT
Asiakaslähtöisyys hankinnoissa Innomarkkinat
Opiskeluterveyspäivät
Unelma Lasten ja nuorten hyvinvoinnin eteen tapahtuva työ
Sote-järjestöt ovat jykevä laiva IHMISET jäsentä vapaaehtoista vertaistukijaa ammattilaista työllistettyä YHDISTYKSET.
Järjestö 2.0: Pohjanmaan järjestöt mukana muutoksessa
Sote-ratkaisu ja terveydenhuollon palveluvalikoima
POHJOIS-SUOMEN LASTEN KASTE – HANKE
Hyvinvointikoulua rakennetaan Oulussa kumppanuudella Arto Willman hyvinvointipäällikkö, sivistys- ja kulttuuripalvelut Oulun kaupunki.
Sote sähköinen tiedonhallintastrategia ja muuttuva toimintaympäristö
Kehittämismatriisi Resurssit (miten resursoidaan?)
ESR-toimijoiden verkostoitumistilaisuus
Kuntien tehtävät ”hytessä” Kunnilla säilyy vastuu hyten edistämisestä: Hyten ja niihin vaikuttavien tekijöiden seuraaminen väestöryhmittäin.
Kuntien tehtävät ”hytessä” Kunnilla säilyy vastuu hyten edistämisestä: Hyten ja niihin vaikuttavien tekijöiden seuraaminen väestöryhmittäin.
Perhekeskustoiminnan työpaja
Esityksen transkriptio:

SOSIAALI- JA TERVEYSALAN JÄRJESTÖJEN JA YHDISTYSTEN KUMPPANUUSFOORUMI Tervetuloa

KUMPPANUUSFOORUMIN TARKOITUS JA TAVOITE •TARKOITUS –Käynnistää kumppanuusyhteistyö • järjestöt, yhdistykset, RAY ja sosiaali- ja terveystoimiala •TAVOITE –Keskustella tulevaisuuden haasteista –Yhdistää voimavarat, osaaminen –Löytää uusia toimintamuotoja –Synnyttää Raha-automaattiyhdistyksen (RAY) rahoittamia hankkeita

•Väestön ikärakenne •Lainsäädäntö •Kasvavat tarpeet – rajallinen rahoitus •Eläköityminen •Elintapasairaudet, kansantaudit •Hyvinvointi TOIMINTAYMPÄRISTÖN HAASTEET

KOTITALOUDETYRITYKSET KUNTAORGANISAATIO SEURAKUNTA JÄRJESTÖT JA YHDISTYKSET Terveyden ja hyvinvoinnin edistäminen YHTEISÖ RAY vakuutusyhtiöt KELA AVI THL STM lait YKSILÖ PALVELUKOKONAISUUDET POLIISI PELASTUSLAITOS OPPILAITOKSET

KOTIKUTOISET MÄÄRITELMÄT •KUMPPANUUDELLA TARKOITETAAN –Toimintamallia, jossa julkinen organisaatio ja yhdistykset ja järjestöt pyrkivät yhteistyössä terveyden ja hyvinvoinnin lisäämiseen •KUMPPANUUS EDELLYTTÄÄ –Toimijoiden välistä luottamusta ja vuorovaikutusta –Kummankin osapuolen mahdollisuutta hyötyä yhteistyöstä –Osapuolten sitoutumista pitkäjänteiseen yhteistyöhön ja sen kehittämiseen

MIKSI KUMPPANUUS? •Yhteiskunnan suurten haasteiden ratkaiseminen edellyttää voimavarojen kokoamista –Pystytään reagoimaan käyttäjien tarpeisiin –Uudet palvelut ja palvelukokonaisuudet yhteistyön kautta –Yhdessä osataan enemmän – keskinäinen työnjako •Julkisella sektorilla on vastuu lainsäädännössä määriteltyjen palvelujen rahoittamisesta ja järjestämisestä •Terveyden ja hyvinvoinnin edistämisen suunnitelma

NÄKEMYKSET MERKITTÄVISTÄ TOIMINTAMUODOISTA •Tiedon jakaminen –omahoito •Vertaistuki –SPR: Omaishoitajien tukitoiminta –Sairaus- ja tautikohtaiset järjestöt ja yhdistykset •Arjessa selviytyminen –Korttelikerhot, liikunta- ja kulttuurikerhot –”talonmies” –toiminta, ystävätoiminta •Lasten ja nuorten hyvinvointi –neuvontapalvelut –Korttelikerhot ja asukastuvat –Yö- ja viikonloppupartiot –Kylä kasvattaa –menetelmä !

KUMPPANUUDEN TOIMINTAMALLI JA RAKENTEET PAIKALLISELLA TASOLLA TUUSULASSA •Neuvostot –Ikäihmisten neuvosto, lapsi- ja perheasian neuvosto, vammaisneuvosto •Terveyden ja hyvinvoinnin edistämisen suunnitelma –Valmistuu 2010 –Terveyden ja hyvinvoinnin edistämisen työryhmä •Vapaaehtoistyön vastuuhenkilöt –Koti- ja laitoshoidon palvelut –Sosiaalipalvelut •Tulevaisuudessa yhteistyösopimus ja säännölliset kumppanuusfoorumit

KUNTAKYSYMYKSET 1.Mitä järjestöt ja yhdistykset odottavat kunnalta? 2.Mitä hankeyhteistyön/yhteistyön aihealueet voisivat olla?

PELISÄÄNNÖT •Kunta voisi tarjota hankkeen aikana – tiloja toiminnan toteuttamiseen – asiantuntijuutta – kohdeorganisaation …ja onnistuneen hankkeen jälkeen –tiloja toiminnan toteuttamiseen –asiantuntijuutta –pientä kohdeavustusta –yhteistyösopimuksen •Hankkeet, joihin voitaisiin lähteä mukaan – ovat osa terveyden ja hyvinvoinnin edistämisen suunnitelmaa – ovat merkittävä osa kehitettävää sosiaali- ja terveydenhuollon palvelujärjestelmää

MITEN EDETÄÄN • kumppanuusfoorumin aloitustilaisuus • hankeideat, esimerkkihanke SPR: omaishoitajien tukitoiminta, RAY mukana –esittäjät ja hankeideat mennessä, • hankekuvaukset, RAY mukana –hankkeista mahdollisesti kunnan lausunto •Hakemukset RAY:lle 31.5 mennessä •Tulevaisuudessa yhteistyösopimus