Keskustelun vetäjän tukiaineisto Diat ja muistiinpanosivut.

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Jos sinulla on ruokaa jääkaapissa, vaatteita pukea yllesi, katto pään päällä ja sänky jossa nukkua ... Silloin olet rikkaampi kuin 75% maailman kansasta.
Advertisements

ENERGiA JA iLMASTONMUUTOS
Pelisilmää asiakaskohtaamisiin Mikko Ojanen. Kauraa • Valitsin kirjan hiljattain pidetyillä myyntipäivillä buukattuja tapaamisia varten. • Asiakastapaamisia.
Jumalan kanssa.
PORKKANAPIRTTI PERHEKOTI
Näpäytä hiirtä nähdäksesi diat...
Kestävä taloudellinen vaihto ja kulutuksen vähentäminen
NAO/Maija-Leena Haapa-alho
Erilaisia ostajatyyppejä
1 Heli Lepomäki Yritysten ja muiden organisaatioiden käyttöön sähköinen työpöytä on jo leviämässä, koska niiden toiminta ja asiakaspalvelu.
Yksilö ostajana.
Bensan hinta Hyvää päivää, Olen kuullut ennustettavan, että bensan hinta saattaa syksyyn mennessä nousta litralta jopa € 1,90 :een.
asukasta ”ulkomaalaista” km² 4 virallista kieltä 17 itsehallintoaluetta.
Mitä nuorille kuuluu? Eveliina Karjalainen.  Toisilla näyttää menevän paremmin kuin koskaan, toisilla huonommin kuin koskaan. Molemmat ryhmät tuntuvat.
DOKUMENTAATIO JA TIEDONMUODOSTUS
Joyn tarina. Olen Joy, 10 vuotta vanha. Tykkään pelata verkkopalloa ystävieni kanssa!
Salassapito – Mitä saan kertoa kenelle ja miksi
Pelisääntökysely Kisa-Eagles kausi /2//13.
Media- ja elokuvakasvatusta pohjois-kymenlaaksolaisille esikoululaisille – hanke •Tutkimustuloksia.
ELÄMÄN VARRELLE On hyvä säilyttää luottamus siihen,
Lupa tulla näkyväksi Kemissä
Puhu parin kanssa. Millaiset häät ovat yleensä sinun kotimaassa
Naisen ainoa vika.
Hyvä lapsuus kaikille! Maria Kaisa Aula
Rakkaat ystäväni!.
Heidi Hildèn & Vesa Ylisaari P709SNA.  UFC  Vapaapaini  YMS…
Harjoitus 4, s. 62 MALLI: Kello Tiina nukkuu ja minä nukun myös.
Hakeminen Päivähoidon laatukriteerit
Sijaisperheiden ja sijoitettujen lasten kanssa tehtävä työ
Seurakuntien varhaiskasvatuksen neuvottelupäivät "Kirkko iholla"
 Tornion kaupunki.  Laitteistoista, verkoista ja ohjelmistoista ei ollut mainintaa dokumentissa, muutakun että järjestelmä- ja palvelutoimittajat.
Ei vanhustenasumista minulle!! HUM! Myös ääni Joku vuosi sitten tein loistoristeiliällä Välimeriristeilyn. Joku vuosi sitten tein loistoristeiliällä Välimeriristeilyn.
LAPSIPERHEIDEN KOTIPALVELU Paimiossa
Jos jonain päivänä Jos jonain päivänä tuntuu siltä että itkettää...soita minulle. En lupaa, että saan sinut nauramaan, mutta voin itkeä kanssasi.
Small World - Big World Tavoitteena kouluhyvinvoinnin lisääminen – teoreettisena viitekehyksenä Päivi Hamaruksen Vaakamalli Vaihdetaan kiusaamiseen puuttumisen.
Yritykset ja yhteisöt ostajina ”Kaiken takana on…ihminen”
Asuminen & rahankäytön suunnittelu
ISLANTI Islannissa on paljon kuumia lähteitä ja tulivuoria
ABIN KEVÄT: LUKEMISTA JA … Miten abi valmistautuu ylioppilaskirjoituksiin?
Brändikäsikirja. BRÄNDITYÖ 2012 VIESTINNÄLLISET KITEYTYKSET (BRÄNDIKIRJAN LUKU I) TÄMÄ BRÄNDITYÖ ON OSA SUOMEN KESKUSTANUORTEN BRÄNDISTRATEGIAN TOTEUTTAMISTA.
Elän, osallistun ja päätän asioistani Salo Pirkko Karjalainen.
Kirkou – käynnistystilaisuus Maria Repo Helsingin kaupunginkirjasto.
KOTITALOUS EVÄSTÄÄ ELÄMÄÄN.
KANSAINVÄLISYYS JA MONIKULTTUURISUUS
Ratkaisukeskeisen psykoterapian ihmiskäsitys
KUMAMOTO & JAPANI PEKKA ALAVUOTUNKI KOT0SN9. VALMISTELUT Viisumihakemus Rokotukset Japanin aivotulehdusrokotus on suositeltu mutta ei välttämätön 3kk.
OPPI SYNTYY YHDESSÄ TEKEMÄLLÄ - EI MONISTAMALLA
Pedagogisen toimikunnan 11. kokouksen muistio
UUSIVUOSI / Uutenavuotena suomalaiset juhlivat ystävien ja/tai perheen kanssa ja juovat kuohuviiniä. He syövät perunasalaattia ja.
Sosiaalinen pääoma sosiaaliset verkostot, luottamus, vuorovaikutus
KEMOSYNTEESI.
Ruokolahden strategia 2016–2021. Yhteistyökykyinen Taloudelliset realiteetit tunnistava Muuntautumiskykyinen Arvomme.
porsaiden päivärytmi AAMU Ruoki porsaat rehulla, jota löytyy sivurakennuksesta joka on päärakennuksen vieressä. Sen jälkeen, (jos on helteinen ja kuuma.
Rahankäyttö vaatii harkintaa s Nordean viime marraskuussa (2011) julkistama tutkimus antaa osviittaa yleisistä suuntaviivoista: Viikkorahaa.
Koko kurssia koskeva seurantatehtävä
Selviytyminen vaikeista elämänvaiheista Mielen hyvinvointi työssä
Näpäytä hiirtä nähdäksesi diat...
Englanti 8. lk LV – 2017.
Tänään tutkimme mediakriittisyyttä
Mikä ihmeen pecha kucha?
15ytov Äidinkieli, suomi, Kaiken maailman mediat 1 osp
Šintolaisuus (神道 "jumalten tie").
Mikä on elämänkatsomus?
OSA IV SÄÄSTÄMINEN JA TALOUDEN SUUNNITTELU
Näpäytä hiirtä nähdäksesi diat...
Lisääkö ruoka eriarvoisuutta?
POHJOIS-POHJALAISTEN HYVINVOINTI: 4. Taloudellinen toimeentulo
Omalla painollaan – kielikahvila
10 HYVÄKSI KOETTUA KEINOA LOPPUUN PALAMISEN EDISTÄMISEKSI
Omistusliite Kuuluu persoonapronominin genetiivin yhteyteen. Käytetään asiatyylissä.
Esityksen transkriptio:

Keskustelun vetäjän tukiaineisto Diat ja muistiinpanosivut

Kotitalous hallintaan Jenni, Matias, Niko ja pappa viettävät vauhdikasta elämää. Heillä kukin syö ja nukkuu omaan tahtiinsa. He hyödyntävät medioita luontoharrastuksissaan, viihteessään, ostoksissaan ja kaikessa vuorovaikutuksessaan. He tekevät kalliita hankintoja harkitsematta eikä tuotteita vertailla. Poppilat tietävät säästämisen tarpeellisuuden, mutta eivät tee laskelmia kuin isommissa hankinnoissa. Mitä perheessä pitäisi sopia arjen käytännöistä ja taloudellisesta toiminnasta?

Ostaminen Jussi, Tiina, Sanna, Mikko ja Teemu ovat lähiluonnossa kuin kotonaan. He ostavat luomua ja ympäristöystävälliseksi tunnustettuja tuotteita. He kierrättävät, kompostoivat ja käyttävät kestävää. Harrastuksiin käytetään aikaa ja rahaa kohtuullisesti. Koska kulut ovat pienet, budjetti kuuluu vain isompien hankintojen yhteyteen. Medioita he käyttävät yhteydenpitämiseen ja tiedonhankintaan. Päivärytmi saattaa sekoittua silloin tällöin aikataulujen yhteensopimattomuuden takia. Mitä perheessä pitäisi puhua ostamisen ja rahankäytön periaatteista?

Mainokset ja kaupallinen media Erkki, Aila, Vilma, Santeri ja Alexandra ovat ympäristötietoisia ja taloudellisia, heillä on yhteisesti sovittu päivärytmi. He suunnittelevat talouttaan ja ajankäyttöään. He pyrkivät valmistamaan ruokansa itse. Medioita he seuraavat kriittisesti ja arvioiden niin kuluttajana kuin tuottajanakin. Mitä perheessä pitäisi puhua mainoksista, rahankäytöstä ja erilaisten asioiden haluamimesta?

Taloudenpito on tasapainoa Heikki, Marketta ja Jessica elävät tavaroiden ja laitteiden keskellä. He ostavat ruokaa ja palveluita päästäkseen arjessaan helpommalla ja saadakseen vapaa-aikaa. Heillä ei ole arjessaan yhteisiä ruoka-aikoja eikä nukkumaanmenoaikoja. He seuraavat medioita monipuolisesti sekä kuluttajina että tuottajina. He käyttävät paljon vettä ja sähköä. Hällä-Välilässä uskotaan lainarahan voimaan. Mitä perheessä voi tehdä jos tuntuu siltä, että menot on isommat kuin tulot? Miten lapsille kerrotaan perheen talousvaikeuksista?

Arjen taitoihin kasvattaminen on muutoksessa Anni, Eeva ja Lauri elävät omavaraisesti, valmistavat tarvitsemansa mahdollisuuksien mukaan itse tehden, joten harrastuksia on vaikea erottaa arjen töistä. Heidän päivärytminsä on riippuvainen luonnon vuorokausi – ja vuodenaikojen vaihtelusta. He marjastavat ja lämmittävät puulla. He käyttävät medioita ajankohtaisten asioiden seuraamiseen ja asiointiin. Rahaa heillä ei ole paljon, joten se käytetään vain tarpeelliseen. Tämän päivän arjessa on paljon kuluttamiseen liittyviä taitoja, joihin kulttuurissamme ei ole kasvatusperinteitä. Mitä uusia asioita arjessanne on, joihin ette voi valmentaa lapsia saamaan tapaan kuin teitä itseänne on kasvatettu?

Linkkejä • • • • • • •