DIABETES DIABETES ON TAUTI, JOSSA ELIMISTÖN HIILIHYDRAATTIEN SIETOKYKY ON HEIKENTYNYT ja eri mekanismeillä sitten aiheutuu verensokerin kohoaminen. Korkea.

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Korvaustilastot - terveydenhuollon kuumekurva?
Advertisements

Ylipaino on yksi keskeisimmistä terveysuhkista sekä Suomessa että maailmanlaajuisesti. Selvitä suomalaisten ylipainon syntyyn vaikuttavia tekijöitä sekä.
AMMATTITAITOKILPAILUIHIN VALMISTAUTUMINEN Espoo Meripuisto.
Stressi Stressi on elimistöön kohdistuvaa fyysistä tai psyykkistä, ympäristöstä tulevaa tai sisäsyntyistä kuormitusta.
Liikunnan puute Runsas suolan käyttö Runsas alkoholin käyttö Stressi
Elimelliset (orgaaniset) häiriöt
Voiko tyypin 1 diabeetikko sairastua tyypin 2 diabetekseen?
Diabetes s. 65 –
Muuta elämäsi 90 päivässä
Mitä nuuska sisältää? Ruotsalainen kostea nuuska sisältää noin kemiallista ainetta, kuten * Nikotiinia 0,5–1,0% * Syöpävaarallisia aineita, esim.
PELIMIEHEN HARJOITUSPÄIVÄKIRJA BJRS 02 WHITE Kesä 2014.
Syöpäpotilaan ravitsemus
Katsotaan, sanoi lääkäri!
Elimistön tasapaino.
Kappale 10 Umpieritys ja hormonit.
Pellervon Pirkanmaan seminaari Pellervo-Seuran valtuuskunnan puheenjohtaja Erkki Vähämaa.
Ruusu Jenni Pajulahti.
Terveystieto 7.
Harry Scheinin1 Lääkäripäivät P Tutkijakoulutus: jatkokurssi (pienryhmä), torstai Hypoteesin testaus ja tutkimuksen voima Harry.
Kappale 21 Kansantaudit ovat väestössä yleisiä sairauksia. Näiden ehkäisy tuottaa suuria säästöjä terveydenhoitokuluissa. Suomalaisten kuolinsyyt kuvassa.
DIABETEKSEN ITSEHOITO
TERVEET ELÄMÄNTAVAT APUNA TYYPIN 2 DIABETEKSEN HOIDOSSA
HIILIHYDRAATIT.
C 1. Testaus on ”sarja toimintoja” Itse asiassa, testaus on vuorovaikutusta, jota rytmittää ohjelmiston arviointi. Vaikka on hyödyllistä tunnistaa sarja.
Aikuisen kirurgisen potilaan ravitsemus vuodeosastolla
HIILIHYDRAATIT.
DIABETES.
Diabetes.
Diabetes (sokeritauti).
Verenpainentauti & Sepelvaltimotauti & Sydäninfarkti
Matti, Atte, Olli ja Jasmin
Kolesteroli Kaarlo Hyytinen 3c.
URHEILIJAN RAVITSEMUS
Marevan-hoitoisen potilaan ruokavalio Ursula Schwab Dosentti, kliininen opettaja, laill. ravitsemusterapeutti Kliininen ravitsemustiede, UEF Kliinisen.
LÄÄKKEIDEN YHTEISVAIKUTUKSET. 1. Yhteisvaikutukset toisten lääkkeiden, joidenkin elintarvikkeiden ja alkoholin kanssa 2. Toiset yhteisvaikutukset toivottuja,
HIV JA AIDS. Mikä on HIV? Human Immunodeficiency Virus, suomeksi ihmisen immuunikatovirus aiheuttaa pysyvän infektion, jonka seurauksena elimistön puolustusjärjestelmään.
Paranitko lääkkeistä huolimatta? Helena Puistola Sairaanhoitaja-terveydenhoitaja, Terveystieteiden maisteri.
Allergia & Astma. Mitä astma on?  Astma on keuhkoputkien limakalvojen tulehdussairaus (inflammaatio)  Limakalvon reagoinnin taustalla on tavallisesti.
Päihteet ja Mielenterveys. Pohdittavaksi Miten suhtaudut nuorten tupakointiin? Miten koulussasi ehkäistään tupakointia? Miksi tupakoinnin lopettaminen.
Verensokerin (glukoosin) viitearvot – plasmasta
D IABETES JA MBO T EKIJÄT : M ATIAS, M IKKO JA H ENRIK.
LÄÄKKEIDEN HAITTAVAIKUTUKSET. osa ennakoitavissa – perustuu lääkkeen tunnettuun vaikutusmekanismiin osa odottamattomia – lääkevalmisteen aiheuttama haittavaikutus,
Tyypin 2 diabetes Aikuistyypin diabetes. Yleisyys Suomessa diabetesta esiintyy tiedettävästi :lla ihmisellä ja henkilöä sairastaa sitä.
KELIAKIA MIKÄ/MISTÄ JOHTUU? Elinikäinen autoimmuunisairaus. Rukiin, vehnän ja ohran sisältämä valkuaisaine gluteeni aiheuttaa ohutsuolen limakalvolle.
Diabetes. Mitä diabetes on? ▪ Diabetes on sokeriaineenvaihdunnan sairaus. ▪ Diabetes johtuu insuliinin tuotannon vähenemisestä tai sen lakkaamisesta haimassa.
TR90 ® Muuta elämäsi 90 päivässä. Yli KOLMAS- OSA EU:n aikuisväestöstä on tällä hetkellä ylipainoisia EU:n tilanne
20 Vaikuttavuustutkimukset osoittavat hoitojen hyödyn Ydinsisältö.
6. SYÖPÄ TERVEYSTIETO 9. MIKÄ SAIRAUS ON KYSEESSÄ?  Sairauden latinankielinen nimi tarkoittaa rapua.  Sairaudesta on tietoja jo muinaisesta Egyptistä.
EPILEPSIAN LÄÄKEHOITO Lähteet: Nurminen, M.-L. (2010) Lääkehoito. WSOY Pharmaca Fennica 2012 Salpaus - Liisa Aaltonen, Mia Terenius, Asla Vihervuori
Ruoka eri ikäkausina. Vauvaikä Vauvan luonnollinen ravinto on rintamaito tai äidinmaidonkorvike Maidosta vauva saa sairauksilta suojaavia aineita sekä.
Allergia ja Astma. Astman hoito Astmaa hoidetaan lääkkeillä, jotka otetaan yleensä sisäänhengittämällä niitä keuhkoputkien limakalvolle, mutta sitä voidaan.
LIIKUNTAVAMMAISUUS.
I TYYPIN DIABETEKSEN LÄÄKEHOITO
TUPAKKALAKI JA TUPAKOINNIN LOPETTAMINEN
Tyypin 2 eli aikuistyypin diabeteksen lääkehoito
Parkinsonin tauti parkinsonismus idiopathicus
Parkinson.
Nuoren urheilijan ravitsemus
Verensokerin säätely Veren glukoosi on pääasiallinen solujen energianlähde Elimistömme pyrkii pitämään verensokerin mahdollisimman tasaisena Säätely tapahtuu.
Onko meillä syytä olla huolissaan?
kysymyksiä Mikä on diabetes?
Tules, diabetes, MBO ja keuhkosairaudet
Ravinto ja liikunta Urheilijan tai terveysliikuntaa harrastavan ihmisen haaste ravinnossa on löytää ruokavalioon sopiva energian määrä.
Paksusuolensyöpä.
diabetes mellitus tai sokeritauti
Ravintoaineet Hiilihydraatit pilkkoutuvat ruuansulatuksessa glukoosimolekyyleiksi. Verenkierron kautta glukoosi imeytyy soluihin. Soluhengityksessä glukoosi.
Diabetes - aineenvaihdunnan sairaus, jossa verensokeri on koholla
Idan tarina DM1 on energia-aineenvaihdunnan häiriö/sairaus, jossa haima ei eritä insuliinia ollenkaan. Keho tarvitsee insuliinia sokerin pilkkomisessa.
ADHD:N ja ADD:N lääkehoito
Savonlinnan Seudun Diabetes ry
Esityksen transkriptio:

DIABETES DIABETES ON TAUTI, JOSSA ELIMISTÖN HIILIHYDRAATTIEN SIETOKYKY ON HEIKENTYNYT ja eri mekanismeillä sitten aiheutuu verensokerin kohoaminen. Korkea verensokeri on myrkky soluille. Myös korkeilla insuliinipitoisuuksilla on myrkkyvaikutus elimistössämme.

Ylläolevasta johtuen on ainoa looginen hoitotapa: aivan ensimäiseksi vähentää ravinnon hiilihydraatteja.

Terveen verensokeri ja insuliini rasituskokeessa

2 diabeteksen käyrät (alkuvaiheessa)

Insuliiniresistentin yleensä ylipainoisen käyrät

Hoidon kannalta on tärkeää tutkia potilaan jälellä oleva insuliinin eritys.(Insuliinirasituskoe) Hoito on erilainen potilaalla jolla on insuliinituotantoa jälellä tai joskus liikaakin, kuin potilaalla jolla oma insuliinintuotanto alkaa ehtyä.

Verensokerin mittaaminen ´Tärkeintä on mitata juuri aterian jälkeiset, korkeimmat arvot. Samalla oppii näkemään miten erilaiset ateriat vaikuttavat. Optimi aika on 45min-60min aterian jälkeen!! (ei 2 tuntia!) Ihanteena on verensokerin pysyttäminen niin lähellä terveen ihmisen vaihtelurajoja kuin mahdollista.

Hoidon periaatteet DIEETTI, säätää elimistöön tuotavaa energiamäärää. Kaiken hoidon perusta!! Ainoa järkevä dieetti on ns. vähähiilihydraatinen VHH dieetti! (vihannes-, valkuaisdieetti )

LIIKUNTA, säätää energian palamista LIIKUNTA, säätää energian palamista. Kiihdyttää aineen vaihduntaa ja vähentää insuliiniresistenssiä. Liikunta on lisäksi tarpeen fyysisen kunnon ylläpitämiseksi.

Liikunnan vaikutus verensokeriin

LÄÄKITYS, korjaa elimistön puutteita. Lääkkeet ovat “myrkkyjä”. Niitä tulee käyttää pienin tarpeellinen määrä sen jälkeen kun muut hoidon osat, etenkin ruokavalio, ovat kohdallaan.

Ravintolisät Auttavat muun muassa suojaamaan elimistöä vaurioilta, parantavat metaboliaa, vähentävät kroonista tulehdustilaa jne. Viittaan Dosentti Tolosen puheenvuoroon.

PYRIMME Hoitamaan taudin siten,että verensokerit ovat paaston jälkeen ja myös aterioitten jälkeen mahdollisimman lähellä terveitten ihmisten tasoja. Siten vähennetään kaikkien seurannaistautien mahdollisuutta ja vakavuutta.

Dr. Pentti Raaste Puhelin. 952 47 52 90 Feria-alue, Edificio Diana 4, rappu 1, 1 kerros ovi C