Lataa esitys
Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota
JulkaistuMaarit Salminen Muutettu yli 9 vuotta sitten
1
Aikuisen kirurgisen potilaan ravitsemus vuodeosastolla
2
Ravitsemushoidon keskeinen tavoite on jarruttaa omien kudosten käyttöä polttoaineena ja tukea elimistön yritystä toipua sairauden aiheuttamista häiriöistä.
3
Leikkauspotilaan ruokavaliossa on tärkeää huomioida potilaalle leikkauksen aiheuttamat aineenvaihduntamuutokset, jotta ravitsemushoito voidaan suunnitella potilaalle oikeanlaiseksi. Leikkausta edeltävät toimenpiteet vaikuttavat potilaan tilaan. Esimerkiksi liian pitkään ennen leikkausta tapahtuvaa paastoa tulisi välttää, sekä myös ravinnon annon suun kautta tulisi tapahtua mahdollisimman pian leikkauksen jälkeen.
4
Perusruokavalio sopii useimmalle potilaalle, joille ei ole sairauden vaatimaa muuta ruokavaliota tai joilla ei ole vajaa ravitsemus riskiä. Potilaskeittiössä perusruokavalio on suunniteltu niin, että mahdollisimman moni erityisruokavaliota noudattava voi syödä perusruokavalion mukaan.
5
Ruoansulatuskanavan kautta eli enteraalisesti toteutettu ravitsemushoito on fysiologisempaa ja halvempaa kuin laskimoon annettava eli parenteraalinen ravitsemushoito. Siksi enteraalinen ravitsemushoito on aina ensisijainen vaihtoehto. Nykyään ravitsemushoito voidaan aloittaa enteraalisesti jopa tunnin kuluttua leikkauksesta.
6
Tekijät: Heli, Suvi ja Susanna
Samankaltaiset esitykset
© 2024 SlidePlayer.fi Inc.
All rights reserved.