Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Aikuisen kirurgisen potilaan ravitsemus vuodeosastolla

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "Aikuisen kirurgisen potilaan ravitsemus vuodeosastolla"— Esityksen transkriptio:

1 Aikuisen kirurgisen potilaan ravitsemus vuodeosastolla

2 Ravitsemushoidon keskeinen tavoite on jarruttaa omien kudosten käyttöä polttoaineena ja tukea elimistön yritystä toipua sairauden aiheuttamista häiriöistä.

3 Leikkauspotilaan ruokavaliossa on tärkeää huomioida potilaalle leikkauksen aiheuttamat aineenvaihduntamuutokset, jotta ravitsemushoito voidaan suunnitella potilaalle oikeanlaiseksi. Leikkausta edeltävät toimenpiteet vaikuttavat potilaan tilaan. Esimerkiksi liian pitkään ennen leikkausta tapahtuvaa paastoa tulisi välttää, sekä myös ravinnon annon suun kautta tulisi tapahtua mahdollisimman pian leikkauksen jälkeen.

4 Perusruokavalio sopii useimmalle potilaalle, joille ei ole sairauden vaatimaa muuta ruokavaliota tai joilla ei ole vajaa ravitsemus riskiä. Potilaskeittiössä perusruokavalio on suunniteltu niin, että mahdollisimman moni erityisruokavaliota noudattava voi syödä perusruokavalion mukaan.

5 Ruoansulatuskanavan kautta eli enteraalisesti toteutettu ravitsemushoito on fysiologisempaa ja halvempaa kuin laskimoon annettava eli parenteraalinen ravitsemushoito. Siksi enteraalinen ravitsemushoito on aina ensisijainen vaihtoehto. Nykyään ravitsemushoito voidaan aloittaa enteraalisesti jopa tunnin kuluttua leikkauksesta.

6 Tekijät: Heli, Suvi ja Susanna 


Lataa ppt "Aikuisen kirurgisen potilaan ravitsemus vuodeosastolla"

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google