TEKNISEN TOIMEN KEHITTÄMINEN Tampereen kaupunkiseudun teknisten palveluiden seutuseminaari 23.3.2011 Kirsi Rontu Yhdyskunta, tekniikka ja ympäristö.

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
1 Johdon konsultointipalvelut – standardin julkistamistilaisuus Pekka Järvinen, SFS.
Advertisements

Sosiaali- ja terveysala toimintaympäristönä: VerkkoSote Sosiaali- ja terveysala toimintaympäristönä ITK-konferenssi.
KEHTO-FOORUMI ORGANISOINTI.
Läpäisyhankkeet ja ammatillisen koulutuksen kehittäminen
TEKNISTEN PALVELUJEN TYÖRYHMÄ SEUTUYHTEISTYÖ JA PARAS-HANKE SEUTUFOORUMI Ilkka Ojala Toimitusjohtaja Tampereen kaupunki, Tilakeskus.
INNOVAATIOT JULKISISSA HANKINNOISSA Rahoitusta hankintojen kehittämiseen 1.
Hyvälaatuinen talousvesi ja tehokkaasti puhdistetut jätevedet ovat hyvinvointimme perusta. Yli 90 % suomalaisista on vesihuoltolaitosten vesijohtoverkostojen.
S OSIAALIALAN T YÖNANTAJAT RY 1 Kohti hyvinvoivaa Suomea Sosiaalialan Työnantajat ry:n linjauksia tulevalle hallituskaudelle
KIRJASTOPALVELUT 2010-LUVUN SUOMESSA Lahti Hannu Sulin.
Joensuun seudun Equal: Valtamuuntaja -osahanke LUODAAN KEHITTÄMISTÄ TUKEVA RAKENNE •prosessi etenee tavoitteellisena • sitoutuminen yhteisiin.
Kaupan kehittyminen ja tulevaisuus Pohjois-Savossa ELY –keskuksen näkökulmasta Minne menet, kauppa? Kuopio Ylijohtaja Kari Virranta
Kohti suunnittelu- ja konsulttialan tulevaisuutta Toimenpide-ehdotuksia Ohjausryhmä TEKES MK.
Miten kunnassa toteutetaan yhteisöllisyyttä
Markus Söderlund Kanuuna-seminaari, Tampere Miksi ja miten nuorisojärjestöjen työtä kannattaa arvioida? #nuorisojärjestöt #laatu #arviointi #palaute.
VTT / Jarkko Lehtinen, Juha Tapio
Tampereen kaupunkiseudun teknisten palveluiden seutuseminaari Nokian kaupunginjohtaja Tapani Mattila.
Elinvoiman edistäminen kunnan toiminnan keskiössä
Kuntien materiaalitehokkuus –seminaari Sibeliustalo.
Edelläkävijämarkkinaohjelma Fiksu kysyntä luo uutta ohjelmavalmistelu Tekes Asiantuntija Sampsa Nissinen.
Janne Peräkylä Sosiaali- ja terveysministeriö HYVINVOINTIPALVELUT JA KUMPPANUUSYHTEISÖT.
Pirkanmaan elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus Pirkanmaan liikennejärjestelmä- suunnitelma Aiesopimuksen julkistaminen Johtaja Juha Sammallahti.
SOSIAALI- JA TERVEYSALAN JÄRJESTÖJEN JA YHDISTYSTEN KUMPPANUUSFOORUMI Tervetuloa.
Alueellinen vaikuttaminen kunnissa 2010-luvulla Arto Koski Erityisasiantuntija Suomen Kuntaliitto.
Big Society ja paikallisuuden paluu yhteiskuntapolitiikkaan Ilkka Haavisto yhteisöllisyyden.
Kuluttajapoliittinen katsaus
Kunnat kilpailukykyisen ja sosiaalisesti oikeudenmukaisen Euroopan tekijöinä Kunnat ja maakunnat Euroopassa -seminaari Varatoimitusjohtaja Timo.
Finnvera - rooli pk-yritysten rahoittajana ja tulevaisuuden näkymät Yrittäjävaltuuskunnan kokous Timo Kekkonen Elinkeinoelämän keskusliitto,
TYÖPAIKALLA OPPIMINEN YRITYKSISSÄ Yrityksessä on ollut viimeisen vuoden aikana työpaikalla oppija tai oppijoita Lähde: PK-yritysbarometri,
Jyväskylä Keski-Suomen sosiaali- ja terveydenhuollon palvelurakenneselvitys Integraatioseminaari Pauli Partanen, valtuuston puheenjohtaja.
Maanmittauspäivät 2011 Porissa Torstai Luentolinja 1 Kartastotehtävien strategia Antti Vertanen Maa- ja metsätalousministeriö.
Pentti Siitonen Seutuseminaari1 Johdanto TAUSTAA / KEHTO JA KUPERA Lyhyt yleisesittely TEKNISEN SEKTORIN KEHITTÄMINEN Haasteita ja mahdollisuuksia.
Heinolan kaupungin opetussuunnitelma
Uusi seurakuntayhtymä 2015 Lakivaliokunta työstää (lausuntoja mm. piispainkokoukselta ja hallintovaliokunnalta) Kirkolliskokous päättää keväällä.
Yritysvastuu sosiaalialalla Perustietoa yritysvastuusta | Aino Närkki 1.
TPO-oppilaitoskysely keväällä 2010 Toimintaympäristö ja talous Oppilaat Henkilöstö Opetustarjonta.
Työministeri Tarja Cronberg1 MANIFESTIN TOIMENPITEET  TEM julkistaa vuosittain ”Näin tehdään suomalainen hyvä työ nyt” -katsausta  TEM:n johdolla.
“TERVEYS” MYR Uusimaa ohjelman toimeenpanon johtaminen.
Kuntien rooli lähipalvelujen ja lähiosallisuuden varmistaminen
MILLAINEN METROPOLIKAUPUNKI? EN HURUDAN METROPOLSTAD? Helsingin valtuusto / Helsingfors fullmäktige Mikko Pukkinen Kuntajakoselvittäjä.
Yhteiset kompetenssit Muokataan… ja täsmennetään.
Nokian kaupungin strategia
Uutta draivia kuntainfran kehittämiseen
Copyright © Tekes Innovatiiviset hankintamenettelyt Kestävä yhdyskunta -ohjelmassa Riihimäki Virpi Mikkonen, Tekes.
10/2009 © Copyright Tekes Kilpailukykyä ja työelämän laatua Tekesin työorganisaatioiden kehittämisen rahoitus (TYKE) Tekesin työorganisaatioiden kehittämisen.
Seutukaupunki- seminaari Mikkeli Kehittämisjohtaja Erkki Välimäki Seinäjoen kaupunki.
VISIO KMO: Kestävää hyvinvointia monimuotoisista metsistä TULEVAISUUSKATSAUS: Metsät ja osaaminen- kasvavaa hyvinvointia Liite 2.
Sosiaali- ja terveysalan tutkimus- ja kehittämiskeskus Tiedosta hyvinvointia Jyväskylän alueyksikkö1 Kehittämisyksiköt : mitä pysyvä kehittämisrakenne.
Huippuostajat Fiksu kysyntä luo markkinoita yritysten uusille ratkaisuille Tekes Asiantuntija Sampsa Nissinen.
Lahti Katse rakenteisiin palvelut ja kunnat rakenteiden murroksessa Rakenteet muuttuvat - toimivatko markkinat ? Kehittämispäällikkö.
Ajankohtaista ammatillisessa koulutuksessa Ammatillisen koulutuksen säädöksiin muutoksia – opetussuunnitelmat tarkasteluun Jyväskylä Opetusneuvos.
MITÄ SUOMALAISET AJATTELEVAT SOSIAALI- JA TERVEYDENHUOLLON PALVELUISTA JA NIIDEN TULEVAISUUDESTA?
LUT Tuotantotalouden tiedekunta Kolmoisvelkaantuminen ja tuottavuusinnovaatiot Vesa Harmaakorpi, dekaani.
Valtion PARAS –hankkeen tilanne Jaana Simola Päijät-Hämeen liitto, Hämeenkatu 9 A, LAHTI
Menestystä yrittäjälähtöisyydellä ja yhteistyöllä Kunnan elinkeinopoliittisen ohjelman työkirja Osa: Tausta-aineisto.
Teuvo Aro Tampereen kaupunkiseudun teknisten palveluiden seutuseminaari Tampereen alueen palvelurakennukset energiatehokkaiksi ”TAPRE”
Timo Kietäväinen varatoimitusjohtaja
Itä-Suomen EAKR-SKOM NSPA – Pohjoisen harvaan asuttujen alueiden politiikkalinjaukset Satu Vehreävesa ohjelmapäällikkö, Pohjois-Savo.
Menestystä yrittäjälähtöisyydellä ja yhteistyöllä Kunnan elinkeinopoliittisen ohjelman työkirja Osa: Työkirja.
Yksityinen palvelutuotanto sosiaali- ja terveyspalveluissa 2009
Ympäristöministeriö ja Suomen Kuntaliitto Seudun kuntien yhteinen maapolitiikka - Kuntien maapolitiikan yhteistyön mahdollisuudet ja haasteet.
Forssan kaupungin hankintapolitiikka, järkivihreät hankinnat
IKÄÄNTYVÄN VÄESTÖN TOIMINTAKYVYN JA ITSENÄISEN SELVIYTYMISEN EDISTÄMINEN Korkeakoulujen aluekehitysstrategia Koulutus ja tutkimus Opetusministeriön.
Liideri – Liiketoimintaa, tuottavuutta ja työn iloa ( ) Seminaari Framissa
TURKU SCHOOL OF ECONOMICS Institute for Competition Policy Studies Muutostrendit ja palvelujen tuottamisen mallit Aki Koponen Johtaja Muutosta johtamassa.
Koulutusyhteistyöpäivä Henkilöstöjohtaja Timo Tammilehto.
J YVÄSKYLÄN YLIOPISTO EFQM- MALLI 2013.
JÄRJESTÖN JA JULKISEN YHTEISTYÖN PULMAT
Maakuntauudistuksen valmistelu Pohjois-Karjalassa
Kuntaliiton kehittämistoiminnan vaikuttavuus
PUOLUE C Periaateohjelma: Arvot
Esityksen transkriptio:

TEKNISEN TOIMEN KEHITTÄMINEN Tampereen kaupunkiseudun teknisten palveluiden seutuseminaari 23.3.2011 Kirsi Rontu Yhdyskunta, tekniikka ja ympäristö –yksikkö Suomen Kuntaliitto

Tekninen toimi Teknisen toimen tavoitteena on luoda kunnissa viihtyisä, terveellinen ja turvallinen elinympäristö. Teknisen toimen tuottamia palveluja kuntalaisille ja elinkeinoelämälle ovat esimerkiksi toimitilojen kehittäminen ja kiinteistönpito  rakennusten ja infran rakennuttaminen katujen ja yleisten alueiden ylläpito  vesihuollon järjestäminen jätehuollon järjestäminen sujuva liikenne 3.4.2017

Kokonaisuuksien hallintaa Tekniset palvelut luovat edellytykset elinkeinoelämälle ja yhteiskunnan toimivuudelle Maankäytön, asumisen ja liikenteen yhteistyötä ja uusien toiminta mallien kehittämistä edistetään palvelujen saavutettavuuden ja elinympäristön laadun turvaamiseksi. Teknisten palveluiden on sopeutettava vastaamaan maankäytön kehitystä ja elinkeinoelämän tarpeita. Enää ei voi ajatella pelkästään teknistä toimea vaan yhteistyötä on lisättävä koko kuntakonsernissa. Isoja haasteita: esim. hulevesien hallinta, tulvat, jne. Kuva: Kaleva 3.4.2017

Omistajapolitiikka teknisessä toimessa Kunnan omistajapolitiikka on kunnan voimavarojen suuntaamista kuntalaisia parhaalla mahdollisella palvelevalla tavalla sekä tehokkaiden toimintatapojen valintaa. Kuntien lähes sadan miljardin euron omaisuus edellyttää kunnilta aktiivista omistajuutta. Kuntien on huolehdittava, että tämä pääoma on tehokkaassa käytössä ja sitä käytetään ja hoidetaan niin, ettei omaisuus menetä arvoaan. Kunnan omistajapolitiikasta vastaavat toimi- ja luottamushenkilöt asettavat kunnan toiminnalle ja omaisuuden käytölle tavoitteet. 3.4.2017

Omistajapolitiikka teknisessä toimessa Toiminnasta vastuulliset huolehtivat tavoitteiden toteuttamisesta. Kunnassa hyväksytyn omistajapolitiikan noudattaminen edellyttää selkeää ohjaus ja seurantajärjestelmää sekä vastuunjakoa kunnan ylimmän johdon ja käytännön toiminnasta vastaavien yksiköiden ja toimihenkilöiden välillä. Kuntaliiton yhdyskunta, tekniikka ja ympäristöyksikössä (YTY) on käynnistynyt työ kuntien omistajapolitiikan terävöittämiseksi. Työn tavoite on kuntien omistajaosaamisen lisääminen ja pitkäjänteisen omistajapolitiikan merkityksen korostaminen kunnan johtamisessa. Työ painottuu omistajaohjaukseen, miten omistajaohjaus toteutuu erilaisissa toimintamalleissa.   .   3.4.2017

Tuottajasta palveluiden turvaajaksi Palveluilta vaaditaan yhä korkeampaa laatua. Samalla edellytetään kustannustietoisuuden ja tehokkuuden lisäämistä. Henkilöstön eläköityminen tuo omat haasteensa. Kilpailu osaavista ammattitaitoisista työntekijöistä kovenee. Esteettömyyden turvaaminen. Tässä tilanteessa kuntien on syytä arvioida toimintatapojaan ja muokata niitä tarvittaessa. Osaaminen tulee olla hankinta- ja sopimusosaamista sekä markkinoiden tuntemisessa. Tuottamisen kehittämisestä tilaamiskehittämiseen. 3.4.2017

Omaisuudesta huolehtiminen Kuntien lähes sadan miljardin euron omaisuus edellyttää kunnilta aktiivista omistajuutta. Tästä omaisuudesta on huolehdittava, että pääoma on tehokkaassa käytössä ja sitä käytetään ja hoidetaan niin, ettei omaisuus menetä arvoaan. Onko perinteinen tapa tuottaa rakentamis- ja kunnossapitopalvelut omana työnä oikea tapa kuntien taloudellisen tilanteen tiukentuessa? 3.4.2017

Kuva: Keravan kaupunki Korjausvelka Korjausvelan kasvun hillitsemiseksi tulee investointi- ja kunnossapitomäärärahojen mitoitusta suhteuttaa tarpeisiin ja niiden käyttöä tulee tehostaa myös uusilla hankintamalleilla. esim. elinkaarimallit julkisella rahoituksella ROTI 11 mukaan korjausvelka on kuntapuolen infrassa ilman toimitiloja noin 2,5 miljardia euroa esim. vesihuoltoverkoston saneeraustarve on 320 milj.euroa per vuosi home- ja kosteustalkoot ovat vasta alussa   Kuva: Keravan kaupunki 3.4.2017

Tuottavuus Tuottavuusvaatimukset kasvavat ja samalla tulee olla kestävää tuottavuutta Ei enää halvinta hintaa vaan laadukkuutta ja innovatiivisuutta Tuottavuutta ja vaikuttavaa on tehostettava – pienevillä resursseilla on saatava aikaan enemmän ja parempaa Paremmalla omistajaohjauksella sekä hankinta- ja sopimusosaamisella tuottavuus paranee. 3.4.2017

Myös teknisen toimen on kannettava osansa ilmastonmuutoksessa Ilmastotyö on vastuuta tulevaisuudesta Teknisellä toimella pystytään vaikuttamaan hillintään ja varautumiseen esim. toimitilojen energiatehokkuus tulvien ja erityisesti hulevesien hallinta ja ääriolosuhteet Ilmastonmuutoksen hillintä on julkisten ja yksityisten toimijoiden yhteispeliä Kuva: Niklas Sjöblom / Flickr Kuva: Niklas Sjöblom / Flickr 3.4.2017

Kuva: Keravan kaupunki Tulevaisuus Tärkeää on toimia yhdessä koko julkinen puoli ja yksityinen alan parhaaksi Kuva: Keravan kaupunki 3.4.2017

KEHTO – kuntien teknisen toimen kehittämisen haltuunotto, mitä se on? 1.Kehittämistoiminnan hallintaa 2.Edunvalvontakanava 3.Informaation keskinäistä jakamista 4.Integroitumista yhteistyökumppaneiden kanssa 3.4.2017

Miksi KEHTO? Muutetaan yhdessä teknisen toimen kehittämistoimintaa Suomessa Yksi kokonaisuus yksittäisten kuntien tekojen ja irrallisten seminaarien sijaan! Selvitetään, mitä kehittämistyötä tekninen toimi tarvitsee. Keskitetään kehittämistyö ja tehdään laajempaa yhteistyötä sidosryhmien kanssa. Kuntien teknisen toimen kehittäminen on ollut tähän saakka hajanaista, eikä sitä yleensä johda kukaan. Lyödään kehittämisen resurssit yhteen: päät ja eurot. Tehdään toimitila- ja infratoimijat tasavertaiseksi muiden toimijoiden kanssa. 3.4.2017

Visio: Suomen kuntien järjestämät tekniset palvelut ovat Euroopan tehokkaimmat Missiomme on Olla osaava tilaajamanageri Toimia paikallisyhteisöistä muodostuvien asiakkaiden kanssa Rakentaa joustavaa ja energiatehokasta kuntatekniikkaa Tunnistaa toimintaympäristön muutokset Oppia muilta aloilta ja luovasti hyödyntää opittua

KEHTO-foorumi KUPERA-hanke (Kuntien perusrakenteiden ja perusrakennepalvelujen rahoituksen, omistajuuden ja tuotannon innovaatiot) PROMISE-hanke (Kuntien teknisen toimen palveluiden innovatiivinen tuotteistaminen ja hankinta) Sähköautot Kuntatekniikanfoorumi

KUPERAn pienryhmät A. Rahoitus- ja omistajuusinnovaatiot B. Tuotannon ja operoinnin innovaatiot C. Julkisen ja yksityisen sektorin yhteistyö D. Alueellinen yhteistyö eri tasoilla 3.4.2017

Mistä tietoa?

YTY-UUTISET Yhdyskunta, tekniikka ja ympäristö –yksikön uutiskirje http://www.kunnat.net/fi/tietopankit/uutiskirjeet/yty-uutiset

YTY-UUTISET Yhdyskunta, tekniikka ja ympäristö –yksikön uutiskirje http://www.kunnat.net/fi/tietopankit/uutiskirjeet/yty-uutiset

Pienryhmät A. Rahoitus- ja omistajuusinnovaatiot www.kuntatekniikka.fi Pienryhmät A. Rahoitus- ja omistajuusinnovaatiot B. Tuotannon ja operoinnin innovaatiot C. Julkisen ja yksityisen sektorin yhteistyö D. Alueellinen yhteistyö eri tasoilla 3.4.2017

Kiitos! 3.4.2017