Ammattiosaajan työkykypassi ja ALPO.fi

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
SMOOTHISTI TYÖELÄMÄÄN OPPISOPIMUKSELLA
Advertisements

Toimintaohjeita kesää varten Lue huolella! Jälkiohjauksesta vastaavat: • 9A, 9D, 9E, 9F : Opo Elina Nissinen, p • 9B, 9C, 9G: Opo Satu Hietala,
Seinäjoen koulutuskuntayhtymä Koulutuskeskus SEDU
ALOITUSINFO TYÖKYKYVALMIUDET. JA ETTÄ MISTÄ OLIKAAN KYSYMYS..? • Laajuus 1ov • YV-valinnainen • Työkykypassin ”kolmososio” • Mikä ihmeen työkykypassi?
Tämä on SUUNTA-työkalun käyttöön opastava diaesitys
Jukka Vehviläinen / DiaLoog Omia polkuja ammatillisessa koulutuksessa Omapolku-hankkeen päätösseminaari
Ammattiosaajan työkykypassi
Yhteisiä tekoja Tepsi – työhyvinvoinnin hyvien käytäntöjen tietopankki 1www.tyohyvinvointifoorumi.fi.
Nuoret puhtausalan kesätöissä
O PETUSMINISTERIÖ Työ- ja toimintakykypassi Ammatillisen koulutuksen seminaari Oulu Ylitarkastaja Seija Rasku.
LEAN JA PUHTAUSPALVELUT
Mohammed Kertoo itsestään:
@Virtuaaliammattikorkeakoulu VirtuaaliAMK - opiskelijan uusi mahdollisuus VirtuaaliAMK - opiskelijan uusi mahdollisuus Suomen Virtuaaliammattikorkeakoulu.
Ammattiosaajan työkykypassi
”Eli sillon lähtee uimahallille ja ui kilometrin”
Työeläkekuntoutus © Tapiola-ryhmä.
RIKASTAMO Sinun urasi Klondike? Haluatko jo ulos luokkahuoneesta?
Ammattiosaajan työkykypassi Esimerkki toteuttamisesta Kone- ja metalliala.
TavoiteToteutusesimerkkiMilloin suoritetaanSeuranta ja arviointi Tavoitteena on edistää liikunnan avulla terveellistä ja aktiivista elämäntapaa. Tavoitteena.
Kelan mahdollisuudet tukea vammaisen tai osatyökykyisen työllistymistä
Ammattiosaajan työkykypassi Sari Möller-Välinen, KPAO
Hanketta toteuttaa kahdeksan suomalaista lasten ja nuorten järjestöä Hanketta toteuttaa kahdeksan suomalaista lasten ja nuorten järjestöä Hanke edesauttaa.
Suomen ammatillisen koulutuksen kulttuuri- ja urheiluliitto SAKU ry SAKU RY:N ROOLI OPISKELIJOIDEN JA HENKILÖSTÖN TYÖ- JA TOIMINTAKYVYN EDISTÄJÄNÄ AMMATILLISESSA.
Suotuisan oppimistarinan rakentaminen ET- koulutus/T3/ Tapio Malinen.
Esittäytyminen Vastaa esitettyihin kysymyksiin omalta kohdaltasi lyhyesti. Korvaa kysymykset omilla vastauksillasi. Kiitos!
− työkalu toiminnan suunnittelun ja suunnitelman arvioinnin tueksi
Koulutuksen rakenteet ja mallit tekniikan amk-koulutuksessa Työpaja Lahti.
@Virtuaaliammattikorkeakoulu 5 VirtuaaliAMK - opiskelijan uusi mahdollisuus VirtuaaliAMK - opiskelijan uusi mahdollisuus Annina Korpela, tiedottaja Kehittämisyksikkö.
OHJEITA YLIOPPILASKIRJOITUKSIIN VALMISTAUTUVALLE.
HEI USEIN HYMY TARTTUU Minulla ei ole sinulle uutisia...
Työpaikkakouluttajan ABC
HANKETOIMINTA Työkyky-hanke OKM Työkykypassin koordinointi Arjen arkki ESR / OPH Paremmat arjentaidot -koordinaatiohanke -> menetelmäpankki -> menetelmätori.
Työpaikkakouluttajan ABC
Haastatteluun valmistautuminen
Puhu parin kanssa! Mitä sinä teit viikonloppuna?
Informaatioteknologian tiedekunta Jyväskylän yliopiston laadunvarmistus IT-tiedekunnan.
Yrittäjien hyvinvointikilta® yrittäjien hyvinvointia tukemassa Yrittäjien hyvinvointikilta on Suomen Mielenterveysseuran ja Suomen Yrittäjien kehittämä.
Työpaikkaopinnot on jaksotettu:
MORO! Ammattiosaajan työkykypassi Ammattiosaajan työkykypassi nuorten toiminta- ja työkyvyn edistäjänä Sari Mantila-Savolainen Seinäjoki Suomen.
NUORISOTAKUU ON ASENNE!. Jokainen järjestö ja toimija voi osaltaan tehdä nuorisotakuusta totta. On monia keinoja auttaa nuoria löytämään oma paikkansa.
Ammattiosaajan työkykypassi Sari Möller-Välinen, Keskuspuiston ammattiopisto Tea Järvinen, Bovallius-ammattiopisto OPISKELIJALLE työstetty TUTKE2-hankkeessa.
Ergonomia Seisomatyö.
Ergonomia Istuma- ja näyttöpäätetyö. Mitä on ergonomia? Ergonomian avulla työnteko on helpompaa. Ergonomiaan liittyvät: – oikeat työskentelyasennot.
Aktiivisesti ammattiin SAKU ry:n kanssa
Aktiivisesti ammattiin SAKU ry:n kanssa
Työkykypassin hyvät toimintamallit Koulutuskeskus Sedussa
Liikunnan ja kulttuurin kilpailutoiminta osana oppilaitoksen toimintaa
Opiskelijahuollon hyvät käytännöt Koulutuskeskus Sedussa
Opiskelijahuollon hyvät käytännöt Koulutuskeskus Sedussa
Yhteiset valinnaiset tutkinnon osat (=VYTOT)
Hyvinvoivan oppimisympäristön ja työkykypassin kehittämishankkeet Ekamossa Lehtori Soile Högfors.
liikunnan ja terveystiedon lehtori / sosiaali- ja terveysala
JÄMSÄN AMMATTIOPISTOSTA
Työkykyinen ammattiosaaja – koulutuksen laadun merkki
TET =Työelämään tutustuminen
Fyysisen aktiivisuuden lisääminen oppilaitosten arjessa
Nyyti ry – mielen hyvinvointia ja elämänhallintaa opiskelijoille
Työkykypassin hyvät toimintamallit Koulutuskeskus Sedussa
Toiminnallinen tiedepäivä
Ammatillinen työkykypassi
Ammatillisen peruskoulutuksen tavoitteena on antaa opiskelijoille ammatillisen perustutkinnon edellyttämä osaaminen ja ammattitaito sekä valmiuksia yrittäjyyteen.
8. Luokkalaisten TET Tämä esitys käsittelee PowerPointin uusia ominaisuuksia. Se kannattaa katsella diaesityksenä. Näistä dioista saat ideoita esityksiin,
TET =Työelämään tutustuminen
Hei sinä 8.- tai 9.-luokkalainen _________seura XX_______ tarjoaa sinulle Sporttitettiä Jos sinua kiinnostaa liikunta-, kasvatus- tai opetus-ala, me tarjoamme.
Student Life - Hyvinvointisi tueksi
liikunnan ja terveystiedon lehtori / sosiaali- ja terveysala
Opiskeluhuollon palvelut
Ergonomia Fyysisesti raskas työ.
Terveyttä työpaikoille – suositukset
Esityksen transkriptio:

Ammattiosaajan työkykypassi ja ALPO.fi

Ammattiosaajan työkykypassi Mikä on työssä tärkeää? Puhtaat vaatteet – ja hiukset? Kunto? Kaverit? Palkka? Vapaa-aika? Onko sinulla työpäivän jälkeistä elämää? Kunnossa olevat työkalut? Entäpä, jos vika tuleekin työkalun toiseen päähän? Kuka korjaa? Kuka korvaa?

Ammattiosaajan työkykypassi Mikä on työssä tärkeää? Olet itsesi tärkein työkalu! Älä hajota itseäsi! Pidä itsestäsi huolta – ja kaverista kanssa! Älä ole tylsä – pidä itsesi terävänä! Satsaa itseesi!

Ammattiosaajan työkykypassi Ammattiosaajan työkykypassin avulla voit huomioida työkyvyn laajan kokonaisuuden – passi on sinua varten! VAROITUS! Passi saattaa aiheuttaa kunnon nousua ja hyvää oloa! Nauti varovasti!

Ammattiosaajan työkykypassi Toiminta- ja työkykyä edistävä liikunta Terveys-osaaminen Ammatin työkyky- valmiudet Harrastuneisuus ja yhteistyövalmiudet Työkyky- valmiuksien vahvistaminen Hyvinvoivasta oppimisympäristöstä työelämään ja yhteiskuntaan 5 osa-aluetta hyväksytty suoritus: 40 tuntia + tavoitteen täyttyminen/osa-alue tai opiskelija osoittaa muulla tavoin saavutta- neensa tavoitteen suoritusjärjestys vapaa suoritetaan ammatti- opintojen aikana Ammattiosaajan työkykypassi

Ammattiosaajan työkykypassi Kuka hoitaa? Keneen yhteyttä? Tähän oppilaitoksen oma kuvaus passivastaavasta ja ohjaajista.

Ammattiosaajan työkykypassi Miten suoritetaan? Tähän oppilaitoksen kuvaus passin toteuttamisesta teidän omassa oppilaitoksessanne.

Ammattiosaajan työkykypassi ALPO.fi-hyvinvointiportaali ”Työkykysi työkalu” Tietoja, vinkkejä ja linkkejä työkyvyn ja hyvinvoinnin edistämiseen Alakohtaisesti ja omakohtaisesti Työkyvyn tiivis tietopankki ja risteysasema Ammattiosaajien kokemuksia työelämästä Liikunta- ja harrastuspäiväkirja Työkaluja Ammattiosaajan työkykypassin toteuttamiseen Aktivoidu ja aktivoi osoitteessa: www.alpo.fi

Ammattiosaajan työkykypassi Ja vielä… Kaksi kokenutta miestä hakee töitä puistoalalta Erikoisosaamisena reunakiveykset sekä penkkiakrobatia Ottaisitko heidät töihin?

Ammattiosaajan työkykypassi …?