Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Toiminnallinen tiedepäivä

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "Toiminnallinen tiedepäivä"— Esityksen transkriptio:

1 Toiminnallinen tiedepäivä
Mitä kaikkea yliopistossa voikaan tehdä?

2 Tiede on osa arkea! Oletko tullut ajatelleeksi, mitä kaikkea elämästäsi puuttuisi ilman tiedettä ja tieteellisiä keksintöjä?

3 Tiede on askartelua todellisten asioiden kanssa
Mitä tekee tutkija? Hän selvittää asioita. Hän askartelee pienten yksityiskohtien kimpussa. Hän pyrkii etsimään totuutta ja parantamaan maailmaa. Hän nauttii uppoutuessaan vaihtoehtoisiin tulevaisuuksiin.

4 Tiede on koko elämän kestävä kyselykausi
Parhaimmillaan tiede on uteliaisuutta kiinnostusta tulevaisuuteen vaikuttamista tulevaisuuteen

5 Kaikista ei tule tutkijoita
Tiede on kaikille yliopisto-opiskelijoille yhteistä, mutta kaikista ei tule tutkijoita. Eri tieteiden opiskelijoista tulee asiantuntijoita – insinöörejä, opettajia, lääkäreitä, arkkitehtejä, suunnittelijoita, päättäjiä, johtajia. Päästäksesi näille aloille töihin, sinun kannattaa opiskella matematiikkaa, fysiikkaa ja kemiaa – ja lukiossa laajoina oppimäärinä. Asiantuntijoille on aina töitä. Esimerkiksi kemian ala on Suomen suurin vientiala.

6 Tytöt! Älkää pelätkö matemaattisia tieteitä!
keskimääräinen palkka – e/kk asiantuntijan palkka – yli e/kk Huonokin arvosana laajassa matematiikassa avaa oven jatko-opintoihin. Hyvä arvosana laajassa matematiikassa avaa oven lähes minne tahansa.

7 Tiedepäivä Tule näkemään ja kokemaan – tiede on hauskaa! - Tiedepäivänä voit valita tekemistä yli 50 erilaisessa työpajassa. - Tutustu, tutki ja kokeile itse. - Huomaat, että tiede on jännittävää, rohkeaa ja pelotonta ajatusten leikkiä ja luovuutta.


Lataa ppt "Toiminnallinen tiedepäivä"

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google