FEX 29.8.2012 Mistä tulevaisuuden huiput? Janne Tienari.

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Juha Kauppinen Consulting oy Työntekijäkysely Tietoja
Advertisements

Median kohtaaminen EuroSkills-kilpailijana edustatte:
Toimintaympäristö
Pelisilmää asiakaskohtaamisiin Mikko Ojanen. Kauraa • Valitsin kirjan hiljattain pidetyillä myyntipäivillä buukattuja tapaamisia varten. • Asiakastapaamisia.
Akavalaisten työaikakäytännöt esimerkkejä jäsenliitoista
KiVa Koulu -ohjelma Kiusaamista ennaltaehkäisevä ja vähentävä toimenpideohjelma KiVa Koulu ei ole ohimenevä ”projekti”, vaan pysyvä toimintatapa kiusaamisen.
Kirsi Juva1 MILLAINEN KOULUTUS VALMENTAISI 2020-LUVUN TÖIHIN? Koulutuksen tulevaisuudennäkymät Pohjois-Savossa Jarmo Immonen
XX RESPONSE KEHITTÄMISKUMPPANUUS RESPONSE-KEHITTÄMISKUMPPANUUS
NAO/Maija-Leena Haapa-alho
ILO ELÄÄ JÄRJESTÖISSÄ – Pohjois-Karjalan järjestöpäivät , Kitee PALAUTTEEN PURKU Hanna Kääriäinen 2013.
GRADUAIHEITA Työ- ja organisaatio-psykologia
Nuoret puhtausalan kesätöissä
10 vinkkiä voimaantumiseen
Työhyvinvoinnin tekijät Akavan Erityisalojen työmarkkinatutkimusten tuloksia Tiivistelmädiat
Työpaja Maanantaiaamuna kotona  Lukujärjestyksen tarkistus  Missä opiskelen?  Mitä opiskelen?  Mitä materiaalia tarvitsen?  Kun valitsen.
Odotukset seuratoiminnalta eri elämänvaiheissa
TÖIDEN PRIORISOINTI JA AJAN HALLINTA
Kääntäjät osana EU-viestintää
1 N-piirin johtajuusvalmennus Vapaaehtoistyön johtaminen.
GRADUAIHEITA Työ- ja organisaatio-psykologia
Uusi työ on täällä – nuorten ajatukset urasta
Palveluliiketoiminta osana korkeakoulua Heikki Saastamoinen.
X:t ja Y:t toimituksissa
Lapselle hyvä päivä tänään
Tutkimusosasto Mitä ja miksi? Tutkimuksen tavoitteena on selvittää, millaisia kokemuksia nuorilla on täystyöllisyysmallista ja työvoimatalossa työskentelystä.
Skills-laivaseminaari Yrittäjyyskasvatus ammatillisen koulutuksen näkökulmasta Paula Kyrö Yrittäjyyskasvatuksen professori Aalto Yliopisto, Kauppakorkeakoulu.
Seurakuntien varhaiskasvatuksen neuvottelupäivät "Kirkko iholla"
Työmarkkinatutkimus 2012 Yksityinen sektori
Pellervon Pirkanmaan seminaari Pellervo-Seuran valtuuskunnan puheenjohtaja Erkki Vähämaa.
JYVÄSKYLÄN YLIOPISTO Työhyvinvointikysely - Jyväskylän yliopisto Työhyvinvointikysely 2010 Matemaattis-luonnontieteellinen tiedekunta kysymysten ja osa-alueiden.
OPISKELIJAA TUKEVA PALAUTE
OPETTAJAN TYÖELÄMÄJAKSO
Kauneuden käytänteet HL-N. n Sama ryhmänohjaaja ensimmäisestä vuodesta kolmanteen vuoteen n Moduloitu opetus, jolloin yksi opettaja opettaa.
TYÖHYVINVOINTI SEURAKUNTATYÖSSÄ 2007
AJANKOHTAISTA LUKIOKOULUTUKSESTA Johtaja Jorma Kauppinen Vantaa
Tekoja-kampanja Maailmassa on tällä hetkellä ennätysmäärä nuoria ihmisiä. Enemmistö heistä asuu kehitysmaissa. Moni nuori on kasvanut konfliktin.
SUOMEN PANKKI | FINLANDS BANK | BANK OF FINLAND 1 Suomen talouden näkymät Pääjohtaja Erkki Liikanen
Jatkuvan parantamisen Jp-taulu
ESIMERKKI: URHEILUSEURAN STRATEGISTEN PERUSASIOIDEN KONKRETISOINTI
Kirjastotyö ja maahanmuuttajat - monikulttuurinen kirjastotyö Keskuskirjastokokous Leena Aaltonen Turun ammattikorkeakoulu.
Ylermi Perusteluja Uusien toimintatapojen ja uusien tuotteiden luomiseen.
Työaika-autonomialla kohti työhyvinvointia
Tulevaisuuden osaamistarpeet verkostomaisesti toimivassa taloudessa:
– SUOMEN EKONOMILIITTO – – FINLANDS EKONOMFÖRBUND – EkonomiEsimies - Lähikoulutus: itsetuntemuksen kautta muutokseen Tahko ja
Yleislääkäripäivät 2013: Kollegan työkyky
Saku Ylä-Soininmäki Psykologi, Lahden ammattikorkeakoulu
Viestintäsuunnitelma
Eteneminen Ylhäältä alas Pakko, pelko – pakottaminen ja pelottelu Havainnollistaminen, case-esimerkit – esim. kuinka paljon johtaja Turtiainen maksaa Aducatelle.
Harri Sirén1 TULOKSELLISUUS, PALKINTA JA NEUVOTTELUTOIMINTA.
Aikuissosiaalityötä käytännössä Aikuissosiaalityön johtava sosiaalityöntekijä ( alkaen) Hanna Tabell
Akavan tavoitteita työsuojelun piirihallinnolle ja työsuojelulautakuntien toiminnalle Valtakunnallinen työsuojelupiirien työsuojelulautakuntien.
Miten koulutuksen järjestäjä varmistaa oppisopimuskoulutuksen edellytykset? OPPISOPIMUKSEN SYYSSEMINAARI Hannu Salminen Johtaja, opetusneuvos.
JIK KY:N TALOUS Tilinpäätökset Talousarvio 2013 Info-tilaisuus Etelä-Pohjanmaan Opisto Talousjohtaja Arto Saarela 1.
Journalistiikan ja mediatutkimuksen perusteet ma 19. ja 26.9.: 12-14, F416; ti 20: 12-14, Kurtén ti 27.9: 12-14, Nissi viikko 38 ma-ti.
Creative Campus - yliopisto innovaatioympäristönä Sisältöliiketoiminnan luovien prosessien johtaminen (Creative Processes and Content Busines.
Terveysvaikutusarviointi kaikessa päätöksenteossa Jouni Tuomisto, Mikko Pohjola YMAL.
Tuloksellisuutta edistävä palkinta ja neuvottelutoiminta
Juhani Kettunen Yrityksen kilpailukykytekijät Yrityssuunnittelu ja johtaminen  yrityskulttuuri Asiakaslähtöinen toiminta – sisältää mm. tuotekehityksen,
Tupakoinnin aloittaminen ja käyttö
Tieto- ja viestintätekniikan tulevaisuus Heikki Sitomaniemi muko11.
Kohti yhteistä johtajuusajattelua Sininauhaliitossa. Siniboss 2. 12
Wiki …ja muutamia huomioita sosiaalisesta mediasta [työyhteisöjen näkökulma] Kulttuurituotanto YAMK | | Milla Laasonen.
Hannele Niemi Kodin ja koulun yhteistyö opettajankoulutuksen sisältöalueena Hannele Niemi.
Viides teema: Esimiesviestinnän kultajyvät Leif Åberg: Esimiesviestinnän erikoisluentosarja kevätlukukausi 2005.
Oppisopimusnuoren ohjaaminen työssä Helena Rajalinna.
Kanuunan teemaseminaari SALO
Työn imu ja työn kuormittavuus pienissä järjestöissä

Tulevaisuuden osaamistarpeet ja työelämän muutos
Asiantuntevia ohjelmistoratkaisuja
Esityksen transkriptio:

FEX Mistä tulevaisuuden huiput? Janne Tienari

Onko olemassa ”sukupolvia”? Z : symboli uudelle, jännälle ja vähän pelottavalle… Facebook- opiskelijat Suuret ikäluokat

Short ja Reeves (2009) Broadbridge ym. (2007) Martin (2005) Morton (2002) López Castañeda ym. (2011) Montana ja Petit (2008) Wesner ja Miller (2008) Smola ja Sutton (2002) Howe ja Strauss (2007) Emma Varis (2012) Mihin rajat vedetään?

Janne Tienari & Susan Meriläinen: Johtaminen ja organisointi globaalissa taloudessa, WSOYpro Ratkaiseva on maailma, jossa tulee aikuiseksi? Globaali talous: monimutkaisuus, nopeus, epävarmuus

Äärinäkemykset saavat mediassa tilaa…

Mutta, mutta… •Taloudellinen tiedotustoimisto: Nuoria motivoi mielenkiintoiset työtehtävät, mukavat työkaverit ja hyvä esimies. Työssä pitää olla selvät tavoitteet, mutta sitä pitää saada tehdä itsenäisesti. Esimiehen pitää olla tasapuolinen, kannustava, palautetta antava ja vastuuntuntoinen. •EVA: Työyhteisön myönteinen ilmapiiri ja työn mielenkiintoisuus ovat tärkeitä, työ merkitsee nuoremmille ikäluokille vähemmän kuin vanhemmille, ja erityisesti nuoret painottavat mahdollisuutta työn ja vapaa-ajan joustavaan yhteensovittamiseen. •Akavan Erityisalojen Liitto: Nuoret ovat valmiita paiskimaan töitä täydellä höyryllä, mutta ei pelkästä velvollisuudentunteesta vaan mielekkäiden tehtävien, uuden oppimisen, rennon ilmapiirin, joustavien työjärjestelyjen, hyvien työkaverien ja reilun esimiehen siivittäminä. •Suomen Nuorisoyhteistyö Allianssi ry: Nuoret ovat kiinnostuneita johtamisesta. He tahtovat johtaa, koska siten voi vaikuttaa yhteisön asioihin. Nuorilla on myös vahva usko omiin edellytyksiinsä toimia johtajina. Neljä erilaista ihannejohtajaa: rento kaveri, jämäkkä kaveri, keskusteleva & vahva auktoriteetti

Sul on eri työntekijäryhmiä joilla on erilaiset tarpeet ja niist tarpeista lähtien niitä niinku kohdellaan eri tavoin. Se voi tarkottaa sitä et niil on eri edut, mut se ei tarkota sitä et ne on eri arvosii, mut eri elämäntilanteissa ja erilaiset ihmiset tarvii erilaisia juttuja. Et ehkä se et jos mul on niinku et ei hitsi mä tarviin tätä ja se organisaatio tarjoo mulle just sen niin se on niinku sillein et jes, tää on hyvä. Emma Varis 2012

Sun pitää miettii sitä niinku out- of-the-box et mitä ne ihmiset oikeesti tarvii

Mistä tulevaisuuden huiput? •Ei ole tulossa uutta ihmisrotua, mutta vuorovaikutukselle asetetut odotukset muuttuvat •Odotukset vuorovaikutukselle ja johtamiselle uskalletaan tuoda julki! •Toimintatavat ja käytännöt organisaatioissa muuttuvat joka tapauksessa… yksillä nopeasti, toisilla hitaammin

Raamit ja itsenäisyys –Ei käskytystä ja hierarkioita, mutta puitteet, haasteita ja tilaa hengittää! Palaute –Reaaliaikainen monisuuntainen kommunikaatio on itsestäänselvyys! Luottamus –Integriteetti, avoimuus, läpinäkyvyys, individualistien yhteisöllisyys! …Ja mitä huiput haluavat?

Huippuja? Dialogi (Ellun kanat): Aalto-yliopiston opiskelijoista löytyi kuusi erilaista tapaa suhtautua työhön ja sen tekemiseen –Työteliäs urasuuntautuja (18%) –Säännöllinen vastuunkantaja (17%) –Riippumaton maailmanparantaja (16%) –Liikkuva tilaisuuksiin tarttuja (13%) –Kehittymishaluinen luottopelaaja (22%) –Omistautuva visionääri (15%)

•Mitä vaikutuksia ”uusilla sukupolvilla” voi olla suorahakukonsulttien työhön? •Millaisia ideaalikandidaatteja haetaan tulevaisuudessa?