Lasten Kaste –laivaseminaari

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Kaste ohjelma ja Mitä Kasteesta on kasvamassa?
Advertisements

Oppilaanohjauksen kehittäminen Oulun kaupungin perusopetuksessa Kehittämistyötä ohjaa moniammatillinen ohjausryhmä, jossa on edustajat.
PÄÄTAVOITE: Maamme kunnissa, palvelualueilla ja maakunnissa vallitsee hyvinvointijohtamisen kulttuuri, joka perustuu aktiivisesti toimiviin hyvinvointirakenteisiin.
Perhesosiaalityö Kokkolassa
Elinkeinojen kehittäminen Oulunkaarella
Joensuun seudun Equal: Valtamuuntaja -osahanke LUODAAN KEHITTÄMISTÄ TUKEVA RAKENNE •prosessi etenee tavoitteellisena • sitoutuminen yhteisiin.
Valtavirtaistaminen käytäntöön (2010 – 2012) -hanke
Mika Niemelä Riikka Helin
Sosiaalityö Tornio Saalismaa Seija, Karjalainen Sirpa Pohjois-Suomen sosiaalialan osaamiskeskus
Tampereen kaupunkiseudun kuntayhtymä 2007 / RA-M TAMPEREEN KAUPUNKISEUDUN ALUEKESKUSOHJELMA ”Kasvun haasteita, kilpailukyvyn perustaa: sujuvaa.
LAPSEN ÄÄNI -hanke Etelä-Kymenlaakson perhepalveluverkosto
TURVALLISUUSSUUNNITTELU POHJOIS-SAVOSSA Turvallisuusseminaari
Hyvinvoinnin edistäminen uudessa hallitusohjelmassa TerPs -hankkeen loppuseminaari Oulu Neuvotteleva virkamies Kerttu Perttilä Sosiaali- ja.
Pirkko Rimpilä-Vanninen
Hyvän ikääntymisen kehittämisympäristö Sonectus
NUPPU 2 – Keski-Pohjanmaan osahanke osana PaKaste 2 -hanketta 1.
Valtavirtaistaminen käytäntöön (2010 – 2012) -hanke Sukupuolinäkökulman valtavirtaistaminen kuntiin ja valtion alue- ja paikallishallintoon.
Valtakunnallinen vammaispalveluhanke Keski-Suomen Vammais-Kaste
Toimintasuunnitelma – Lapin sosiaali- ja terveysalan järjestöjen yhteistyöhanke.
Lasten ja nuorten hyvinvointisuunnitelma
Tehostetun ja erityisen tuen kehittäminen esi- ja perusopetuksessa
Väli-Suomen Ikäkaste Pohjalaismaakuntien vanhustyön kehittämiskeskus Päivi Niiranen Projektikoordinaattori.
Pohjanmaa.
Nuorisotoimi, Seija Kähkönen1 Ely-keskuksen rooli alueen toimijoiden tukena Onnistuvat Opit -seminaari Rovaniemi.
Hankkeessa mukana kaikki Kanta-Hämeen 11 kuntaa Forssan seutukunta (Forssa, Humppila, Jokioinen, Tammela, Ypäjä) Hattula, Hämeenlinna, Janakkala ja Riihimäen.
projektipäällikkö Anna Ollila1 Anna Ollila projektipäällikkö Seminaari : Aikataulu ja resurssit.
Nuorissa = voimaa, vahvistetaan sitä! Voimakas –projekti
1 AMMTILLISEN KOULUTUKSEN MERKITYS KUNNALLE
TERVETULOA KAINUUSEEN! PaKaste – työkokous Kajaani
Ivan käytön arviointia perhepalveluissa Kätevä käyttää, tulee punnittua asioita monesta näkökulmasta ja mietittyä eri vaihtoehtojen vaikutuksia pitkälle.
Georg Henrik Wrede1 Lapsi- ja nuorisopolitiikan uudistuvat tavoitteet.
Osaamisen ja sivistyksen parhaaksi Ammatillisen perus- ja lisäkoulutuksen valtionavustukset 2013 TIEDOTUSTILAISUUS
Etelä-Pohjanmaan peruspalveluohjelman toimeenpano -hanke Projektipäällikkö Mervi Lehtola , 050 –
Pirkko Rimpilä-Vanninen 2010 Projektipäällikkö, Laurea “Ammattiopiston nuoren terveyden edistäminen” -NOPS – hankkeen alueseminaari Laurea Pirkko.
ONNISTUVAT OPIT – YHTEISTÄ VASTUUTA NUORTEN PALVELUIHIN Sosiaali- ja terveysministeriön tilaama Onnistuvat opit -juurruttamishanke on kahden vuoden ajan.
Pään avauksia lapsen oikeuksiin Lapsen oikeudet 20v.
Aikuis- ja työpaikkakoulutusyksikkö Virpi Pikkuaho
TYÖELÄMÄN KEHITTÄMIS- JA PALVELUTEHTÄVÄ TykePartner III–hanke 2008 – ohjausryhmä.
Keski-Pohjanmaa-Kainuu-Oulunkaari-Lappi Pohjois-Suomen Kaste -alueen vanhustyön kehittämishanke
Sosiaali- ja terveydenhuollon eri-ikäisten peruspalvelut
LAPSIPERHEIDEN HYVINVOINNIN EDISTÄMINEN PERHELÄHTÖISTÄ TOIMINTAMALLIA KEHITTÄMÄLLÄ Varsinais-Suomen ja Satakunnan Remontti-hankkeen.
Sosiaalityön käytännön, koulutuksen ja tutkimuksen strategista kumppanuutta Itä-Suomen yliopistossa Katri Savolainen Projektipäällikkö Itä-Suomen yliopisto.
Pohjois-Suomen Lasten Kaste -hanke Oulun eteläisen alueen osakokonaisuus Sirkka Kiilakoski Toimiva arki, hyvinvoiva lapsi -seminaari.
TERVETULOA! Opiskeluhuollon oppimisverkosto Marke Hietanen-Peltola Johanna Jahnukainen.
Sarana - Työelämän moniammatillinen oppimis- ja kehittämisareena - sosiaalialan pilotoinnista visioita hyvinvointialalle 4/2010-3/ Helsinki.
Seminaarin kokoava puheenvuoro LasSe –hankkeen päätösseminaari Kehittämispäällikkö Arja Hastrup.
Hyvinvoiva lapsi ja nuori, Toimeenpano Edistetään oppilas- ja opiskeluikäisten psykososiaalisen hyvinvoinnin tukemista palvelurakenteita ja - prosesseja.
VÄISTÖ Väkivaltatyön käytännön toimintatapojen kehittäminen Itä- Suomessa.
Pohjois-Suomen Lasten Kaste -hanke Pohjois-Suomen Lasten Kaste - hankekokonaisuus  Neljä osakokonaisuutta: Lappi, Kainuu, Oulun eteläinen.
RAAHEN SEUDUN HYVINVOINTIKUNTAYHTYMÄ
LAPE Lasten ja perheiden palveluiden muutosohjelman tavoitteet ja toimeenpano Lasten- ja nuorisopsykiatrian koulutuskokonaisuus 31.8, 6.9, Seinäjoki.
Osatyökykyisille tie työelämään
Hyvinvointikoulun toimintamalli
Kainuun toiminnallinen osakokonaisuus
Lapsen oikeuksiin ja tietoon perustuva toimintakulttuuri
Kommenttipuheenvuoro
Perhekeskus kevätseminaari 23. 5
LAPE LAPSI – JA PERHEPALVELUIDEN MUUTOSOHJELMAN KOKONAISUUS
Pohtimolampi Vanhustyön kehittämisyksikkö
POHJOIS-SUOMEN LASTEN KASTE – HANKE
Aikuissosiaalityön nuorten palvelut
Hyvinvointikoulua rakennetaan Oulussa kumppanuudella Arto Willman hyvinvointipäällikkö, sivistys- ja kulttuuripalvelut Oulun kaupunki.
TOIMINTASUUNNITELMAT 2018
HYVINVOINTIKOULU Hyvinvointipäällikkö Arto Willman,
VAKA-verkko Hämeenlinnan ja Riihimäen seuduilla -varhainen tukeminen monimuotoistuvassa varhaiskasvatuksessa – Marjatta.
ERO LAPSIPERHEESSÄ –KOULUTUS tiistaina klo 9-15
Pohjois-Suomen Kaste -alueen vanhustyön kehittämishanke
Pohjois-Suomen sosiaalialan osaamiskeskus
Hyvät käytännöt pysyvään käyttöön Tavoitteet:
Perhekeskustoiminnan työpaja
Esityksen transkriptio:

Lasten Kaste –laivaseminaari 25.1.2012 Salla Korhonen

TUKEVA 2 osahankealueet kartalla

TUKEVA -hanke Aikataulu: TUKEVA 1: 1.11.2008 - 31.10.2010 Budjetti: TUKEVA1 toteuma yht. n. 1,8 MEur TUKEVA 2 budjetti: 2 666 667 € josta STM 75% ja kunnat 25% Hankkeen toteuttajat: Oulun seutu (hallinnoi) Kainuun maakunta - kuntayhtymä Oulunkaaren kuntayhtymä Kolpeneen palvelukeskuksen kuntayhtymä / POSKE Lappi Hankehenkilöstö: 15-25 hlöä suoraan hankkeen työntekijöinä, vaihtelee eri hankevaiheissa. Kunnissa yli 300 hlöä.

Osahankkeiden toimintaympäristöt Oulun seutu Oulun seudulla kehittämistyötä tehdään kymmenessä kunnassa eri hallinnonaloilla. Osahankkeen kehittämistyötä koordinoi Oulun seutu -organisaation palkkaama hankehenkilöstö. Kehittämistoimenpiteet ja pilotointi toteutetaan kuntien sosiaali- ja terveystoimessa, nuorisotoimessa sekä sivistystoimessa. Kuntien työntekijöillä on merkittävä rooli kehittämistyössä ja uusien toimintamallien pilotoinnissa -> hanke ostaa kuntien työntekijöiden työpanosta asiantuntijatyönä.

Osahankkeiden toimintaympäristöt Kainuu Kainuun maakunta-kuntayhtymä järjestää alueella kaikki sosiaali- ja terveydenhuollon palvelut lasten päivähoitoa lukuun ottamatta. Maakunta-kuntayhtymä vastaa myös nuorten ja aikuisten ammatillisesta koulutuksesta sekä lukiokoulutuksesta. Osahankkeen kehittämistyötä koordinoi maakunta-kuntayhtymän palkkaama hankehenkilöstö Hankkeen kehittämistoimenpiteet kohdistuvat maakunta-kuntayhtymän ja kuntien tuottamiin lasten, nuorten ja perheiden palveluihin.

Osahankkeiden toimintaympäristöt Oulunkaari Oulunkaaren kuntayhtymään (aloittanut 1.1.2010) kuuluu viisi kuntaa. Kuntayhtymän tehtävänä on mm. alueen sosiaali- ja terveydenhuollon lakisääteisten palvelujen järjestäminen ja tuottaminen. Osahankkeen kehittämistyötä koordinoi Oulunkaaren kuntayhtymän palkkaama hankehenkilöstö. Hankkeen kehittämistoimet kohdistuvat pääsääntöisesti kuntayhtymän ja sen jäsenkuntien tuottamiin lapsiperheiden palveluihin.

Osahankkeiden toimintaympäristöt Lappi Lapin osahankkeessa on mukana 16 kuntaa. Osahankkeen kehittämistyötä koordinoi Kolpeneen palvelukeskuksen kuntayhtymän ja Pohjois-Suomen sosiaalialan osaamiskeskukseen palkkaama hankehenkilöstö. Kehittämistoimenpiteet ja pilotointi toteutetaan osin yhteisenä koko osahankealueella osin seudullisesti kuntien sosiaali- ja terveystoimessa sekä sivistystoimessa hankkeen palkkaamien kehittäjä-työntekijöiden tuella.

Kumppanuus yhteistyöverkostot Kaste-hankeyhteistyö / hyvät käytännöt TUKEVA-alueen sisäinen asiantuntijuuden vaihto tutkimus- ja kehitysyhteistyö 1.10.2010 – 31.10.2012 Hyvinvointiarviointijärjestelmän kehittäminen ja ohjelmatyö hyvinvoinnin arvioinnin moniammatillinen kehittäminen ikäkausittaiset hyvinvointiarviot (pilotointi 4-vuotistarkastusten yhteydessä) raportointi ja tiedon hyödyntäminen lapsi- ja nuorisopoliittinen ohjelmatyö 2. Lasten, nuorten ja lapsiperheiden palveluprosessien kehittäminen jo pilotoitujen toimintatapojen juurruttaminen/jakaminen, myös valtakunnallisesti sosiaalisen median hyödyntäminen palveluprosessien tukena osallistavan taiteen työmenetelmien soveltaminen ja jakaminen mallintaminen vaikuttavuuden arviointi 3. Lapsiperheiden palvelujen saatavuuden edistäminen huomioiden myös Pohjois-Suomen pitkät etäisyydet tietoteknisiä ratkaisuja hyödyntäen psykososiaalisen erityisasiantuntijuuden tuominen perheiden lähiympäristöön videoteitse tehtävän asiakastyön työmenetelmien toimivuuden arviointi

Hyvinvointiarviointijärjestelmän kehittäminen Pilotoidaan laajoja terveystarkastuksia neuvolan 4-v tarkastusten yhteydessä Oulun seudulla. Tavoitteena on kehittää hyvinvointiarviointijärjestelmiä raportoinnin ja tiedon hyödyntämisen näkökulmasta sekä luoda toimintamalli, joka mahdollistaa kerätyn tiedon hyödyntämisen perustyössä ja päätöksenteossa. Pilotoidaan Oulussa (2 neuvola- aluetta), Kempeleessä ja Limingassa. Pilottiin osallistuu vuoden aikana n. 900 perhettä.

Ohjelmatyö Tuotos: Seudullinen lapsi- ja nuorisopolitiikka 2025 –ohjelma Oulun seudulle Ohjelmatyön tavoitteet: Rakentaa lapsi- ja nuorisopolitiikan yhteisö-suuntautunut strategia: lasten ja nuorten arjen tärkeimpien kehitysyhteisöjen (perhe, asuinalue, harrastukset) sekä peruspalvelujen vahvistaminen ja kasvatuskumppanuus peruspalvelujen ja niiden tukipalvelujen vahvistaminen niin, että erikoistuneiden palvelujen tarve ja kuormitus vähenevät Painopisteen siirtäminen ongelmien havaitsemisesta, ehkäisystä ja hoidosta hyvinvoinnin edellytysten vahvistamiseen Lapsi- ja nuorisovaikutusten arviointi huomioidaan kaikessa kunnan päätöksenteossa

Palveluprosessien kehittäminen Juurrutetaan TUKEVA 1 –hankkeessa kehitettyjä toimintamalleja Oulun seudulla juurrutetaan TUKEVA 1:n aikana kehitetyistä 14:sta toimintamallista viisi toimintamallia kuntiin pysyväksi toiminnaksi. Kukin kunta (10 kuntaa) on valinnut 1-3 mallia juurrutettavakseen hankkeen tuella. Juurrutettavat toimintamallit ovat Raskausajan tuen polku, Kotona hoidettavan lapsen ja hänen perheensä ryhmämuotoisen tuen polku, Joustavasta joustavasti toiselle asteelle, Nuoren neuvontapiste TsekPoint sekä Haastavasti käyttäytyvän nuoren tuen polku. Kainuussa on jatkettu hoidollisen vauvatyön verkostojen kehittämistä ja juurruttamista. Tavoitteena on, että perustasolla jokaisessa perhekeskuksessa toimii perustason vauvatyön tiimi. Samoin lastenpsykiatrian vastuualueella toimii erityistason vauvatiimi. Perus- ja erityistaso muodostavat vauvatyön verkoston. Kainuussa edelleen vahvistetaan TUKEVA 1:n aikana käyttöönotettua työpari- ja verkostotyötapaa perhekeskustoiminnassa – Tukeva –työote Oulunkaarella on viety käytäntöön TUKEVA 1:n aikana kehitettyä perhekeskusmallia.

Palveluprosessien kehittäminen Uusien toimintamallien kehittäminen ja pilotointi Kainuussa hanke on mukana maakunnallisen oppilashuoltotyön kehittämisessä. Jatkohankkeen tavoitteena on myös selkiyttää nuoren psykososiaalisen tuen ja mielenterveyspalvelujen hoidonpolkua sekä vahvistaa maakunta –kuntayhtymän sosiaali- ja terveystoimen sekä kuntien perusopetuksen välistä vuoropuhelua ja yhteistyötä tukea järjestettäessä. Oulunkaarella on käynnistetty kehitettyjen toimintamallien pilotointivaihe. Pilotoitavia toimintamalleja ovat Vanhempainkoulu, Filmii –elokuvapilotti, Fyysinen perhekeskus, Raskausajan moniammatilliset ennakoivat kotikäynnit sekä Haastavasti käyttäytyvän nuoren tuen polku.

Palveluprosessien kehittäminen Uusien toimintamallien kehittäminen ja pilotointi Lapissa on kehitetty ennalta ehkäisevien ja varhaisen tuen toimintamalleja neljällä seudulla. Toimintamalleja on kehitetty ja pilotoitu mm. ryhmäyttämiseen, välituntitoimintaan, kondennettuihin pienryhmiin, perheleireihin, erityissosiaalityön ja oppilashuollon yhteistyöhön, mielenterveystyön ja oppilashuollon yhteistyöhön sekä kuntoutusohjaukseen. Keskeistä on jalkautuminen nuorten kehitysympäristöihin, erityisesti kouluille. Lapin osahankkeessa tuetaan myös työntekijöiden osaamista ja työn kehittämistä mm. menetelmäkoulutuksilla ja yhteisillä kehittämispäivillä.

Palvelujen saatavuuden edistäminen Oulunkaaren osahankkeessa käynnistetään etätekniikan hyödyntäminen perhepalveluissa asiakastasolla Etäperhevalmennus -pilotissa Lapin osahankkeessa kehitetään ja kokeillaan videoneuvottelun avulla internetissä toteutettavaa psykososiaalista tukea, neuvontaa ja ohjausta nuorille ja lapsiperheille. Lisäksi kokeillaan videoneuvottelun käyttöä perheneuvolan asiakastyössä.

Yhteystiedot: www.ouka.fi/seutu/tukeva Oulun seudun osahanke: projektipäällikkö Irja Lampinen irja.lampinen@ouka.fi 044-703 1614 projektipäällikkö Leena Hassi leena.hassi@ouka.fi 044-703 1643 www.ouka.fi/seutu/tukeva Yhteystiedot: TUKEVA-hankkeen koordinaatio projektijohtaja Salla Korhonen salla.korhonen@ouka.fi 044-703 1224 www.ouka.fi/seutu/tukeva Kainuun osahanke: projektipäällikkö Maarit Rusanen maarit.rusanen@kainuu.fi 044-797 0436 http://maakunta.kainuu.fi/tukeva_hanke Oulunkaaren osahanke: projektipäällikkö Anne Leppälä-Hast anne.leppala-hast@oulunkaari.com 050-353 6711 www.oulunkaari.com/sivu/fi/hankkeet/tukeva/ Lapin osahanke: projektipäällikkö Marja-Sisko Tallavaara marja-sisko.tallavaara@poskelappi.fi 040-726 1851 www.sosiaalikollega.fi