Yksilön yhteiskuntavastuusta 21.10.2009 C:\A2009\BM\Yht © 0500-637721 31.10.09 YksilöYhteiskunta Yksilön.

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Kevät on se hankalaa kun jäät sulaa keväällä koemme todellista jääpulaa avantoa ei ole silloin missään minne mennä lämpimissään.
Advertisements

Osaamisen ja sivistyksen parhaaksi Ammatillisen peruskoulutuksen valtionavustushankkeet Tuija Laukkanen
Elettiin vuotta 2004, eräässä pienessä kaupungissa nimeltään Laholm, missä turvallisuudesta ei ollut paljon tietoakaan. Sinne oli pieni ruskea nallekarhu.
Aggressiokasvatusta Luento nro 3. Oppitunti nuoremmille.
Naakan oppilaskunta Tervetuloa! Kasvu yrittäjyyteen -hanke - 2 Projekti Idea projektista syntyy kun: –tarvitaan jotain, jotain puuttuu (rahaa.
Sosiaaliset taidot Elinikäiset oppimisen kontekstissa sosiaaliset taidot ovat avainasemassa. Nostamme esille neljä lähestymistapaa konseptissamme: Itseohjautuva.
The Blue Day Book Bradley Trevor Greive (ISBN: )
Pidä turvallisuusväli
Elettiin vuotta 2002, eräässä pienessä kaupungissa, missä turvallisuudesta ei kaikilla ollut paljon tietoakaan. Sinne oli pieni ruskea nallekarhu jätetty.
John Rawls REILUPELI.
Asianajajan ammatti Päivämäärä Koulun nimi Luennoitsijan nimi.
Oppimisnäkemyksiä Behaviorismi Sosiaalisen oppimisen teoria
Yksilö ostajana.
Bensan hinta Hyvää päivää, Olen kuullut ennustettavan, että bensan hinta saattaa syksyyn mennessä nousta litralta jopa € 1,90 :een.
Voimista liikeilmiöihin ja Newtonin lakeihin
(Viitekehys: Suomi, Kotka)
VTT / Jarkko Lehtinen, Juha Tapio
Liikunnan ja kulttuurin PARAS –seminaari Kokkolassa
Eri kielitaidon osa-alueet, materiaalit ja suunnittelu
Koirat…. vastaan ihmiset….
Miten ihminen kohtaa annetun ympäristön
Nainen Koraanissa Islam ei tee kerrassaan mitään eroa naisten ja miesten välillä heidän suhteessaan Allahiin (swt). Molemmille luvataan sama palkkio hyvästä.
Sosialisaatio Sosialisaation käsitteellä kuvataan prosessia, jossa yksilöstä kasvaa yhteisönsä jäsen. Uusi sukupolvi oppii ja se opetetaan kulttuurinsa.
Timo Luukkonen Janne Enberg
Heidi Hildèn & Vesa Ylisaari P709SNA.  UFC  Vapaapaini  YMS…
Oppia ikä kaikki - Työkaluja yhteisöllisyyden kehittämiseen syksy 2014
TASAPAINON RAKENTAMINEN
Rippikoulu ja nuoren hyvinvointi Avainsanat LIMINAALISUUS JA INTENSIIVINEN YHTEISÖLLISYYS KIUSAAMATTOMUUS PUHTAAN PÖYDÄN MAHDOLLISUUS SUORITTAMISEN VÄHÄISYYS.
Käyttäytymisen arviointi
Ajatuksia oppimisesta
VARHAINEN PUUTTUMINEN
 Tämä on rasismia!   Punainen Risti viettää 21. maaliskuuta YK:n rasismin vastaista päivää yhdessä monien muiden järjestöjen ja kansalaisliikkeiden kanssa.
Riippuvuus tupakoinnista
Nuoren itsetunto ja sen vahvistaminen
Slideshare koonti Mervi Isola.
Harjoitukset ja niiden tarkoitus
ROTARY 2023 Matias Röyttä DG VISIOT / HAASTEET Tietotekniikka / Internet –Henkilökohtaiset tietokoneet –Reaaliaikainen tiedonvälitys –Face-time.
Ajankohtaista lakirintamalta Varatuomari Kari Lehto Pellervon Päivä Tapahtumatalo Bio Rex, Helsinki.
VANTAAN KAUPUNKI VANDA STAD Uusien johtokuntien koulutus Peltolan koulu rp.
VANTAAN KAUPUNKI VANDA STAD Uusien johtokuntien koulutus Kilterin koulu Kirsi Kolu.
= olemusajattelu. Essentialismin mukaan kaikilla substansseilla on oma olemus jonka mukaan ne toimivat Kaikilla eliöillä ja elottomilla on oma päämääränsä.
Kysymys hyvästä ja pahasta, oikeasta ja väärästä
C 1. Testaus on ”sarja toimintoja” Itse asiassa, testaus on vuorovaikutusta, jota rytmittää ohjelmiston arviointi. Vaikka on hyödyllistä tunnistaa sarja.
Asenteet.
Oppimisorientaatioita
Mitä uskonnolla tarkoitetaan? Uskonnollisia ajatuksia ja kokemuksia muokkaa Uskonto vaikuttaa yhteisö Homo religiosus 1.Ihmisellä lajiominainen kyky uskonnolliseen.
Alkoholi.
Katsomusopetus Eero Salmenkivi Opettajankoulutuslaitos.
Silmän käyttäytymisen tutkimus ja sovellukset Veikko Surakka Tampere University Computer Human Interaction Group.
Laajennetun työssäoppimisen kokeilussa Opiskelijan henkilökohtainen ohjaus Työssäoppiminen laajenee - laajeneeko ohjaus ja tuki?!?
Ira Ekholm 4A. 1. uutinen Ongelma: Ilmastonmuutos vaikuttaa ihmisiin negatiivisesti * pohditaan ratkaisuja ongelmaan.
Sosiaalinen pääoma sosiaaliset verkostot, luottamus, vuorovaikutus
Sosiaalinen syrjäytyminen
Kauppakatu 7 I KAJAANI I Päivi Partanen/Intotalo1© Makke Leppänen 2004 Vapauteen ja vastuuseen valmentaminen Päivi Partanen.
Proprioseptio Ryhmä 16 Janne Halttunen Jussi Rytkönen.
Vaihtoehdot session 12 oph 1 Vauvan pitäminen Sijaisvanhemmuus Adoptio Abortti.
Terveyden määritelmät
Anselm Cantenburylaisen ontologinen todistus etenee seuravaasti:
Patio 1 1.
6 MORAALIN PAIKKA JA MERKITYS
Kaiku yhteistyöryhmä 2016 Kuvat: Raquel Benmergui #kehukiita
ESSEE.
Kysymyksiä fi tunnille
1.1 Motivaatio, tunteet ja tiedonkäsittely vaikuttavat toimintaan
Yritykset ja yhteiskunta
Taolaisuus.
Asiakaspalvelu ja vuorovaikutus
SUUNNITELMA KIUSAAMISEN EHKÄISEMISEKSI Nilakan yhtenäiskoulussa
Käsitemäärittely Osallisuus / Osallistuminen / osallistaminen
MIELENTERVEYDEN HÄIRIÖT
Esityksen transkriptio:

Yksilön yhteiskuntavastuusta C:\A2009\BM\Yht © YksilöYhteiskunta Yksilön oma käyttäytyminen: •Yksilö vastaa omasta käyttäytymisestään ja teoistaan Yhteiskunta eli muut henkilöt, yhteisöt, valtiovalta jne, toimii ja tekee tietoisesti tai tietämättään asioita ja saavat aikaan tuotoksia ja niiden seurauksia tai vaikutuksia 1 2 Yksilön suhteet muihin, mm: •Vaikuttaminen •Tarkkailu •Virikkeiden välittäminen •Reagoiminen Yksilöllä on kaksi suuntaa yhteis- kuntavastuissaan:

YK-vastuu vs prosessi ja vaikutus C:\A2009\BM\YK-v © Prosessi Resurssit Resurssien käytön vaikutukset Tuotos Tuotoksen vaikutus johonkin Kun jotakin tehdään (= prosessi), niin siinä syntyy sen tekemisen tuotos ja sillä tuotoksella on vaikutus / vaikutuksia johonkin. Lisäksi prosessissa käytetyillä resursseilla on myös vaikutuksensa johonkin. ”Oivallus”:

Ajatuksia henkilön yhteiskuntavastuusta C:\A2009\BM\Yht © Termeistä: •Onko yhteiskunta sama kuin yhteisö (citizen = yhteisö) 2.Yhteiskunnassa on : •pakollisia asioita (laki) •vapaaehtoisia, lain ylittäviä asioita, mennään moraalin puolelle •helposti hyppäämme puhumaan politiikkaan ja uskontoon liittyvistä asioista? 3.Millaisia vastuita hyvällä ihmisellä on: •Siviilielämässä (perhejalanjälki) •Työelämässä (johtajan jalanjälki) •Luonnonvarojen suhteen (hiilijalanjälki) •Miten on käyttänyt aikansa, mitä on saanut aikaan (hyvää, pahaa, ei mitään) •Mitä hautakivessäsi tulee lukemaan? ”Tässä lepää henkilö, joka sai aikaiseksi..” •Miten käyttäytyy / toimii: ajatteleeko muitakin, eikä vaan itseään, huolehtii muista •Hän on vastuussa niistä asioista, joihin voi vaikuttaa 4.Onko absoluuttista vastuuta vai onko vain suhteellista vastuuta: •Olosuhderiippuvainen vastuu – muuttuvatko vastuut hyvänä tai huonona aikana 5.Yhteiskuntavastuu on kait henkilön vastuuta yhteiskuntaa kohtaan: •Käytävä koulua, oltava hyödyllinen, ei tuhlaavainen, oltava positiivinen jne •Jokainen ihminen on tärkeä, ”jokainen ihminen on laulun arvoinen” •Ei tarvitse tehdä erityistä hyvää, kunhan ei tee pahaa – onko se näin?

Syy ja seuraus C:\A2009\BM\Syy © SyySeuraus Syy Seuraus Syy Seuraus Tapahtumaketju: •Kullekin tapahtumalle (prosessille) on syynsä •Prosessista aiheutuu seuraus •Se seuraus on usein seuraavan prosessin tai tapahtuman syy •Ja syntyvä seuraus on taas seuraavan prosessin syy jne Esimerkiksi: •Lämmin sää aiheuttaa lisääntyvää jäätelön syöntiä •Jäätelön syönti aiheuttaa lihomista •Lihominen vaikeuttaa liikuntaa Huomaa kuitenkin: •Lämpimällä ilmalla tapahtuu suurin osa maamme hukkumisonnettomuuksista •Jäätelön syönti ei kuitenkaan ole syynä hukkumisiin, vaan lämmin ilma (hehheh) -> älä siis oikaise päättelyketjussa!

Yksilön yhteiskuntavastuun kehittyminen / muuttuminen C:\A2009\BM\Yks © Yhteiskunta- vastuu Time Kaukohuoli helppoa, esim rutista kaukomaiden huonoista olosuhteista Turkistarhauksesta rähjätään Maaseudulla naapurista välitetään Lähivastuu pienenee Omasta käytöksestä ei välitetä Kerrostalossa ei välitetä naapurista