Juha Pohjonen, Kokkolan ensi- ja turvakoti ry 2014

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Kysely vertaistuen kehittämisen tarpeista. 1. Millainen rooli vertaistoiminnalla ja vertaistuella on yhdistyksenne missiossa ja visiossa?
Advertisements

Raskaustestin pikkuinen plussa, Ei vielä höyhenkään.
1.tapaamisen haastattelukartta ratkaisukeskeisessä terapiassa
VAIKUTTAJAPÄIVÄT. VAIKUTTAJAPÄIVÄT 2014 • Vaikuttaja-päivät on vuosittain järjestettävä vantaalainen foorumi, jossa koulut, päiväkodit, muut.
Kaikki lapsen parhaaksi. Lahden ensi- ja turvakoti ry / Turvallisten perheiden Päijät-Häme –projekti OIKEUS TURVALLISEEN PERHE-ELÄMÄÄN! •”Turvallinen.
KASVATUSSOPIMUS? Tiina Haapsalo.
JOUSTAVUUTTA JA TOIMINNALLISUUTTA KOULUUN
FISH! Parantaa työmoraalia ja saa sinut rakastamaan työntekoa!
Useita vuosia sitten eräässä perheessä, aikana, jolloin rahaa oli vähän, isä rankaisi 5 vuotiasta tytyärtään, joka oli hävittänyt arvokkaan esineen.
PERHEVALMENNUS valamihina ponnistamahan; synnytysvalmennus
Perhesosiaalityö Kokkolassa
Selevä Paletti — SUUPOHJAN LAPSIPERHEIDEN PALVELUKOKONAISUUS.
Isi tuli! Vastuullista isyyttä tukeva vertaistukiryhmä
10 vinkkiä voimaantumiseen
Isättömyys Poikien Talon sukupuolisensitiivisen poikatyön näkökulmasta
Perhevalmennus Lehtikankaan neuvolassa
DOKUMENTAATIO JA TIEDONMUODOSTUS
Kokkolan ensi- ja turvakoti ry
Leksandista Espooseen – rakenteita ja ratkaisuja
PERHEHOIDON HYVÄT KÄYTÄNNÖT Perhehoitoliitto ry
Mannerheimin Lastensuojeluliitto Lapsi- ja perhetoiminta
TYÖTÖN Työtön hakee siivoojan paikkaa Microsoftilta.
Puhu parin kanssa. Millainen sinun perhe on. - Minulla on pieni perhe
”Mukava kuulla, että muuallakin ovet paukkuu”
Fi.opasnet.org fi.opasnet.org/fi/Ydinvoima Haluamme tietää Sinun mielipiteesi. Äänestikö kansanedustajasi oikein ydinvoimasta? Kansalaisparlamentti ydinvoimasta.
”Jos menisin toimistoon ja se ihminen tietää mitä tarvitsen, ei ehdota mitä tekisin, se odottaa mitä kysyn” Bikva-arviointimallin soveltaminen käytännössä.
Sijaisperheiden ja sijoitettujen lasten kanssa tehtävä työ
Erityisesti Isä-projekti
Oppia ikä kaikki - Työkaluja yhteisöllisyyden kehittämiseen syksy 2014
Via Vis – väkivaltatyöhankkeen vaikuttavuus asiakkaiden näkökulmasta "Mun stressihormonit on ainaki 90 pinnaa tullu alaspäin" Helena Parkkila, KM, tohtoriopiskelija.
TASAPAINON RAKENTAMINEN
VOIKUKKIA-vertaistukiryhmän kalvosarja: Lapsen erokriisi
Nuoren itsetunto ja sen vahvistaminen
Näyttely ja Kansio Pirjo Moilanen.
Turun seudun vetovoimaisin kaupunki KAARINAN k a u p u n k i Valomerkki –toimintamalli Stop nuorten päihteiden käytölle Kaarinan kaupunki Kaarinan kihlakunnan.
KULOMÄEN KOULUN TEHO-HANKE
Simulaattorikoulutuksen jälkipuinti – osa oppimisprosessia.
1) Mitä tässä ryhmässä oli sellaista, joka haluat jakaa muiden osallistujien kanssa? 2) Mikä huomio/ konkreettinen asia, joka auttaa sinua jatkossa huomioimaan.
Haarajoen koulu, Jan Mikkonen
ISÄNÄ PERHEESSÄ Ollaan yhdessä.
NEUVOLAN PERHETYÖ
Idolien ja esikuvien rooli. Keskustelunaiheita. Tehtävät
Vanhemman neuvo - ammatillisesti ohjattu vertaistukiryhmä
Pirjo Kotkamo Suunnittelija, psykiatrian erikoissairaanhoitaja,
Kristittyjen yhteys ja monikulttuurisuus seurakuntaelämän rikkautena
Koulussa elämää opettelemassa
LASTENSUOJELIJAT KAHDEN EETOKSEN RISTIPAINEESSA ERJA SAURAMA HELSINGIN YLIOPISTO
Kilpailijan starttikurssi
Toimintaohjeet opelle
Ops seminaari Askola.
Kesätyöntekijöiden kommentteja Opasnetistä ja ydinvoimatyöstä: ”Kun tulin kesätöihin minulla oli vain jokin suuntaa antava aavistus siitä mitä meinattiin.
tarkastelee vauvan ja vanhemman välisen vuorovaikutuksen malleja ja niiden vaikutusta lapsen kehitykseen lapsen minäkuvan muodostuminen lapsella biologinen.
Perhesosiaalityö  Lastenvalvojien palvelut Johtava sosiaalityöntekijä- lasten- valvoja 3 lastenvalvojaa  Ennaltaehkäisevä perhetyö Johtava perhetyöntekijä.
Vertaisryhmät vanhemmuuden tukena Kotipuu. VÄESTÖLIITON KOTIPUU TAVOITE Maahanmuuttajataustaisten perheiden psykososiaalinen hyvinvointi KOHDERYHMÄ -Julkisen.
UNTUVAINEN – Ryhmä odottaville äideille. Maarit Linnavuori perheohjaaja, neuvolan perhetyö Tarja Rantanen perheohjaaja, neuvolan perhetyö Riikka Okko-Holck.
Vaihtoehdot session 12 oph 1 Vauvan pitäminen Sijaisvanhemmuus Adoptio Abortti.
Mielenterveys on > mahdollisimman suurta fyysistä, psyykkistä ja sosiaalista hyvinvointia ( >kokemus, suhteellisuus, kulttuurisidonnaisuus, kriteerit)
PERHEEN TUKEMINEN Anitta Huotari, Porstua ry.. PERHEEN KRIISI KAIKKI OSAPUOLET TARVITSEVAT TUKEA, KAIKKI REAGOIVAT KRIISIIN KRIISI MUUTTAA, RAJOITTAA.
Psyykkisen kehityksen keskeiset tekijät ja uhkat eri ikäkausina
EROAUTTAMINEN JA TAPAAMISPAIKKA
kansanedustajasi oikein ydinvoimasta?
Lasten erovertaisryhmät Ero lapsiperheessä - työmuodossa
Miesparit ja sijaissynnytys
1. Ilman lukevia aikuisia ei kasva lukevia lapsia
Jatkossa varhaisen tuen perhetyö
Mielenterveys on > mahdollisimman suurta fyysistä, psyykkistä ja sosiaalista hyvinvointia ( >kokemus, suhteellisuus, kulttuurisidonnaisuus, kriteerit)
EROTILANTEEN PALVELUILLA KOHTI SOVINNOLLISUUTTA Eroauttaminen Kainuussa 02/ Marika Uhlbäck, projektisuunnittelija Mukava Kainuu -hanke.
TYÖPAJA 5: Erovanhemmuus isyyden näkökulmasta
Tukihenkilöpäivät 2018 Jyväskylä Eija Himanen
VOIKUKKIA-vertaistukiryhmä:
Esityksen transkriptio:

Juha Pohjonen, Kokkolan ensi- ja turvakoti ry 2014 Miestyön foorumi VII 14.5. – 15.5.2014 Isäryhmät Kokkolassa – yhteistyötä ensi- ja turvakodin ja neuvoloiden välillä Juha Pohjonen, ohjaaja Kokkolan ensi- ja turvakoti ry Juha Pohjonen, Kokkolan ensi- ja turvakoti ry 2014

Juha Pohjonen, Kokkolan ensi- ja turvakoti ry 2014 Vanhemmuutta vahvistavan neuvolatyön lähtökohdat: Mirjam Kalland   Yhä enemmän tieteellistä näyttöä siitä, kuinka varhainen stressi vaurioittaa psyykkistä ja fyysistä terveyttä, ennuste heikko jos ei puututa. Kaikki se, mitä neuvolatyössä tehdään voidaan katsoa olevan ennaltaehkäisevää toimintaa. ”Kevyet” toimenpiteet laajalle väestölle hyödyllisemmät kuin raskaat kohdennetulle väestölle. Neuvolatyö hyväksytty ja saavuttaa myös riskissä olevia. Juha Pohjonen, Kokkolan ensi- ja turvakoti ry 2014

Juha Pohjonen, Kokkolan ensi- ja turvakoti ry 2014 Reflektiivisyyden vahvistaminen ryhmissä oleellisia, mutta universaalisia piirteitä: turvallinen ja pysyvä ryhmä, turvallisia ja pohtimista vahvistavat ohjaajat, tunteiden vastaanottamista ja säätelyä kunnioittava ilmapiiri ja strukturoitu interventio Vetäjän tehtäviä: ryhmän kokoaminen, tiedottaminen pysyvä ja hyvä tila käytössä, tarjoilut yms. yksityisyys ja rauhallisuus ryhmän sääntöjen sopiminen ensimmäisellä tapaamisella; puhelin, luottamuksellisuus sitoutumisen merkitys keskustelun ylläpito tasapuolisuus, kaikki saavat sanoa sanottavansa Juha Pohjonen, Kokkolan ensi- ja turvakoti ry 2014

Juha Pohjonen, Kokkolan ensi- ja turvakoti ry 2014 Ideointi yhteistyö Avopalvelu Iida-Liina – neuvolat ennaltaehkäisy vertaistuki-info henkilökohtainen isovanhemmuus Juha Pohjonen, Kokkolan ensi- ja turvakoti ry 2014

Juha Pohjonen, Kokkolan ensi- ja turvakoti ry 2014 Syntymä MLL Isä-hankkeen raportti: perhevalmennuksen isäkokoontumiset /opas isäkokoontumisten ohjaajalle Juhani Rantanen; ” pyörä on jo keksitty ” neuvolat jakavat esitteen ja pyytävät luvan yhteystietojen antamiseen lasketun ajan mukaan ryhmän kokoaminen, puhelimitse, sähköpostilla Juha Pohjonen, Kokkolan ensi- ja turvakoti ry 2014

Juha Pohjonen, Kokkolan ensi- ja turvakoti ry 2014

Juha Pohjonen, Kokkolan ensi- ja turvakoti ry 2014 ISÄRYHMÄ yhteistyössä neuvoloiden kanssa.Aloitus 11/2013 3 tapaamista, n.1,5 -2 tuntia kerrallaan neljässä ryhmässä ollut 19 miestä kaksi ensimmäistä tapaamista ennen syntymää ja viimeinen vauvojen ollessa esim. n. 2-3 kk:n ikäisiä (vauvat mukaan ) pyritään reflektiivisen kyvyn lisääntymiseen, riittävän hyvän vanhemmuuden pohtimiseen ja isien vertaistuen lisääntymiseen. Pohdintaa turvallisuudesta( päihteet, väkivalta) palautekysely toiminnan kehittämiseksi Juha Pohjonen, Kokkolan ensi- ja turvakoti ry 2014

1. MITÄ KUULUU, ODOTTAVA ISÄ? - ISÄKSI KASVU Keskustelua edessä olevasta isyydestä. Tavoitteena edistää miesten kasvua vanhemmuuteen ja vahvistaa isyyden tunnetta. Missä olit, kun kuulit uutisen? Mitä ajattelit silloin? Millaista kuvittelet tulevan vauva-ajan olevan? Miten olette tulevan äidin kanssa asiaa käsitelleet? Kenen kanssa voit jutella isyydestä? Isyys ja työ Kuinka huolehdin perheeni turvallisuudesta? Juha Pohjonen, Kokkolan ensi- ja turvakoti ry 2014

2. MILLAINEN MEIDÄN VAUVAMME ON ? Mielikuva vauvasta ja tulevasta lapsesta Odotusaikaan, isyyteen liittyvät kokemukset ja ajatukset. Niiden jakaminen. Valmistautuminen vauvan tuloon. Synnytykseen liittyvät ajatukset, pelot, oma rooli. Millaisia ajatuksia, tuntemuksia tai tunteita on herännyt? Millainen lapsi sinulle syntyy? Mitä luulet, mitä vauvasi tarvitsee sinulta juuri nyt? Mikä vauvasi mielestä olisi tärkein ominaisuus, joka sinulla hänen isänään olisi? Ajankäyttösi, päihteidenkäyttösi; muuttuvatko ne? Varpajaiset? Juha Pohjonen, Kokkolan ensi- ja turvakoti ry 2014

3. RIITTÄVÄ ISYYS Vauvat mukana Isän synnytyskokemuksia Vauvaan tutustuminen Tulevaisuuden pohtiminen /suunnittelu Millainen kokemus oli? Mitä ajattelet, kuinka äiti koki synnytyksen? Millainen vauvasi on? Mitä vauvallesi kuuluu? Mistä sen voisi päätellä ? Millainen isyys riittää? Juha Pohjonen, Kokkolan ensi- ja turvakoti ry 2014

Juha Pohjonen, Kokkolan ensi- ja turvakoti ry 2014 Mitä ryhmissä sitten puhuttiin: tiedonsaanti hetki, mitä ajatteli, kuka kuuli ensimmäisenä ympäristön reaktiot, positiiviset, negatiiviset, mikä yllätti? lapsen sukupuolen merkitys ajankäyttö jatkossa mitä hyvää ,mitä ei niin hyvää toivot siirtyvän omilta vanhemmilta, suvulta millaista on isän onnellisuus riittävä isyys Parisuhde, triadisuus  isän läsnäolo kotona, työnantajan näkemys alkoholi, ongelma- ”luonnollinen” suhde siihen keskustelu puolison kanssa toiveista ja käytännön järjestelyistä oma aika, parempi isä ? isän merkitys tytölle /pojalle synnytys voiko nykyään sanoa, ettei halua mennä mukaan ? Juha Pohjonen, Kokkolan ensi- ja turvakoti ry 2014

Juha Pohjonen, Kokkolan ensi- ja turvakoti ry 2014 Kehittämisideoita   Voimauttava valokuvaus Isä-lapsi ryhmät Facebook-ryhmä Tapahtuma isille ja lapsille Vertaisohjaaja Neljäs ryhmätapaaminen ,kun vauvat ½-1 vuotta Juha Pohjonen, Kokkolan ensi- ja turvakoti ry 2014

Palautteen kerääminen Juha Pohjonen, Kokkolan ensi- ja turvakoti ry 2014

Kokkolan ensi- ja turvakoti ry Ensi- ja turvakoti Aina ja Tapaamispaikkatoiminta Sairaalakatu 9 67100 KOKKOLA Puh. 044 336 0056, 044 259 3134 Ensikoti Iida-Liina Lepokodinkatu 3 Puh. 044 259 3991 Avopalvelu Iida-Liina Pitkänsillankatu 12 67100 KOKKOLA Puh. 044 336 6524 Mieskeskus-projekti 2012-2014 Ouluntie 31 a Puh. 044 019 7354, 044 052 1873 www.kokkolanensijaturvakoti.fi Juha Pohjonen, Kokkolan ensi- ja turvakoti ry 2014

Juha Pohjonen, Kokkolan ensi- ja turvakoti ry 2014 KIITOS! Juha Pohjonen, Kokkolan ensi- ja turvakoti ry 2014