Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Isättömyys Poikien Talon sukupuolisensitiivisen poikatyön näkökulmasta

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "Isättömyys Poikien Talon sukupuolisensitiivisen poikatyön näkökulmasta"— Esityksen transkriptio:

1

2 Isättömyys Poikien Talon sukupuolisensitiivisen poikatyön näkökulmasta
Miestyön foorumi VI, Turku Antti Ervasti, yksikön johtaja, Poikien Talo Kalle Laanterä, projektityöntekijä, Poikien Talo Johan Pirttikangas, projektityöntekijä, Poikien Talo

3 Poikien Talo Poikien Talo on Kalliolan Nuoret RY:n nelivuotinen kehittämishanke. Poikien Talolla kohdataan vuotiaita poikia ja nuoria miehiä. Isättömyys eräs poikien kasvun kipupisteistä, joka näkyy kaikessa poikien parissa tehtävässä asiakastyössä; - Yksilö- ja ryhmätason tukityössä - Avoimessa toiminnassa - Seksuaalikasvatuksissa ja -neuvonnassa - Seksuaalisessa väkivaltatyössä - Monikulttuurisessa poikatyössä Antti

4 Miten isättömyys näyttäytyy Poikien Talolla?
1. Isä on jossain olemassa, mutta missä? 2. Isästä ei ole mitään tietoa. 3. Isä kotona, mutta ei läsnä. 4. Ei turvallista isää (alkoholismi, väkivalta).

5 Työpajan tuotoksia Mitä isättömyys pitää sisällä nuoren näkökulmasta?
Positiivisia muistot ja kokemukset isästä, onko niitä? Luo pohjaa omalle kasvulle. Menetys ja kaipuu, häpeän ja syyllisyyden tunteet ja hylätyksi tulemisen ja pettymyksen kokemukset. Läsnäolon puute. Omat kokemukset sekä niitä värittävät ulkoiset olettamukset/stereotypiat/vaikutukset. Tauko ensimmäisen kierroksen päätteeksi (20-30 minuuttia)

6 2. Kuinka tukea asiakastyössä nuorta, kuka kohdannut isättömyyttä?
- Isä-suhdetta olisi tärkeätä pystyä käsittelemään. Muuten vaarana, että isättömyyteen liittyvät riskitekijät tulevat näkyviksi. - Keskustelut ja luovat toiminnot. Kootaan ”isä”. Valokuvat, muistot, oma isyys… Vertaistuen merkitys. - Isättömyyden/isyyden tarkastelu eri konteksteissa.

7 3. Millaisia odotuksia teema tuo miestyöntekijälle/miesten kanssa työskenteleville ?
- Kiinnittymisen haasteet; Negatiiviset tai olemattomat miehen mallit. Miehen mallina oleminen, oman mieheyden pohtiminen. Sukupuolen mukanaan tuomat haasteet ja mahdollisuudet. - Turvallinen aikuisuus; - Omat roolit (pelastaja, ”raja-mies”, ”supermies”, pettymyksen tuottaja). - Miten löytää riittävä mieheys? Mitä se on?


Lataa ppt "Isättömyys Poikien Talon sukupuolisensitiivisen poikatyön näkökulmasta"

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google