Ympäristö ja oikeus -tutkimusohjelma

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
1 Exporting Culture – Kulttuuriviennin ammattilainen -valmennus.
Advertisements

TULEVAISUUDENTUTKIMUKSEN VERKOSTOAKATEMIA (TVA)
1 Selvitysmiehen raportti Panu Kalmi. 2 Taustaa Työ on jatkoa viime kerralle esitetylle selonteolle. Selvityksen osan 2 muodostaa viime kerralla esitetyt.
Metsä Tieto Osaaminen Hyvinvointi Metsien kestävä ja monipuolinen käyttö luo pysyvän pohjan suomalaisten hyvinvoinnille Metla yhdistyy Maa- ja elintarviketalouden.
Energiaseminaari eduskunnassa
Tutkimusinfrastruktuurien tiekartta
1 TEKIJÄNOIKEUDET TIETEELLISTEN LEHTIEN VERKKOJULKAISEMISESSA Jukka-Pekka Timonen KOPIOSTO.
PORI Taloyhtiöiden info-ilta Tapio Kallioinen Projektipäällikkö Lahden Seudun Kehitys LADEC Oy.
Juhani Karvonen, Soome Metsaselts
Open Access –julkaiseminen tutkimuksen rahoituksen ja arvioinnin näkökulmasta Anneli Pauli, ylijohtaja (tutkimus)
Päästöoikeusmarkkinoiden analysointi ja riskienhallinta POMAR / MARMET Helsingin yliopisto Ympäristöekonomia Teknillinen korkeakoulu Ympäristö- ja laatujohtamisen.
- TiedeKOTA työryhmä (pj. Poropudas): tiedonkeruun kehittämisen kannalta ongelma on yliopistojen julkaisutietokantojen erilaisuudessa ja erillisyydessä,
O PETUSMINISTERIÖ Koulutus- ja tiedepolitiikan osasto Tutkimuksen tulosalue Olli Poropudas / /1.1. Valtakunnallisen julkaisurekisterin perustamisen.
MRL:n tavoite …tavoitteena on järjestää alueiden käyttö ja rakentaminen niin, että siinä luodaan edellytykset hyvälle elinympäristölle sekä edistetään.
KANSALAISTAPAHTUMAVIIKKO TAMPEREELLA PÄÄN AVAUKSIA LAPSEN OIKEUKSIIN.
Tekesin organisaatio, verkosto ja budjetti. Tekes DM Kasvu- yritykset Nuoret yritykset Suuret yritykset ja julkiset organisaatiot.
Maantieteen ja geologian laitos Maankäytön ja metsänhoidon muuttuvat käytännöt ja moniulotteiset sopeutumisstrategiat Sansibarilla, Tansaniassa (Suomen.
Kansallinen digitaalinen kirjasto. 2 Kansallinen digitaalinen kirjasto –hankkeen tausta Kansalliset linjaukset velvoittavat kirjastojen, arkistojen ja.
Orientoivat opinnot Hallintotieteiden tutkinto-ohjelma
Suomen Akatemian tutkimusrahoituksen vaikuttavuus Helsinki Gustav Björkstrand.
KOULUTUSPSYKOLOGIA S 2 ov (3 p) Oulun yliopisto Kasvatuspsykologian syventävät opinnot –
Soveltuuko asiantuntijatehtävien luokittelu tutkijoiden, yliopistojen ja rahoittajien käyttöön? RAKETTI-TUTKI / Tietomallityöryhmän seminaari
OURIS/ pr Kenen puoleen kääntyä ensimmäiseksi yliopistoyhteistyössä? -tutkimusyhteistyö Pekka Räsänen Tutkimus- ja innovaatiopalvelut Oulun yliopisto.
Tekesin organisaatio, verkosto ja budjetti. Tekes DM Kasvu- yritykset Nuoret yritykset Suuret yritykset ja julkiset organisaatiot.
Sosiaalisen Ydin -foorum Jyväskylä Mitä on sosiaalisuus?
Korkeakoulujen ja opetus- ja kulttuuriministeriön yhteinen tietohallintohanke, jota CSC koordinoi RAkenteellisen KEhittämisen Tukena TIetohallinto JURE.
VTT - OSAAMINEN RATKAISEE VTT lyhyesti VTT ON PUOLUEETON JA MONIALAINEN ASIANTUNTIJAORGANISAATIO Palveluksessa noin 3000 asiantuntijaa Liikevaihto.
JYVÄSKYLÄN YLIOPISTO RV/12/11/2004 Internet ohjausalan ammattilaisten, tutkijoiden ja päätöksentekijöiden yhteisenä työalustana Raimo Vuorinen Tutkija,
© SUOMEN AKATEMIA 1 Julkisen tutkimusrahoituksen toimijat Suomessa.
Helsingin yliopiston ympäristötutkimusyksikkö (HERC): Rahoitusmahdollisuuksia ympäristötutkijoille Kaisa Korhonen-Kurki HERC koordinaattori.
TUTKI Tietomallityöryhmä RAKETTI-TUTKI Tietomallityöryhmä.
Tietomallityöryhmän loppuraportti RAKETTI-TUTKI Tietomallityöryhmä.
Korkeakoulujen ja opetus- ja kulttuuriministeriön yhteinen tietohallintohanke, jota CSC koordinoi RAkenteellisen KEhittämisen Tukena TIetohallinto TUTKI-osahanke.
Sosiaaliturvan ABC toimittajille Kela lainsäädännön toimeenpanijana
Osallistuminen ja arviointi Suunnittelijan on ymmärrettävä niin kommunikaation kuin ympäristövaikutusten perusteet Suunnittelija käy useita kasvokkaisia.
Pohjoisen periferian valtioiden välisen yhteistyön ohjelma Kuopio Petri Haapalainen.
Korkeakoulujen ja opetus- ja kulttuuriministeriön yhteinen tietohallintohanke, jota CSC koordinoi RAkenteellisen KEhittämisen Tukena TIetohallinto Tutkimushallinnon.
© SUOMEN AKATEMIA 1 Suomen Akatemia Tehtävät Myöntää rahoitusta tieteelliseen tutkimukseen, tutkijankoulutukseen ja tutkimusedellytysten kehittämiseen;
TUHAT tutkimustietojärjestelmä Matri-seminaari Arja Lappalainen
ETELÄ-POHJANMAAN PERUSPALVELUOHJELMA 2030
HELSINKI KAIKILLE Verkostoseminaari Raimo K. Saarinen Kaupungininsinööri Ohjausryhmän puheenjohtaja Helsinki kaikille -projekti.
Tieteen yhteiskunnallinen vaikuttavuus / Suomen tieteen tila ja taso yhteiskunnallinen vaikuttavuus syntyy, kun tieto ja osaaminen konkretisoituu muutoksessa.
Alueellinen yhteistyö e-oppimisen tutkimuksessa ja käytännön verkko-opetuksessa Seppo Pohjolainen & Tuuli Haapala ITK’02 Areena
Sosiaali- ja terveydenhuollon tiedonhallinnan strategia 2020 Työryhmä 3: Tiedon toisisijainen käyttö Pj. Sinikka Salo, Oulun kaupunki.
Suomen Arviointiyhdistys (SAY FES) arvioinnin edistäjinä Dosentti Liisa Horelli Aalto Yliopisto, YTK SAYFESin keskustelufoorumi, Säätytalo, Helsinki,
Poikkitieteellisyydestä oikeustieteessä. Mitä on oikeustiede? Mitä on yritysjuridiikka? Oikeustiede = Oikeusjärjestyksen ja –järjestelmän tutkimista –
Pekka Virtanen Yhteiskuntatieteiden ja filosofian laitos Jyväskylän yliopisto
Yhteistyön rooli biotalouden sääntelyn ja ohjauskeinojen yhteensovittamisessa Eeva Primmer Suomen ympäristökeskus Sääntelystä biotalouden edistäjä -hankkeen.
Biotalousoikeus – oikeudellisen sääntelyn rooli biotalouden edistämisessä ja sen rajoitteena Prof. Tapio Määttä, Itä-Suomen yliopisto , Helsink.
Vieraskielisen koulutuksen haasteet Kansainvälisten asioiden kevätpäivät Esko Koponen.
© Sauli Rouhinen 1 SUOMEN KANSALLINEN KESTÄVÄN KEHITYKSEN STRATEGIA (2006) Sauli Rouhinen, YM Valikoituja otoksia, joita on käytetty tausta-aineistona.
Kestävän kehityksen yhteiskuntasitoumus Sauli Rouhinen, pääsihteeri Suomen kestävän kehityksen toimikunta Ympäristöministeriö.
Kaupunkiakatemia Helsingin yliopisto, Aalto-yliopisto ja Helsingin kaupunki KATUTILA JA KATUJEN KULTTUURIT Case Helsingin kaupungintalon "Lab”
KIRJANJULKISTAMISSEMINAARI: OSALLISTUVA PÄÄTÖKSENTEKO KANSAINVÄLISESSÄ YMPÄRISTÖPOLITIIKASSA 18. SYYSKUUTA 2015, HELSINGIN YLIOPISTO.
Naapuruuskiistojen tyypit, piirteet ja yleisyys ”Naapuruuskiistat ja asuminen Suomessa” -tutkimushankkeen työpaja , Helsinki.
Esittely Metsänhoidon suositukset.
Tiedonjulkistamisen neuvottelukunta
Varhaiskasvatuksen arvioinnin lähtökohtia
Vastuullisuus ja Kestävä kehitys Aalto-yliopisto työryhmä
Euroopan meri- ja kalatalousrahasto Innovaatio-ohjelmat
Ympäristönsuojelun lainsäädäntö ja hallinto
Joensuun yliopiston tutkijoiden eläinseminaari
Tutkimustietovarannon ohjausrakenne
MONITIETEISET PERUSTERVEYDENHUOLLON TUTKIMUKSEN PÄIVÄT
Rakennetun ympäristön lautakunta
Korkeakoulutuksen ja tutkimuksen
Avoimen tiedon tavoitteet
Korkeatasoisen ja vaikuttavan tutkimuksen tukeminen:
Kulttuurista hyvinvointia Pirkanmaalla Tampere
Kohti valtakunnallista tutkimustietovarantoa
Esityksen transkriptio:

Ympäristö ja oikeus -tutkimusohjelma

Ympäristö ja oikeus -tutkimusohjelma Tutkimusohjelman rahoittaa Suomen Akatemia (ja ympäristöministeriö) Korkein hallinto-oikeus tukee ei-rahallisella panoksella Kesto 1.1.2005 –31.12.2008 Budjetti 2,5 miljoonaa euroa Tutkimusohjelman koordinaatiosta vastaa Joensuun yliopiston oikeustieteiden laitos Tutkimusohjelman tarkoituksena on vahvistaa oikeudellisten ja sosiaalisten instituutioiden ja käytäntöjen tutkimusta sekä luoda yhteistyötä oikeustieteen ja muiden tieteenalojen tutkijoiden välille. Ympäristö ja oikeus –tutkimusohjelma

Tutkimusohjelman tavoitteet vahvistaa ympäristöä ja luonnonvaroja koskevien oikeudellisten ja yhteiskunnallisten järjestelmien ja käytäntöjen tutkimusta; edistää ja syventää monitieteellistä tutkimusotetta ympäristöoikeudellisissa tutkimuksissa; ja tukea ja synnyttää yliopistojen, tutkimus-laitosten ja eri tieteenalojen tutkijoiden välisiä kansallisia ja kansainvälisiä yhteistyö-verkostoja. Ympäristö ja oikeus –tutkimusohjelma

Odotetut tutkimusteemat Ihminen, ympäristö ja oikeus; Ympäristöpolitiikan ohjauskeinot Luonnonvarojen ja biodiversiteetin kestävä käyttö; Tuote- ja kulutusperusteinen ympäristönsuojelu ja ympäristövastuu; Alueiden käyttö ja rakentaminen; ja Kansainväliset kysymykset. Ympäristö ja oikeus –tutkimusohjelma

Tutkimusohjelman koordinaatio 7 tutkimushanketta, 45 tutkijaa Organisaatiokaavio Suomen Akatemia: Tutkimushankkeiden rahoitus Ohjausryhmä: Juha Kämäri (pj) Matti Heikkilä (vpj) Anne Kovalainen Jyrki Luukkanen Elise Sahivirta (Sauli Rouhinen) Pekka Vihervuori Tutkimusohjelman koordinaatio Tapio Määttä (Leila Suvantola) 7 tutkimushanketta, 45 tutkijaa Ympäristö ja oikeus –tutkimusohjelma

Keskeiset teemat ja tutkimusalat Ympäristöpoliittisten ohjauskeinojen vaikuttavuus osallistuminen ympäristöpäätöksentekoon ympäristökonfliktien hallinta, ja ympäristönhallinnan muuttuvat keinot. 45 ympäristöoikeuden, yksityisoikeuden, ympäristötalouden, ympäristöpolitiikan, ympäristösosiologian, ympäristöfilosofian ja metsätieteen tutkijaa.  Ympäristö ja oikeus –tutkimusohjelma

Tutkimushankkeet Ekotehokkaat julkiset hankinnat - kokonaistaloudellisuus ja oikeudelliset mahdollisuudet (EcoPP-Law), Tekninen korkeakoulu; Laki, metsät ja luonnon monimuotoisuus (FORBID), Suomen ympäristökeskus; Ympäristövaikutusten arvioinnin vaikuttavuus (EFEIA), Jyväskylän yliopisto; Ympäristölainsäädännön ja päätöksenteon käsitteiden ja käytäntöjen uudelleenmäärittely (YLKÄ), Helsingin yliopisto; Ympäristöhallinnan legitimiteetti (LEG), Joensuun yliopisto ja Lapin yliopisto; Menettelylliset ympäristölliset oikeudet maankäyttö-konflikteissa (PERILUC), Tekninen korkeakoulu; sekä Ympäristöpolitiikan tehokkuus: Oikeus, kansalaisten osallistu-minen ja päätöksenteko (EMLE), Suomen ympäristökeskus. Ympäristö ja oikeus –tutkimusohjelma

Yhteystiedot Suomen Akatemia www.aka.fi Tutkimusohjelman verkkosivut www.aka.fi/envlaw Koordinaatio Tapio Määttä tapio.maatta@joensuu.fi ja Leila Suvantola leila.suvantola@joensuu.fi EcoPP-Law Ari Ekroos ari.ekroos@hut.fi FORBID Mikael Hildén mikael.hilden@ymparisto.fi EFEIA Markku Kuitunen markku.kuitunen@jyu.fi YLKÄ Olli Loukola olli.loukola@helsinki.fi LEG Juha Karhu ja Pertti Rannikko pertti.rannikko@joensuu.fi ja juha.karhu@ulapland.fi PERILUC Rauno Sairinen rauno.sairinen@hut.fi EMLE Jonathan Tritter j.tritter@warwick.ac.uk Ympäristö ja oikeus –tutkimusohjelma