Nuorten Keski-Suomi ry 11-24 -vuotiaiden nuorten ja heidän elämäänsä vaikuttavien tahojen palvelujärjestö. Yhteistyötä tehdään kaikkien tahojen kanssa,

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Maahanmuuttajataustaiset nuoret ja koulutus
Advertisements

Ajankohtaista oppisopimuskoulutuksesta Jyväskylä 20. 3
Hannu Virtanen Selkokielen tarvearvio 2014
Maaseutukehitys. Leader Älä anna ideasi olla pelkkä ajatus -toteuta se!
Koti On Paras SLU –alueiden perheliikuntahanke KOTIPA.
Jokaisella lapsella on mahdollisuus…
Yhteistyössä Tietohallinto liikunnassa ja urheilussa
Joensuun seudun Equal: Valtamuuntaja -osahanke LUODAAN KEHITTÄMISTÄ TUKEVA RAKENNE •prosessi etenee tavoitteellisena • sitoutuminen yhteisiin.
N UORTEN PÄIHTEETTÖMYYDEN TUKEMINEN - VANHEMPAINILTAMALLI.
SUOMEN OLYMPIA-AKATEMIA
Ysiltä elämään Eväitä peruskoulun jälkeiseen elämään
VAPAAEHTOISTYÖSSÄ JAKSAMINEN OSAAMINEN Yhteiskunta Perhe Lähiyhteisö
Tukitoimintaa syömishäiriötä sairastaville ja läheisille
Valtakunnallinen liikunta- ja urheiluorganisaatio ry.
LIIKUTTAVAN HYVÄ HENKILÖKUNTA Hämeenlinna
1 N-piirin johtajuusvalmennus Vapaaehtoistyön johtaminen.
Haave-verkosto  Verkoston tavoitteena on nuorten kansalaisaktiivisuuden edistäminen ja järjestöjen sekä nuorisopalveluiden yhteistoiminnan.
Työseminaari: erittäin vähän liikkuvat, liikunnasta syrjäytymisvaarassa olevat Hotelli Holiday Inn, Messukeskus
Hyvä lapsuus kaikille! Maria Kaisa Aula
Rakkaat ystäväni!.
Jyväskylän LastenParlamentti osallisuutta vahvistamassa
5 Jotos, polku osallisuuteen Tampere Muutama ajatus osattomuudesta a la C. Wright Mills.
Elämänkulku- lapsi ja nuori keskiössä
Tutkimusosasto Mitä ja miksi? Tutkimuksen tavoitteena on selvittää, millaisia kokemuksia nuorilla on täystyöllisyysmallista ja työvoimatalossa työskentelystä.
Seurakuntien varhaiskasvatuksen neuvottelupäivät "Kirkko iholla"
”YHDEKSÄN ON ENEMMÄN KUIN YKSI” Tiimit seurakunnan vapaaehtoistoiminnan kehittäjinä.
Oppia ikä kaikki - Työkaluja yhteisöllisyyden kehittämiseen syksy 2014
YK:n lapsen oikeuksien sopimus (LOS)
CxO Mentor Oy. Kyselytutkimus Vastauksia 36 kpl Vastaajat aikuisia, yksi 16-vuotias mukana Mukana seuran toiminnassa: – 1-3 v (7 hlö) – 4-9 v (21 hlö)
TASAPAINON RAKENTAMINEN
Näin järjestät tapahtumia ja koulutusta ViSiOn kanssa Ville Ylikahri
DEMOKRATIA, OSALLISUUS JA VAIKUTTAMINEN UNESCO-KOULUSSA
- Vanhemmat itsenäistyvän nuoren tukena
Salli osallisuus! Pohjois-Karjalan Sosiaaliturvayhdistys ry 75 -vuotta Juhlaseminaari Projektipäällikkö Anne Pyykkönen oSallisuushanke Salli.
Tukiparitoiminta paikalliseksi työkaluksi (TUPA) Nuorisotyön neuvottelupäivät Nuorten omaehtoinen toiminta.
Partion strategia Partioneuvoston hyväksymä Kuva: Kimmo Vehviläinen.
Teemme tulevaisuutemme - yhdistyskierros syksy 2014.
Camera obscura- menetelmä
Nuorten ryhmätoiminta sosiaalityön työmuotona osana pajatyötä
Esittäytyminen Vastaa esitettyihin kysymyksiin omalta kohdaltasi lyhyesti. Korvaa kysymykset omilla vastauksillasi. Kiitos!
Verkko-oppimisympäristön käyttöön kasvamisen vaiheet 1.Totuttautuminen: perustan saavuttaminen fyysisesti yhdessä tai yksilöllisesti ohjeiden mukaan lähtötason.
Yhteistyö oppilaitoksen ja päiväkodin kanssa - opiskelijanäkökulma Tarja Vakimo, HDO Ammattiin kasvua varhaiskasvatuksen kentällä –seminaari
Tornion kaupungin etsivä nuorisotyö
Nivelvaiheen ohjaus Kesä ohjaus Asiakas määrät kesä- heinäkuu.
Etsivä nuorisotyö.
Kirkou – käynnistystilaisuus Maria Repo Helsingin kaupunginkirjasto.
Nuorten osallisuus Varkauden nuorisovaltuusto Wanuva.
Uudistuva kylä kaupungissa –hanke Uudistuva kylä kaupungissa –hankkeessa etsitään uusia ja konkreettisia tapoja lasten ja nuorten palveluiden kehittämiseen.
Vapaaehtoistyön kansallinen strategia – hanke Aspa yhteistyössä Kansalaisareena ry:n kanssa Jatta Vikström
Hannele Niemi Kodin ja koulun yhteistyö opettajankoulutuksen sisältöalueena Hannele Niemi.
LÄHILIIKUNTA TUTUKSI – HANKE Kohderyhmä: Lapset ja nuoret, perheet Kohdealue: Kuopion kaupunki, lähiliikunta-alueet Taustakuvaus / Lähtökohdat Taustalla.
Allianssin hyvinvointifoorumi Hanna.Mari Manninen VISIONA NUORET VOIVAT HYVIN - Mitä tavoittelemme, kun puhumme hyvinvoinnista?
Me. säätiö © 2015 Me-säätiö Me-säätiö Ulla Nord.
TERVETULOA! OSALLISTAVAA OPPILASTOIMINTAA. NUKSUN YDIN Nuoret tekevät –aikuiset tukevat Anna nuorten tehdä itse Innosta, tue, kannusta Nuorten kyvyt esiin!
Vertaisryhmät vanhemmuuden tukena Kotipuu. VÄESTÖLIITON KOTIPUU TAVOITE Maahanmuuttajataustaisten perheiden psykososiaalinen hyvinvointi KOHDERYHMÄ -Julkisen.
Nuorisolaki ja järjestötoiminta Hilkka Näse, Suomen 4H-liitto Kuva: Jenni Heinonen.
STUDIO-projekti Toimintalinja 3: Osuvuutta ja kysyntälähtöisyyttä aikuisopiskeluun tieto-, neuvonta ja ohjauspalvelujen valtakunnallisella kehittämisohjelmalla.
Osallistavan työotteen testi kasvatusalan ammattilaisille Nuorten Keski-Suomi ry Olli Haronoja, Joonas Marjanen, Arttu Viitasaari, Mikko Ylämäki.
Hyvinvoiva lapsi ja nuori, Toimeenpano Edistetään oppilas- ja opiskeluikäisten psykososiaalisen hyvinvoinnin tukemista palvelurakenteita ja - prosesseja.
Kaj Tawast, Marianne Kilpi, Jyri Kunttu ja Sara Airola.
Johdatus uuteen rippikoulusuunnitelmaan
Maakunnallinen OPS-koordinaatioryhmä
Kohtaamisia pelimaailmassa

Nuoret kunnan päätöksenteossa
Music Against Drugs -päihdekasvatuskokonaisuuden kehittäminen
Unelma Lasten ja nuorten hyvinvoinnin eteen tapahtuva työ
1. Ilman lukevia aikuisia ei kasva lukevia lapsia
Jokaisen kasvu osallisuuteen – millaiset yhteisöt sen mahdollistavat?
Miten Turussa edistetään hvvinvointia ja ehkäistään syrjäytymistä?
Esityksen transkriptio:

Nuorten Keski-Suomi ry vuotiaiden nuorten ja heidän elämäänsä vaikuttavien tahojen palvelujärjestö. Yhteistyötä tehdään kaikkien tahojen kanssa, jotka haluavat olla lisäämässä nuorten mahdollisuuksia ja valmiuksia toimia ja vaikuttaa eri tahoilla.

Visio ROHKEASTI ELÄMÄÄN VAIKUTTAVIEN NUORTEN YHTEISKUNTA … luoda yhteiskunnasta paikka, jossa nuori saa, osaa ja haluaa olla mukana, toimia ja vaikuttaa … luoda nuorelle kokemus siitä, että kun tekee jotain, sillä on merkitystä itselle ja muille, minkä kautta syntyy halu ja kyky vaikuttaa niin omaan kuin muidenkin elämään … jokainen voi olla rohkea omalla tavallaan ja persoonallaan: jokaiselle oman kokoisia ja sisältöisiä haasteita ja unelmia

Arvot Nuori itse tekijänä ja toimijana nuoren innostus syntyy siitä, että hän saa tehdä itse Aikuisten tuki nuorten tekemiselle valmennuksellinen ote nuorten taustalla Yhdessä tekeminen toisiamme kunnioittaen yhdessä toimien saamme enemmän aikaan Sytyttäminen toimimme rohkeasti toisia innostaen ja innostuen

Toiminta-ajatus Nuksu luo ja haastaa luomaan nuoria innostavia tekemisen, vaikuttamisen sekä oppimisen paikkoja ja kokemuksia.

Tavoitteet NUORTEN • työelämävalmiuksien ja –polkujen • vaikuttamisvalmiuksien ja –polkujen • kansalaistoimintavalmiuksien ja -polkujen rakentaminen ja vahvistaminen

Kohderyhmät

Nuorten Keski-Suomi ry:n taustaa: vuotta Pohjana 10 vuoden ajan toteutetut nuoria aktivoineet maakunnalliset projektit – Koulut liikkeellä – kulttuurit kohtaavat –projekti – Nuorten Keski-Suomi –projekti NuK-Su -projektista syntyi tarve jatkolle ja järjestö perustettiin 2003 Perustajina keskisuomalaiset nuorisotoimijat : – (Keski-Suomen 4H-piiri) – Keski-Suomen Nuorisoseurainliitto ry – (Kalevan Nuorten Keski-Suomen piiri ry) – Keski-Suomen Liikunta ry – Keski-Suomen Opiston kannatusyhdistys ry

Toimintamuodot 2014 (1/2) ToukoFest -> K-S suurin nuorisotapahtuma Nuorten ja lasten osallisuus – Jyväskylän Lasten Parlamentti – Nuorten Ääni Keski-Suomessa Sytytä-hanke (Nuorten YrittäjyysTalot, Duunirinki-toiminta)

NYT -> Sytytä Nuorten YrittäjyysTalo –toiminnan käynnistäminen – Muuramen Innola Nuorten YrittäjyysTalot –verkostohanke Duunirinkitoiminta Ketään ei jätetä –hanke Sytytä-hanke Nuoret tekevät – aikuiset tukevat –toimintamallin juurruttaminen eri tahoille

Toimintamuodot 2014 Onnistutaan yhdessä –hanke ym. koulutukset – Mm. oppilasvastaavat, -kunnat, nuorten vaikuttamisryhmät, Maakunnallinen palkitseminen Juhlaseminaari Järjestöjen joulumessut

Painopisteet ja avaukset Aikuisten haastaminen ja valmennus Siltojen rakentaminen ja koordinointi Yhteinen päämäärä Nuorten työelämäreittien vahvistaminen Nuorisotakuu, nuorisovastuu NYT, duunirinki Uudet muodot Nuorten ääni ja osaaminen esiin ToukoFest Nuorten Ääni Keski-Suomessa Lasten Parlamentti Oppilasvastaava- ja muut koulutukset Palkitsemisjuhla

Tiimiliiderivalmennus Mitä: Nuorten tiimijohtamistaitoja kehittävä valmennusohjelma, joka on kevennetty versio Tiimiakatemian Junior Team Coach -ohjelmasta. Se toteutetaan valmennuksellisin menetelmin ja se keskittyy nuorten tiimiliidereiden käytännön haasteisiin. Kenelle: vuotiaille nuorille, jotka ovat vastuuroolissa omassa toiminnassaan. Pilottivaiheessa suunnataan Nuksun toimintojen avainpelaajille, esim. Toukofestin tapahtumanjohtajalle ja vastuullisille sekä Nuorten Ääni Keski-Suomessa -ryhmän puheenjohtajistolle.

Tiimiliiderivalmennus Toteuttajat: Johannes Partanen (Partus Oy/Tiimiakatemia), Tarja Sovijärvi (Nuksu/Partus) Rakenne: Orientaatiopäivä Valmennussetti Valmennussetti Missä: Orientaatiopäivä Jyväskylässä, valmennussetit Nukulassa (Oravasaari)

Tiimiliiderivalmennus / Rotaryt Mentorointiehdotus: Muutama rotarien edustaja mentoroimaan nuoria joko valmennussetteihin tai niiden välillä. Mentorin ei tarvitse luennoida, vaan hänen rooliinsa kuuluu kuunnella ja sparrata nuoria heidän projekteissaan. Vrt. ryla-ohjelma. Vinkkejä koulutusten rahoittamiseen.