Student exchange Seoul , South-korea 2010.

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
URATAKOMON TOP-valmennus. Minkälaisia ongelmia TOP-jakson aikana voisi ilmetä? Opiskelijoiden vastauksia: • Teen virheen • En tule toimeen muiden työntekijöiden.
Advertisements

KEKE-ARVIOINTIA JA TEEMOJEN ÄÄNESTYS Toukokuussa 2013 toteutetun kyselyn tulokset Kuva: Kekepuu elokuussa 2013.
Ota aivosi narikasta: PELAA BRIDGEÄ!
YLIOPISTOJEN AASIA-VERKOSTO
Taivaassa tavataan Villen isoisä on kuollut.
Kotisivukoulutus Kirjastotalo Metso Osa 2 Kuvan lisäys ja muokkaaminen.
Tämän esityksen avulla osaat ladata PAF 5
Heikki Saarilampi Kot9sn2 Syksy 2011
JAKSOSUUNNITELMA T IETO - JA VIESTINTÄTEKNIIKKA PEDAGOGISENA TYÖVÄLINEENÄ Sanna Kesti ( )
Syksy 2010 Vancouverissa. Vancouver, BC • asukasta, Suur-Vancouver 2,2 milj. • Kanadan 3. suurin kaupunkialue • Vanha sahakylä!!! • Lauhkea ja.
Unen määrä ja laatu Tuomas Saarela 3D.
Minäkö ulkomaille?  Miksi lähden ulkomaille ja mitä sieltä haen?  Lähdenkö pois jostain, pakenenko jotain tilannetta, ihmissuhdetta, ristiriitaa?  Onko.
Maapallo – ihmisen koti
JOKA, JONKA, JOLTA, JOSSA, JONNE, JOSTA, JOLLE… MALLI: Tuolla on autolautta (færge). Se menee Ruotsiin. -> Tuolla on autolautta, joka menee Ruotsiin.
Saskatoon – Kanada Matkakertomus 2013 Olli Loponen & Jani Haataja
Bensan hinta Hyvää päivää, Olen kuullut ennustettavan, että bensan hinta saattaa syksyyn mennessä nousta litralta jopa € 1,90 :een.
Kanda.
12DAT2O Yleisiä asioita lukuvuoden aluksi. 1.päivän ohjelma • Lukujärjestykset • Uudet käyttäjätunnukset ja salasanat • Wilma • Omien tietojen päivittäminen.
Korkeakouluopiskelijoiden työharjoittelu ulkomailla Valokuvat: Jaana Mutanen_jaMu.
 Italiassa kielitaito tärkeä  vähintään perus- ja jatkokurssit käyty  Padovassa asuminen ja eläminen Suomeen verrattuna halvempaa, joten Erasmus-tuella.
Samsonin tarina. Nimeni on Samson ja olen 14-vuotias. Asun Kisumussa, Keniassa ja rakastan jalkapalloa!
Mitä sinä tiedät suomalaisesta mökistä
Mikä asia voisi vaikuttaa näin koko kaupunkiin?
LIETTUA LIETUVA.
CSC / Tietohallinnon asiakkaat ja tuotteet / Teemu Kemppainen Aikataulu 09:00-09:30Mallin kehitys versioon 1 ja tästä eteenpäin; UML-notaatio.
SVS :n syysretki Tampereelle Matkaan lähdettiin Helsingistä torstaina suuntana Tampere. Tunnelma oli jo bussissa mukavan rento.
Mitä Student Life on? Student Life on Jyväskylän yliopiston ja jyväskyläläisten kumppaneiden luoma toimintamalli, jonka fokuksessa ovat yliopistomme.
VANAJAVEDEN OPISTON SÄÄNNÖT
SUMUVERHON TUOLLA PUOLEN – tulevaisuusorientoitunut menetelmä opinto- ja uraohjaukseen.
Jukka Vehviläinen / DiaLoog LUKION PÄÄTTÄNEIDEN KYSELYN TULOKSET Kokkola
Pieniä hetkiä.
Verkkokauppa Internetissä on isompi tavaravalikoima kuin lähimmässä kauppakeskuksessa, siitä voit olla varma.
Tommi Eirola, Janne Mäkelä, Aleksi Valtamäki ja Anssi Wiik
Jani Haapakoski, Kv-koordinaattori, KTK,
KVV-maisteriohjelman HOPS-työskentely Miksi? Miten? Kuinka monelle?
OPISKELIJANA MAAILMALLA
Kuinka tehdä blogi o365:ssä
University of Melbourne Kevät 2012 Saara Räsänen
SEKOPUSSI. SEKOITETAAN: Kaikki TAVI-talon 2 vsk:n opiskelijat Kaikki kynnelle kykenevät opettajat MILLOIN - Syksyn ensimmäisellä opetusviikolla.
Turkki – Aasian läntisin maa
Pispalan kirjastotalo Pispalan Pulterissa päätettiin perustaa Pispalan Kirjastoyhdistys. Kirjaston toiminta alkoi Ahjolassa ja se jatkui kaksi.
Viestinnän opiskelijat verkossa KM Auli Posti Helsingin yliopisto, Lahden tutkimus- ja koulutuskeskus MULTIMEDIAN MONET MUODOT 21.
Alankomaat Tommi, Joona ja Niko.
Koe ja kansainvälisty Bastian Fähnrich & Katja Kurasto Intensiiviviikko 2009.
Koovee-kuulumisia Bastian Fähnrich Intensiiviviikko 2008.
Henkilöstön teemapäivä KOOVEE AJANKOHTAISTA Tekijä, pvm.
”Rinnasteiset verbiparit tekstissä” Anu Airola Helsingin yliopisto.
Puhu parin kanssa! Mitä sinä teit viikonloppuna?
KÖYHYYSFOORUMI – vähäosaisuus Pirkanmaalla klo 10–15 PIRAMK juhlasali OHJELMA Päivän puheenjohtajina toimivat Ulla-Maija Koivula, PIRAMK ja Jaakko.
Havainto. Taivaalla näkyvistä kohteista tutuimpia on Otava, eli Ursa Major (Iso Karhu) Se kiertyy öisellä vaelluksella Pohjantähden ympärillä.
Kylmän sodan kriisejä.
Koe ja kansainvälisty Katja Kurasto 2011.
Kesäkoulu Etelä-Koreassa
Projektityökurssi KLTITE06SU/OH Projektitöiden seminaariohjeet.
Välipalaute Moduuli 3 Mitä tästä voimme oppia? Mitä parantaa?
Suomi 1B Tiistai 15. elokuuta 2016 mansikka vadelma mustikka puolukka karpalo lakka.
Missä kaupunki X? Esimerkki PaikkaOpin käytöstä opetuksessa tehtävän idea: luokanopettaja Minna Glogan toteutus: koordinaattori Virpi Hirvensalo.
Tero Karvinenwww.iki.fi/karvinen Rivi-ilmoitus vai valomainos Näkyykö opiskelijan työ opettajalle, kurssille vai maailmalle? Haaga-Helia, Tiko-Info.
INTERNATIONAL SUMMER SCHOOL Etelä- Korea. HAKEMINEN  Haku tapahtui asiossa olevan hakemuslomakkeen avulla.  Hakuaika on keväällä.  Tärkein kohta hakemisessa.
Oma polkuni työelämään
Matkailu Matkasanoja.
Ukrainan Historia.
Yhden bitin asettaminen Javalla
Verkkokauppa Internetissä on isompi tavaravalikoima kuin lähimmässä kauppakeskuksessa, siitä voit olla varma.
PaikkaOppi Mobiilin käyttöohje
Tervetuloa.
Tervetuloa postiin!.
Matkustatko Islantiin ?
Ready, steady. FLY FURTHER. Kansainvälisyys on taitolaji katja
Sähköinen välitysjärjestelmä
Esityksen transkriptio:

Student exchange Seoul , South-korea 2010

Hakeminen ja meneminen Kaikki alkoi ideasta vaihtoon Joka jatkui kv-toimistossa Jonka jälkeen valittiin kohde Johon tuutustuttiin Josta otettiin selvää Jonne hakupaperit lähetettiin Jotka vastasivat meille myötävästi Johon puolestamme itsekkin vastasimme hyvinkin myöntäväsi Josta olimme hyvin innoissamme Tuolla kaukana minne tarvitsisi valmistautua Ensinnäkin sinne täytyi lentää joten hankimme asianmukaiset piljetit hintaa kertyi n.650e menopaluulta Voisi olla että maahan meno olisi ilman viisumia ollut vaikeampaa kuin viisumin kanssa. Kenties maahan kannattaisi tutustua himan ennen sinne menoa. Hommat kotona täytyi valmistella sille mallille että kukkia ei tulla kastelemaan 4kk:teen. Tukka taakse , kello näkyviin ja oulunsalon kentälle

SPONSORIT

Etelä-Korea Väkiluku: 48 636 068 (2010) Pääkaupunki: Seoul jossa 10 421 782 Tiheys 17 214 as./km² Pinta ala:99 720 (n. 1/3 suomesta) Valuutta: KRW korean Won Kieli: korean kieli (hanguko) Aikavyöhyke: GMT + 9 (Suomi +2)

DMZ , maailman tarkimmin vartioitu rajavyöhyke

KRW korean won kurssi tällä hetkellä: 1 511.1

Seoul Seoul 서울 Väkiluku :10 421 782 ASukastiheys :17 214 as./km²

University of Seoul (Seoul siripde hakjo) Vaihtareita 13 maasta Suuri campus jossa muunmuassa kolme ravintolaa , pankki , kolme kauppaa , kirjasto asuntola sekä monta koulurakennusta n.10 000 opiskelijaa , 350 täyspäiväistä ja 640 osa aikaista opettajaa Valtion tukema yliopisto Mahtava paikka!

Asuntola ja sen majoitus Majoittuminen kampuksella oli aikalailla tiivistä.Asuimme aikalailla pienissä huoneissa huonetoverin kanssa.Kaikkien vaihto- opiskelijoiden huonekaverit olivat korealaisia. He olivat saaneet toivoa minkä maalaisen huonetoverin he saisivat.Huoneissä oli sängyn ja koulupöydän lisäksi ilmastointilaite ja ikkuna.Vessat ja suihkut oli sijoitettu joka kerroksessa käytävän päähän ja keskelle. Miehiltä oli pääsy kielletty naisten puolelle ja toisin päin. Tulo asuntolaan tapahtui aina portin kautta johon täytyi näyttää omaa kulku korttia. Asuntola oli läpi vuorokauden auki. Paikalla oli koko ajan talonmies. Kaikki palvelut kuten pyykkitupa sali ja tietokonesali olivat myös auki ympäri vuorokauden. Hissi ei toiminut kuin kello yhteen yöllä energian säästösyistä? Mutta yleensä saavuimme vasta aikaisin aamulla jolloin hissi oli jälleen toiminnassa. Posti asuntolaan toimi todella hienosti. Paketit suomesta tulviat alle viikossa ja suoraan asuntolan ovelle josta talonmies jakoi ne. Kuvassa oikealla Janin komeat petikamppeet <3

Ruoka Korealainen ruoka on todella maittavaa ja tulista jos niin vaatii. Myös miedosti maustettuja ruokia löytää helposti ettei tarvitse aina otsa hiessä syödä. Pääruuan lisäksi pöytään tuodaan aina paljon lisukkeita, kuten kimchiä jota on joka aterian yhteydessä. Koreassa syödään riisiä kuten täällä perunaa eli joka aterian yhteydessä. Liha on todella hyvää ja kannattaa mennä paikkaan jossa saa itse grillata lihansa(Korean barbecue) pöydän ääressä ja nautiskella olostaan. Jos oikein haluaa lihaa syödä niin Koreasta löytyy paikkoja joissa on lihabuffet eli saa syödä lihaa niin paljon kuin napa vetää. Nämä paikat maksavat noin 12 000 – 15000wonia (n.8-10e)

Liikkuminen Liikkuminen Seoulissa on helppoa. Ensitöikseen kannattaa ostaa läheisestä kaupasta citypass johon ladataan rahaa. Lataaminen onnistuu suurimmassa osassa kaupoista ja myös metroasemilla. Kortilla voit matkustaa helposti metrolla sekä bussilla. Joissakin takseissa voi myös maksaa tällä samalla kortilla.

Vaikkakin metrokartta näyttää ensisilmäykseltä aika sekasotkulta, on se helppo oppia käyttämään. Metroissa on aina hyvät opasteet ja englanninkielisiä asemien nimiä on helppo seurata.

Koreassa taksin saa kadulta heilauttamalla kättä Koreassa taksin saa kadulta heilauttamalla kättä. Se on halpa ja hyvä vaihtoehto, vaikkakin joskus taksit ajoivat pitempää reittiä saadakseen enemmän rahaa. Seoulin bilekadulta asuntolaan matka maksoi noin 10euroa ja matka kuitenkin kesti yli puoli tuntia.

Shoppailu Seoulissa on shoppailu mahdollisuuksia kaikille. Elektroniikalle, vaatteille, desing tuotteille, kaikille on omat kaupungin osansa missä näitä tuotteita myydään. Kannattaa kysyä kavereilta että minne kannattaa mennä mitäkin ostamaan. Seoulista löytyy halpoja piraattituotteita, mutta myös laadukkaita desing-tuotteitakin.

Seoraksan Kansallispuisto parin tunnin päässä Seoulista

Ilmasto Sademäärät ovat suurimmillaan kesällä. Suomen kesän aikaa myös Koreassa on kesä ja kärpäset. Kesällä on tukala ja kuuma. Talvet voivat olla ”kylmiä”. Seoulissa keskimääräinen tammikuun lämpötila on -7 °C:sta 1 °C:een, ja heinäkuun keskilämpötila vaihtelee 22 °C–29 °C:een välillä. Joulukuussa kerkesimme jo kokea jopa -13 asteen pakkasen. Talvilämpötilat ovat korkeampia etelärannikolla ja huomattavasti alhaisempia vuoristoisessa sisämaassa. Myöhäiskesällä taifuunit tuovat etelärannikolle kovia tuulia ja sateita.

Blogi Blogissa kokemuksia ja elämää ja se löytyy osoitteesta http://korea.blogit.fi/