Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Pispalan kirjastotalo 04.06.1992 Pispalan Pulterissa päätettiin perustaa Pispalan Kirjastoyhdistys. Kirjaston toiminta alkoi Ahjolassa ja se jatkui kaksi.

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "Pispalan kirjastotalo 04.06.1992 Pispalan Pulterissa päätettiin perustaa Pispalan Kirjastoyhdistys. Kirjaston toiminta alkoi Ahjolassa ja se jatkui kaksi."— Esityksen transkriptio:

1 Pispalan kirjastotalo 04.06.1992 Pispalan Pulterissa päätettiin perustaa Pispalan Kirjastoyhdistys. Kirjaston toiminta alkoi Ahjolassa ja se jatkui kaksi ja puoli vuotta. Jo aluksi tiedettiin Ahjolan kirjastotilojen jäävän liian pieneksi, joten se lakkautettiin kolmeksi vuodeksi. Pispalalaiset alkoivat protestoida, ja niin perustettiin nykyinen kirjasto Tahmelankatu neljääntoista. Kirjastoa aikaisempi tila oli toiminut pienenä lähikauppana. Kirjasto perustettiin lahjoitusten avulla.

2 Tänä päivänä lahjoituksia ovat lähes kaikki kirjaston kirjat. Kirjasto ostaa itse vain ne kirjat, jotka ovat tärkeitä eivätkä ehkä tule lahjoituksina muutamaan vuoteen esimerkiksi tietokirjat. Kirjastossa olevista 20 000-30 000:ta kirjasta 17 000 on lainattavissa. Kirjojen kaksoiskappaleet lahjoitetaan eteenpäin päiväkodeille ja kouluille. Kirjastoon mahtuu myös lukutupa, vuokrattava taidegalleria, sekä kokous- ja kerhotiloja. Kirjastossa järjestetään myös kulttuuritapahtumia mm. kirjailija- ja musiikki- iltoja.

3 Pispalan kirjastoyhdistys täytti viime vuoden tammikuussa kymmenen vuotta. Itse kirjasto täyttää saman iän ensi vuonna toukokuussa. Aukioloajat: ma-pe: 14.00-20.00, la:12.00-17.00 Kirjastossa järjestetään myös kulttuuritapahtumia mm. kirjailija- ja musiikki-iltoja.


Lataa ppt "Pispalan kirjastotalo 04.06.1992 Pispalan Pulterissa päätettiin perustaa Pispalan Kirjastoyhdistys. Kirjaston toiminta alkoi Ahjolassa ja se jatkui kaksi."

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google