Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Ready, steady. FLY FURTHER. Kansainvälisyys on taitolaji katja

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "Ready, steady. FLY FURTHER. Kansainvälisyys on taitolaji katja"— Esityksen transkriptio:

1 Ready, steady. FLY FURTHER. Kansainvälisyys on taitolaji katja
Ready, steady.... FLY FURTHER! Kansainvälisyys on taitolaji

2

3 Miten sinä määrittelisit kansainvälisen osaamisen?

4 Slide from Katri Jokikokko, Postdoctoral Researcher, University of Oulu, 2016

5 Kannattaako?

6

7 Vaihdossa olleet… http://www.hs.fi/ulkomaat/a1411403927125

8 Terveiset Prahasta (Emma Yliniemi, ENE)
Olen ollut Prahassa nyt reilun kuukauden, vaihtoaika alkaa olla kohta jo puolessa välissä. Mukavaa on ollut, aika on mennyt hirveän nopeasti sen jälkeen, kun koulu alkoi. Vaikeinta olivat kaksi ensimmäistä viikkoa, kun kaikki oli uutta ja säännöllistä tekemistä ei vielä ollut eikä kavereita. Koti-ikävä painoi silloin aika paljon. Orientaatioviikon ja koulun alkamisen jälkeen koti-ikävä kuitenkin jäi, kun sai kavereita ja päiville sai mukavaa tekemistä. Parasta tähän asti onkin ollut uudet tuttavuudet! Mahtavaa huomata, että saman henkisiä, ihania ihmisiä voi löytyä näin kaukaa! Lähdin vaihtoon, koska ajattelin, että tilaisuus asua näin helposti ulkomailla pitää käyttää hyväksi. Samalla halusin vähän puskea itseäni pois mukavuusalueelta ja helposta elämästä, katsoa kuinka pärjään yksin ulkomailla ja mahdollisesti myös kasvaa henkisesti reissun aikana. Päätös on ollut tähän asti hyvä, vaikka alkuun vaikealta tuntuikin. On oppinut uusia asioita itsestä ja huomannut, että kyllä sitä pärjää.  Parasta antia on ollut tutustua uusiin ihmisiin ja kulttuureihin. Hauskaa huomata, kuinka voi saada tunteja kulumaan pelkästään siihen, että keskustelee ja vertailee eri kieliä ja kulttuurieroja ihan pienissäkin asioissa. Tärkeimmät kansainväliset taidot ovat mielestäni avoimuus ja kiinnostus muita ihmisiä ja kulttuureja kohtaan. Kannattaa ehdottomasti harkita vaihtoon lähtöä, jos se yhtään kiinnostaa. Kovasti rohkeutta hakea mukaan, se kannattaa kyllä!

9 Kansainväliset mahdollisuudet Oamkissa
Kansainväliset mahdollisuudet Oamkissa * opiskelu & harjoittelu ulkomailla -> huom. 30 op:n verran englanninkielistä opiskelua jokaisen tutkinnossa * kv-tuutorointi * OSAKOn kv-toiminta * vierasopettajien opetus * lyhytjaksot opinnoissa ulkomailla

10 Kahoot.it

11 Kaikki kansainvälisistä mahdollisuuksista opinto-oppaassa

12 ….EI pidä paikkaansa Ulkomaille ei opiskelujen aikana kannata lähteä.
Vaihto on tosi kallista ja siihen ei saa mitään rahallista tukea. Vaihtoon ei voi lähteä perheen kanssa. Vaihtoon voi lähteä vain kerran. Sairauden tai vamman takia vaihto on automaattisesti kielletty. Harjoittelua ei voi tehdä ulkomailla. Vaihdossa tehtyjä opintoja ei saa hyväksiluettua Oamkin opintoihin ja valmistuminen viivästyy automaattisesti. Vaihtoon lähtö on kauhean hankalaa. Vaihto on pelkkää juhlaa ja juhlimista. Vaihtoon tarvitsee erinomaisen kielitaidon (HOX! Kielitaitovaade on kolmosen arvosana tai sitä vastaava kielitaito). En usko, että pärjään vaihdossa.

13 #oamkabroad


Lataa ppt "Ready, steady. FLY FURTHER. Kansainvälisyys on taitolaji katja"

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google