Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Oma polkuni työelämään

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "Oma polkuni työelämään"— Esityksen transkriptio:

1 Oma polkuni työelämään
Jonne Hilska, henkilökohtainen ohjaaja Keskuspuiston ammattiopisto

2 Lapsuuteni Opin kirjaimet 2 v. ja lukemaan 3 v.
Minulle on kerrottu, että olin vilkas, itse en muista sitä.

3 Peruskoulu aikani Ala-asteella olin todella levoton, en kiinnittänyt ollenkaan huomiota opetukseen vaan olin omissa maailmoissa. Kuitenkin suurin osa opetetuista asioista on jäänyt mieleeni. 1.-2. luokan aikoihin häiritsin opetusta olemalla jatkuvasti äänessä ja liikkeessä.

4 Läksyjä tehdessäni, kotona piti olla täysin hiljaista ja jonkun piti seisoa vieressä. Muut eivät saaneet tehdä mitään samaan aikaan.

5 Yläasteella olin jo rauhallisempi ja lääkityksetkin lopetettiin.
Seuraavaksi rupesi ujostuttamaan puhua vieraille ihmisille ja olin tosi hiljainen. Istuin usein silmät kiinni paikassa kuin paikassa.

6 VAL II En tiennyt peruskoulun 10. lk mikä ala sopisi minulle parhaiten, joten hain valmentavaan opetukseen Olin monessa eri paikassa työharjoittelussa ja sain kokemusta erilaisista töistä

7 Kolmantena vuotena val II:ssa todettiin, että kykenen auttamaan muita opiskelijoita ja ottamaan vastuuta yleisesti monesta asiasta. Valmentavan opintojen aikana noudatin annettuja ohjeita, olin täsmällinen, tulin toimeen kaikkien kanssa, reipastuin ja aloin puhua enemmän.

8 Työni koulunkäyntiavustajana
Keväällä 2010 hain Metsälän toimipaikkaan koulunkäyntiavustajan alalle mutta en päässyt, koska minulla ei ollut valmiuksia kaikille osa-alueille. Hain Pitäjänmäen toimipaikalle koulunkäyntiavustajan töihin ja nyt on kolmas lukuvuosi menossa. Olen Helsingin tuetun työn asiakas.

9 Pääasiassa avustan ohjaajan ohjeiden mukaan, mutta joskus myös ohjaan itse opiskelijoita
Työ on ollut suhteellisen helppoa, tosin jotkut hommat voivat olla vähän hankalia. Se, kenen kanssa työskentelee vaikuttaa asiaan. Tulevaisuudessa pyrin merkonomialalle ja järjestelen koulutuskokeilua ko. alalle. Tukena minulla on kaupungin työvalmentaja.


Lataa ppt "Oma polkuni työelämään"

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google