Miten hyödynnämme Sininauhaliiton vaikuttamiskanavat mahdollisimman hyvin? Siniboss 15.10. 2008 Toiminnanjohtaja Aarne Kiviniemi, Sininauhaliitto.

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Näkökulmia järjestövetoisten kehittämishankkeiden ja kuntien yhteistyölle - Miten saada kehittämistyön tulokset pysyviksi toimintatavoiksi Antti Pelto-Huikko.
Advertisements

Vanhustyön keskusliitto kolmannen sektorin toimijana
Vanhuspalvelujen kirjaamisen haasteet
Kuntamarkkinat Helsinki
Paneeli – Tehokkuutta ja toimivuutta laadulla ja kilpailulla?
1 Selvitysmiehen raportti Panu Kalmi. 2 Taustaa Työ on jatkoa viime kerralle esitetylle selonteolle. Selvityksen osan 2 muodostaa viime kerralla esitetyt.
JYVÄSKYLÄN YLIOPISTON AVOIN YLIOPISTO Aikuiskoulutuksen laatuyliopisto IKÄÄNTYVIEN YLIOPISTON VALTAKUNNALLINEN KEHITTÄMISHANKE, osa II ”Oikeus.
Katja Mikkonen Kari Niklander
Avoimeen yhteistyöhön perustuva tehokas ja monipuolinen terveydenhuoltojärjestelmä
Lähipalveluhanke / Hämeenlinna (erityisesti Kalvola) Juva, Joroinen, Rantasalmi = JJR Porin yhteistoiminta-alue (Luvia,
SOTE-ESITYKSEN ARVIOINTIA Juhani Lehto
Keskeiset tavoitteet Tasaveroiset toimintaedellytykset ja yhteiset pelisäännöt valvontaan yksityiselle ja julkiselle sosiaalipalvelualalle Palvelusetelin.
Terveyden edistämisen määrärahat 2009
Kuntauudistuskysely akavalaisille 2012 Yhteenveto tuloksista
MIELIPIDEKYSELY SOSIAALI- JA TERVEYSPALVELUJEN TUOTTAMISESTA elokuu 2008.
Yksityisen sosiaali- ja terveydenhuollon lakien uudistaminen
Johtajuus ja kansainvälisyys Siniboss 7. 6
Kalevan digitaaliset mediat ovat alueellisen mainostajan merkittävin sähköinen mainosväline
Työelämäosallisuuden lisääminen on YHTEINEN ASIA Asiantuntijaryhmän ehdotukset heikossa työmarkkina-asemassa olevien henkilöiden työelämäosallisuuden lisäämiseksi.
Avustus, Elina Varjonen1 Kansalaisjärjestötoiminnan edellytykset ja merkitys hyvinvoinnin rakentamisessa Pohjois-Karjalan maakunnan järjestöpäivät.
Hallituksen sote- linjaukset kehysriihessä
SON ET BOTNIA P OHJANMAAN MAAKUNTIEN SOSIAALIALAN OSAAMISKESKUS Kehitysjohtaja Arto Rautajoki
Sosiaali- ja terveysjärjestöt kumppanina yhteispalveluissa Anu Kari Keski-Suomen sosiaali- ja terveyspolitiikan kehittämispäivät
Järjestöt toimijoina kunta- ja palvelurakenneuudistuksessa Lahti, Fellmanni Marja Vuorinen Sosiaali- ja terveysturvan keskusliitto.
Sopimuksellisuus kehittämisen välineenä Heli Siirilä Levón-instituutti
S OSIAALIALAN T YÖNANTAJAT RY Kohti kunnallisvaaleja 2012 Yksityisen sosiaalialan kunnallisvaaliteemat yhteiset pelisäännöt valvonnan toteuttamiselle tasaveroiset.
Vaikeasti työllistyvien palvelujärjestelmän kehittäminen
Kuluttajaliitto - Konsumentförbundet ● The Consumers' Association of Finland Uudistuva kuluttajapolitiikka -seminaari Kuluttajaliiton puheenjohtaja Leena.
Lapin sosiaali- ja terveysalan järjestöjen yhteistyöhanke / Marko Palmgren 1 Järjestöjen rooli strategioissa Lapin sosiaali- ja terveysalan järjestöjen.
Apurahapäätösten vertailuperusteet
1 Mielipidekysely terveyspalvelujen tuottamisesta.
Viestintäsuunnitelma
Pk-yritysbarometri, syksy 2014 Alueraportti, Pääkaupunkiseutu 1.
Sosiaali- ja terveysalan tutkimus- ja kehittämiskeskus Tiedosta hyvinvointia Jyväskylän alueyksikkö1 Kehittämisyksiköt : mitä pysyvä kehittämisrakenne.
Lahti Katse rakenteisiin palvelut ja kunnat rakenteiden murroksessa Rakenteet muuttuvat - toimivatko markkinat ? Kehittämispäällikkö.
Sosiaalialan Työnantajat ry Sosiaalialan Työnantajat ry on yksityisen sosiaalialan etujärjestö työmarkkina- ja elinkeinoasioissa. Liiton jäsenenä on 1.
Ajankohtaista ammatillisessa koulutuksessa Ammatillisen koulutuksen säädöksiin muutoksia – opetussuunnitelmat tarkasteluun Jyväskylä Opetusneuvos.
MITÄ SUOMALAISET AJATTELEVAT SOSIAALI- JA TERVEYDENHUOLLON PALVELUISTA JA NIIDEN TULEVAISUUDESTA?
Valtion PARAS –hankkeen tilanne Jaana Simola Päijät-Hämeen liitto, Hämeenkatu 9 A, LAHTI
Suupohjan palveluhakemisto (yritys- ja yhdistysrekisteri)
Järjestöjen taloudelliset toimintaedellytykset JÄSENMAKSUT OMA VARAINHANKINTA RAY, VEIKKAUS, FINTOTO TUKI ERI MINISTERIÖILTÄ KUNTIEN.
Pohjois-Karjalan Järjestöasiain neuvottelukunta JANE Hanna Kääriäinen
Etelä-Pohjanmaan peruspalveluohjelman toimeenpano -hanke Projektipäällikkö Mervi Lehtola , 050 –
Yksityinen palvelutuotanto sosiaali- ja terveyspalveluissa 2009
© SUOMEN AKATEMIA 1 Suomen Akatemia Tehtävät Myöntää rahoitusta tieteelliseen tutkimukseen, tutkijankoulutukseen ja tutkimusedellytysten kehittämiseen;
Sininauhaliitto on kristillisten päihdejärjestöjen keskusliitto
Kohti yhteistä johtajuusajattelua Sininauhaliitossa. Siniboss 2. 12
Vapaaehtoistyön kansallinen strategia – hanke Aspa yhteistyössä Kansalaisareena ry:n kanssa Jatta Vikström
SUUPOHJAN PALVELUPORTIT. Suupohjan palveluportit Suupohjan palveluportit-hankkeen tavoitteena on asumis- ja hoivapalvelujen sekä seudun yhdistysten verkkopalvelujen.
Julkisen sektorin ja järjestöjen yhteistyö vanhustyön kehittämisessä YHTEISTYÖ SENIORI- JA VANHUSTYÖSSÄ SEMINAARI LUOSTOLLA Marko Palmgren Suunnittelija.
Tiedosta hyvinvointia Sosiaali- ja terveysalan tutkimus- ja kehittämiskeskus Imatra Kansallinen mielenterveys- ja päihdesuunnitelma.
Terveyspalvelujen tulevaisuus kunnissa Yhteenveto kuntapäättäjien ja kuntalaisten parissa toteutettujen tutkimusten tuloksista.
Palveluntuottajajärjestöjen rooli tulevaisuudessa SOSTE
Seminaarin kokoava puheenvuoro LasSe –hankkeen päätösseminaari Kehittämispäällikkö Arja Hastrup.
Keski-Uudenmaan valinnanvapauskokeilu Tilannekatsaus 03/2017
Kuntien parhaat palvelukäytännöt Hyvä Suomi
Mikkeli Pasi Savonmäki Kohtaamo-hanke
Sosiaali- ja terveydenhuolto viidelle sote-alueelle
Osahanke: Kokemusasiantuntijuus ja
Sote-tieto hyötykäyttöön -strategia 2020 ja sen toimeenpano - Kori 3: Tiedon jalostaminen ja tiedolla johtaminen.
Maakuntauudistus Pohjois-Karjalassa
Osahanke: Kokemusasiantuntijuus ja
Strategiset ohjelmat hyvinvointia rakentamassa - kommenttipuheenvuoro Tilaajapäällikkö Taru Kuosmanen T A M P E R E E N K A U.
Sote-ratkaisu ja terveydenhuollon palveluvalikoima
OSALLISUUTTA JA TYÖLLISTYMISTÄ EDISTÄVÄN TOIMINNAN LAATUKRITEERIT (KVANK) Ainomaria Anttonen Projektityöntekijä, Savon OTE-hanke Vaalijalan.
Laki yksityisistä sosiaalipalveluista
Vapaudesta, vastuusta ja vallasta – kurkistus sosiaali- ja terveydenhuollon isojen sanojen taakse Juha Teperi
Sote-uudistuksen toimeenpano
Vaikuta vallanpitäjiin Lobbaamisen ABC toiminnanjohtaja Anne Porthén
Eettistä tietopolitiikka tekoälyn aikakaudella
Esityksen transkriptio:

Miten hyödynnämme Sininauhaliiton vaikuttamiskanavat mahdollisimman hyvin? Siniboss 15.10. 2008 Toiminnanjohtaja Aarne Kiviniemi, Sininauhaliitto

Sininauhaliiton vaikuttamistyö + Suora yhteys ministeriöihin (erityisesti STM, virkamiessuhteet sekä yhteys ministeriin ja tämän avustajiin) + Suora yhteys Ray:hyn (erityisesti avustustoiminnan ydinhenkilöt) + Järjestöyhteistyön ja vastuutehtävien kautta (tj hallinnossa: YTY, Tekry, asiantuntijat toimialueensa mukaan, hankkeissa merkittäviä verkottumismahdollisuuksia) + Ministeriöiden ja eduskunnan asettamien neuvottelukuntien ja muiden asiantuntijatehtävien kautta ( esim. sosiaali- ja terveyspalvelujen neuvottelukunta, päihde- ja raittiusasiainneuvottelukunta) + Suora vaikuttaminen poliittisten päättäjien kautta + Asiantuntija- ja mielipidekirjoitukset sekä lausunnot julkisuudessa + Alueellisesti painottuu monitoimijasäätiöihin sekä suoriin yhteyksiin kunnalliseen päätöksentekoon (erityisesti pääkaupunkiseutu + Jyväskylä)

Ray/ ajankohtaista + Valtakunnallisten yleisavustusta saavien järjestöjen rahoitusjärjestelmää yhdenmukaistetaan + Sininauhaliitossa kevään 2008 aikana tarkastus> rahoitusjärjestelmä muuttuu + Merkittävimmät muutokset: 1) Liiton itsensä tuottamat tuki- ja hallintopalvelut tulee kattaa kokonaisuudessaan yleisavustuksella 2) Henkilö ei voi olla samaan aikaan hanke- ja yleisavusteisessa työssä. + Ray:n roolia päivätoiminnan rahoituksessa arvioidaan. Sininauhaliitto kutsuu yhteistyössä STM:n ja RAY:n kanssa koolle asiasta työkokouksen tammikuulle. Mukaan te-rahoitus (Tem), Kuntaliitto, evl-kirkko, Ray, Stm sekä Sininauhaliitto jäsenjärjestöineen. + Paikallisia ja alueellisia hankkeita haettaessa esille yhä vahvemmin juurruttaminen perustoimintaan sekä kuntien ja muiden toimijoiden vastuuta hankkeen jälkeen

Ray Sinibossien lyhyt parikeskustelu + Mihin asioihin toivotte Sininauhaliiton RAY:n suhteen nyt vaikuttavan ?

Yksityisten sosiaali- ja terveyspalvelujen neuvottelukunta / STM Yksityisten sosiaali- ja terveyspalvelujen neuvottelukunta / STM Taustaa

Yksityisten sosiaali- ja terveyspalvelujen neuvottelukunta / STM Yksityisten sosiaali- ja terveyspalvelujen neuvottelukunta / STM Taustaa

Yksityisten sosiaali- ja terveyspalvelujen neuvottelukunta / STM Yksityisten sosiaali- ja terveyspalvelujen neuvottelukunta / STM Taustaa + Pyrkimys edistää julkisten palvelujen kehittämisessä kuluttajan valinnanvapautta ja kehittää palvelujen vaihtoehtoisia tuottamistapoja + Samalla pyrkimyksenä on parantaa palvelujen laatua ja keventää kustannuksia. + Pyrkimys on, että palveluntuottajana toimivan yrityksen ja kuntalaisen suhde lähenee tavanomaista kuluttaja-elinkeinoharjoittaja-asetelmaa. + Lainsäädäntömielessä sosiaali- ja terveydenhuollon kenttä on parhaillaan laajasti uudelleen tarkastelun kohteena ja todellisia mahdollisuuksia asiakkaan aseman vahvistamiseen sitä kautta on olemassa.

Yksityisten sosiaali- ja terveyspalvelujen neuvottelukunta / STM Yksityisten sosiaali- ja terveyspalvelujen neuvottelukunta / STM Tavoitteet + Edistää sosiaali- ja terveyspalvelumarkkinoiden kehittymistä ja palvelurakenteiden monipuolistumista sekä yksityisen ja julkisen sektorin yhteistyötä sosiaali- ja terveyspalvelujen saatavuuden ja laadun turvaamiseksi; + Seurata ja arvioida yksityisten sosiaali- ja terveyspalvelujen toimintaa ja kehitystä; + Tehdä esityksiä yksityisten sosiaali- ja terveyspalvelujen sekä niiden toimintaedellytysten kehittämiseksi + Edistää yksityisten sosiaalipalvelujen ja yksityisten terveyspalvelujen tuottajien välistä yhteistyötä sekä näiden vuorovaikutusta julkisten sosiaali- ja terveyspalvelujen toteuttajien sekä eri hallinnonalojen, järjestöjen ja muiden tahojen kanssa

Yksityisten sosiaali- ja terveyspalvelujen neuvottelukunta / STM Yksityisten sosiaali- ja terveyspalvelujen neuvottelukunta / STM Keskustelua 3-4 hengen porinaryhmissä 1) Mitkä ovat Sininauhaliiton jäsenyhteisöjen etua edistävät tärkeimmät viestit palvelujen yksityistämisen ja yrityslähtöisyyden vahvistamiseen liittyen? 2) Mikä on teidän mielestänne oikea viesti päihde- ja mielenterveyspalvelujen asiakkaiden oikeuksien puolustamisessa ?

YTY Juuri nyt agendalla + Yhdistyslakia uudistetaan. Erityisesti juuri nyt puhutaan tilintarkastuksen kriteereistä / pätevyyksistä. Esityksenä: Alle 100 000eur:n toimintaan riittäisi ”toiminnan tarkastus”. Tällä hetkellä lausuntokierroksella. Lausuntoaika 12.1. saakka. Millaiset viestit jäsenyhteisöjä parhaiten palvelevat? Linkkihenkilö: Jyrki.Jauhiainen@vm.fi + Järjestöjen verotus> siitä foorumi 21.10. klo 13-16 Postitalon auditoriossa, Helsingissä. Liiton mandaatilla mukaan pääsee 3kpl.

Sininauhaliiton valtakunnallisen vaikuttamistyön päävastuu on liiton toiminnanjohtajalla. Kun toivot vaikuttamista, ota yhteyttä: aarne.kiviniemi@sininauhaliitto.fi puh. 050-522 3285