Kokemuksia Mestari ja kisälli – järjestelmästä Kalaviikko 2010 Maria Saarinen, projektipäällikkö Suomen Kalatalous- ja ympäristöinstituutti.

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Töihin kalatalousalalle
Advertisements

. AKL:n 42. Autokauppiaspäivät Hilton Helsinki Kalastajatorppa Puheenjohtaja Pekka Helander Autoalan Keskusliitto ry.
Kiinteistöveroprojekti Tilanne: huhtikuu 2013
Ajankohtaista oppisopimuskoulutuksesta Jyväskylä 20. 3
Oikean osaamisen merkitys yritykselle Työelämän kehittämisstrategian seminaari
Tekninen sopimus – ( ) JHL:n HALLITUS Hannu Salminen / Dan Koivulaakso.
Perintö-, lahja- ja sukupolvenvaihdoksen verotuksen muutokset Kauniaisten Yrittäjien koulutustilaisuus
Metsät ja hyvinvointi – metsien käytön mahdollisuuksia Sini Harkki Vapaus valita.
KESKUSTELLAANKO KOKOOMUKSESSA PERUSTULOSTA? - EI TÄLLÄ HETKELLÄ Harri Jaskari kansanedustaja Kokoomuksen eduskuntaryhmä.
Kauppalehti Yrittäjyys Lokakuu Aineiston rakenne Kaikki, n=720 %
SUOMEN KULTTUURIRAHASTON KIRJATALKOOT SKR. Kirjatalkoot -Suomen Kulttuurirahaston kaikkien aikojen suurin tukihanke, johon Svenska litteratursällskapet.
Koulutussopimus ammattiin oppimiseksi
”Määrittää ihmisen yksilönä”
Henkilöstöä koskevat kirjaukset muissa yhdistymissopimuksissa, Salo ja Kouvola UusiKunta- henkilöstöryhmä.
Lähihoitajaksi kouluttautuminen
Suoraveloitus poistuu käytöstä –
Finanssialan Keskusliitto
Seinättömän pajan toimintamalli 1. Asiakkuuden edellytykset: alle 25-vuotias, ammattikoulutettu, pitkäaikaistyötön/vaikeasti työllistyvä/vajaakuntoinen.
Yleiskatsaus toimialan näkymistä Ennakointikamari Asiantuntija Hannu Hakala Matkailu- ja Ravintolapalvelut MaRa ry.
Hylje resurssina ja riesana
4H-järjestö Tekemällä oppii parhaiten!. 4H-järjestön toiminta-ajatus •4H-harrastuksessa lapsi ja nuori kasvaa kohti vastuullista ja yritteliästä aikuisuutta.
Elinkeinokalatalouden näkymiä ohjelmakaudella Kalaviikko, Ylitarkastaja Risto Lampinen Maa- ja metsätalousministeriö.
Kotipalvelut Eija Bouras Ky
Meri Heinonen Kestävän kehityksen kasvatuksen pääsuunnitteluryhmän kokous
Avoin-Web Pro -projekti SISÄLLÖNTUOTANTO Eija Varis Info
Nuorten ohjaajien palaveri Muuramen Yritys ry Jalkapallojaosto
KUNTOUTUSKESKUS MENTAL OY SOSIAALINEN YRITYS. SOSIAALINEN YRITYS VAI YRITYS ? MENTAL OY ON PIRKANMAAN ENSIMMÄINEN REKISTERÖITY SOSIAALINEN YRITYS. TARKOITUKSENA.
Helsingin käsityö- ja teollisuusyhdistys ry Helsingin Käsityö- ja Teollisuusyhdistys ry on perustettu vuonna Käsityöyrittäjyys on pohjimmiltaan yhä.
Tutkimusosasto Mitä ja miksi? Tutkimuksen tavoitteena on selvittää, millaisia kokemuksia nuorilla on täystyöllisyysmallista ja työvoimatalossa työskentelystä.
Psykoterapia ja avohoito on edullista
MIKÄ ON TOPKAUHA? TOPKAUHA. MIKÄ ON TOPKAUHA? TOPKAUHA on suomalaisten asiantuntijoiden kehittämä työssäoppimisjärjestelmä kaupan ja hallinnon alalle:
Yhteishankintakoulutuksesta apua rekrytointiin
Satakunnan ammattikorkeakoulun Liiketalous Rauman henkilöstön ja Rauman talousalueen yritysten yhteistyön selvittäminen ja kehittäminen Enni Karvinen.
OPS-KOULUTUKSEN YLEINEN TILA JA SEN KEHITTÄMINEN HEIKKI SUOMALAINEN SELVITYSMIES OPSO-KOKOUS
Nuorten ja nuorten aikuisten viestintästrategia Miksi?Kenelle?Miten?Mitä?
KESKI-POHJANMAAN OPPISOPIMUSTOIMISTO Pentti Paananen
Tukiparitoiminta paikalliseksi työkaluksi (TUPA) Nuorisotyön neuvottelupäivät Nuorten omaehtoinen toiminta.
Sähkön tarpeen turvaaminen ilman lisäydinvoimaa Anni Sinnemäki
OPPISOPIMUSKOULUTUS Ammatillisen koulutuksen järjestämismuoto Määräaikainen työsopimus Koulutuksesta yli puolet työpaikalla työtehtävien yhteydessä, täydennetään.
Akava tyrmää vuorotteluvapaa- korvausten leikkaamisen
Ammattilaiseksi oppisopimuksella Joustavasti, yksilöllisesti ja käytännönläheisesti
TUOTTAVAA YRITYSTEN PALAUTTEENHALLINTAA Suomen Yrittäjät Yrittäjyysalan tutkintotoimikunta Yrittäjäkoulutuksen vaikuttavuus.
Toimivia ratkaisuja – monenlaisia ja tuottavia malleja ja onnistuneita urapolkuja on jo olemassa Maahanmuuttajataustaisen opiskelijan ohjaaminen ja tuki.
Kokemuksia yhdistysten ohjauskäytännöista □ Työneuvojan ohjauksesssa olevia työntekijöitä on noin 50. □ Työntekijöitä on Joensuussa, Kontiolahdella, Kiteellä.
Onnistunut IT-projekti - Haaveesta totta? Tiken näkemys
KÄYTÄNNÖN KOKEMUKSIA YMPÄRISTÖJÄRJESTELMÄTYÖSTÄ
Meijän vai teijän elämä? Oulun hyvinvointifoorumi Osmo Soininvaara.
Be Better! Liity jäseneksi nuorkauppakamariin Suomen Nuorkauppakamarit ry Nuorten johtajien ja yrittäjien kansainvälinen verkosto.
Nivelvaiheen ohjaus Kesä ohjaus Asiakas määrät kesä- heinäkuu.
Kokkolan ammattiopisto
Ammattilaiseksi oppisopimuksella
Koulutus Kuopion hiippakunnassa Koko kirkossa Vuoteen 2012 mennessä n työntekijää 1000 nettiohjaajaa 1500 nettipappia 300 verkkodiakonia 50.
Sosiaalialan Työnantajat ry Sosiaalialan Työnantajat ry on yksityisen sosiaalialan etujärjestö työmarkkina- ja elinkeinoasioissa. Liiton jäsenenä on 1.
EVTEK T&K -seminaari EVTEK Mobiilisovellusten laboratorio Auditorio, Big Dry (B 327) Jörgen Eriksson Kehityspäällikkö.
Varhain tehtävät ratkaisut keventämään työkuormitusta
Toteutuuko yhdenvertaisuus kuntien verkkopalveluissa? Selkokieliseminaari Kuntatalo Sami Älli Kehitysvammaliitto / Papunet verkkopalveluyksikkö.
Oodi-päivät Oodin käyttöönotto tiedekunnan näkökulmasta Tuija Komssi Eläinlääketieteellinen tiedekunta.
Uudenkaupungin lukiosta valmistuneiden ylioppilaiden SIJOITTUMISTIETOJA Opinto-ohjaaja Mirja Niiranen Uudenkaupungin lukio
© Turun Oppisopimustoimisto 2009 Nappaa Nuori Töihin oppisopimuskoulutuksella Varsinais-Suomessa joka kolmas päivä yksi nuori työllistyy oppisopimuksella.
Kalan hinta ja kalan tuonnin kehitys Jari Setälä Riista- ja kalatalouden tutkimuslaitos Kalaviikko 2002 Tampere.
Toimitusjohtaja Petri Lempinen #ammatillinenkoulutus #työllistyminen Kuva: Helsingin kaupunginmuseo/Simo Rista Kuva: Helsingin kaupunginmuseo Huippuosaamista.
MONIEN MAHDOLLISUUKSIEN OPPISOPIMUS Etelä-Pohjanmaan maakuntaopo-päivä / Tarja Puskala, projektikoordinaattori Puh
Nuorten aikuisten osaamisohjelma
Mihin koulutussopimusta ja nuorten oppisopimuskoulutusta tarvitaan?
Yrittäjien näkökulma Yrittäjien ja elinkeinoelämän verkoston yhteisessä fokuksessa: NUORET TYÖN ja TYÖNANTAJUUDEN muutos ”PAREMPI JOHTAA HYVIN”  DIGITALISAATIO.
Etsivä nuorisotyö Ohjaamoissa – seminaari Mikkeli 9. 2
Infra-alan ammattikorkeakouluopetuksesta
Nuorten oppisopimuskoulutus
Yritysten soittokierros
Miten päähankkijoidenne lukumäärä on viimeisten
Esityksen transkriptio:

Kokemuksia Mestari ja kisälli – järjestelmästä Kalaviikko 2010 Maria Saarinen, projektipäällikkö Suomen Kalatalous- ja ympäristöinstituutti

Taustalla ammattikalastuksen heikko tilanne Ammattikalastajien määrä on vähentynyt alle puoleen viimeisten 20 vuoden aikana –kalastuksen kannattavuus on heikentynyt • työn kustannusten nousu • kalan reaalihinnan hidas kehitys • haittaeläimet; hylkeet ja merimetsot –alalta poistuvien kalastajien tilalle ei läheskään aina tule uusia • alan kiinnostavuus vähentynyt nuorten keskuudessa • alalle tulo ei ole helppoa nuorelle ilman isän perintöä => KOTIMAISEN LUONNONKALAN TUOTANTO VAARANTUNUT

Huoli ammattikalastuksen jatkuvuudesta Suomessa ja kotimaisen kalan tarjonnan varmistamisesta tulevaisuudessa johti toimenpiteisiin MMM:ssä • uudenlaisen ammattikalastajia kouluttavan järjestelmän suunnittelutyö aloitettiin 2000-luvun puolivälissä • tavoitteena oli kehittää pysyvä järjestelmä, jonka avulla voitaisiin edistää kalastajien sukupolvenvaihdosta ja helpottaa uusien yrittäjien ja työntekijöiden rekrytoitumista kalatalousalalle • koulutuksesta haluttiin käytännönläheistä; nuori hankkisi tarvitsemansa ammattitaidon pääasiassa työssä oppimalla. Koulutus tulisi voida suorittaa kohtuullisessa ajassa (verrattuna esim. kalatalouden perustutkinto- koulutukseen)

Mestari ja kisälli – järjestelmä • suunnittelutyön tuloksena oli kalastuksen Mestari ja kisälli –järjestelmä • järjestelmää haluttiin testata käytännössä, ja sitä varten perustettiin Mestari ja kisälli pilottihanke keväällä 2008 • pilottia jatkaa Mestari ja kisälli II, joka päättyy kuluvan vuoden syyskuussa. Ammattikalastajien lisäksi koulutetaan kalanviljelytyöntekijöitä

Mestari ja kisälli – järjestelmä (s. 2) • koulutuksissa on ollut mukana yhteensä noin 30 kisälliä, joista viisi kalanviljelyssä ja loput kalastuksessa • koulutukset toteutetaan oppisopimuskoulutuksena jokaisen kisällin henkilökohtaisen koulutustarpeen mukaan • tavoitteena on, että jokainen kisälli suorittaisi ainakin yhden tutkinnon osan esimerkiksi kalatalouden perus- tutkinnosta, kalanviljelijän ammattitutkinnosta tai yrittäjän ammattitutkinnosta • kalastusyrittäjän koulutus kestää noin vuoden ja työntekijöiden koulutus 6 – 8 kk

Tuet ja palkkiot Koulutuksen houkuttelevuuden lisäämiseksi rahalliset tuet haluttiin selvästi korkeammik- si kuin oppisopimustoimistojen yleinen käytäntö on –mestari saa tukea kalastusyrittäjäkisällin palkkaan € / kk –työntekijäkisällin palkkaan 400 – 800 € / kk

Tuet ja palkkiot (s. 2) • Mestarille maksetaan € palkkio yrittäjäkisällin koulutuksen päättyessä (sukupolvenvaihdoksissa palkkiota ei makseta) • Yrittäjäkisällille maksetaan € kannustuspalkkio, mikäli kisälli perustaa oman kalastusyrityksen ja mikäli yritys toimii vielä vuoden kuluttua sen perustamisesta (jos yritys on perustettu jo ennen kisällin koulutukseen tuloa, palkkiota ei makseta) Mestari ja kisälli II – hankkeen aikana tuille ja palkkioille pyritään löytämään realistinen taso pysyvää järjestelmää silmällä pitäen

Kokemuksia ja ajatuksia jatkosta • kalastuksessa tuen kohteeksi soveltuvat parhaiten sukupolvenvaihdokset ja yrittäjät • kalanviljelyssä ja –jalostuksessa työntekijät • kisällit ja motiivit seulottava jatkossa entistä tarkemmin –nykyisessä hankkeessa aloitti 17 paria, joista kaksi on keskeyttänyt –mestarit kaivanneet kisälleiltään enemmän yrittäjämäistä asennetta

Kokemuksia ja ajatuksia jatkosta (s. 2) • järjestelmä näyttää toimivan ja sille on selvästi tarvetta • ei kuitenkaan yksinään ratkaise kalatalousalan moninaista ongelmakenttää • ammattikalastuksen suurimmat uhkat tällä hetkellä hylkeet ja merimetsot sekä särkikalakantojen voimakkaan kasvun negatiiviset vaikutukset. Kalavesien huono saatavuus pahentaa em. ongelmia UHKAT OVAT TODELLISIA, LIIAN MONI KALASTAJA ON JOUTUNUT LUOPUMAAN ELÄMÄNTYÖSTÄÄN

Kokemuksia ja ajatuksia jatkosta (s. 3) Jos haluamme varmistaa kotimaisen kalan tarjonnan tulevaisuudessakin ja koulutam- me sitä varten alalle uusia ammattikalas- tajia, meidän on myös pystyttävä varmis- tamaan sellainen toimintaympäristö, jossa kalastusammatin harjoittaminen on ylipäätään MAHDOLLISTA