Medinet- hoitopalvelu siellä missä potilas on

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Hyvinvointia työstä.
Advertisements

Tieto-osasto / PATI1 Hoitoonpääsy terveyskeskuksissa Kysely terveyskeskusten johtaville lääkäreille Hoitoonpääsyn toteutumistiedot perusterveydenhuollon.
Hyvinvointikuvaus käytäntönä – tukea terveyden edistämisen suunnitteluun.
Duodecimin ratkaisut terveyden ylläpitoon
Suomen sairaanhoitajaliitto ry Tehy ry
Marjan tarina keskikokoisessa kaupungissa
Kuntamarkkinat Helsinki
Hoitosuunnitel-masta sopiminen Omahoito kotona, omahoidon tuki
KANSANTERVEYS TERVEYSTIETO 2011.
Vapaaehtoistoiminnan johtaminen
Hammaslääketiede Itä-Suomen Yliopisto
1 Heli Lepomäki Yritysten ja muiden organisaatioiden käyttöön sähköinen työpöytä on jo leviämässä, koska niiden toiminta ja asiakaspalvelu.
Aivovammapotilaana Suomessa – palvelun käyttäjien näkökulmaa
Projektipäällikkö Heli Sillanmikko
Asiakkuuden muuttunut rooli, Case Hämeenlinnan terveyspalvelut
Perusterveydenhuolto
KYT/ph-p 2006 Erityisryhmien asuminen Jyväskylän kaupungin alueella Seminaari Nikolainsali Asumisneuvojatoiminnan näkökulma.
Viestintää ja tiedonhallintaa helposti ja tehokkaasti Olli Aro Kehittämiskonsultti – Business Development Consultant.
Dosentti, LKT Outi Elonheimo Professori, LKT Mats Brommels
Kestävämpää henkilökohtaista oppimista verkostossa.
Tulevaisuuden sosiaali- ja terveyspalvelut
TAUSTA Siuntion perusturvapalvelut on tuotettu Lohjan, Siuntion, Inkoon ja Karjalohjan yhteistyönä sosiaali- ja terveydenhuollon yhteistoiminta-alueella.
Hyvinvoinnin ja terveyden edistäminen uudessa terveydenhuoltolaissa ja kuntien ja sairaanhoitopiirien yhteistyössä – sisäistetäänkö salutogeneettinen.
Mikkeliläinen – sähköisen asioinnin tulevaisuus Mikkelissä Kalle Launiala, ProtonIT Oy
Uuteen nousuun terveys- keskuksessa MIKA HAAPOJA.
Tieto-osasto / PATI1 Suun terveydenhuollon hoitoonpääsy Kysely terveyskeskusten ylihammaslääkäreille lokakuu 2013.
Tieto-osasto / PATI1 Hoitoonpääsy Ylioppilaiden terveydenhoitosäätiössä (YTHS) Lokakuu 2012 Suun terveydenhuollon hoitoonpääsy.
Episodiryhmittelijä terveyskeskusten johtamisen apuvälineenä
Psykiatrian päivystys KYMSHP:ssa
TerPS2 Pirkanmaan osahanke 3. 9
SAIRAANHOITAJAN PUHELINNEUVONTA 24/7
Potku-hanke Sastamalan perusturvakuntayhtymän alueella
Valviran Sampo-järjestelmä ja Terhikki-rekisteri
Yleislääkäripäivät 2013: Kollegan työkyky
Tieto-osasto / PATI1 Hoitoonpääsy Ylioppilaiden terveydenhoitosäätiössä (YTHS) Maaliskuu 2014 Suun terveydenhuollon.
Tieto-osasto / PATI1 Suun terveydenhuollon hoitoonpääsy Kysely terveyskeskusten ylihammaslääkäreille Hoitoonpääsyn toteutumistiedot perusterveydenhuollon.
Toimintakäytäntöjen vertailu terveyskeskusten välillä Outi Elonheimo Dosentti, LKT APR-benchmarking-seminaari.
Perusterveydenhuolto – THL:n malli Yleislääkäripäivät
Kannattaako omaa työtä kehittää?
INTEGRAATIO SOSIAALI- JA TERVEYDENHUOLLOSSA Sosiaali- ja terveydenhuollon integraatio Keski-Suomessa -seminaari Sairaanhoitopiirin johtaja Jouko.
1 STM ja Stakes Rintanen Hoitotakuun toteutuminen suun terveydenhuollossa terveyskeskuksissa Kysely terveyskeskusten ylihammaslääkäreille maaliskuussa.
Tieto-osasto / PATI1 Hoitoonpääsy Ylioppilaiden terveydenhoitosäätiössä (YTHS) Maaliskuu 2013 Suun terveydenhuollon hoitoonpääsy.
Omahoitopolut.fi ja sähköinen hoitoon hakeutuminen Anu Suurnäkki, projektipäällikkö, THL Riitta Lehtonen, IT-palvelupäällikkö, Eksote.
Sisältö Hankkeen tausta, tarkoitus, tavoite ja tulokset Terveystottumuksiin vaikuttaminen Toimenpideohjelmat: tupakkatuotteiden ja päihteiden käytön vähentäminen.
A SVA - HOITAJAN TYÖ M ARTINLAAKSON TERVEYSASEMALLA.
Merja Jokela1 LAHDEN MALLI Merja Jokela Vastaava hammashoitaja Lahti.
Sakari Ritala avosairaanhoidon ylilääkäri Jyväskylän yhteistoiminta-alueen tk.
Yhteydenotto omahoitajaan: Hoitosuunnitel- masta sopiminen Yhteydenotto omahoitajaan: Hoitosuunnitel- masta sopiminen Valmistautuminen vastaanotolle Valmistautuminen.
Hoitoonpääsy Ylioppilaiden terveydenhoitosäätiössä (YTHS)
RAAHEN SEUDUN HYVINVOINTIKUNTAYHTYMÄ
ASIAKKAAN JA POTILAAN OIKEUDET JA VELVOLLISUUDET
Perusterveydenhuolto 2014
Kantasairaala-hankkeen kehittämispäivä Johdon terveiset
Sote-tieto hyötykäyttöön -strategia 2020
Hoidon saatavuus alatyöryhmä
SOSIAALI- JA TERVEYDENHUOLTO
– Kolmen sairaanhoitopiirin (ESSHP, PKSSK, PSSHP) ja alueiden kuntien yhteishanke.
RAVITSEMUSHOITO LAPISSA ravitsemusterapeutin palvelujen saatavuus
Mikä muuttuu HYTEssä ja SOTEssa 2021?
Eksoten kommentit ja kokemukset sekä alustavat tulokset
Ryhmä 2 Sosiaali- ja terveydenhuollon palveluketjujen hallinta
Saumaton hoitoketju ja kuntoutuspolku työikäiselle
THL valtionavustukset
Satakunnan polut hoitoon ja kuntoutukseen -hanke
Terveys- ja hoitosuunnitelma
Osallisuuden toimintamalli
Osallisuuden toimintamalli
Potilas digi- ja datataloudessa
Arkeen Voimaa (CDSMP) -
Osallisuuden toimintamalli
Esityksen transkriptio:

Medinet- hoitopalvelu siellä missä potilas on Teknologiasta Terveyshyötyä-seminaari 28.2.2013 ville.salaspuro@mediconsult.fi Tarkoituksenani on esitellä mitä Mediconsultissa on meneillään. Toisin sanoen selventää teille miksi teemme sitä mitä teemme, mitä tuotteita/ohjelmia ja mikä niiden tarkoitus on. Kaikilla on oma visio SoTe-kentästä kun täälläkin on asiakkaitamme lähes kaikilta terv.huollon osa-alueilta. Toivon että löydätte oman kosketuspintanne ja sen käytännön sovellusmahdollisuuden meidän kanssamme siitä miten voimme kehittää tulevaisuudessa suomalaista terv.huoltoa.

Miten haluamme tukea suomalaista terveydenhuoltoa Mediatri-Medinet-ratkaisulla potilas hoitonsa keskiössä Kokemuksia Pohjois-Karjalan Sairaanhoitopiiristä, jossa jokaiselle asukkaalle tarjotaan Medinet- palvelu

Mitä haluamme tarjota Perusterveydenhuolto Erikoissairaanhoito Työterveyshuolto Perusterveydenhuolto Terveyskeskukset Sosiaalityö Terveys ja sosiaalityön rakenne kuvana yleensä näin. Tilanne Potilaan näkökulmasta: yhdistävä asia ko kentässä on potilas joka käyttää elämänsä aikana kaikkia mahd. palveluita Toinen yhdistävä asia on ammattialinen joka tarvitsee kaikkia potilaan tietoa jotta hän pystyy palvelemaan potilasta Mikesi kuvaa katsota näin? – Haluamme että myös Tietojärjestelmä on yhdistävä tekijä tässä kuvassa. Tähtäimenä asiakastyytyväisyys Avoimuus Asiantuntemus Vanhuspalvelut PTH-vastaanotto TK-osastot Hammashoito Kuntoutuslaitokset

Mitä haluamme tarjota Perusterveydenhuolto Erikoissairaanhoito Työterveyshuolto Perusterveydenhuolto Terveyskeskukset Sosiaalityö Terveys ja sosiaalityön rakenne kuvana yleensä näin. Tilanne Potilaan näkökulmasta: yhdistävä asia ko kentässä on potilas joka käyttää elämänsä aikana kaikkia mahd. palveluita Toinen yhdistävä asia on ammattilainen joka tarvitsee kaikkia potilaan tietoa jotta hän pystyy palvelemaan potilasta Mikesi kuvaa katsota näin? – Haluamme että myös Tietojärjestelmä on yhdistävä tekijä tässä kuvassa. Tähtäimenä asiakastyytyväisyys Avoimuus Asiantuntemus Vanhuspalvelut PTH-vastaanotto TK-osastot Hammashoito Kuntoutuslaitokset

Mitä haluamme tarjota Käyttäjän ”Terveystiedot” Taltioni Työterveyshuolto Erikoissairaanhoito Sosiaalityö TK-osastot Kuntoutuslaitokset PTH-vastaanotto Käyttäjän ”Terveystiedot” Käyttäjän sairaustiedot Ammattialisten hoidon dokumentointi Vanhuspalvelut Suun terveydenhuolto Tähtäimenä saada kansalaiset, potilaat, käyttäjät sekä terveydenhuollon ammattilaiset keskiöön, tietojärjestelmillä jotka tukevat ammattilaista tiedon saannissa ja hoidon toteuttamisessa Sekä potilasta/kansalaista oman terveyden hallintaan, tietojen saantiin ja hyväksikäyttöön jolla voidaan myös vastuuttaa ja motivoida potilasta oman terveyden ylläpitoon ja seurantaan. Taltioni

Mitä haluamme tarjota Potilaan motivoiminen Terveys/elämäntapatietojen seurantaan Terveyden ylläpito Sähköinen terveystarkastus Tieto kansalaisten terveydentilasta Potilaan päätöksentuki Sähköinen riskiryhmien seulonta Valmennus/ Coaching Vertaistuki/ Sosiaalinen Media Sairauksien ennaltaehkäisy Sähköiset Omahoito-ohjelmat

Care4me-hankkeessa pilotoitiin Mediatri-Medinet-ratkaisulla toteutettu omahoito Sipoon TK:ssa Ammattilaisilla Mediatri, potilailla Medinet käytössä. Tutkittiin toimiiko Omahoitokonsepti Medinetin ja mobiililaitteen avulla (Verenpaine- ja Diabetes-potilaat).

Care4me osoitti: Käyntejä saadaan vähennettyä ja/tai siirrettyä puheluiksi Potilaat pystyvät tulokselliseen omahoitoon/-seurantaan oikeilla sähköisillä välineillä Verenpaine ja verensokeri tulokset paremmat Liikunnan lisäys, painon pudotus Tutkittava missä isoin potentiaali: Sähköisen omaseurannan primaaripreventiivinen vaikutus niillä jotka eivät vielä sairasta mitään

Joensuu on tarjonnut Medinet-tilin jokaiselle kuntalaiselle 5/12 alk. Ensimmäinen vaihe sisältää toiminnallisuudet, joiden käyttäjäkohderyhmä on suurin ja jonka käyttöönoton vaatimat tehtävät ovat asiakasorganisaatiossa pienimmät.  Potilaan/kuntalaisen terveystili. Terveystili pitää sisällään potilaan terveystiedot sekä Medimarevan, jotka päivittyvät automaattisesti Mediatri – potilastietojärjestelmästä. Käyttöönoton toisessa vaiheessa käytössä Medinet – palveluita, joilla tuetaan sähköistä asiointia potilaan ja terveydenhuollon ammattilaisen kesken. Käyttöönoton toinen vaihe sisältää ensimmäisen vaiheen toiminnallisuudet sekä sähköiset lomakkeet, joita asiakas voi tehdä järjestelmään myös itse Käyttöönoton kolmannessa vaiheessa käyttössä potilaan omahoitoseuranta sähköisenä palveluna ja terveystietojen ylläpito Medinet-järjestelmässä. Käyttöönoton kolmas vaihe vaatii eniten toimintamallimuutoksia organisatiossa ja esim. terveyshyötymalliin sitoutumista.  Joensuun Keskussairaalassa 3/2013 alk. Lihavuuspoliklinikan potilaiden seuranta: painon kehitys, ruokapäiväkirjojen täyttäminen, ammattilaisen tuki.

Toiminta on tarkoitus laajentaa koko alueelle Pohjoiskarjalan Sairaanhoitopiiri: ESH, PTH, TTH, ERH 13 kuntaa Keskussairaala Toiminta on tarkoitus laajentaa koko alueelle

Mitä tulemme tarjoamaan Valmennus/ Coaching Motivoiminen elämäntapatietojen seurantaan Vertaistuki/ Sosiaalinen Media Perusterveydenhuollon perustehtävä –terveyden ylläpito ja sairauksien ennaltaehkäisy. Toisaalta kaikkiee kansalaisten motivointi terveyden edistämiseen ja toisaalta siitä yksilökeskeisiin ohjelmiin jos tarvetta. Terveyden ylläpito Kehittyneemmät Omahoito-/kuntoutus- ohjelmat

Medinet Koonti Ammattilaiselle sekä potilaalle Terveys-/ Sairaustiedot Sähköiset lomakkeet Omahoitoseuranta

Medinet

Medinet

Medimarevan

Kiitos Tule tutustumaan demoon tai tuotantokäytössä olevaan ympäristöön esim Pohjois-Karjalaan. ville.salaspuro@mediconsult.fi

Tänään pureudutaan tarkemmin Mediatrin ohjelmistokehitykseen: MediOral, uudet Kasvukäyrät, TK-tason raportit esim Odotusaika-raportti Lisäksi demotaan Medinet-Mediatri ympäristön käyttöä potilaan ja terveydenhuollon ammattialisen näkökulmasta. Yritetään muodostaa kuulijoille näkemys siitä mitä tällä hetkellä on mahdollista tehdä.