Nykytaide -Mitä se on?.

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
esitämme SLIDEPLAYER.FI
Advertisements

DRAMATURGIAN PERUSKÄSITTEISTÖÄ
Vihreän liiton kesäpäivät 2006 Panu Laturi
YMPÄRISTÖTAIDE PUBLIC ART YHTEISÖTAIDE OSALLISTAVA TAIDE
SMART Board Interaktiivinen esitystaulu -> yhdistää perinteisen liitu- ja tussitaulun sekä tietokonekuvan Sormesi on hiiri! Laura Viljamaa 2011.
Hetken kuluttua, sinulle avautuu taian maailma...
Useita vuosia sitten eräässä perheessä, aikana, jolloin rahaa oli vähän, isä rankaisi 5 vuotiasta tytyärtään, joka oli hävittänyt arvokkaan esineen.
Maapallo – ihmisen koti
Mediapedagogi kouluissa (1) havaintoja kentältä ja kentän laidalta havaintoja kentältä ja kentän laidalta.
Animaation tekeminen:
Mä mistä löytäisin sen aiheen?
Kiravo – kirjasto avoimena oppimisympäristönä Biblär – biblioteket som ett öppet lärcentra RSS -syötteet.
WIKISPACE ohjeita. Sivun muokkaaminen •Valitse Edit This Page •Kirjoittele, lisää kuvia, muokkaa tekstiä •Tallenna •Muokkaa lisää….history näyttä kaikki.
Helsingin yliopisto - Lääketieteellinen tiedekunta, TUKE Laajojen asiakokonaisuuksien esittäminen PowerPointilla Pysyvätkö kuulijasi kärryillä?
Monikäyttöinen paperi
LIIKUTTAVAN HYVÄ HENKILÖKUNTA Hämeenlinna
VOA-oppimispäiväkirja
Estetiikka on filosofian kauneutta ja taidetta tutkiva osa-alue.
Valitse sanomapalkissa Ota muokkaus käyttöön,
Ompelutyö vanhan mallin mukainen käsityö
TAUOLLA TYÖKAVEREIDEN KANSSA
Fi.opasnet.org fi.opasnet.org/fi/Ydinvoima Haluamme tietää Sinun mielipiteesi. Äänestikö kansanedustajasi oikein ydinvoimasta? Kansalaisparlamentti ydinvoimasta.
Helmet verkkoon - hankekoulu: Työpaja hanketoteuttajille ja - rahoittajille Kati Keronen Differo Oy klo 9-12.
Kanuuna seminaari Seinäjoki  Aiemmissa malleissa lähtökohta, jossa määriteltiin hyvinvoinnin esteitä, joita sitten voitiin ratkoa  Toimintavalmius.
Prosessin analysointi ja töiden viimeistely
Luovia ihmisiä ajaa eteenpäin ns. kosmologinen motiivi eli pyrkimys rakentaa kosmosta, järjestystä, suhteessa itseen ja maailmaan. Kulttuurin alojen suurista.
Taidefilosofia IX Dos. Timo Kaitaro ja , klo , U 40 Sali 4.
Prosessin analysointi ja töiden viimeistely
Tehtävä Suomelle Tehtävä kirjastoille …ja Yleisten kirjastojen neuvoston strategia
Näyttely ja Kansio Pirjo Moilanen.
Case-tehtävä Metsäprojekti päiväkodissa
Eugen Herrigel.  Pakko myöntää, että mielenkiinto kirjaa kohtaan heräsi 76 sivua/3 kirjapistettä suhteesta, mutta tarkoituksenani oli kuitenkin lukea.
Idolien ja esikuvien rooli. Keskustelunaiheita. Tehtävät
Metsänhenkeä etsimässä Prosessikuvaus Metsänhenki-naamiosta Katariina Kinnunen 2007.
Kiravo – kirjasto avoimena oppimisympäristönä Biblär – biblioteket som ett öppet lärcentra.
TEATTERI MEDIANA/TOISESSA MEDIASSA Mikko Kanninen TEKIJÄ- hanke. Trailerityöpaja
UE1 syksy 2007© Anne Rongas1 Uskonto ja kulttuuri  Millä eri tavoin aihetta voisi hahmottaa?  Kulttuuri vaikuttaa uskontoon ja uskonto kulttuuriin 
Systemaattisen tiedonhankinnan perusteet
Atk-työni 8.lk Tervetuloa katselemaan esitystä, jossa näkyy tekemiäni töitä lukuvuona postimerkki työ Omat kotisivut Kansi Istumajärjestys Nimikyltti.
Iida Salminen & Laura Päärni, VAKA-12C
KuvataideKuvataide. 8.Lk Muotoilu -rakennellaan ja muotoillaan -työstetään eri materiaaleja mm. Lasia, savea, jäätä jne. Tehdään: -pienoismalleja -käyttöesineitä.
Eläinaiheisen Power Point esityksen tekeminen
21. Kulttuuriala s. 96‒99 Kulttuuriala.
Sommittelu.
PrePets 2015 Kauniainen - Helsinki - Mäntsälä. TITLE | 2 PRESIDENTIN “10 KÄSKYÄ” PrePets –
MODERNIN KUVATAITEEN TYYLISUUNTIA
EUROOPPALAISEN KUVATAITEEN TYYLISUUNTIA
Essee on kirjoitelma, jossa on paljon kirjoittajan omia ajatuksia.
Oppimisryhmien kuulumisia. Oppimisryhmät Ryhmä 5 Tehotytöt Team Trinity Rämmät JASS Team 75% Integrointi-pantterit.
Ops seminaari Askola.
Analyysissä huomioitavaa
Kesätyöntekijöiden kommentteja Opasnetistä ja ydinvoimatyöstä: ”Kun tulin kesätöihin minulla oli vain jokin suuntaa antava aavistus siitä mitä meinattiin.
Pablo Ruiz Picasso : Avignonin naiset, 1907 Kubismi on pääasiassa maalaustaiteen ja kuvanveiston, sekä joissakin maissa taideteollisuuden ja arkkitehtuurin.
MIKSI TÄTÄ TEHDÄÄN? Vahvistetaan 16-29v työttömien ja vaikeassa työmarkkina-asemassa olevien nuorten elämänhallinnan taitoja ja osallisuuden tunnetta.
Egyptin kirjoitustaito, käsityöt ja taideteokset.
pieni pala sinusta, tehdään meistä kakkuja
Modernin maailman taide
Mitä taide on? Sari Toivakka, Kauhavan lukio.
Finnan käyttäjäkysely 2016
Luova kirjoittaminen 1. Kirjoita 5 minuuttia ensimmäisestä mieleen tulevasta aiheesta. Miltä kirjoittaminen tuntui? Oliko vaikeaa saada kirjoittaminen.
Yleisten kirjastojen tulokset
Finnan käyttäjäkysely 2016
YHDISTELMÄTEKNIIKAT Tekemisen prosesseja ja tekotapoja jotka yhdistelevät KUVIA SANOJA ESINEITÄ * kollaasi * assemblaasi.
ESSEE.
Elokuvakurssin kurssisuunnitelma
KUVATAIDE Kuvataideopetuksen tarkoituksena on kehittää opiskelijan ymmärrystä yhteiskunnan ja ympäristön visuaalisista ilmiöistä ja niiden merkityksistä.
KUVATAIDE valinnaisena oppiaineena
Historia2 eurooppalainen Ihminen
PASTISSI   Pastissi on taideteos, joka tarkoituksellisesti jäljittelee jotakin taiteilijaa tai aikakautta. Pastissi voi olla kantaaottava, irvaileva tai.
Suomi 4B 9. luento Hienoa!.
Esityksen transkriptio:

Nykytaide -Mitä se on?

”Nykytaide perustuu nykyaikaan” Nykytaide ja nykytaiteilijat käsittelevät ajankohtaista maailmaamme. Tästä syystä nykytaiteesta löytyy yhtymäkohtia meidän jokaisen elämään. Nykytaiteen museo Kiasman kokoelmissa on taideteoksia 1960-luvulta eteenpäin. Kiasmassa on esillä modernia taidetta uudempaa kuvataidetta. Nykytaide on tehty ympärillämme olevasta materiaalista. Materiaalina voi olla mitä vaan. Nykytaiteen muodot, tekniikat, aiheet ja tekemisen tavat ovat hyvin erilaisia kuin klassisessa taiteessa Ideoita lainataan mm. mainosmaailmasta ja uutta teknologiaa käytetään eri muodoissa esim. videoinstallaatiot Nykytaiteen paikka on siellä missä ihmisetkin Aina teos ei löydy galleriasta tai museosta siihen voi törmätä vaikka kadulla, metsässä tai Internetissä Katsojalla on tärkeä rooli Teos voi edellyttää eri aistien käyttämistä, osallistumista tai toimintaa Nykytaiteessa on harvoin oikeita tapoja katsoa, siksi kunkin katsojan omat näkemykset, tieto ja historia muodostavat ainutlaatuisen tavan kokea taideteos. Elämys ja kokemus ovat aina aitoja ja oikeita, olipa katsojan reaktio sitten naurunpyrskähdys, hämmennys, välinpitämättömyys, oivallus tai ihan jotakin muuta. Tärkeintä nykytaiteen katsomisessa onkin avoin ja utelias mieli!

Tehtävä: Valitse yksi Ankkalinnan hahmo, jonka haluat piirtää mallista. Mieti, missä yllättävässä paikassa tämä hahmo voisi olla. Piirrä hahmo lyijykynällä. Vahvista hahmo tussilla. Piirrä tausta.

Lähteitä ja lisätietoa: http://www.akuankka.fi/galleria/media/5823/nyky taide_manga_kubismi_yhdistelma http://www.akuankka.fi/piirustuskoulu Kubismi= Kubistisessa taiteessa esineet hajotetaan, analysoidaan ja kootaan uudelleen pelkistyneessä muodossa. Taiteilija kuvaa aiheen yhden kiinteän näkökulman sijasta samanaikaisesti monesta kulmasta yrittäessään esittää sen mahdollisimman täydellisesti. Kehittäjinä olivat Pablo Picasso ja Georges Braque.