Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Pablo Ruiz Picasso : Avignonin naiset, 1907 Kubismi on pääasiassa maalaustaiteen ja kuvanveiston, sekä joissakin maissa taideteollisuuden ja arkkitehtuurin.

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "Pablo Ruiz Picasso : Avignonin naiset, 1907 Kubismi on pääasiassa maalaustaiteen ja kuvanveiston, sekä joissakin maissa taideteollisuuden ja arkkitehtuurin."— Esityksen transkriptio:

1

2 Pablo Ruiz Picasso : Avignonin naiset, 1907

3 Kubismi on pääasiassa maalaustaiteen ja kuvanveiston, sekä joissakin maissa taideteollisuuden ja arkkitehtuurin suuntaus 1900-luvun alussa. Nimeä käytettiin aluksi ironisena kommenttina. Kubistisessa taiteessa esineet hajotetaan, analysoidaan ja kootaan uudelleen pelkistyneessä muodossa. Taiteilija kuvaa aiheen yhden kiinteän näkökulman sijasta samanaikaisesti monesta kulmasta yrittäessään esittää sen mahdollisimman täydellisesti. Usein tahojen tai tasojen pinnat leikkaavat toisensa kulmissa, joissa ei voi havaita syvyyttä. Tausta ja esineet tai hahmo tunkeutuvat toisiinsa luoden moniselitteisen onton tilan, joka on ominaista kubismille. Kubismin kehittivät Pablo Picasso ja Georges Braque. Ensimmäisenä kubistisena maalauksena pidetään Picasson teosta "Avignonin naiset" (1906–07). Kubismin katsotaan päättyneen ensimmäisen maailmansodan alkamisen (1914) aikoihin. Nykyisen Tšekin alueella kuitenkin kehittyi omalaatuinen kubismin suuntaus, jonka teokset kattoivat enemmän taiteenaloja kuin Euroopan kubismi yleensä.

4 Kubismin vaiheita 1.1 Fasettikubismi (n. 1907–09) 1.2 Analyyttinen kubismi (n. 1910–12) 1.3 Synteettinen kubismi (n. 1912–14) 2 Tšekkiläinen kubismi

5 Fasettikubismi: Paul Cézanne

6 Fasettikubismin lähtökohtana oli Cézannen taide ja hänen neuvonsa "tulkita luontoa lieriön, kartion ja pallon avulla".

7 Analyyttinen kubismi : Fernand Léger Analyyttisen kubismin väriasteikkona oli harmaanruskea ja kohteina yksinkertaiset asetelmat.

8 Synteettinen kubismi : rikkaampI väriasteikko, kollaasin synty

9

10 Pablo Picasso

11 omakuva

12 Pablo Picasso

13 omakuva

14 Pablo Picasso muotokuva

15 Pablo Picasso muotokuva

16 Pablo Picasso muotokuva

17 Pablo Picasso muotokuva

18 Omakuva Omakuva kubistiseen tyyliin - Oma Picasso -muotojen hajottaminen ja kokoaminen pelkistetyssä muodossa, -monta näkökulmaa samanaikaisesti, -ei syvyysvaikutelmaa -tausta ja hahmo tunkeutuvat toisiinsa luoden uuden -moniselitteisen tilan, - -kohde kierretään ympäri ja eri puolet kuvataan eri kuvakulmista. -MUSTAN KÄYTTÖ -LYHYT VIIVA Luonnos A4 (useampia) – TYÖ A3, -vesiliukoiset huopakynät/ väriliidut


Lataa ppt "Pablo Ruiz Picasso : Avignonin naiset, 1907 Kubismi on pääasiassa maalaustaiteen ja kuvanveiston, sekä joissakin maissa taideteollisuuden ja arkkitehtuurin."

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google