Kuinka matkailua ohjataan kestävästi

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
VisitKarelia.fi & VisitKarelia.ru sähköiset mahdollisuudet Case: Museot.
Advertisements

Tehtävä 3: PowerPoint Heli Lämsä.
Osaamisen ja sivistyksen parhaaksi Ammatillisen peruskoulutuksen valtionavustushankkeet Tuija Laukkanen
1 Opiston Moodleopas KALVOSTO 3 – KURSSIN MUOKKAAMINEN KTOL:n Moodle-työryhmä Olli Ruohomäki.
KiVa Koulu -ohjelma Kiusaamista ennaltaehkäisevä ja vähentävä toimenpideohjelma KiVa Koulu ei ole ohimenevä ”projekti”, vaan pysyvä toimintatapa kiusaamisen.
Harvialan koulu ja päiväkoti
Varsinais-Suomessa on noin asukasta. Se on Suomen väkirikkain maakunta heti Uudenmaan ja Pirkanmaan jälkeen. Varsinais-Suomi on myös perinteisesti.
Uusi Leader-brändi 2014 Mikä, miksi ja miten?.
Mitä venäläinen museokävijä kaipaa? Kysely toteutettiin : •Arkkitehtuurimuseo •Ateneum taidemuseo ( ), Kansallisgalleria ( )
Palveluketjujen kehittäminen ja laadullisen vaikuttavuuden mittaaminen Sosiaalisen vahvistamisen kehittämistoiminta 2012–2014 Reetta Pietikäinen, kehityspäällikkö.
Tiina Kauppi Henkilöstövalmennus Tiina Kauppi
KESKI-SUOMEN MATKAILUN TULEVAISUUDEN NÄKYMÄT Keski-Suomen matkailuparlamentti VELI-PEKKA PÄIVÄNEN.
KALASTUSMATKAILUN KEHITTÄMINEN POHJANMAALLA KVARKEN FISHING.
Havainto.
Copyright © Tekes ”Tutkimusprojektin tulostiivistelmä” Janne Takalo-Mattila
Seurakysely 2012 Seurakyselyn kehittäminen Seurafoorumi Anton Ahonen Jyväskylän yliopisto.
Espoon Internet-sivuston uudistus Kristiina Andreasson
Metsäntutkimuslaitos MOSSE: Ekologiset tarkastelut yksityismetsien aluetason yhteistoiminnallisessa suunnittelussa. Sosiaalinen kestävyys.
Tiedottaminen, viestintä markkinointiviestintä ja markkinointi – mitä termien takana? Piia Laita, KIASMA.
4. Opiskelijan osaamisen arviointi työpaikoilla
Koulutuspäällikköpalaveri / Palvelualat Tuija Hilden heidi Kaartokallio.
KAOS KAOS WORLD CAFE VALTIOVARAINMINISTERIÖSSÄ: JHS179 UUDISTUS Cafe 1 – Toiminta-arkkitehtuuri.
Romanien koulutuksen ja työllisyyden edistäminen Esittelyssä Vaaksa-hanke/Mikkelin kaupunki Projektitoteuttajat Pekka Patama ja Tenho Palm ROMANIASIAIN.
NELIÖT KOHDALLEEN KESTÄVÄSTI KAUPAN TAVOITTEITA TUKIEN?
Hanke- ja hakuinfo Länsi-Suomen EAKR -ohjelma Pirjo Peräaho Keski-Suomen liitto.
Voima työ teho Laske oman suorituksen käytetyn voiman, työn ja tehon pöytäkirjan perustella.
Tehtävän- annot suomeksi 1. Vårt hemland Mistä Suomi tunnetaan? Mistäpäin maata maailmankuulut brändimme ja tuotteemme tulevat? A. Yhdistä tuote.
Koko koulun projektiksi  lähtökohdat  teeman kehittäminen  päiväkoti- alakoulu-yläkoulu  toimijat  vapaavalintaisuus.
Maunulan keskustan kehittäminen Mitä suunnittussa pitäisi huomioida? Maunula-Seura Strategiset Mau- nulaan liittyvät tavoitteet Asiat jotka voidaan.
MITÄ OPPIA, TUKEA,TAITOJA? Järjestöille/ Ihmisille
Korkeakoulujen ja opetus- ja kulttuuriministeriön yhteinen tietohallintohanke, jota CSC koordinoi RAkenteellisen KEhittämisen Tukena TIetohallinto Korkeakoulujen.
Tehtävä 3: PowerPoint Harjoitus.
Kuukasjärvi Leena Nieminen Hanna-Mari Vänttilä Marika.
KULTTUURIT KOHTAAVAT Hannele Juntunen Kristiina Kukkonen
ARVOT Johtaa parempaan (Kohti hyvää elämää) Suojelee Suuntaa toimintaa (Tiedetään mihin pyritään) Yhteinen käsitys suunnasta (Pelisääntöjä) Selkeä rakenne,
Oppia ikä kaikki - Työkaluja yhteisöllisyyden kehittämiseen syksy 2014
Vaarojen tunnistaminen ja arviointi
Näin järjestät tapahtumia ja koulutusta ViSiOn kanssa Ville Ylikahri
Pia Virtanen Hyvät ratkaisut kaupan työssä Pia Virtanen Marketpäällikkö.
Restonomi Opetussuunnitelma 2005
Teemme tulevaisuutemme - yhdistyskierros syksy 2014.
Laki rakennusperinnön suojelusta 498/2010
Korkeakoulujen ja opetus- ja kulttuuriministeriön yhteinen tietohallintohanke, jota CSC koordinoi RAkenteellisen KEhittämisen Tukena TIetohallinto Korkeakoulujen.
Lasten suojelu – jokaisen tehtävä AMK
KTT Minna Söderqvist: Miten työnantajat näkevät ulkomaiset työnhakijat ja ulkomaisen henkilökunnan? 33 työnantajahaastattelua 2004 Kokemusta ulkomaisista.
Kuntapäättäjien asenne vaikuttaa elinvoimaan Kunta elinvoiman vahvistajana -foorumi Jarkko Heinonen johtaja Turun kauppakamari.
Palvelumuotoiluprojekti Palvelumuotoiluprojektin tehtävänanto Palvelumuotoiluprojekti toteutetaan yhteistyössä Design Museon kanssa. ”Designmuseo.
Osaamisen ja sivistyksen parhaaksi Ammatillisen perus- ja lisäkoulutuksen valtionavustukset 2013 TIEDOTUSTILAISUUS
Opin Ovi -hankkeet OSUVUUTTA JA KYSYNTÄLÄHTÖISYYTTÄ AIKUISOPISKELUUN TIETO-, NEUVONTA- JA OHJAUSPALVELUJEN VALTAKUNNALLISELLA KEHITTÄMISOHJELMALLA
Pilottihankkeiden onnistumiset, hankaluudet ja opinpaikat Veronika Honkasalo
Suomen Jääkiekkoliitto / Kymi-Saimaan alue1 Seuratoiminta- ja koulutusvaliokunnan toimintasuunnitelma Kymi-Saimaa.
Kulttuuripalveluiden tavoitetila Yksikön toimenpiteet MittaritAikatauluVastuu- henkilö Laadukkaiden ja korkeatasoisten tapahtumien ja näyttelyiden tuottaminen.
Kansallisten palveluiden kehitystyön ohjaus Pekka Linna.
Korkeakoulujen ja opetus- ja kulttuuriministeriön yhteinen tietohallintohanke, jota CSC koordinoi RAkenteellisen KEhittämisen Tukena TIetohallinto Tutkimushallinnon.
Varhaiskasvatuksen kehittämisen haasteet Pirkanmaalla
Kiravo-projekti 2011 Kiravo - kirjasto avoimena oppimisympäristönä Biblär - biblioteket som ett öppet lärcentra.
Pohjoisimman Lapin Leader ry. INTOA, ROHKEUTTA JA OSAAMISTA PELOTON POHJOISIN
Kohti yhteistä johtajuusajattelua Sininauhaliitossa. Siniboss 2. 12
Keskustan Pohjoisen alueen pohdintoja Jokaisella oppilaalla on oikeus hyvään opetukseen * Pätevät opettajat, riittävä resurssointi ei liian suuriksi kasvavia.
Tehtävä 3: PowerPoint Ilkka Huttunen. Tämän tulee olla DIA 2. Tämä dia on nyt dia 1. ◦ Siirrä tämä dia siten, että siitä tulee dia 2. ◦ Lisää tähän esitykseen:
MOTIVAATIO.
Tehtävä 3: PowerPoint Tomi Ilmonen. Ohjeistus Tämä on tehtävä 3: Power Point Etene tässä olevien ohjeiden mukaan. ◦ Älä ”hypi” eli käy kohta kohdalta.
Projektityökurssi KLTITE05SU/OH Projektitöiden seminaariohjeet.
 Johdanto  Alue- ja kuntayhteistyö  Kaupungin tehtävät  Elinkeinotoimi  Peruspalvelut  Yhdyskuntarakenne  Talous  Henkilöstö/tavoitteet.
TAIDELÄHTÖISTEN MENETELMIEN KÄYTÖN LISÄÄMINEN PÄIVÄKODISSA
Keski-Pohjanmaan maakuntasuunnitelma 2040 ja maakuntaohjelma
Ryhmän ohjaamisen perusteet
Maailmanlaajuinen kristinusko nykypäivänä
Lääkehoidon päivä 2018 Teemana järkevä lääkehoito Vuonna 2018 Lääkehoidon päivä toteutetaan osana Rationaalisen lääkehoidon toimeenpano-ohjelman laajaa.
Esityksen transkriptio:

Kuinka matkailua ja matkailijoita ohjataan kestävästi, esimerkkinä Suomenlinna Kuinka matkailua ohjataan kestävästi Kuinka matkailjoita/kävijöitä ohjataan kestävästi Milla Öystilä, Kehittämiskoordinaattori, Suomenlinnan hoitokunta Valtakunnalliset museopäivät 22.5.2014

Suomenlinnan hoitokunta OKM kiinteistönhaltijavirasto, 1973 Restauroi, ylläpitää, kehittää ja esittelee 89 htv, 4 yksikköä Restaurointi Ylläpito Maailmanperintöpalvelut Hallinto- ja lakipalvelut Matkailukohteen koordinointi, kehittäminen, esittely, vuokranantajarooli

Suomenlinna – Unescon maailmanperintökohde 80 hehtaaria 850 asukasta 400 työpaikkaa 828 000 kävijää, 75 % kesäkaudella 6 museota 11 kahvilaa ja ravintolaa Taidetta, tapahtumia Lautta ympäri vuoden, kesällä vesibussi  Kehitämme monipuolista kohdetta

Kuinka matkailua ohjataan kestävästi Tunne kohteesi, toimijat, kävijät & toimintaympäristö  matkailu ei vain tapahdu Määrittele ja kommunikoi  varmista, että puhutte samoista asioista Ota suunta kohteelle näiden pohjalta  tähtää sinne Kehitä järjestelmällisesti ja kokonaisvaltaisesti  matkailu ja kestävyys eivät ole muusta irrallisia  ota oppia

Kuinka matkailua ohjataan kestävästi - Kaksi esimerkkiä Suomenlinnasta Kävijähallinta (Visitor Management) Liittyy kaikkien yksiköiden työhön hoitokunnassa Termi ja sisältö kaikille selväksi Yhteinen näkemys siitä, miksi tehdään ja miksi yhdessä? Yhteinen osaaminen kohteen ja kävijäkokemuksen käyttöön Huomioidaan eri töissä ja projekteissa Ympäristötyö Lähtötilanne osana Laatutonnia, lisäkoulutus Hoitokunnan ympäristösuunnitelma ja tavoitteet tulevaan Asioita ei voi tehdä yksin, ole esimerkkinä muille Vaadi sitoutumista muilta

Kulun ohjaaminen Suomenlinnassa Pyritään säilyttämään kulttuurimaisema Maailmanperintöarvot pysyvät Käyntikohteet ja niiden sijoittelu Kävijöiden ohjaaminen maastossa Kulutuskestävyyden lisääminen Alueiden sulkeminen Vuodenaikojen huomioiminen Pyritään säilyttämään elinvoimainen asuinalue ja kävijäkokemus

Kulun ohjaaminen Suomenlinnassa Pyritään ohjaamaan palveluiden luo Tuo kävijöitä & tuloja kohteen toimijoille Lisää positiivista kävijäkokemusta Perinteisiä keinoja ja keinoja, jotka sovitetaan suojeltuun kohteeseen Huomioidaan esteettömyys Huomioidaan kävijäturvallisuus

Kohteen esittely Tavoitteena lisätä ymmärrystä kohteen suojelupäämääriä kohtaan ja positiivinen kävijäkokemus Kävijäkeskus & matkailuneuvonta Maastossa Kohdetta esittelevät opastaulut Työmaista ja maisemankorjauksista viestiminen Muilla keinoin Esitteet, netti, opastukset, mobiili, teemaa tukevat museot ja näyttelyt…

Matkailun kehittäminen tukee maailmanperinnön ja kohteen säilymistä Suojelu ja matkailu eivät ole vastakkaisia asioita