Osaamisen ja sivistyksen parhaaksi Valtionavustuksilla tukea moniammatillisen ohjauksen ja opiskelijahuollon kehittämiseen 11.9.2013 klo 13.00-16.00 Verkostotapaaminen/ohjaustilaisuus.

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Ajankohtaista oppisopimuskoulutuksesta Jyväskylä 20. 3
Advertisements

Valtionavustukset 2013 ammatillisen peruskoulutuksen tukena
Ammattillisen koulutuksen laadunhallinta Opetusneuvos Leena Koski
Jyväskylän kaupungin viestintä Vammaispalveluiden asiakasraati Emmi Hyvönen viestintäpäällikkö, perusturvapalvelut.
Läpäisyhankkeet ja ammatillisen koulutuksen kehittäminen
Osaamisen ja sivistyksen parhaaksi Ammatillisen perus- ja lisäkoulutuksen valtionavustukset 2013 TIEDOTUSTILAISUUS Ryhmä 3 Hanna Autere ja Juhani.
RASEKO ja yhteinen koulutusstrategia 2015+
Osaamisen ja sivistyksen parhaaksi Valtionavustukset ammatillisen peruskoulutuksen kehittämiseen vuonna 2013 Sirkka-Liisa Kärki Ammatillinen peruskoulutus.
Ajankohtaista näyttötutkinnoista Miksi tutkinnon perustetta uudistetaan? Minna Bálint
Näkökulma ammatillisen koulutuksen nykytilaan
ARVO Kehittyvä ammattikorkeakoulu ja moniammatillinen opettajuus sekä työelämäosaaminen vanhustyön alueella Projektin ajoitus 2003–2005.
Osaamisen ja sivistyksen parhaaksi Valtionavustuksilla tukea ammatillisen koulutuksen kansainvälistymisen kehittämiseen klo Hanna.
Läpsy- läpäisyn syventäminen (jatkohankkeelle vuodelle 2013 saatu alustava päätös) Toteuttajataho: Sastamalan koulutuskuntayhtymä.
Osaamisen ja sivistyksen asialla EVÄSTYSTÄ KEHITTÄMISTYÖHÖN Leena Nissilä Opetusneuvos, asiantuntijayksikön päällikkö.
POLKU-hanke Läpäisyn tehostamisen seminaari Tampere
Opiskelijan arviointi työpaikalla
Valmis-hanke – Ammatillisen koulutuksen läpäisyn tehostaminen Varsinais-Suomessa
Itä-Suomen ESR-päivät Opetusministeriön puheenvuoro Merja Niemi Opetusministeriö.
Pedagoginen kehittäminen Tavoitteet vuosille
LVI-kehitysprojekti RAKETTI OPI Synergia Työpaja Janne Santala.
RHi ARVO Kehittyvä ammattikorkeakoulu ja moniammatillinen opettajuus sekä työelämäosaaminen vanhustyön alueella Projektin ajoitus 2003–2005.
J Kangasniemi 2010 Valtion rahoittama opetustoimen henkilöstökoulutus Tätä kalvosarjaa päivitetään verkossa. Varmistathan että käytössäsi on viimeisin.
Osaamisen ja sivistyksen parhaaksi Ajankohtaispäivä HBC Hattulantie 2, Helsinki Rahoitus- ja vakuutusalan tutkintotoimikunta 8496.
Tuija Laukkanen, Ammatillinen peruskoulutus
VALTIONAVUSTUSHANKKEIDEN ALOITUSTILAISUUS - Hankeryhmä: joustavien ja yksilöllisten opinto- ja tutkintopolkujen rakentamisen tuki Ulla Aunola.
Osaamisen ja sivistyksen parhaaksi Ammatillisen koulutuksen läpäisyn tehostamisohjelma Missä mennään + viimeinen hankehaku.
Osaamisen ja sivistyksen parhaaksi Valtionavustuksilla tukea kehittämiseen Hankeryhmäkohtaiset aloitustilaisuudet klo Osaamisperusteisten.
Osaamisen ja sivistyksen parhaaksi Opintopolku.fi tilannekatsaus KoTVejaos
Tehostetun ja erityisen tuen kehittäminen esi- ja perusopetuksessa
Työelämän kehittämis- ja palvelutehtävä Uudistunut aluehallinto ja työelämän kehittämis- ja palvelutehtävä -seminaari Helsinki Merja Leinonen.
TutKIVA oppiminen verkossa  suunnitellaan ja toteutetaan opetusteknologiaa hyödyntäviä opintoja, joissa sovelletaan tutkivan oppimisen pedagogisia periaatteita.
Ammatillisen koulutuksen läpäisyn tehostaminen Lapissa - LÄPSY Toteuttajatahot Rovaniemen koulutuskuntayhtymä: Lapin ammattiopisto Lapin matkailuopisto.
Koulutuksen keskeyttämisen ehkäisy Pedagoginen kehittämistyö Toukokuu 2014 Sauli Korhonen, Mari Kukkola ja Marja Ruotsalainen.
Hallituksen sote- linjaukset kehysriihessä
OPEDA (OPH:n rahoittama EU-hanke) Opiskelijoiden erityisyyden huomiointi ja pedagogisen johtajuuden kehittäminen Peruskoulun lopettaneiden tukeminen jatko-opintoihin.
J Kangasniemi 2010 Osaava-ohjelman taustaa ja rakenne Tätä kalvosarjaa päivitetään verkossa. Varmistathan että käytössäsi on viimeisin versio. (viimeksi.
AIPAL – näyttötutkintojen opiskelijapalautejärjestelmä
Metropolialueen alueellisen palvelukeskuksen pilottihanke HANKEFOORUMI Palvelumalli urheiluseurojen iltapäiväkerhojen ja iltapäivätoiminnan.
Jukka Vehviläinen, DiaLoog AMMATTISTARTIN SEURANTA VUONNA 2010 Keski-Pohjanmaan koulutusyhtymä toteuttaa hankkeen, jonka aikana (v. 2010) suunnitellaan.
1 Maahanmuuttajanuorten VaSkooli Nuorten maahanmuuttajien koulutustakuumallin kehittäminen ja käyttöönotto Turun ja Salon seutukunnissa –
Osaamisen ja sivistyksen parhaaksi Maahanmuuttajien ammatillisen koulu- tuksen kehittäminen: valtionavustus- tusten käynnistämisinfo klo
Osaamisen ja sivistyksen parhaaksi Pilotoinnin tavoite Tavoitteena on testata kriteeri- ja arviointiprosessiehdotusten toimivuutta ja tunnistaa niihin.
Osaamisen ja sivistyksen parhaaksi Valtionavustuksilla tukea kehittämiseen Hankeryhmäkohtaiset aloitustilaisuudet klo Opiskelijahuoltolain.
Osaamisen ja sivistyksen parhaaksi Valtionavustuksilla tukea ammatillisen koulutuksen kansainvälistymisen kehittämiseen klo Hanna.
Laajennetun työssäoppimisen kokeilut sähkö ja elektroniikka, kone ja metalli, auto ja logistiikka Laajennetun työssäoppimisen kokeilut, Unto Tervo
Laatuseminaari Laadulla tulosta Case – opiskelijapalautteen kerääminen ja käsittely.
Joustavuutta oppimiseen Tavoitteet: -verkoston yhteiset tavoitteet joustavat opintopolut osaamisen tunnistaminen ja tunnustaminen -AmisURA-hankkeen.
Ajankohtaista ammatillisessa koulutuksessa Ammatillisen koulutuksen säädöksiin muutoksia – opetussuunnitelmat tarkasteluun Jyväskylä Opetusneuvos.
Hallitusohjelma II asteen koulutuksesta, lukio & yo
Osaamisen ja sivistyksen parhaaksi Ammatillisen perus- ja lisäkoulutuksen valtionavustukset 2013 TIEDOTUSTILAISUUS
Osaamisen ja sivistyksen parhaaksi Ammatillisen ja ammatillisen aikuiskoulutuksen ajankohtaiset asiat Johtaja Pasi Kankare, Opetushallitus
LAAJENNETTU TYÖSSÄOPPIMINEN toimintasuunnitelma Etelä-Savon ammattiopisto.
Osaamisen ja sivistyksen parhaaksi Ammatillisen perus- ja lisäkoulutuksen valtionavustusten tiedotustilaisuus Seppo Hyppönen Yksikön päällikkö Ammatillinen.
Laatua ammatillisen koulutuksen arkeen LARK 3 -hanke Sari Mikkola
Tutustumistreeni  Nimi, ammatti, mistä tulee,  tilaisuuden teemaan liittyvä ajatus  Mikä oli kauhein kouluruoka?  Kirja, jota parhaillaan luen  Lapsuuden.
Hyvinvointi- ja teknologiaseminaari Hyvinvointiteknologian jatkotutkinto ov Informaatioteknologian erikoistumisopinnot 20 ov Hyvinvointiteknologian.
OPETUSSUUNNITELMATYÖ POHJOIS-KARJALAN AMMATTIKORKEAKOULUSSA
KoulutusPotkuri+ Neuvontapalvelut alkaville ja toimiville yrityksille Turun seudun yrityspalvelukeskus Potkurissa - yhden paikan periaatteella - yrityksen.
Osaamisen ja sivistyksen parhaaksi Todennetun Osaamisen Rekisteri TOR-Projekti Esa Keränen
Aikuis- ja työpaikkakoulutusyksikkö Virpi Pikkuaho
VALTIONAVUSTUKSET AIKUISKOULUTUS Seppo Hyppönen Yksikön päällikkö Opetushallitus.
Osaamisen ja sivistyksen parhaaksi Hyvien käytäntöjen tunnistaminen ja jakaminen Johdanto iltapäivän työskentelyyn Työskentelyn taustamateriaalia Opetusneuvos.
Työssäoppimisen laajentaminen Määrällisesti Laadullisesti Testattuja toimintamalleja.
Hyvinvoinnin edistäminen ammatillisessa koulutuksessa Tampere 27. 4
Polkuja läpäisyn tehostamiseen 4 Dialoog
Läpäisyn tehostamisohjelman tulokset
Vapaaseen sivistystyöhön suunnatut avustukset järjestöille
Osaamisperusteisuuden ja asiakaslähtöisyyden edistäminen / Ratkaisujen hakeminen kokeilutoiminnalla, ml. digitaalisuus
Koulutuskeskus Salpauksen tavoitteet
Globaaliin toimijuuteen valmentaminen -valtionavustushaku
Esityksen transkriptio:

Osaamisen ja sivistyksen parhaaksi Valtionavustuksilla tukea moniammatillisen ohjauksen ja opiskelijahuollon kehittämiseen klo Verkostotapaaminen/ohjaustilaisuus

Osaamisen ja sivistyksen parhaaksi Aloitustilaisuuden tavoitteet: Tukea käynnistyvien kehittämishankkeiden toteuttamista. Selkiinnyttää hankkeiden tavoitteita. Vahvistaa hankkeissa toimivien välistä yhteistyötä, verkostoitumista ja tiedonvaihtoa. Tiedottaa hankkeiden ohjauskäytännöistä ja ohjauskäynneistä sekä keskustella niihin liittyvistä yhteisistä periaatteista. Käsitellä hankkeen tulosten mallintamista. Tiedottaa hankkeiden raportoinnista.

Osaamisen ja sivistyksen parhaaksi Valtionavustustoiminnan tavoitteet Valtionavustuksiin osoitetut määrärahat osoitetaan vuosittain valtion talousarvioissa jaettavaksi kokeilu- ja kehittämistoimintaan, ei organisaation oman perustoiminnan rahoittamiseen. Tavoitteena on toteuttaa rakenteellisia uudistuksia ja pysyviä muutoksia. Hankkeet toteutetaan laajempina kokonaisuuksina (yl. verkostohankkeet) ja niissä hyödynnetään aiempien hankkeiden tuotoksia ja tuloksia. Hankkeiden välinen verkostoituminen on tärkeä varmistaa samoin kuin hankkeen elinkaaren aikainen toiminnan itsearviointi ja sen pohjalta tapahtuva parantaminen..

Osaamisen ja sivistyksen parhaaksi Hankeryhmän tavoitteet ja painopisteet Opinto-ohjauksen toimintamallien kehittäminen sekä niiden levittäminen Opiskelijoiden hyvinvointia edistävien opiskelijahuollollisten mallien ja materiaalien kehittäminen ja niiden levittäminen Vuoden 2014 elinikäisen ohjauksen valtakunnallisten kehittämispäivien järjestäminen. Teemana: ammatillisen koulutuksen ohjausyhteistyön kehittäminen eri sidosryhmien kanssa sekä hyvien toimintamallien esiin nostaminen ja levittäminen

Osaamisen ja sivistyksen parhaaksi Laadulliset tavoitteet … Keskeyttämisen vähentäminen ammatillisessa koulutuksessa Peruskoulun ja ammatillisen koulutuksen välisen yhteistyön tiivistäminen, jolla varmistetaan ammatillisen koulutuksen alkuvaiheen onnistuminen Ohjauksen varmistaminen keskeyttämisvaarassa oleville Uusien ammatillisen koulutuksen toimintamallien levittäminen ja käyttöönotto Yksilöllisten opintopolkujen mahdollistaminen

Osaamisen ja sivistyksen parhaaksi Laadulliset tavoitteet … ja määrällisiä Opiskelijoiden hyvinvoinnin paraneminen Uusien moniammatillisten opiskelijahuollon ja elinikäisen ohjauksen toimintamallien kehittäminen Tavoitteena on laskea ammatillisen koulutuksen keskeyttämisten osuus 7 prosenttiin vuonna prosenttia 2013 aloittavista suorittaa tutkinnon sen laajuutta vastaavassa ajassa tai nopeammin

Osaamisen ja sivistyksen parhaaksi Hankkeet (9 kpl) Haapaveden opisto: Tukea maahanmuuttajien opiskeluun, TUMAO Valkeakosken seudun koulutuskuntayhtymä: Joustavasti työelämään Satakunnan koulutuskuntayhtymä: Urakehitys keskiöön Sastamalan koulutuskuntayhtymä: Yhtenä Helsingin Diakonissalaitos/Helsingin Diakoniaopisto: OHJUS 2 Palveluohjauksesta tekoihin

Osaamisen ja sivistyksen parhaaksi Hankkeet 2013 (9 kpl) Turun kaupungin sivistystoimiala: Elinikäisen ohjauksen valtakunnalliset kehittämispäivät 2014 Rovaniemen koulutuskuntayhtymä: Synergiaa kv- ohjaukseen – Ammatillisen oppilaitoksen kansainvälisen ohjauksen kehittäminen Itä-Uudenmaan koulutuskuntayhtymä: Tehokkaasti duuniin Optima: Utveckling av sturedandevården

Osaamisen ja sivistyksen parhaaksi Avustuksen käyttöaika ja raportointiaikataulu Avustusten käyttöaika alkaa myöntöpäivästä ja päättyy Raportointi hankkeen etenemisestä ja tuloksista selvityslomakkeella, jotka OPH:n sivuilla Loppuselvitys toimitetaan mennessä Avustuksen ylittäessä e väliselvitys toimitetaan mennessä

Osaamisen ja sivistyksen parhaaksi Hankkeesta tiedottaminen Hankkeesta tulee tiedottaa oman organisaation sisällä sen eri vaiheissa. Hankkeesta tiedotetaan ulkoisille sidosryhmille esim. hankkeen omilla www-sivuilla ja muuten hankeryhmäkohtaisesti sovituilla tavoilla. Hankkeesta tiedotettaessa sekä kaikissa sähköisissä ja painetuissa julkaisuissa/esitteissä tulee aina käyttää seuraavaa OPH-logoa Saatavissa

Osaamisen ja sivistyksen parhaaksi Hankkeiden esittely Kukin hanke esittelee annetun ohjeistuksen pohjalta. Hankkeen esittelyyn on käytettävissä 20 minuuttia. Hankkeen esittelyn pohjalta esiinnousseet kysymykset ja keskustelu.

Osaamisen ja sivistyksen parhaaksi Muuta hankeryhmäkohtaista asiaa