Miksi TATSI ja ammattiliitot ovat mukana työllistämistoiminnassa ? • Milloin ammattiliiton jäsen eniten kaipaa tukea, kuin työttömyyden kohdatessa? • Ammattiyhdistysliikkeen.

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Akavan Erityisalat Opiskelijatoiminta TAKUn koulutuspäivä
Advertisements

YHTEINEN TAVOITTEEMME: Kesätyöpaikka peruskoulun päättäville Keski-Suomessa kesällä 2007.
Ystävän avulla apua yksinäiseen arkeen
Mikä? •Matemaattis-luonnontieteellisten alojen ammattilaisia yhdistävä ja edustava ammatillis-aatteellinen järjestö. •Tavoitteena edistää matemaattis-luonnontieteellisten.
 REKISTERINUMERO MERKITTY REKISTERIIN
Kuumat oltavat? … kaikissa liemissä ei tarvitse kiehua itse.
STEKAN YKSITYISEN SEKTORI
Erja Vihervaara Piirikouluttaja
STEKAn valtiosektori Puheenjohtaja Pasi Vallivuori GSM pasi.vallivuori(at)coachmasters.fi.
TYÖ- JA ELINKEINOTOIMISTON TYÖNANTAJAPALVELUT
YHTEISTYÖSSÄ ON VALOVOIMAA
LUOTTAMUSMIEHEN MUUTOS Erikoistutkija Tapio Bergholm, SAK Mauno Koivisto: Sosiaaliset suhteet Turun satamassa Työnantajia ei työrauhan parantaminen kiinnosta:
Itä-Suomen ESR-päivät Opetusministeriön puheenvuoro Merja Niemi Opetusministeriö.
Työhönvalmentajan käyttö henkilöstön palkkaamisessa
Tutkimusosasto Mitä ja miksi? Tutkimuksen tavoitteena on selvittää, millaisia kokemuksia nuorilla on täystyöllisyysmallista ja työvoimatalossa työskentelystä.
MIKÄ ON TOPKAUHA? TOPKAUHA. MIKÄ ON TOPKAUHA? TOPKAUHA on suomalaisten asiantuntijoiden kehittämä työssäoppimisjärjestelmä kaupan ja hallinnon alalle:
Ann Selin Parempi Suomi-seminaari Työntekijän asema tulevaisuuden työelämässä Puheenjohtaja Ann Selin.
NUORISOTAKUU SAK/Pirjo Väänänen.
Reimari 2 Työvoimahallinnon toimenpiteet
NY Menestyksen avaimet – oma talous hallussa!. Lisämateriaalia NY-ohjelmaan: NY Menestyksen avaimet – Oma talous hallussa! Työnhaku.
Opiskelijan kannustaminen työssäoppimiseen ja näyttöihin Kotityö- ja puhdistuspalvelujen perustutkinnossa Nakkila Pirkko
LÄHELLÄ AVOIMIA TYÖMARKKINOITA – Palkkatukityöllistämiseen ja työkokeiluihin liittyvät vastuut Punaisen Ristin Tampereen Kontti-kierrätystavaratalon näkökulmasta.
osana opiskelijan PLE:tä
STEKA RY TOIMII SOSIAALI-, TERVEYS- JA KASVATUSALOILLA TYÖSKENTELEVIEN JÄSENTEN AMMATILLISENA EDUNVALVOJANA Edunvalvontaa vuodesta 1947.
SAK:n luottamusmieskonferenssi Kiljava YT-paja.
Suomen Latu Liity – se kannattaa. Suomen Latu on ulkoilun kattojärjestö Suomen Latu on retkeilyn edistäjä, ulkoilun asiantuntija ja kaikille avoin järjestö.
VÄLIVUOSI.  Välivuosi voi osua omalle kohdalle joko suunnitellusti tai vahingossa, jos ei saakaan ensimmäisellä hakukerralla opiskelupaikkaa.  Välivuosi.
TIETOA - TYÖPAIKKOJA - KOULUTUSTIETOUTTA
Kokkolan ammattiopisto
Avustusosasto, Pekka MYKRÄ, Vapaaehtoistyön haasteista Pekka Mykrä kehittämispäällikkö
GOPP –hanketyöpaja Teemaryhmät Ohjausryhmän edustajat SAMOK ry. Projektipäällikkö.
Varsinais-Suomen maakunnan yhteistyöryhmän (MYR) koulutusjaosto.
VOIMAA Voimavaroja maahanmuuttajista. MITÄ? VOIMAA-hankkeen tavoitteena on kehittää maahanmuuttajataustaisille joustava väylä opintojen aloittamisesta.
Aalto PRO Aalto-yliopiston täydennyskoulutusta Kyvykkyyksiä etsimässä PK-yritysten johtamisen haasteet Menestystekijöitä, henkilöstön kyvykkyyksien määrittelyä.
Paperiliitto r.y. 1 PAPERILIITTO SUOMALAISTEN PAPERITYÖNTEKIJÖIDEN EDUNVALVONTAJÄRJESTÖ.
Annika Räsänen. Suomen Mentorit ry Tavoite: Yksikään nuori ei saa pudota kyydistä. Ei edes korkeakoulutettu. Yhdistys on perustettu syksyllä.
Armi – arkiohjauksen malli Paremmin arjentaidoin ja opintojen kautta työelämään Marika Lius ja Katja Bergström.
Ulkoile | Osallistu | Vaikuta Suomen Latu on ulkoilun kattojärjestö ‣ Suomen Latu on retkeilyn edistäjä, ulkoilun asiantuntija ja kaikille avoin järjestö.
Ajankohtaista ammatillisessa koulutuksessa Rakennerahastokausi Ammatillisen koulutuksen seminaari Kokkola opetusneuvos Seija Rasku.
 ASIOITA, JOITA SINUN OLISI HYVÄ TIETÄÄ TYÖELÄMÄSSÄ OLLESSASI.
Hae mukaan JC-kiltaan! Seuraavat paikat haussa :  Kansainvälistymisvaliokunta  Palveluvaliokunta  Teollisuusvaliokunta  Laita hakemuksesi.
Olemme matkalla kohti uutta keskusjärjestöä 2 > Katsomme 2020-luvulle ja siitä eteenpäin. Perustamme uuden ajan keskusjärjestön ammattiyhdistysliikkeen.
VISIO Ohjaamojen tavoitteena on nuorten työllistymisen, koulutuksen ja osallisuuden edistäminen tarjoamalla tieto-, neuvonta- ja ohjauspalveluita. Ohjaamot.
Maan hallituksen heikennykset työsopimuslakiin ja sosiaaliturvaan
Nuoren luottamusmiehen arkea
YHTEISTYÖSSÄ ON VALOVOIMAA
TYÖMARKKINAJÄRJESTÖT
Nokian Luonto ry. Nokian Luonto ry :
SAK:n luottamushenkilöpaneeli 11/2016
TYÖMARKKINAJÄRJESTÖT
Hyvän mielen pelit ry Innovatiivista koulutusta ja työharjoittelua mielenterveyskuntoutujille IT-, peli- ja media-alan parissa Tommi Gustafsson, hallituksen.
Satakunnan TE-toimisto
Oppisopimuskoulutuksen ennakkojaksoista kohti VALMAa
OSALLISUUTTA JA TYÖLLISTYMISTÄ EDISTÄVÄN TOIMINNAN LAATUKRITEERIT (KVANK) Ainomaria Anttonen Projektityöntekijä, Savon OTE-hanke Vaalijalan.
Loimun toiminnan suuntamerkit
Suomen suurin suun terveydenhoitoalan ammattiliitto Noin 6000 jäsentä
HENKILÖSTÖJOHDON ILTAPÄIVÄ
OAJ:n koulutus - suunniteltua ja toteutunutta
Suomen suurin suun terveydenhoitoalan ammattiliitto Noin 6000 jäsentä
Loimulaiset arvot Loimun tulevaisuus –jäsenkyselyn 2018 tuloksia
Suomen suurin suun terveydenhoitoalan ammattiliitto Noin 6000 jäsentä
Suun terveydenhoidon ammattiliitto STAL ry
Suomen suurin suun terveydenhoitoalan ammattiliitto Noin 6000 jäsentä
ERO LAPSIPERHEESSÄ –KOULUTUS tiistaina klo 9-15
Suomen suurin suun terveydenhoitoalan ammattiliitto Noin 6000 jäsentä
Suomen suurin suun terveydenhoitoalan ammattiliitto Yli 6000 jäsentä
Suomen suurin suun terveydenhoitoalan ammattiliitto Yli 6000 jäsentä
Suomen suurin suun terveydenhoitoalan ammattiliitto Noin 6000 jäsentä
Suomen suurin suun terveydenhoitoalan ammattiliitto Noin 6000 jäsentä
Terveyttä työpaikoille – suositukset
Esityksen transkriptio:

Miksi TATSI ja ammattiliitot ovat mukana työllistämistoiminnassa ? • Milloin ammattiliiton jäsen eniten kaipaa tukea, kuin työttömyyden kohdatessa? • Ammattiyhdistysliikkeen toimijoilla on hyvät ja toimivat kontaktit työelämään, työnantajiin ja viranomaisiin. Näiden kontaktien avuilla täydennetään työvoimaviranomaisten palveluita. • Näiden toimivien kontaktien avulla on pystytty vastaamaan työvoiman kohtaanto-ongelmiin. • Työllistymisen edistäminen on juuri sitä toimintaa minkä ammattiliittojen jäsenet katsovat edunvalvonnassa tärkeäksi. Työttömien ay-jäsenten tukiyhdistys TATSI ry. puh Hakaniemenranta 1 A 4.krs Helsinki

Työttömien edunvalvonta ammattiosastojen ja SAK:n paikallisjärjestöjen toiminnassa. SAK:n hallitus suosittaa jäsenliitoillensa työttömien edunvalvonnan huomioonottamista paikallisella tasolla. Suositus koskee myös SAK:n paikallisjärjestöjä. Huomioiminen tarkoittaa sekä työttömien mahdollisuutta osallistua jäsenille suunnattuun paikalliseen toimintaan että työllistymistä edistäviä toimenpiteitä. Työttömien ay-jäsenten tukiyhdistys TATSI ry. puh Hakaniemenranta 1 A 4.krs Helsinki

Esimerkkejä ay-liikkeen työllistämistä edistävästä toiminnasta: • Osaamiskartoitus työttömille ja tietopankki työttömistä osaajista • Henkilökohtainen yhteydenotto ammattiosaston työttömiin jäseniin, työllistymishalujen ja koulutustarpeen selvitys. • Koulutusta työttömille jäsenille, ammattipassikoulutukset; Työturvallisuus-, tulityökortti-, hygieniapassi- ja anniskelupassikoulutus. • Tietoa alueen ja alan avoimista työpaikoista. • Apua työnhakuun; ansioluettelon ja työhakemuksen teko. Työttömien ay-jäsenten tukiyhdistys TATSI ry. puh Hakaniemenranta 1 A 4.krs Helsinki

Työttömien ay-jäsenten tukiyhdistys TATSI ry. Tatsin perustehtävänä on tuottaa tukipalveluja SAK:laisten ammattiliittojen työttömille jäsenille. Tatsin jäseniä ovat SAK ja SAK:laiset ammattiliitot. TATSI tuottaa työttömien työllistymistä ja kouluttautumista edistävää neuvonta-, projekti- ja tiedotustoimintaa. TATSI järjestää työttömien elämänhallintataitoja ja terveyttä edistävää sekä työttömien työelämään ja koulutukseen hakeutumiseen tähtäävää aktivointikoulutusta mm. kuntokursseja. Lisätietoa löytyy osoitteesta Työttömien ay-jäsenten tukiyhdistys TATSI ry. puh Hakaniemenranta 1 A 4.krs Helsinki

Työttömien ay-jäsenten tukiyhdistys TATSI ry • SAK:laisten ammattiliittojen työttömien palvelujärjestö. • Puheenjohtaja Tero Rönni • Toiminnanjohtaja Jouni Gustafsson • Erilaista projekti- ja koulutustoimintaa • Työttömien edunvalvontaa

Työttömien ay-jäsenten tukiyhdistys TATSI ry:n tulevia painotuksia keväällä 2010 • Kuntokurssit • Opintieltä työnsyrjään- projekti • Elämänhallintakoulutukset

Työttömien kuntokurssit • Tatsi järjestää yhteistyössä Suomen ammattiliittojen lomajärjestö SAL ry:n kanssa kuntokursseja työttömille ammattiliittojen jäsenille sekä perhekurssien osalta myös heidän perheilleen.

Opintieltä työnsyrjään- projekti • Projektissa tuetaan ammatillisessa koulutuksessa syrjäytymisriskissä olevia nuoria. Tatsin toiminnanjohtaja on projektin projektipäällikkö. • Yhteistyössä, Työläisnuorten tuki, SAKKI ja EOPH ry

Ammattiosastojen koulutukset • Koulutamme työttömiksi ja lomautetuiksi joutuneita kriisitilanteen elämänhallintakysymyksissä (työttömyysturva, päihdekysymykset, asumiseen liittyvät kysymykset, työnhaku, koulutusasiat, velkaneuvonta sekä sosiaaliturvakysymykset laajemmin).

”Myötäelämisen kykyä, hyvää tahtoa ja avuliaisuutta on kaikista sitä estävistä ja vääristelevistä tekijöistä huolimatta hyvin paljon. Ellei olisi, niin viimeinen ihminen olisi jo kauan sitten tuhonnut viimeisen seuralaisensa ja kuollut itsekin.” Yrjö Kallinen Työttömien ay-jäsenten tukiyhdistys TATSI ry. puh Hakaniemenranta 1 A 4.krs Helsinki