Digikurssin niksinurkka 16.10.2012 Reija Satokangas HERKULLISIA KUVIA?

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Tunne lääkkeesi Katse oman lääkehoidon onnistumiseen
Advertisements

Metsäteollisuuden käyttämästä puusta 67 % tulee yksityismetsistä
Gourmet herkkuja ravintola- ja kotikeittiöihin
Mustikkatrio.
RUOAN JAKELU Tarjoilulinjasto. RUOAN JAKELU Tarjoilulinjasto.
Syömisen ohjaus– pullonkaula ajattelulla eteenpäin
Tunne ja Älyä! ©Mervi veini 2004.
Tutkimme lähialuetta Joensuun normaalikoulun 9A jääkausiretkellä tutkimassa maastossa jääkauden merkkejä. Luokassa opiskeltu asia yhdistettiin retkellä.
vedestä, ilmasta ja tulesta.
KURREPOLKU Kainuun jätehuollon kuntayhtymä Eko-Kymppi.
vedestä, ilmasta ja tulesta.
Keski-Suomen ruokakulttuuri – nyt!
Katso Aitolasta lisää:
Nokia Internal Use Only PESTI Pesti ja Aikuisenohjaaminen Piiritoimijakurssi 2012.
Lajittelupeli Catering-ala.
Tiheys.
Unitutkimus.
Hotelli- ja ravintola-ala
Elintarvike- hotelli- ja ravintola-ala
JUOKSUA HARRASTAVAN RAVITSEMUS
Perniön ABC:n parhaat ruuat
KYLÄSUUNNITTELIJAN PERSOONA PELIIN!. M ILLÄ TAVALLA OMAA PERSOONAA KÄYTETÄÄN KYLÄNKEHITTÄMISESSÄ ? Paljon! Jokaisella oma tyyli kylänkehitystyössä, oma.
Mitä sinä tiedät suomalaisesta mökistä
Asioita pohdittavaksi tuotekehitystyötä tehtäessä
VAKIOMITOITETUT ASTIAT ELI GASTRONORM ELI GN
Harjoitus 4, s. 62 MALLI: Kello Tiina nukkuu ja minä nukun myös.
Terve mieli työssä Tuula Löf Työelämän teemapäivä
Antti-Jussi Lakanen Jyväskylän yliopisto. Tervetuloa ohjelmoimaan pelejä Kurssin esittely Kurssipäivien ohjelma Ohjaajat esittäytyvät Osallistujat esittäytyvät.
SUUNNITELLAAN YHDESSÄ – PAIKALLISIA TUOTTEITA AMMATTIKEITTIÖÖN Marjat, hedelmät ja kasvikset Maija Rissanen Joensuu
Tuomaroinnin periaatteet SJAL tuomarikoulutus 2013.
Perheiden ruokailu ennen ja nyt – lapsen kasvaminen omaan ruokakulttuuriin Jyväskylä
Riippuvuus tupakoinnista

Näyttely ja Kansio Pirjo Moilanen.
YLIOPISTON TUKI Elise Kosunen Yleislääketieteen professori PERTTU-seminaari
LÄHIRUOKA – YMPÄRISTÖYSTÄVÄLLINEN RUOKA
TYÖN AIHE Oma nimi ja ryhmän tunnus
Ruokatavat Ruokatavat ovat todella tärkeitä järjestyksen ja puhtauden ylläpitämiseksi .
Missä menee suomalaisten ruokakulttuuri?
Poimintoja Sanomalehti opetuksessa -kyselystä. Kartoitimme Sanomalehtien Liitossa opettajien kokemuksia sanomalehden opetuskäytöstä, Sanomalehtiviikosta.
Lync Web App Pikaopas: Kokoukseen soittaminen
Miten sinä voit torjua ilmastonmuutosta? EUROPEAN COMMISSION FEBRUARY 2009 Ilmastonmuutos.
Tervetuloa Suomi 2A -kurssille!
Tiheys
Tiedottajan ABC-4 *Mitä kannattaa, mistä pitää tiedottaa?
Tunne lääkkeesi Katse oman lääkehoidon onnistumiseen
PITOISUUS Pitoisuus kertoo kuinka paljon jotain ainetta on seoksessa. Pitoisuus voidaan esittää monella eri tavalla. MASSAPROSENTTI kertoo kuinka monta.
Riippuvuus tupakoinnista
SÄHKÖTURVALLISUUS By: Emilia, Jaana, Janita, Mikko, Tomas.
Kuvakäsikirjoitus täytetyt paprikat
 Valitse itseäsi kiinnostava ja sinulle sopiva kirja.  Kannattaa pohtia seuraavia asioita:  Mikä on kirjan aihepiiri?  Onko kirjan pituus sinulle.
Nepalilainen Ruoka- projekti Aino vitikainen. ruokaProjektin Esittely Projektini aloitin tutkimalla Nepalilaista ruokakulttuuria ja tekemällä siitä lyhyen.
JAPANILAINEN KEITTIÖ. Ruoka Japanilaisen keittiön ruokapöytä on karu, mutta yksinkertainen, Vaikka ruoka on yksinkertaista saa senkin näyttämään täydelliseltä.
RUUAN REITTI: KANANMUNA MISSÄ JA MIKSI KANANMUNAA KÄYTETÄÄN RUUANVALMISTUKSESSA?
Oma nimi.  Yleistiedot  Aivoriihen tavoitteet  Säännöt  Toiminta aivoriihessä  Yhteenveto  Seuraavat vaiheet.
CoreFinland oy RIPS
Kuinka eläintuotanto voisi vaikuttaa ympäristöön?
Energian säästäminen.
Ruokaympyrä Elintarvikkeiden suhteelliset määrät.
Aloita täältä, täydennä säännöllisesti!
Ruokavalokuvauksesta
Ruokaa ja välttämättömyystarvikkeita, kun kauppaan ei pääse
Ruokaa ja välttämättömyystarvikkeita, kun kauppaan ei pääse
ALAKOULUN VIHREÄ LIPPU- RAATI 1.10.
Mitä Kiinassa syödään? 中国人吃什么.
Tiheyden määrittäminen laskemalla
Pori Marko Jori.
Digitaaliset videokamerat
Terveys ja maku samalla lautasella
Esityksen transkriptio:

Digikurssin niksinurkka Reija Satokangas HERKULLISIA KUVIA?

”K OETA SAADA KUVASTA HALUTTAVA !”

K UVAUSJÄRJESTELYJÄ Tuunaa ja stailaa • Kynttilöitä • Astioita • Taustoja • Liinoja • Kukkia

T AUSTALLA ON MERKITYSTÄ

T OSCANALAINEN LAHJALEIPÄ – ESILLEPANOLLA ON MERKITYSTÄ

Unohda salama (tai opi käyttämään sitä ;)) • Ei salamaa, vaan jalusta, taskulamppu, studiolamppu = raksalamppu • Tai vie lautanen ulos • Käytä vastavärejä

Unohda salama!

Niksinurkan niksinurkka Hyväksi avuksi ovat: • Suihkepullo, jossa on vettä tai öljyä • Kuvausastia/lasi pakastimeen • Heijastin (lite?) • Yrttejä, paljon yrttejä Ei enää nykyisin…. • Tupakansavua • Hiuslakkaa • Ei jätskin tilalla perunamuusia • Tennispalloja • Fairy-vaahtoa

TYHJIEN ASTIOIDEN KUVAAMINEN Ruoka jäähtyy – miten sen estää?

POKKARILLA ILMAN SALAMAA JA SALAMAN KANSSA … Ravintolassa kuvaamisen ongelma ---

RAVINTOLASSA KUVAAMINEN – MIKÄ NEUVOKSI? - OTA KAMERALAUKKU ILLALLISELLE JA VAADI SAADA IKKUNAPAIKKA TAI HYVINVALAISTU TILA ?

M ITEN SAADA RUOAN ” TEKSTUURIN ” PARHAAT PUOLET ESIIN ? Harmaata massaa, mautonta mössöä?

Kuvaa kasviksia! ÄLÄ KUVAA KASVISOSEKEITTOA

Kuvaa raaka-ainetta

• A INA EI KANNATA KUVATA KOKO KAKKUA, KINKKUA TAI KEITTOKULHOA, A NNOS ON KUVASSA USEIN HOUKUTTELEVAMPI. • R IKO PULLAN TAI LEIVÄN RAKENNE, L AATIKKORUOKA TAI PASTA - ANNOS • RUOKA ON PARASTA STAILATA LAUTASELLE LISUKKEIDEN KANSSA.

A INA EI KANNATA KUVATA KOKO KAKKUA TAI KINKKUA, A NNOS ON KUVASSA USEIN HOUKUTTELEVAMPI.

Moni ruoka kannattaa kuvata ennen kypsennystä. Ja toiset kypsennyksen aikana….

”Reseptikuva ois kiva!” • Ainekset kuvassa auttavat muistamaan. • Kertovat ehkä tärkeistä tuotemerkeistä.

T ARJOILUEHDOTUS T ARJOILUEHDOTUS - JA L IEMESSÄ - BLOGITL IEMESSÄ Surffailu on kivaa ja opettavaista

§ Entäs juomien kuvaaminen?