Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Ruokavalokuvauksesta

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "Ruokavalokuvauksesta"— Esityksen transkriptio:

1 Ruokavalokuvauksesta
80-luku: mustavalkokuvat 90-luku: valkoiset astiat, taustat 2000-luku: värikylläisyys

2 Ruokavalokuvauksesta

3 Ota mallia niistä kuvista jotka mielestäsi ovat hyviä
Ota mallia niistä kuvista jotka mielestäsi ovat hyviä. Siis - sinulla ei ole samaa liinaa, lautasta, vesilasia, ruokasi ei näytä samalta kuin esikuvan ruoka, mutta sommittelut eivät ole kenenkään yksityisomaisuutta. Jos keräät parikymmentä mielestäsi hyvää ruokakuvaa, ja vertaat niitä toisiinsa, huomaat, että niissä on aika paljon samaa. Valoisuus, värit, sommittelu...

4 80-luvulla oli suurinta huutoa ruokakuvauksessa ottaa kuvat pimeässä huoneessa. Kuvat olivat isoja, mustia ja ruoka näyttää siltä kuin joku olisi unohtanut sen. Sen sijaan 90-luvulla kaiken piti olla valkoista. Valkoiset astiat, valkoinen tausta, ja hieman ylivalotetut kuvat.

5 Tällä vuosituhannella tuli valoisat ja värikkäät kuvat, joissa on kivoja yksityiskohtia, persoonallisia astioita, paljon väriä ja hieman rekvisiittaakin, kuten kukkia ja muuta. Yritä ottaa samanlaiset kuvat. Hyvin pian lopetat jäljittelemisen ja kehität oman tyylisi, joka tulee olemaan samaa koulukuntaa, mutta ihan omasi. 

6 Ruokakuvauksessa keskeistä on rajaaminen
Mieti miten saat kuvan herättämään katselijassa ”veden kielelle” Kuinka kuva välittää siitä tulevan tuoksun Mikä saa katselijan valmistamaan ja maistamaan kyseistä ruokaa

7 Harjoittele, kokeile, testaa. Nykyaikana et edes polta filmiä
Harjoittele, kokeile, testaa. Nykyaikana et edes polta filmiä. Ota paljon kuvia, kokeile erilaisia valaistustipsejä, valolaatikkoa, luonnonvaloa, salamalla ja ilman, testaa taustoja. Ota kuvia sellaisista jutuista kuin hedelmistä ja lasillisesta vettä ja pienistä esineistä keittiössä, vaikkapa vain tyhjistä astioista, koska kun kerran olet saanut sen omenatortun onnistumaan ihan nappiin, sinun pitää olla aika nopea, etkä pahemmin ehdi kokeilla.

8 Olisi hyvä osata, sitten kun se ruoka on valmista
Olisi hyvä osata, sitten kun se ruoka on valmista. Sitä paitsi, jos haluat kuvata illallisesi, haluat varmaan myös syödä sen kun se vielä on lämmintä. Joten opettele ENSIN, harjoittele, testaa, kokeile. Harjoittelu tekee mestariksi. Muuten, kaikki jäätelöt yms. keittokirjoissa on fuskua. Kipsiä, muovia yms. Oikea jäätelö sulaisi liian pian studiovalojen paahteessa.

9 Kuvakulmat Asettelukuvat (sommittelu) Sisältökuvat -> leikkaa tuote auki, laita ruokailuväline ruokaan…

10

11 Valmistuskuvat Liikekuvat Höyrykuvat korvaa tuoksun puutteen (nopea kuvaus välittömästi) -> tausta tummahko, jotta höyry erottuu

12

13 Kontrasti Tausta Valonkulma Varjot

14

15 Jamie Oliver on lyönyt hynttyyt yhteen työkseen ruokaa valukuvaavan David Loftusin ja Nikon-kameramerkin kanssa. What Digital Camera.com Loftusin nyrkkisääntö on "kuvaa paljon ja nopeasti". Oliver puolestaan peräänkuuluttaa raaka-aineiden erityisominaisuuksien huomioimista. Mies myös kannustaa kuvaajaa kipuamaan tarvittaessa vaikka tiskipöydälle sopivan kuvakulman löytämiseksi.

16 Jos jokin raaka-aine on hauras ja siro, se kannattaa tuoda ilmi, Oliver neuvoo käyttäen esimerkkinä valkosipulinkynsiä. Parivaljakko ohjeistaa ruokakuvauksesta innostuneita suosimaan luonnonvaloa aineiden tuoreuden esille tuomiseksi ja värikkäitä raaka-aineita valkoisilla astioilla niiden näyttävyyden korostamiseksi. Olennaista on myös osoittaa, että kokkaaminen on sotkuista puuhaa – tätä varten kannattaa välillä iskeä kädetkin touhuun mukaan.


Lataa ppt "Ruokavalokuvauksesta"

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google