Finska Simförbundet rf.

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Fyysinen harjoittelu ympärivuotisesti
Advertisements

Fyysisen harjoittelun perusteet
Maalivahtivalmennus ikäluokittain
Alppihiihdon valmennusseminaari
Finska Simförbundet rf.
Olympiakomitea, Nuori Suomi ja Suomen Valmentajat ovat tehneet laajan selvityksen 8–18-vuotiaiden urheilevien nuorten liikuntamääristä ja harjoittelun.
Juniori-SaPKon ohjeistus Pohjola- leirille. LEIJONA TIEN ALKUA 1996 ikäluokassa pelaajia n ikäluokka kulkee saman matkan, mutta POHJOLALEIRI.
Magnus Lönnqvist KTM, Ammattivalm,THvalm
Finska Simförbundet rf.
FYYSISEN KUNNON RAKENTAMINEN
Finska Simförbundet rf.
RPS.
Method Putkisto Lajiesittely
Keho tasapainossa Hämeenlinna Eero Turunen
Herkkyyskausien huomiointi harjoittelussa
AMMATTITAITOKILPAILUIHIN VALMISTAUTUMINEN Espoo Meripuisto.
Ampujan fyysinen harjoittelu
JÄÄPALLOILIJAN FYYSISEN HARJOITTELUN OHJELMOINTI
Finska Simförbundet rf.
SM-INFO Toimenkuvat -Päävalmentaja (huippuvaihe) • Olympialaisiin ja paralympialaisiin tähtäävien ydinparien arkivalmennuksen tukeminen • Valmennuslinjan.
SUOMEN UIMALIITTO ry. Finska Simförbundet rf.. Kansallinen kilpailujärjestelmä •Tavoitteena parantaa suomalaisten huippujen valmistautumismahdollisuuksia.
SUOMEN UIMALIITTO ry. Finska Simförbundet rf.. Jani Sievisen uimarin uraä ?
KODIN JA KOULUN PÄIVÄ Rehtorin aamukaffe –tilaisuus;
Sairasteluiden välttäminen
Evu oheisharjoittelu palaveri
Pelaajan kehittäminen
Ravinto nuoren urheilijan harjoittelussa
S. 30 – 39 LIIKUNTA s. 30 – 39
SUOMEN UIMALIITTO ry. Finska Simförbundet rf.. Lapsuusvaihe Alle 13 v Rolloikäiset ja esipuberteetti Kevyt vauhti ( Peruskestävyys) - Helppoa ja taitavaa,
Alkulämmittely ja loppujäähdyttely
TASO 2 SISÄLTÖALUE 2 Teema 2 Osaamistavoite 2 4. oppisisältö: ”Eri ominaisuuksien perusharjoitteiden oikeat suoritustekniikat” Taitoharjoittelun tunnuspiirteet.
 Huipulle tähtäävän urheilijan tulee kiinnittää ruokavalioon yhtä paljon huomiota kuin harjoitteluun ja lepoon -> Urheilija pysyy terveenä, jaksaa harjoitella,
Geriatria Lapissa Pohtimolampi Riitta Matero Geriatrian erikoislääkäri.
Fyysinen valmennus pojat -04 Tiivistetty katsaus P 04 joukkueen fysiikkaharjoitteluun Jape.
Valmentajakoulutus Harjoittelun suunnittelu Liedon Pallo Hannu Paatelo.
Kuntosalikurssi LI10. kuntosaliharjoittelusta Kuntosaliharjoittelu Toimintakyvyn parantamiseksi Kehonrakennus Lihasten kasvatus Voimaharjoittelu Lajissa.
Näkemyksiä nuorten voimaharjoittelusta Yläasteelta - lukioon Erik Piispa Suomen Valmentajat ry Fysiikkavalmentaja.
Tarja Rauste  Jokainen yksilö kehittyy omaan tahtiinsa  Yksilön kehityksessä voidaan erottaa seuraavat osa-alueet o Fyysinen kehitys (painon.
FYYSISEN HARJOITTELUN PERUSTEET FHV. KEHITTYMISEN PERIAATTEITA HARJOITUSÄRSYKE = ”järjestelmän häirintä” HARJOITUSÄRSYKE = ”järjestelmän häirintä” ELINJÄRJESTELMÄN.
TALENTTIPELAAJAN VUOSIKELLO JÄRVENPÄÄN PALLOSEURASSA Lahjakkaiden pelaajien kehittäminen yksilöllisemmin Vuosikello on valmentajan tukena yksilövalmennuksessa.
LIIKUNTALINJA VOIMAHARJOITTELUN PERUSTEET. HERKKYYSKAUDET 12 – 16 VUOTIAAT -Nopeuden, kimmoisuuden ja nopeusvoiman herkkyyskaudet ovat parhaimmillaan.
HYVINVOINTI = STRESSIN HALLINTA - LIIKUNTA TRAINER4YOU EDUCATION.
Suomen Jääkiekkoliitto1 FYYSISEN HARJOITTELUN PERUSTEET FHV.
VOK- valmentaja- ja ohjaajakoulutuksen kehittäminen
Perustettu vuonna 1927.
Joensuun maila B-tytöt ja suomensarja 2017
EROTUOMARI, HARRASTEKIEKKO, VALMENNUS, PIPOLÄTKÄ
VAU:n huippu-urheilustrategia
Liikutaan Kpl 29.
PAINOPISTEET HARJOITTELUSSA
Motorinen kehittyminen
VAU huippu-urheilustrategia
Ikäihmisten kuntoutus
Liikutaan.
07 East + West Kausisuunnitelma
Kohti hyvää kuntoa Kpl 30.
Kohti hyvää kuntoa.
NU Uimarin polku.
LAPSEN SENSOMOTORISTEN TAITOJEN KEHITTYMINEN
Selkärankareuma ja liikunta
11–17-vuotiaiden psyykkinen kehitys
11–17-vuotiaiden psyykkinen kehitys
Ruokaoppia.
LAPSEN SENSOMOTORISTEN TAITOJEN KEHITTYMINEN
LAPSEN SENSOMOTORISTEN TAITOJEN KEHITTYMINEN
Ei voi löytää uusia maisemia ennen kuin uskaltaa lähteä liikkeelle.
Selkärankareuma ja liikunta
MAALIVAHTIPELI ja MAALIVAHTIVALMENNUS
Lähteet: Mark Williams Marko Haverinen Janne Lahtinen
Koti- ja vapaa-ajan tapaturmien ehkäisy – Elämäntavat
Esityksen transkriptio:

Finska Simförbundet rf. Arvoisat kuulijat Aihe jonka olen saanut tehtäväkseni on haastava ja voidaan hyvin sanoa olevan hyvin ajankohtainen. Kiteytettynä voidaan sanoa että Uimaseuran toiminnan kehityksen edellytyksenä on kunnallispoliittinen vaikuttamisstrategia. Käyn tässä läpi perustelut miksi se on tärkeä sekä esitän joitakin toimintamalleja jotka voisivat toimia ohjenuorana strategiaa pohdittaessa. SUOMEN UIMALIITTO ry. Finska Simförbundet rf.

FYSIOTERAPEUTIN ROOLI UIMARIN ARJESSA 22 FYSIOTERAPEUTIN ROOLI UIMARIN ARJESSA Fysioterapeutti Kalle Tuori DBC klinikka Tampere (Koskiklinikka)

33 Fysioterapeutti auttaa uimaria onnistumaan ja menestymään Uimarin polulla On osa innostavaa ja osaavaa asiantuntijatiimiä uimari- ja valmentajaparille uimarin polulla Auttaa uimaria ymmärtämään kehon muutoksia uimarin polun eri ikävaiheissa kohti aikuisuutta Mahdollistaa uimarille terveet arkiharjoittelu- ja kilpailupäivät Luo huipulle tähtäävälle uimarille parhaan mahdollisen toimintakyvyn yhdessä valmentajan kanssa uimarin polulla Tukee uimarin onnistumista arvokilpailuissa Oheisharjoittelun merkittävä asiantuntija ja tukee uimaria palautumisen merkityksen ymmärtämisessä Jokaisen uimarin polku on yksilöllinen – laadukas ja vastuullinen yhteistyö valmentajan ja tiimin kanssa keskeistä

Fysioterapeutti uimarin polulla - harjoittelun painotuskaudet 1/3 44 Fysioterapeutti uimarin polulla - harjoittelun painotuskaudet 1/3 Motoristen perustaitojen kehittäminen ja ylläpitäminen aina kasvupyrähdyksen loppuun saakka Yleinen liikehallinta, liiketaidot (tasapaino, ketteryys, koordinaatio, rytmitaju) ja monipuolisuus harjoittelussa. Liikkuvuusharjoittelu Liikkuvuutta helpoin kehittää 11-14 vuotiaana. Ennen kasvupyrähdystä tulisi saavuttaa maksimaalinen liikkuvuustaso ja kasvuiän aikana ylläpitää liikkuvuutta

Fysioterapeutti uimarin polulla - harjoittelun painotuskaudet 2/3 55 Fysioterapeutti uimarin polulla - harjoittelun painotuskaudet 2/3 Voimaharjoittelu Ennen murrosikää: Lihaskuntoa, lihashallintaa ja nopeusvoimaa kehittävää harjoittelua (oman kehon painolla). Painotus keskivartalon lihasten vahvistamisessa ja painoharjoittelun suoritustekniikoiden opettelemisessa. Kasvupyrähdyksen jälkeen: Lihasmassaa kehittävää harjoittelua (erityisesti kesto- ja nopeusvoimaa). Luuston liiallisen kuormittumisen estäminen (ei liian iskevää ja kuormittavaa) Voimaharjoittelua aloitettaessa varmistuttava nivelten riittävästä liikkuvuudesta

Fysioterapeutti uimarin polulla 3/3 66 Fysioterapeutti uimarin polulla 3/3 Kasvupyrähdyksen (14-17 ikävuodet) aikana aerobisen harjoittelun määrä kasvaa merkittävästi Oheisharjoittelun oltava huoltavaa ja palauttavaa Levon ja palautumisen tärkeys Tukilihasharjoitteet (vartalon ja lapaluiden stabiloivat lihakset) vasta kun yksilölliset valmiudet riittävät Uimarin yksilöllinen kehitys on (taitojen kehittyminen ja biologinen kehitys) huomioitava osana uimarin polun henkilökohtaista valmennussuunnitelmaa Yksilön ominaisuuksien kartoittaminen ja harjoittelun kuormituksen arviointi yhdessä valmentajan kanssa uimarin polun eri ikävaiheissa

Kehittyvä, innostava ja osaava asiantuntijatiimi - yhteistyö 77 Kehittyvä, innostava ja osaava asiantuntijatiimi - yhteistyö Fysioterapeutti auttaa uimaria ymmärtämään vahvuuksiaan ja tuntemaan kehoaan eri ikävaiheissa Kehon tuntemusten seuranta, palautuminen yms. Kuntoutussuunnitelma yhdessä uimarin, valmentajan ja lääkärin kanssa uimarin vammautuessa tai kehon kuormittuessa Nopea hoidon ja kuntoutuksen aloitus Aktiivinen kuntoutussuunnitelma ja oheisharjoittelu Harjoittelun keventäminen tilanteen mukaan Vastuun kantaminen kuntoutuksen loppuunsaattamisessa uimarin parhaaksi