PÄÄTAVOITE: Maamme kunnissa, palvelualueilla ja maakunnissa vallitsee hyvinvointijohtamisen kulttuuri, joka perustuu aktiivisesti toimiviin hyvinvointirakenteisiin.

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Hyvinvointikuvaus käytäntönä – tukea terveyden edistämisen suunnitteluun.
Advertisements

Kumppanuudella kohti hyvinvointia Tavoitteena on luoda järjestö- ja kansalaistoiminnan alueellinen toimintamalli terveyden ja hyvinvoinnin edistämiseksi.
KULTTUURI KUNTAORGANISAATION MUUTOKSESSA / Hanna-Mari Kokkonen.
Alueellinen terveyden edistäminen - Etelä-Pohjanmaan malli
”KaaSu” - Kaakkois-Suomen välityömarkkinoiden kehittäminen – hanke 2008 – 2010.
Liikunta terveyden edistäjänä 29. 1
Päihde- ja mielenterveystyö kehittäminen Lahden perusterveydenhuollossa Tiina Saarinen Kehittäjä-päihdetyöntekijä, sairaanhoitaja AMK Välittäjä 2009 –hanke,
ALUEKESKUSOHJELMAN KULTTUURIVERKOSTO Verkostoitumisen iloja Anu Perttunen Oulun RYSÄ
NUPPU 2 – Keski-Pohjanmaan osahanke osana PaKaste 2 -hanketta 1.
Hyvinvoinnin ja terveyden edistäminen uudessa terveydenhuoltolaissa ja kuntien ja sairaanhoitopiirien yhteistyössä – sisäistetäänkö salutogeneettinen.
Ajankohtaista oppisopimuskoulutuksesta Tampere Lea Lakio Opetusneuvos, Ammattikoulutus/kehittäminen
Terveempi Pohjois-Suomi 2: Mitä saavutettiin, mikä muuttui?
Oulun seutu KOKO KOKO , Rovaniemi - Mitä tällä hetkellä tehdään - Mitä suunnitelmia ja tavoitteita vuodelle Mitä alustavia.
Hyvinvointitieto Keski-Pohjanmaan hyvinvointistrategiatyössä Nuorta ei jätetä -seminaari Kristiina Niemi Hyvinvoinnin valtatie -hanke Keski-Pohjanmaan.
Väli-Suomen Ikäkaste Pohjalaismaakuntien vanhustyön kehittämiskeskus Päivi Niiranen Projektikoordinaattori.
TerPS2 Pirkanmaan osahanke 3. 9
Opetus- ja koulutuspalveluiden tavoitetila
Hyvinvointikertomus ja hyvinvointijohtaminen – oulun kaupunki
Elämänhallintatyöryhmän kokous
J Kangasniemi 2010 Osaava-ohjelman taustaa ja rakenne Tätä kalvosarjaa päivitetään verkossa. Varmistathan että käytössäsi on viimeisin versio. (viimeksi.
1 Maahanmuuttajanuorten VaSkooli Nuorten maahanmuuttajien koulutustakuumallin kehittäminen ja käyttöönotto Turun ja Salon seutukunnissa –
Kuntien hyvinvointijohtaminen Suomessa Tuloksia valtakunnallisesta kyselystä maaliskuulta 2014 Terveempi Pohjois-Suomi 2 –hanke ja Kuntaliitto
Viestintäsuunnitelma
Työelämän kehittämishanke ”Taitopuisto III”. Hankkeen keskeinen tavoite Seudulla ja laajemminkin tunnettu ja arvostettu, asiakaslähtöinen, joustavasti.
EU-Aluepolitiikka Rakenne- toimenpiteet Agenda Euroopan aluekehitysrahasto Tehtävä: “myötävaikuttaa alueellisen epätasapainon poistamiseen.
TerPS2 Oulun Eteläisen osahanke KalajoenhankeosioHelmen hankeosio Selänteen hankeosio.
Etelä-Pohjanmaan peruspalveluohjelman toimeenpano -hanke Projektipäällikkö Mervi Lehtola , 050 –
OPETUSSUUNNITELMATYÖ POHJOIS-KARJALAN AMMATTIKORKEAKOULUSSA
ETELÄ-POHJANMAAN PERUSPALVELUOHJELMA 2030
Terveempi Pohjois-Suomi- hanke ”Kainuun hyvinvoinnin ja terveyden edistämisen toimenpidekokonaisuus” Kainuun maakunta-kuntayhtymä Merja.
Verkko-opetuksen kehityssuuntia Pohjois-Savon tietoyhteiskuntastrategiaseminaari Ulla Voutilainen vararehtori.
Kumppanuus Pohjois-Pohjanmaan hyvinvoinnin edistämisessä Raahen seudun hyvinvointikuntayhtymän johtaja / Pohjois-Pohjanmaan hyvinvointiohjelman johtoryhmän.
Vapaaehtoistyön kansallinen strategia – hanke Aspa yhteistyössä Kansalaisareena ry:n kanssa Jatta Vikström
LUONNONTUOTEALAN YRITTÄJYYS MENESTYKSEEN – pohjoiskarjalaisia näkökulmia Juha Rutanen, Irja Mäkitalo, Katri Kranni Luonnontuotealan teemaryhmä Aluetilaisuus,
Manner-Suomen ESR-ohjelma-asiakirjaesitys 2007 –
Hyvinvoiva asukas – hyvinvoiva kunta Sähköinen hyvinvointikertomus Kainuun 3. Hyvinvointifoorumi Soile Paahtama erityisasiantuntija.
Perusterveydenhuollon yksikkö Lapin shp Valtuustoseminaari / Tapio Kekki.
Tuula Partanen Hyvinvoinnin ja terveyden edistämisen koordinaattori Eksote Hyvinvoinnin ja terveyden edistäminen Toimintarakenteet 2013.
Konkreettiset tehtävät kunnassa ja alueella Hyvinvoinnin ja terveyden edistäminen – vastuut ja tehtävät uusissa rakenteissa, TERVE-SOS 2015,
Pohjois-Suomen Lasten Kaste -hanke Oulun eteläisen alueen osakokonaisuus Sirkka Kiilakoski Toimiva arki, hyvinvoiva lapsi -seminaari.
Kainuun Turvallisuussuunnitelma Vuosille Sari Marita Ikäheimo
TERVETULOA KEHITTÄMISPÄIVÄÄN Ylilääkäri Sinikka Bots Suunnittelija Taru Syrjänen 9/25/20161.
Mika Heikkilä / Valtuustoseminaari / Lapin sairaanhoitopiiri Tuottavuusohjelma vuosille
Perusopetus Osaamisen kehittäminen TOIMINTAKULTTUURIN MUUTOS - OPS 2016 Organisaation osaaminen – yhteisön osaaminen – yksilön osaaminen.
ABC – Askeleet nuorten tieto- ja neuvontapalvelun
Terveydenhuollon järjestämissuunnitelma Perusterveydenhuollon yksikkö - Lapin shp Ohjausryhmän kokous TÄNNE VOIT LISÄTÄ OMIA HUOMIOITASI,
Strategia ja SHVK aikajanalla 
Kansisivu, haluttu versio valitaan hiiren oikealla Asettelu-kohdasta
Ajankotaista Skills Finlandin toiminnasta ja tulevaisuudesta
Sote-tieto hyötykäyttöön -strategia 2020
M/S SOSTE , avoin verkostotapaaminen Sirpa Pajunen
Verkkokoulutuksen tietoisku
ALUEELLINEN YHTEISTYÖ TOIMINTAMALLI
SenioriKaste Lapin toiminnallinen osahanke Muistisairaan palveluprosessimalli Ohjausryhmä
Terveydenhuollon menetelmien arviointi 2018-
Hyvinvointikertomustyö kunnissa ja alueilla
Hyvinvointijohtamisen rakenteet
Alueellinen yhteistyö hyvinvoinnin ja terveyden edistämisessä
Mikä muuttuu HYTEssä ja SOTEssa 2021?
TOIMINTASUUNNITELMAT 2018
Hyvä käytäntö - Hyvinvoinnin palvelukartta
Kestävää kasvua ja työtä – Suomen rakennerahasto-ohjelma
SOTE-Koordinaatioryhmälle informoitavat asiat /HYTE työryhmä
VAKA-verkko Hämeenlinnan ja Riihimäen seuduilla -varhainen tukeminen monimuotoistuvassa varhaiskasvatuksessa – Marjatta.
Keskustelukooste hyvien kehittämistyön edellytysten luomisesta
Kuntien tehtävät ”hytessä” Kunnilla säilyy vastuu hyten edistämisestä: Hyten ja niihin vaikuttavien tekijöiden seuraaminen väestöryhmittäin.
Osatyökykyisille tie työelämään
Kuntien tehtävät ”hytessä” Kunnilla säilyy vastuu hyten edistämisestä: Hyten ja niihin vaikuttavien tekijöiden seuraaminen väestöryhmittäin.
Osatyökykyisille tie työelämään
Järjestö 2.0: mukana muutoksessa - avustusohjelma yhdenvertaisuuteen digitalisoituvassa toimintaympäristössä Hankesuunnitelun tueksi käydystä yhteisestä.
Esityksen transkriptio:

PÄÄTAVOITE: Maamme kunnissa, palvelualueilla ja maakunnissa vallitsee hyvinvointijohtamisen kulttuuri, joka perustuu aktiivisesti toimiviin hyvinvointirakenteisiin Osahankkeiden toimenpiteitä •Hyvinvointijohtamisen tekeminen näkyväksi ja kuvaaminen osana kuntien prosesseja ja organisaatiota •Hyvinvointirakenteiden toimijoiden yhteistyön kehittäminen: vastuiden ja työnjaon selkiyttäminen, sitoutumisen vahvistaminen, toiminnan juurruttaminen •Kansalaisten, järjestöjen ja yritysten osallisuuden edistäminen päätöksenteossa •Alueellisten hyvinvointikoordinaattorien toimien tarpeen arviointi, toimien perustaminen ja/tai tehtävänkuvan kehittäminen (esim. soveltaminen paikallisia ja alueellisia tarpeita vastaavaksi) •Kunnallisen ja alueellisen hyvinvointitiedon ja sillä johtamisen kehittäminen Koordinaatiohankkeen toimenpiteet •Kuntien ja alueiden hyvinvointijohtamisen ja - rakenteiden kehittämisen tukeminen (mm. koulutusyhteistyö, työryhmätyöskentely sekä kansalaisten, järjestöjen ja yritysten osallisuuden tukeminen) • Hyvinvointitiedon kehittäminen yhdessä kansallisen työryhmän kanssa (painottuu sähköisen hyvinvointikertomuksen eli eHVK:n indikaattoreiden kehittämiseen)

OSATAVOITE 1: Luottamushenkilöillä, viranhaltijajohdolla ja hyvinvointikoordinaattoreilla on riittävä hyvinvointijohtamisen osaaminen sekä toimiva tukiverkosto. Osahankkeiden toimenpiteet •Luottamushenkilöstön ja viranhaltijajohdon koulutus •Hyvinvointijohtamisen työvälineiden käyttöönotto ja kehittäminen •Kunnan ja palvelualueen koulutus- ja viestintäverkoston rakentaminen ja käytäntöjen kehittäminen •Kuntien ja palvelualueiden koulutuksen ja viestinnän haltuunotto omalla alueella (= itsenäisyys koulutusten järjestämisessä ja viestinnässä) •Alueellisten hyvinvointikoordinaattoreiden kouluttajien koulutusmallin pilotointiin osallistuminen •Perusterveydenhuollon (tmv.) yksikön kanssa tehtävän yhteistyön kehittäminen Koordinaatiohankkeen toimenpiteet •Yhteistyö pääasiassa alueellisten, maakunnallisten ja kansallisten koulutus- ja asiantuntijatahojen kanssa •Maakunnallisen ja kansallisen koulutus- ja viestintäverkoston rakentaminen ja käytäntöjen kehittäminen, yhteistyö kuntien ja palvelualueiden verkostojen kanssa •Alueellisten hyvinvointikoordinaattoreiden kouluttajien koulutusmallin kehittäminen ja toteutus •TerPSissä kehitetyn luottamushenkilöiden perehdytyspaketin tarjoaminen osaksi uusien kuntapäättäjien Kuntaliiton ja kuntien koulutuspakettia

OSATAVOITE 2: Yli puolessa maamme kunnista käytetään poikkihallinnollisesti sähköistä hyvinvointikertomusta (eHVK) osana kunnan toiminnan ja talouden suunnittelua. eHVK on käyttäjäystävällinen ja vastaa keskeisimpien käyttäjäryhmien tarpeisiin. Osahankkeiden toimenpiteet •eHVK:n käyttäminen ja soveltaminen (mm. indikaattoripakettien täydentäminen kunnan ja palvelualueen tarpeita vastaaviksi) + päivitettyjen versioiden pilotointiin osallistuminen •eHVK:n vahvuuksien ja kehittämistarpeiden tunnistaminen •Käyttäjäpalautekyselyyn vastaaminen •eHVK:n poikkihallinnollisen käytön sekä kunnan toiminnan ja talouden suunnitteluun kytkeytymisen tukeminen kunnissa ja palvelualueella •eHVK:n kansallisen viestintäsuunnitelman soveltaminen •Hyvien käytäntöjen linkittäminen eHVK:een •Lakisääteisten, hyvinvointia tukevien ohjelmien, strategioiden, suositusten ja suunnitelmien synkronointi eHVK:n kanssa Koordinaatiohankkeen toimenpiteet • Käyttäjäpalautteen kerääminen ja analysointi • eHVK:n ja sen indikaattoripaketin jatkokehittäminen kansallisen työryhmän ja eHVK:n tulevan, pysyvän omistajatahon kanssa --> versiot 0.3 ja 0.4 • Kansallisen viestintäsuunnitelman luominen ja toteuttaminen eHVK:n levittämiseksi • Hyvien käytäntöjen linkittäminen eHVK:een •eHVK:n käytön edistäminen maakunnallisten toimijoiden työssä (esim. järjestämissuunnitelman laatimisessa) •eHVK:n omistajuuden siirtäminen kansalliselle toimijalle

OSATAVOITE 3: Strategisen tason hyvinvointilinjaukset konkretisoituvat kuntien palvelurakenteiden toiminnassa kaikilla toimialoilla. Osahankkeiden toimenpiteet •Kaikki toimialat kattavan toimeenpano-organisaation tukeminen •Alueellisten Hyte-suunnitelmien ja -ohjelmien toimeenpanon tukeminen •Hyvien käytäntöjen kehittäminen ja levittäminen •Keski- ja operatiivisen tason johtajien sekä henkilöstön osaamisen lisääminen + motivointi ja sitouttaminen •Kuntien kokonaishyvinvointityön kehittäminen yhteisenä prosessina •Tiedonkeruu- ja raportointikäytäntöjen kehittäminen •Hyvinvoinnin ja terveyden edistämisen näkyväksi tekeminen strategioissa, ohjelmissa ja toimintasuunnitelmissa •Kuntien tukeminen siinä (= yhteistyötä), miten eHVK:ta voidaan hyödyntää terveydenhuollon järjestämissuunnitelman laadinnassa ja arvioinnissa Koordinaatiohankkeen toimenpiteet •Kuntien ja sairaanhoitopiirien perusterveydenhuollon yksiköiden tukeminen siinä, miten eHVK:ta voidaan hyödyntää terveydenhuollon järjestämissuunnitelman laadinnassa ja arvioinnissa •Yhteistyö perusterveydenhuollon yksikön kanssa koulutuksessa, hyvinvointitietojen kokoamisessa ja hyvien käytäntöjen levittämisessä •Osahankkeissa kehitettyjen, strategisia linjauksia konkretisoivien hyvien käytäntöjen kerääminen

OSATAVOITE 4: TerPS2:n koordinaatiohankkeen, osahankkeiden ja sidosryhmien välinen yhteistyö on tukenut hyvinvointijohtamisen ja -rakenteiden kehittämistä kunnissa, palvelualueilla, maakunnissa ja kansallisesti. Osahankkeiden toimenpiteet •Oman osahankkeen ohjaus ja toteutus tukien sekä osahankealueen että hankekokonaisuuden tavoitteita •Aktiivinen osallistuminen hankkeen työryhmien toimintaan •Osahankkeen arviointi ja arviointitulosten raportointi Koordinaatiohankkeen toimenpiteet •Hankekokonaisuuden ohjaus ja toteutus tukien sekä osahankealueiden että hankekokonaisuuden tavoitteita •Osahankkeita ja muita yhteistyötahoja osallistava työote •Koulutustuen tarjoaminen osahankkeille: koulutusmateriaalia, kouluttajia, koulutusverkosto •Viestintätuen tarjoaminen osahankkeille: kansallinen eHVK-viestinnän suunnitelma, sisäisestä viestinnästä + alueellisesta ja kansallisesta ulkoisesta viestinnästä sopiminen •Arviointituen tarjoaminen osahankkeille: hankekokonaisuuden arviointi ja sen ohjaus sekä arviointitulosten yhteenveto ja raportointi, arvioinnin arviointi eli metaevaluaatio