Valkokari, Hyötyläinen, Kulmala, Malinen, Möller, Vesalainen 2 p 13.6.2012 Nina Widén.

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
DRAMATURGIAN PERUSKÄSITTEISTÖÄ
Advertisements

Osaamisen ja sivistyksen parhaaksi Ammatillisen peruskoulutuksen valtionavustushankkeet Tuija Laukkanen
Tietopaketti Big Datasta
NAO/Maija-Leena Haapa-alho
MIKÄ ON TIIMI?.
-Jatkuvasti, eli useammin. kuin neljän vuoden välein Strateginen omistajaohjaus ”Yhtiökokous” ”Hallitus” ”Superlauta- kunta” Strategiset asiantuntijaryhmät.
Miksi yksi yritys menestyy**, toinen ei?
Opitaan ja työskennellään yhdessä
Opi ja kasva -konferenssi osaamisen kehittämisen välineenä Kuva: Helsingin kaupungin aineistopankki.
LC Finland Internet Heltech Pertti Lehtinen.
Vuorovaikutuksesta voimaan
Esitys Juha Mieskolainen
Anne Leppänen, Hannele Torvinen & Seija Koskela
LinkedIn yritystoiminnan tukemisessa Kiravo-projekti 2012 Kiravo – kirjasto avoimena oppimisympäristönä Biblär – biblioteket som ett öppet lärcentra.

KULUTTAJANA VAIKUTAT LÄHELLE JA KAUAS TÄMÄN AINEISTON TUOTTAMISEEN ON KÄYTETTY MAA- JA METSÄTALOUSMINISTERIÖN TUKEA Kuva: Ruokatieto / Jussi Ulkuniemi.
”Jos voit avata solmun kielelläsi, miksi käyttää siihen hampaita?”
Käyttäjäkokemuksen muodostuminen ja kehittäminen verkkoyhteisössä Maria Hyytiäinen Työn valvoja ja ohjaaja: Dosentti Timo Korhonen
Ammattikorkeakoulujen TKI-toiminta Kuinka rajata ja määritellä TKI-opintopisteet? Kaisu Piiroinen.
AMK-kirjastopäivät, Rovaniemi Uudet yhteistyömahdollisuudet suomalaisella kirjastokentällä.
Oppia ikä kaikki - Työkaluja yhteisöllisyyden kehittämiseen syksy 2014
Luovia ihmisiä ajaa eteenpäin ns. kosmologinen motiivi eli pyrkimys rakentaa kosmosta, järjestystä, suhteessa itseen ja maailmaan. Kulttuurin alojen suurista.
Marja Toivonen gsm Tuumasta toimeen – seminaarin päätös Aktiivi
Älä pelkää UX-suunnittelijaa, hän on ystäväsi
Ajatuksia oppimisesta
Oulun seutu KOKO KOKO , Rovaniemi - Mitä tällä hetkellä tehdään - Mitä suunnitelmia ja tavoitteita vuodelle Mitä alustavia.
PÄIJÄT-HÄMEEN PALVELURAKENNEUUDISTUSPROJEKTI Jaana Simola.
Nuorten ja nuorten aikuisten viestintästrategia Miksi?Kenelle?Miten?Mitä?
Tukiparitoiminta paikalliseksi työkaluksi (TUPA) Nuorisotyön neuvottelupäivät Nuorten omaehtoinen toiminta.
Eugen Herrigel.  Pakko myöntää, että mielenkiinto kirjaa kohtaan heräsi 76 sivua/3 kirjapistettä suhteesta, mutta tarkoituksenani oli kuitenkin lukea.
Ruuti - nuorten vaikuttaminen Helsingissä. Ruuti-toiminnan päämäärä Jokaisella nuorella on vähintään yksi myönteinen kokemus vaikuttamisesta.
Viestintä strategiseksi menestystekijäksi
Hankkeiden hyvät käytännöt ja erilailla tekeminen toimintakulttuuriksi Keväinen kv-koulutuspäivä Tampereella Tiina Sarisalmi.
Millaisia verkostoja syntyy? Leena Vainio, AKTIIVI Plus Tuumasta toimeen seminaari Kuva © Neal SingletonNeal Singleton.
1 Verkostoyhteistyö – onnistumisen edellytyksiä ja pullonkauloja Työllisyysfoorumi Tampere-talo, Rondo sali HAUS kehittämiskeskus Oy Reija Linnamaa.
Työllisyysportti ”Ei vain tietoa, vaan ihmistä varten”
Kumppanuudella tuloksiin Yritysten keskittyminen ydintoimintoihinsa ja tukitoimien ulkoistaminen ovat muuttaneet perinteistä työyhteisörakennetta. Miten.
Ohjaaminen verkossa – onnistuneen etäohjauksen edellytyksiä
MuotoCon tavoitteena on luoda palvelu, josta pk-yritys saa kootusti tietoa muotoilun käytön hyödyistä, löytää tekijät ja saa tietoa rahoitusmahdollisuuksista.
Onnistunut IT-projekti - Haaveesta totta? Tiken näkemys
10/2009 © Copyright Tekes Kilpailukykyä ja työelämän laatua Tekesin työorganisaatioiden kehittämisen rahoitus (TYKE) Tekesin työorganisaatioiden kehittämisen.
Työntekijän kokemuksia asiakkaan kohtaamisesta jalkautuvassa työssä
Yrittäjämäisen ’Effectuation’-kehittämisen teoria ja käytäntöä Lähteet: Prof. Saras D. Sarasvathy, Effectuation: Elements of Entrepreneurial.
Yritysyhteistyömalli TopLaaja- TOP-Patteri: HYVÄT KÄYTÄNTEET-SEMINAARI Helsinki Congress Paasitorni Koulutusjohtaja Maarit Kuosa.
KULTTURIENVÄLINEN VIESTINTÄ
C 1. Testaus on ”sarja toimintoja” Itse asiassa, testaus on vuorovaikutusta, jota rytmittää ohjelmiston arviointi. Vaikka on hyödyllistä tunnistaa sarja.
Yleisten kirjastojen kuvailutyön kansallinen viitekehys
Omakielinen opetus Ideoita opettajien yhteistyöhön
Tuottavuuden mahdollisuudet kilpailukyvyn parantamisessa – mitä eväitä tutkimuksella on antaa Timo Sipiläinen MTT Taloustutkimus Helsinki
KIT-toiminnan strategiset toimenpiteet vuodelle 2015 Kulttuuripalvelut Kulttuuri ja hyvinvointi.
Juhani Kettunen Yrityksen kilpailukykytekijät Yrityssuunnittelu ja johtaminen  yrityskulttuuri Asiakaslähtöinen toiminta – sisältää mm. tuotekehityksen,
W w w. h a m k. f i HYVÄ JA TUOTTAVA TYÖELÄMÄ TYÖYHTEISÖN DYNAAMINEN VALMENNUS mi.
Kotiin – Behind the Scenes
Teemana oppimisprosessin aktivointi – sulautuvan opetuksen mahdollisuudet Kati Vilonen Aalto-yliopiston Kemian tekniikan korkeakoulu.
Helli Kitinoja KOTIKANSAIN- VÄLISTYMISEEN LIITTYVIÄ EETTISIÄ KYSYMYKSIÄ Korkeakoulujen kansainvälisten asioiden hallinnon kevätpäivät Turussa
Sosiaalinen pääoma sosiaaliset verkostot, luottamus, vuorovaikutus
Tutkimusprojektin hallinta Miten projektia johdetaan? Tutkimus- ja innovaatiopalvelut/Kirsi Murtosaari.
S2, MONILUKUTAITO JA YHTEISOPETTAJUUS. S2 OPPIAINEEKSI SUOMEN RINNALLE oppiaineen nimi muuttuu, jatkossa opiskellaan: suomen kieli ja kirjallisuus –oppimäärää.
Työpaja 2: KansainväliSYYSpäivät Lahti Tiina Sarisalmi.
Miksi Pohjoismaiden innovaatioyhteistyötä? erikoistutkija Hannu Lipponen Kauppa- ja teollisuusministeriö Oulu
JOHTAMISEN OSA-ALUEET:  Strateginen johtaminen / johtoryhmä  Visio, missio ja strategia  Johtamismetodit / taktiikat  Tavoitejohtaminen, yrityksen.
J YVÄSKYLÄN YLIOPISTO EFQM- MALLI 2013.
SUOMEN SOSIAALIPSYKIATRISTEN YHTEISÖJEN KESKUSLIITON KOULUTUSPÄIVÄT
Yhdessä työskentelyn prosessi, yhteisten tavoitteiden saavuttamiseksi.
Ydinviestit Ihmiset pärjäävät paremmin arjessa, kun heillä on riittävät voimavarat toimia ja ottaa vastuuta elämästään. Ammattihenkilöt tarvitsevat mahdollisuuden.
Luo luottamusta Kuvailuteksti harmaaseen palkkiin:
Työpäivän kokeminen kuraa vai kivaa?
Tampereen kaupunkiseudun TVT-suunnitelma, Treduka
Arvioinnista arkipäivää
Menestys tiimityön kautta
Esityksen transkriptio:

Valkokari, Hyötyläinen, Kulmala, Malinen, Möller, Vesalainen 2 p Nina Widén

Mielestäni kolme tärkeintä ominaisuutta, joihin monipuoliset verkostot tuovat lisäarvoa ovat uusien liiketoimintamahdollisuuksien kehittäminen sekä tuottavuuden ja kilpailukyvyn parantaminen. Jo ensimmäisten kirjojen joukossa, joita akatemialla luin oli Medici-ilmiö, jonka ajatus uusien liiketoimintaideoiden löytämisestä alojen välimaastosta tukee ideoiden löytymistä verkostojen avulla. Tuottavuus ja kilpailukyky paranevat mahdollisten uusien toimintatapojen kehittämisen kautta sekä toiminnalle saadaan mahdollisesti uusi suunta.

Verkostoitumisen onnistuminen riippuu suurelta osin sitoutumiskyvystä yhteisiin tavoitteisiin. Jos siihen ei panosteta riittävästi jää projekti helposti taka-alalle. Toiminnan rikastuttaminen verkostoitumisen avulla koostuu oleellisen tiedon ja osaamisen jakamisesta. Verkostoituminen on vuorovaikutusta, jota on käytävä mahdollisimman avoimesti ja luottamuksellisesti.

Verkostoissa johtaminen perustuu vaikuttamiseen, integrointiin, koordinointiin ja ohjaukseen. Verkostojen johtamisen haasteet tulevat siitä, kuka johtaa mitäkin toimintoja ja kuka asioista viime kädessä päättää. Ristiriidat verkostojen välillä täytyy hoitaa niin, että päädytään win-win –tilanteeseen. Sopimusten avulla voidaan selventää sitä, mitkä asiat kuuluvat kenenkin hoidettavaksi. Tällä taataan se, ettei toinen voi tulla huijatuksi. Päätettävää on paljon ja yhteistyö tarkoittaa aina kompromisseja. Mihin suuntaan edetään? Mitkä ovat yhteiset päämäärät ja kuinka niihin päästään? Kuinka mahdollinen voitto tai tappio käsitellään?

Verkostoitumisessa on kyse eri alojen sulautumisesta yhteen. Kumppaneita kohdellaan samanarvoisesti ja uusien ideoiden luominen tapahtuu yhteisymmärryksessä. Jos verkostokumppanuudessa aletaan ajaa vain omaa etua, johtaa se osaoptimointiin ja arvojärjestelmän näkökulmasta erilaisiin epäkohtiin ja tehottomuuteen.

Verkostoituminen mahdollistaa tuotannon hajauttamisen, joka edesauttaa keskittymistä omiin vahvuuksiin. Tällä tavoin vastuuta osioista jaetaan ne parhaiten osaaville ja lopputulos paranee huomattavasti. Informaation nopea kehittyminen on seurausta siitä kun verkostoinnin avulla projekti pilkotaan pienempiin osiin. Informaatiokanavat tiivistyvät ja informaation kulkema polku lyhenee.

Verkostojen johtamisen kannalta globalisaatio tarkoittaa ennen kaikkea erilaistuvissa ympäristöissä toimimisen haastetta. Erilaisissa kulttuureissa toimiminen ja erilaisten ihmisten kanssa bisneksen tekeminen luovat omat haasteensa verkostoitumisessa. Teknologian aikaansaamat mahdollisuudet, mm. netin kautta käytävät neuvottelut, ovat tuoneet ihmisiä lähemmäs toisiaan ympäri maailman ja tehneet verkostoitumisesta edullisempaa, vaivattomampaa ja yksinkertaisempaa.

Syyt ulkoistamiseen tai verkostoitumiseen ovat usein samankaltaiset: kustannussäästöjen hakeminen, joustavuuden lisääminen sekä fokusointi. Ulkoistaminen on verkostoitumista väljempi yhteistyön muoto, joka koostuu asiakkaasta ja palvelun tuottajasta. Ulkoistamisessa ongelmia voi tuottaa huono tiedonkulku, informaation puute, johdolliset haasteet ja tuotannon tarkkailu ja mittaaminen. Verkostoituminen on tiivistä yhteistyötä sekä ideoiden kehittelyä. Vastuut jaetaan tasapuolisesti ja asioista päätetään yhdessä.

Verkostoitumisessa dialoginen vuorovaikutus on hyvin tärkeää. Dialogi lisää luottamusta, herättää vastavuoroisuutta sekä helpottaa käyttäytymisen ennustettavuudessa. Mitä enemmän kumppanit ovat vuorovaikutuksessa keskenään, sitä paremmin he toisiaan ymmärtävät. Dialogin puuttuminen estää verkostoitumalla toiminnan parantamisen.