Pelisilmää asiakaskohtaamisiin Mikko Ojanen. Kauraa • Valitsin kirjan hiljattain pidetyillä myyntipäivillä buukattuja tapaamisia varten. • Asiakastapaamisia.

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Muista … läpi vuoden, olla kiitollinen siitä, mitä sinulla on…
Advertisements

Karkki vai kepponen… seuraavalla sivulla on kuvia, paina mistä haluat
Dialogi William Isaacs.
Elettiin vuotta 2004, eräässä pienessä kaupungissa nimeltään Laholm, missä turvallisuudesta ei ollut paljon tietoakaan. Sinne oli pieni ruskea nallekarhu.
vedestä, ilmasta ja tulesta.
Jumalan kanssa.
The Blue Day Book Bradley Trevor Greive (ISBN: )
KOVA - HENKINEN VALMENNUS
FISH! Parantaa työmoraalia ja saa sinut rakastamaan työntekoa!
AKTIIVISEMPI ARKI Työpohjat oman arjen tarkasteluun.
Hyvästä Paras Jim Collins.
Ehkä Jumala haluaa, että meidän tulee tavata joitakin meille vääriä ihmisiä ennenkuin tapaamme sen oikean, jotta olisimme tietoisia siitä kuinka kiitollisia.
Elettiin vuotta 2002, eräässä pienessä kaupungissa, missä turvallisuudesta ei kaikilla ollut paljon tietoakaan. Sinne oli pieni ruskea nallekarhu jätetty.
Tarkoituspykälän uudistaminen Kyselyn tulokset
”Yrityskauppa myyjän ja ostajan näkökulmasta!”
Katso Aitolasta lisää:
Bensan hinta Hyvää päivää, Olen kuullut ennustettavan, että bensan hinta saattaa syksyyn mennessä nousta litralta jopa € 1,90 :een.
Nokia Internal Use Only PESTI Pesti ja Aikuisenohjaaminen Piiritoimijakurssi 2012.
Mitä nuorille kuuluu? Eveliina Karjalainen.  Toisilla näyttää menevän paremmin kuin koskaan, toisilla huonommin kuin koskaan. Molemmat ryhmät tuntuvat.
TÖIDEN PRIORISOINTI JA AJAN HALLINTA
1 N-piirin johtajuusvalmennus Vapaaehtoistyön johtaminen.
Preppaus ENA 4.
NALLE PUH.
Rohkaisusanoja naiselta naiselle
Rakkaat ystäväni!.
Muista … läpi vuoden, olla kiitollinen siitä, mitä sinulla on…
Tehtävän- annot suomeksi 1. Vårt hemland Mistä Suomi tunnetaan? Mistäpäin maata maailmankuulut brändimme ja tuotteemme tulevat? A. Yhdistä tuote.
Stratox Oy / HN / Oct 01 / for SiX1 määr arvi tavo kilp toim resu toim Strategia on yhteinen näkemys yrityksen suunnasta ja toimien yhteensovittaminen.
Lukemaan oppii vain lukemalla
Puhuminen Varmista, että toiset ymmärtävät sinua
Käyttöohje: Kuinka luoda käyttäjätili. (Painamalla F5 voit katsoa tämän diaesityksen)
Työrauha ja haastavat tilanteet
Fi.opasnet.org fi.opasnet.org/fi/Ydinvoima Haluamme tietää Sinun mielipiteesi. Äänestikö kansanedustajasi oikein ydinvoimasta? Kansalaisparlamentti ydinvoimasta.
HALLITUKSEN PUHEENJOHTAJA VASTUUALUE 1VASTUUALUE 3 VASTUUALUE 4 VASTUUALUE 2 SIHTEERI MALLISEURA RY / HALLITUS - dynaamisen organisaatiokaavion esittely.
Jos jonain päivänä Jos jonain päivänä tuntuu siltä että itkettää...soita minulle. En lupaa, että saan sinut nauramaan, mutta voin itkeä kanssasi.
TASAPAINON RAKENTAMINEN
Avaimia itsensä valmentamiseen
Jouni Viuhko 2010 Pilkun käyttäminen.
Mitoitus yhteistyönä OPS-työ ja mitoitus Oulu Katariina Alha/W5W.
VARHAINEN PUUTTUMINEN
OLEMISEN TEOLOGIA JA PEDAGOGIIKKA
Opasnet on wiki-pohjainen järjestelmä joka pyrkii parantamaan päättäjien ja kansalaisten keskinäistä vaikuttamista. Eduskunnan ydinvoimapäätös: a) Hyvä?
Näyttely ja Kansio Pirjo Moilanen.
Jukka Vehviläinen / DiaLoog LUKION PÄÄTTÄNEIDEN KYSELYN TULOKSET Kokkola
Eugen Herrigel.  Pakko myöntää, että mielenkiinto kirjaa kohtaan heräsi 76 sivua/3 kirjapistettä suhteesta, mutta tarkoituksenani oli kuitenkin lukea.
Kerro parille, miltä tuntui tehdä rentoutusharjoituksia. Kerro myös mikä häiritsi/syvensi sinun rentoutumistasi. Kotitehtävän läpikäynti.
Huolen puheeksiottaminen
PILKKU.
Murtoluvun supistaminen
− työkalu toiminnan suunnittelun ja suunnitelman arvioinnin tueksi
Laajennetussa työssäoppimisessa Opiskelijan henkilökohtainen ohjaus.
TIETOVERSTAS KPAMKin tapaan Hanna-Riina Aho Satu Salmela.
Onnistunut IT-projekti - Haaveesta totta? Tiken näkemys
Luku- ja tenttivihjeet 6 Eero Salmenkivi Opettajankoulutuslaitos.
Viestintäsuunnitelma
Kuinka paita ja peppu olettekaan! Pariskuntien välistä leikkimielistä kisailua siitä, kuka tunteekaan kumppaninsa paremmin. Toteutetaan kyselemällä tavalla.
Yhteysopettajakoulutus
Moraalinen relativismi Eero Salmenkivi Opettajankoulutuslaitos.
Laajennetussa työssäoppimisessa Opiskelijan henkilökohtainen ohjaus.
TEHOA OPISKELUUN.  Tee läksysi ja lue oppikirjaa ja muistiinpanoja kurssin aikana.  Tee tehtävät ennen seuraavaa tuntia pystyäksesi seuraamaan kurssia.
Oppimisryhmien kuulumisia. Oppimisryhmät Ryhmä 5 Tehotytöt Team Trinity Rämmät JASS Team 75% Integrointi-pantterit.
Nörttäys Nörttäys on erittäin kuuluisa laji. Kerron siitä pikku seikkoja.
Sosiaalinen pääoma sosiaaliset verkostot, luottamus, vuorovaikutus
ARKIELÄMÄN KEMIAA KOTKAN KESKUSKOULUSSA
Luku- ja tenttivihjeet 6 Eero Salmenkivi Opettajankoulutuslaitos.
Kesätyöntekijöiden kommentteja Opasnetistä ja ydinvoimatyöstä: ”Kun tulin kesätöihin minulla oli vain jokin suuntaa antava aavistus siitä mitä meinattiin.
Onko tahto vapaa?.
Päätösitsearviointi Nimi: Ryhmä: Päivämäärä:
Jangsterit- nuoret hoivaajat meillä ja muualla -hanke
10 HYVÄKSI KOETTUA KEINOA LOPPUUN PALAMISEN EDISTÄMISEKSI
Esityksen transkriptio:

Pelisilmää asiakaskohtaamisiin Mikko Ojanen

Kauraa • Valitsin kirjan hiljattain pidetyillä myyntipäivillä buukattuja tapaamisia varten. • Asiakastapaamisia on kertynyt jo jonkin verran, mutta se ei tarkoita ettäkö ne sujuisivat hyvin :D • Myynti ei kuulu vahvuuksiini, tosin ne tiedot joita teoksesta asiaan liittyen sain, omalla tavallaan tiesin jo, eikä se ole juuri auttanut. • Kirjan sisältö tuntui melko itsestään selvältä, mutta en viitsinyt jättää sitä kesken kun kerran olin jo puoleen väliin päässyt.

Tavoitteet • Kirjan mukaan myynnin tärkeimpiä perusteita ovat tavoitteet. • Akatemialla puhutaan jatkuvasti tavoitteista ja niiden tärkeydestä, ilmeisesti syystä kun se mainitaan kirjassa toisensa jälkeen. • Tapaamiselle, jossa on tarkoitus myydä, on asetettava selvä tavoite niin myynnin kuin asiakkuudenkin saralla. Ne on myös hyvä esimerkiksi kirjoittaa ylös. Tällä tavoin on helpompaa valmistautua tapaamiseen kuin myös toteuttaa se. Jälkipuinti onnistuu myös helpommin, koska voi pohtia onnistumistaan tavoitteidensa toteutumisen pohjalta. • Soveltaminen on tietenkin enemmän kuin suotavaa myynti tilanteessa.

Kerro tarinasi toisin • Kun esittelet tuotettasi se tulisi tehdä innovatiivisesti ja intohimoisesti. Pitää itse uskoa tuotteeseen niin se on helpompi myydä. Kerro miksi myyt sitä mitä myyt. • Mieleeni tuli Simon Sinek:n puhe ”kultaisista ympyröistä”, joissa perinteiset firmat lähtevät kertomaan tuotteistaan ulkoa sisällepäin ja innovatiiviset firmat kuten Apple sisältä ulospäin. Sinek:n mukaan on parempi tietää miksi tekee niitä asioita mitä tekee, jotta ihmiset jotka ajattelevat samoin kuin sinä voivat helpommin samaistua lopulliseen tuotteeseen.

Luvut • Tapaamisessa on hyvä (jos niitä on) lyödä luvut pöytään heti, mikäli ne ovat mallia ”osta multa tää niin se maksaa itsensä vuodessa takaisin, jonka jälkeen säästät X määrän rahaa vuodessa”. Firmaa kuin firmaa kiinnosta raha, ja jos voit auttaa heitä ”säästämään” olet hittituote.

Kehitys • Myyjän tulee kehittää taitojaan jatkuvasti • Kysele muilta heidän onnistumisistaan, lue myyntikirjallisuutta jne... • Tämäkin on itselleni tavallaan vaikeaa, sillä olen lukenut asiaan liittyvää kirjallisuutta (niinkuin tämäkin kirja) ja kyselen jatkuvasti muilta vinkkejä, jopa pajoisssamme on käynyt ihmisiä opettamassa myyntiä, mutta silti se tuntuu jotenkin vaikealta. Tai nyt kun mietin niin ehkä enemmänkin vastenmieliseltä kuin vaikealta...? • Olen saanut myytyä jos jotakin, mutta jotenkin en vain pidä siitä. Kai sitä pitäisi vaan tehdä enemmän niin, että siitä tulisi rutiinia. Kehitys tulee tekojen kautta.

Kannustava ympäristö • Myynnissä kehittymisen ja sen mielekkyyden parantamiseksi kirja kehottaa työtovereiden kannustamiseen. Tätä kokeiltiin meillä Extempossa viime myyntipäivinä ja siitä seurasi kirjaimellisesti itkua. Uskon täysin kuitenkin kannustavan ympäristön vaikutuksiin. • Kannustus on jollain tavalla kuin johtaminen siinä mielessä, että johtajan tulee johtaa erilaisia ihmisiä eri tavalla, mielestäni myös kannustus on jossain määrin yksilöllistä. Jee, kyllä sä pystyt siihen, timatteja sataa ja yksisarviset laukkaa metsässä -tyyppinen hössötys ei toimi minuun lainkaan, sillä se tuntuu epä-aidolta ja väkinäiseltä. Toisille taas olen huomannut edellä mainitun aiheuttavan suurta hymyä, tarmoa ja tahtoa.