KY ry:n toimintabudjetti 2010 AYYE iltakoulu 22.6.2014.

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Näkökulmia järjestövetoisten kehittämishankkeiden ja kuntien yhteistyölle - Miten saada kehittämistyön tulokset pysyviksi toimintatavoiksi Antti Pelto-Huikko.
Advertisements

Pihtiputaan seurakunta Miten kehittää v. työtä?
Tilahallintajärjestelmä Mikä? Miksi? Miten? Janne Koskenniemi, pääsihteeri.
Syksy 2010 Vancouverissa. Vancouver, BC • asukasta, Suur-Vancouver 2,2 milj. • Kanadan 3. suurin kaupunkialue • Vanha sahakylä!!! • Lauhkea ja.
Vaikuttaminen ammattikorkeakoulussa ja yhteiskunnassa Järjestökoulutus HPJ Joni Lappalainen.
 REKISTERINUMERO MERKITTY REKISTERIIN
SUOMEN KULTTUURIRAHASTON KIRJATALKOOT SKR. Kirjatalkoot -Suomen Kulttuurirahaston kaikkien aikojen suurin tukihanke, johon Svenska litteratursällskapet.
Yhdistyslaki – Järjestökoulutus
YLIOPPILASLEHTI AINO AYYE-iltakoulu Jussi Mattsson.
Olli Silvén Koulutusrehtori. Introduction Research TeachingCooperation Pro gradu –töiden valmistumisprosessissa on vielä vankka paperin maku • tavoitteena.
Henkilöstön virkistysrahan käyttö HUS:ssa
SEPA Ohjelma 12.00Lounas, kahvit ja ilmoittautuminen 13.00Tervetuloa - ESATKY, ITKY ja Tietotekniikan Liitto tänään Antti Pellinen, Tikura Oy 13:05Sähköinen.
Tervetuloa seniori- opettajaksi!
Tikkurilan Palloseura
Diabetes maailmassa 2012 Yli 300 miljoonaa ihmistä.
KY vuonna 2009.
Ronnie Djupsund Miten käy monialaisilta nuorten ohjaus- ja palveluverkostoilta rock’n roll.
Mitä nuorille kuuluu? Eveliina Karjalainen.  Toisilla näyttää menevän paremmin kuin koskaan, toisilla huonommin kuin koskaan. Molemmat ryhmät tuntuvat.
Suositukset hirvenmetsästykseen Metsästyskausi 2012.
Periaatepäätös kampuskohtaisista palvelupisteistä AYYE iltakoulu
© Stuba Nikula, Kiinteistö Oy Kaapelitalo, , 5 HEHTAARIA KULTTUURIA 250 VUOKRALAISTA 16.
Kalastuslain kokonaisuudistuksesta järjestöpäällikkö Risto Vesa Kalatalouden Keskusliitto.
1 Senioreiden säästäminen ja maksutavat 2014 SENIOREIDEN SÄÄSTÄMINEN JA MAKSUTAVAT
Heinolan kaupungin opetussuunnitelma
Tampereen yhdistysrakenne hanke
Toimintasuunnitelma 2010 Draft 1.0 AYYE iltakoulu
AYYE Säädöskokoelma ja syksyn toimivalta.
Kuntalaki uudistuu -seminaarisarja: Miten kunnallisen päätöksenteon läpinäkyvyyttä ja luotettavuutta parannetaan? Puoluerahoituksen kehittämistä.
Korkeakoulujen arviointineuvosto — Rådet för utvärdering av högskolorna — The Finnish Higher Education Evaluation Council (FINHEEC) Tutkinnonuudistuksen.
Prosenttilaskua, tiivistelmä
VARHAINEN PUUTTUMINEN
Oulun seutu KOKO KOKO , Rovaniemi - Mitä tällä hetkellä tehdään - Mitä suunnitelmia ja tavoitteita vuodelle Mitä alustavia.
Matti Kalliokoski Kouvola
Vaikuttaminen ja viestintä taloyhtiössä -kyselyn tulokset.
Ostopalvelujen kasvu selittää parhaiten menojen jyrkkää kasvuvauhtia Juuassa Palvelujen ostoihin Juuan kunta käytti vuoden 2009 tilinpäätöksen.
Tänään - Vaihto-info, Jani Haapakoski - Sivuaineista * Sivuaineet tutkintorakenteessa * Mitä vaihtoehtoja sivuaineissa on * Miten sivuaineiden opinto-oikeutta.
Uusi, yhteinen yhdistys – AKKL&KJY 1/3 1.Toiminta-ajatuksena parantaa ammatillisen koulutuksen järjestämisedellytyksiä. Ammatillisen koulutuksen laadun.
Yliopistolakiuudistuksen vaikutusten arviointi Heljä Misukka Koulutusjohtaja Opetusalan Ammattijärjestö OAJ.
Pohjois-Karjalan järjestöpäivät 2011 Monikulttuurisuustyöpaja
Tekesin ja innovaatiotoiminnan vaikutukset 2014
Maakunnallisesta omistajaohjaus- ja omistajapolitiikkavalmistelusta - alatyöryhmän johtopäätöksiä Paras-johtoryhmälle Jyrki Myllyvirta
Pekka Silkosuo, OAJ ALUEYHDISTYKSEN TALOUS. alueyhdistyksellä oma selkeä toimintaa ja taloutta ohjaava normipohja(=rekisteröity yhdistys)alueyhdistyksellä.
1 Pääsihteerin palkkataso ja edut PSVT Christian Peltonen
Matti Piispanen Seurakuntarakenteiden kehittäminen kunta- ja palvelurakenneuudistuksessa Paikallisidentiteetin merkitys
Sosiaalialan Työnantajat ry Sosiaalialan Työnantajat ry on yksityisen sosiaalialan etujärjestö työmarkkina- ja elinkeinoasioissa. Liiton jäsenenä on 1.
AYY vuosijuhlat Budjettiselvitys.
Avustusosasto, Pekka MYKRÄ, Vapaaehtoistyön haasteista Pekka Mykrä kehittämispäällikkö
Projekti- ja yleisavustukset 2013 Ville Ranta, Teppo Suominen, Maija Valkeapää Jyväskylän yliopiston ylioppilaskunta 22.1.
JIK KY:N TALOUS Tilinpäätökset Talousarvio 2013 Info-tilaisuus Etelä-Pohjanmaan Opisto Talousjohtaja Arto Saarela 1.
TOKYO ry:n talousarvioluonnos Taideteollisen korkeakoulun ylioppilaskunta TOKYO / Student Union TOKYO.
Tekniikan Akateemisten Liitto TEK ry Toiminta-ajatus ” Parantaa jäsenen työmarkkina-arvoa, elämän laatua ja ammattikunnan vaikuttavuutta. ”
W w w. h a m k. f i Monikulttuurisen pedagogiikan haasteita ja hyviä käytäntöjä Harri Tuomola Kv. kevätpäivät 2008 Helsingin yliopisto
Kirjaamisasiat siirtyvät, mitä se tarkoittaa. Infotilaisuus 14. 9
Yhteysopettajakoulutus
Moraalinen relativismi Eero Salmenkivi Opettajankoulutuslaitos.
AVARA-hanke valtiotieteellisen tiedekunnan näkökulmasta Leif Åberg
ICT Suomi 2008 Järjestöuudistus. Järjestöpoliittinen näkökulma ICT-alan edunvalvonta hajallaan Monta erilaista osaamiseen ja alueellisuuteen perustuvaa.
Aktiivisen ikääntymisen ja sukupolvien välisen solidaarisuuden eurooppalainen teemavuosi Eeva Karjula Eläkeliiton Keski-Suomen piirin toiminnanjohtaja.
Aalto Yliopiston ylioppilaskunta Tilinpäätös 2015 Edustajiston kokous
Aktiivista omistajuutta vai varallisuutta kasvattavaa varainhoitoa - uuden säätiölain mahdollisuudet - Juha Viertola Oikeustieteen lisensiaatti
YLIOPPILASKUNTA JA SINÄ. KUKA ON AYY? jäsentä yli 100 alaa ja 93 kansallisuutta 45 jäsentä edustajistossa 10 jäsentä hallituksessa 50 työntekijää.
Kotka Suomen Romanifoorumi.
SUHO Mikä SUHO? Suomen harjoittelukoulujen opettajat ry
Kassos ry.
Puolue D Vaihtoehtobudjetti vuodelle 2018:
Päihteettömät tapahtumat ylioppilaskunnassa
HJK Ry:n iltapäivätoiminta ja futiskerhot
Taloudellisesta arvioinnista
Liiketoimintasuunnitelman esittely
Liiketoimintasuunnitelma
Esityksen transkriptio:

KY ry:n toimintabudjetti 2010 AYYE iltakoulu

Huomioita  AYY:lla on halutessaan varaa pyörittää kaikkea yhdistyvien ylioppilaskuntien tämänhetkistä toimintaa sellaisenaan ▪ Käytännössä kuitenkin välittömästi synergioita esim. edunvalvonnassa  Muutos ylioppilaskunnasta tieteenalajärjestöksi ei käy hetkessä ▪ Esim. vapaaehtoistoimintakulttuuri on ylioppilaskunnassa erilainen  Aktiivinen toiminnan jatkuminen KY:llä ei ole keltään pois!

2009: KY = ylioppilaskunta 2010: KY ≠ AYY ≠ kilta  Edustaa kokonaisen kampuksen opiskelijoita - tausta ja toimintamallit periytyvät vakavaraisesta ylioppilaskuntatoiminnasta ▪ Vapaaehtoiskulttuuri on varsin erilainen eikä muutu hetkessä – ainakaan yhtäkkiä vuodenvaihteessa  AYY ei millään pysty luomaan vuodeksi 2010 KY:n vapaaehtoistoimintoja korvaavaa koneistoa ▪ Kauppatieteen opiskelijoiden sitouttamiseksi KY:n rooli on perusteltu (KY on ”ainoa” portti AYY:lle!)

KY:n muistiosta ”AYY:n organisaatio ja KY ry:n asema”  KY toimii pääasiassa Aalto-yliopiston kauppatieteilijöiden yhdyssiteenä, tapahtumajärjestäjänä ja palveluntarjoajana.  On muistettava, että KY ry:n toimintaa ei ole aiemmin ollut (toisin kuin esim. kiltojen) ja sen alkuun saattaminen etenkin vuonna 2010 vaatii niin taloudellisia kuin henkilöresursseja enemmän kuin mitä pitkällä aikavälillä on tarpeellista

KY:n muistiosta  KY-yhdistys on välttämätön kylteriperinteiden jatkaja ja yhden koulun kauppatieteen opiskelijat kokoava yhdistys ▪ Merkittävä tekijä kauppatieteellisen alan edunvalvonnassa ▪ Tavoite on, että vuoden 2010 alussa yhdistyksellä on n jäsentä ▪ Nykyisistä KY:n palveluista tuotetaan kulttuuri- ja liikuntatoimintaa, viestintäpalveluita, yritysyhteistyötä sekä kylteri- ja schoolkohtaista edunvalvontaa

KY:n volyymista  Lähemmäs 20 perinteistä tapahtumaa, joiden liikevaihto yli euroa ja useita, joissa yli osallistujaa ▪ Tapahtumissa käy aktiivisesti todella suuri osa jäsenistöstä  Lisäksi kymmeniä pienempiä tapahtumia ▪ Kulttuuri-, liikunta-, edunvalvonta-, yrityssuhde-, viestintäsektorit  Aktiivitoimijoita ▪ Edustajisto, hallitus, 5 valiokuntaa, 7 työryhmää/toimikuntaa/yms., 6 jaostoa  Pelkästään kulttuuritoiminnan liikevaihto 2009 lähemmäs euroa

KY:llä kulttuuria on… … ja kerhot. Ei siis pelkkä kulttuurivaliokunta tai –jaosto. 3000

KY ylioppilaskuntana  KY:n luonne hiukan erilainen verrattuna moniin muihin ylioppilaskuntiin ▪ Kaikki näkyvät palvelut, tapahtumat, asunnot jne. KY:n tarjoamia tai vahvasti subventoimia (vuosittainen menobudjetti normaalivuosina ollut n. 1,5 Me (2008), kun asuntoja ei huomioida)  KY muuttuu osaksi AYY:aa ▪ Palvelutaso pyritty turvaamaan edustajiston linjan mukaisesti ▪ Toistaiseksi vallitsee kuitenkin täydellinen epävarmuus, kun KHO-päätöstä odotetaan ▪ Muutosvaihe on kriittinen, kun jäsenten suhde AYY:n toimintaan muotoutuu!

KY:n asema HSE:n opiskelijoiden näkökulmasta  KY on yhteinen nimittäjä lähes kaikelle Kampissa tapahtuvalle ▪ Voimakkaat subventiot kerho- ja jaostotoiminnoille ▪ Tavallaan kyltereiden TKY + killat + osakunta + järjestöt + teekkarikylä ”yhteensä” – jos KY:tä yhteenkokoavana voimana ei ole, vapaaehtoiskoneisto lamaantuu  KY:n toiminnasta tuotettu 5 % jäsenmaksuilla, loput lähinnä omaisuuden tuotolla  Muutoksen myötä tuottopuoli katoaa ▪ Ei millään tavalla kompensoitavissa ilman AYY:n tukea

Muutosvaihe 2009 => 2010 perusjäsenen näkökulmasta  Kauppislainen ▪ Uusia tapahtumia ja yhteistyötä Aallon ja AYY:n myötä ▪ Jäsenmaksu lähes tuplaantuu 26 -> 50 euroa ▪ Asuntopalvelut heikentyvät (n. -20 %) ▪ Kv. vaihdon apurahat heikkenevät tn. merkittävästi (2009: 285 hakijaa, joille euroa) ▪ Vuosittainen KY:n toiminnan menobudjetti 1,5 Me (2008), josta suurimpina erinä kansallinen edunvalvonta, osa kerhomäärärahoista, kiinteistö ja taloustoimisto siirtyvät AYY:lle

Muutosvaihe 2009 => 2010 perusjäsenen näkökulmasta  Teekkari ▪ Palvelut pitkälti entisellään, jäsenmaksu alenee ▪ Huoli teekkarikulttuurin tulevaisuudesta  Taikkilainen ▪ Palvelut ja mahdollisuudet paranevat jonkin verran, jäsenmaksu alenee ▪ Huoli omasta palvelupisteestä ja ”Aallon uhasta”

KY ry:n budjetin valmistelu  Lähtökohdat ▪ Osa palveluista siirtyy sellaisinaan AYY:n hoidettavaksi ▫ Huomioitu myös suunnitelma kampuspalvelupisteistä ▪ AYY hoitaa kiinteistöjään vastaavasti, kuin KY tähän asti (kiinteistönhoito ei sisälly toimintabudjettiin) ▪ Budjetti = KY:lle jäävä järjestötoiminta, jota pyritty optimoimaan parhaalla mahdollisella tavalla  Tavoiteltu lopputulos = AYY:n kulurasite mahdollisimman pieni niin, että rivikylterin näkökulmasta palvelutason alentuminen olisi edes jotenkin hyväksyttävissä

Optimoitu lopputulos  Perusperiaatteet ▪ Henkilöstö vähenee minimiin => Päävastuu toiminnan pyörittämisestä ja perinteiden jatkamisesta lähes kokonaan hallitukselle ▫ Tehtävä on poikkeuksellisen haastava, sillä käytäntöjä ja rutiineja ei osin ole lainkaan olemassa! – Myös vähemmän kivojen hommien on hoiduttava ▫ Pieni palkkio mahdollistaa toimeentulon kompensoimaan merkittävää ajankäyttöä, kuitenkin suunta selvästi alaspäin (karsittu huomattavasti ylioppilaskunnan tasosta) ▫ Luottamushenkilötoiminnan kulut silti karsittu n. 50 % ▪ Muilta osin toimintabudjettia karsittu yli 50 %

Optimoitu lopputulos  Miten toimintamenojen leikkaaminen näkyy? ▪ Tapahtumien määrä ei juurikaan vähene ▪ Suurimmat muutokset kohdistuvat aktiiveihin ▪ Jäsenten osalta suurimmat muutokset ovat pääsylippuhinnoissa ja palvelun laadussa Vertailtava kokonaisbudjetti 40 % vuoden 2009 vastaavasta ▪ Vertailuluvuista puuttuu merkittävä osa toiminnasta, vertaillaan vain toteutettavan toiminnan kuluja

Tulevaisuus?  Tällä hetkellä aikataulusta ei mitään varmaa tietoa  KHO:n vahvistaessa KY:n päätökset ▪ KY ry jatkaa merkittävänä Aallon kauppatieteilijöitä yhdistävänä toimijana, joka pystyy tuottamaan lisäarvoa niin Aaltoon, sen ylioppilaskuntaan kuin yhteiskuntaankin ▪ Vuoden 2010 osalta kuluhuojennus AYY:lle  KHO:n hylätessä KY:n päätökset ▪ Toiminnan luonteen muuttuminen pitkällä aikavälillä, mikäli AYY:lla ei halua tukea KY:n toimintaa tällaisenaan ▪ Varainhankinnan organisointi

Yhteenveto  Ylioppilaskunta ei muutu yhdistykseksi yön yli ▪ KY:n tukeminen tässä vaiheessa ei ole keltään pois vaan päinvastoin  Ensi vuosi tulee joka tapauksessa olemaan oloiltaan poikkeuksellisen haastava ▪ Käytännöt joudutaan luomaan monelta osin nollasta  Muutosvaiheessa merkittävä momentum AYY:lle – hyvä vai huono juttu? Onko jäsenmaksu oikeutettu? ▪ Kauppatieteilijät edustavat 20 % AYY:n jäsenkunnasta  Budjetti optimoitu niin, että toimintaa pystytään pyörittämään perusjäsenelle hyväksyttävällä tavalla ▪ Samalla leikattu kustannuksia yli 50 %