Vapaaehtoistoiminnan ytimessä!

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Taivas…. Miten pääsen sinne?.
Advertisements

Asiakkaan ja potilaan kohtaaminen
Vapaaehtoiset keikka-auttajat apuna arjessa. Missiomme on: Etsiä, löytää ja auttaa unohdettuja kaupunkilaisia sekä haastaa kaikki lähimmäisyyteen ja yhteiskuntavastuuseen.
Ajatuksia elämästä..
Aikuisopiskelijan ohjaus ammattikorkeakoulussa -hanke
Järjestö- ja nuorisotiimi Vapaaehtoisen rooli Punaisessa Ristissä.
Suomen Psykonomiopisto
Millainen on ystävä?.
Vapaaehtoisuudella kohti hyvää elämää
Kainaston ryhmiksen Varhaiskasvatussuunnitelma Ryhmis aloitti toimintansa elokuussa Tiloissa toimii kaksi ryhmää, Kissankellot ja Kehäkukat. Molemmissa.
Kulttuuri- ja nuorisoalojen kunta- ja järjestötoimijoiden koulutus- ja verkostoitumispäivä Yhteisöllisyys ja hyvinvointi Hannu Kareinen.
VAPAAEHTOISTEN VOIMAVARAPÄIVÄ
SearchIM Search Mikko Ketola Regional Manager (Finland, Ireland, Baltic States) Helsinki Nuorten yhteisöt netissä – miten kommunikoin ja viestin.
NALLE PUH.
Lupa tulla näkyväksi Kemissä
Hyvä lapsuus kaikille! Maria Kaisa Aula
”Eli sillon lähtee uimahallille ja ui kilometrin”
Sosiaalialan asiantuntijapäivät
Suomalaisen avun maisemakuvaa Dos., akatemiatutkija Anne Birgitta Pessi, HY , Kansalaisareena.
Small World - Big World Tavoitteena kouluhyvinvoinnin lisääminen – teoreettisena viitekehyksenä Päivi Hamaruksen Vaakamalli Vaihdetaan kiusaamiseen puuttumisen.
Vapaaehtoisuus - MENU elämän menoon –messut Anne Birgitta Pessi.
Punaisen Ristin vaikuttamistyö Miten se näkyy senioritoiminnassa?
Otapa pieni lepohetki ja lue muutama hyvä neuvo…
”Mihin kekoon sinä kannat kortesi?”. Mitä on vapaaehtoistyö? Vapaaehtoista Vapaa-aikana Ei palkkaa Kuka tahansa voi osallistua.
ART sosiaalisia taitoja nuorille
(c) Kari Salonen - Tampere VANHUSTYÖN SOSIAALISET - SOSIAALINEN GERONTOLOGISESSA SOSIAALITYÖSSÄ Kasvun ja vanhenemisen tutkijat ry – Tampere.
LIONS-PERIAATTEET JA LIONS-ARVOT
Maahanmuuttajanuorten ohjaus KIVITIPPU
KANSALAISVAIKUTTAMINEN
Sukupolvien välinen vuorovaikutus. Seurakunnan yhteisöluonne ”Nuorille pitää tarjota mahdollisuuksia toimia seurakunnassa tasavertaisesti ja monipuolisesti.
Vapaaehtoistoiminnan määritelmä Yksittäisten ihmisten ja yhteisöjen hyväksi tehty toiminta, josta ei saa rahallista korvausta, joka tehdään ilman.
LIIKUNTAKASVATUKSEN PERIAATTEET 1. Lapsilähtöisyys 2. Avoimuus 3. Vapaaehtoisuus 4. Elämyksellisyys 5. Päätäntämahdollisuus 6. Omatoimisuus.
AIKUINEN OPPIJA.
Suomen Punaisen Ristin toimintalinjaus
KANSAINVÄLISYYS JA MONIKULTTUURISUUS
Avustusosasto, Pekka MYKRÄ, Vapaaehtoistyön haasteista Pekka Mykrä kehittämispäällikkö
Koulussa elämää opettelemassa
Tulevaisuuden yhdistys Lea Lihavainen OK-opintokeskus Huhmari
Kohti yhteistä johtajuusajattelua Sininauhaliitossa. Siniboss 2. 12
Kirkon lapsityönohjaajien ja lapsityön teologien neuvottelupäivät Lahti Tervetuloa Case Uusikaupunki – vapaaehtoistyön uudet tuulet- työpajaan.
Ops seminaari Askola.
Vapaaehtoistoiminta Suomen Punaisessa Ristissä Tulijan tukena pikakoulutus.
VAPAAEHTOISTOIMINTA PALLIATIIVISESSA SAATTOHOIDOSSA – TUKIMATERIAALI HOITO- JA HOIVAYKSIKÖILLE Silta toiselle rannalle -hanke Tiina Hämäläinen & työryhmä.
VaVe-koulutus Sininauhaliitto Vapaaehtoistoiminnan muodot Psykososiaalista tukea tuottava vapaaehtoistoiminta Tukea tuottava toiminta esim. tukihenkilötoiminta.
Tulevaisuus-verstas Millaisia muutoksia on tapahtumassa ihmisten toiminnassa ja yhteiskunnassa?
FINLANDS SVENSKA HANDIKAPPFÖRBUND 2008 Miksi osallistun vapaaehtoistoimintaan? Valtakunnallinen vammaisneuvostopäivä Sonja Karnell Finlands Svenska.
Maija Pelkonen Sosiaalihuollon ylitarkastaja, YTT Palvelutoiminta haastaa vapaaehtoistoiminnan vai päinvastoin?
VaVe-koulutus Sininauhaliitto Vapaaehtois- ja vertaistoiminnan periaatteet Vapaaehtoisuus Tasa-arvoisuus Vastavuoroisuus Ei-ammattimaisuus Luotettavuus.
Vapaaehtoinen, vertainen ja kokemusasiantuntija – päihdetoipujan monet roolit Jyväskylä Päivi Rissanen, Mielenterveyden keskusliitto.
Punaisen Ristin kummiluokkatoiminta
Strategiaperusta ja ohjelmat
Terveyden määritelmät
Julkisuuskuvatutkimus
Käyttäytymisen erityisen tuen ryhmämuotoinen tuki
Vapaaehtois- ja vertaistoimijan motiivit, roolit ja rajat
Kohtaamisia pelimaailmassa
Valmentajan osaamisen arviointi valmennustilanteessa
Vapaaehtoistoiminnan peruskurssi
Vapaaehtoistoiminnan peruskurssi Vapaaehtoistoiminnan peruskurssi

Mitä vapaaehtoistoiminta on. Millainen vapaaehtoinen sinussa asuu
Sosiaalisuus ja sosiaalisen tarkastelu
Vapaaehtoistoiminnan peruskurssi
Cultura Yhdistävä tekijä
Kansalaistoiminnankeskus Matara
Kehitysvammahuollon yhteistyöpäivä
HUS-HYTE verkoston kehittämispäivä työryhmien tuotokset
Maaseutuohjelma hyvinvoinnin tekijänä
PerhekeskuSTOIMINTA hEINOLASSA
Käsitemäärittely Osallisuus / Osallistuminen / osallistaminen
Esityksen transkriptio:

Vapaaehtoistoiminnan ytimessä! ”Ennen kuin aloitat, hanki hyviä neuvoja. Ja kun sitten olet tehnyt päätöksesi, toimi viipymättä.”

Vapaaehtoistoiminnan määritelmä ” Yksittäisten ihmisten ja yhteisöjen hyväksi tehtyä toimintaa, josta ei saa rahallista korvausta, jota tehdään ilman pakkoa ja jota ei pidetä velvollisuutena perhettä tai sukua kohtaan”

Vapaaehtoistoiminta on Ihmisten välistä tukea – vertaistoimintaa Toisten ihmisten auttamista – palvelutoimintaa Yhteiskunnallista osallistumista – Kansalaisvaikuttamista ja järjestötoimintaa

Vapaaehtoistoiminnan nykymuodot Ystävä- ja lähimmäistoiminta kotona ja laitoksissa, näkövammaisten lukupalvelu Vertaistukitoiminta, oma-apuryhmätoiminta Puhelinpäivystys eri yhteisöissä Tuki- ja kummioppilastoiminta Kerho-, seura- ja yhdistystoiminta, talkootyö Erilaiset kertaluontoiset tehtävät, esim. lipaskeräykset, kampanjat Osallistuminen erilaisten järjestöjen hallitus- ja työryhmätyöskentelyihin

Vapaaehtoistoiminnan periaatteet Tavallisen ihmisen tieto ja taito Vapaaehtoisuus Tasa-arvoisuus Vastavuoroisuus Palkattomuus Ei- ammattimaisuus Luotettavuus ja sitoutuminen toimintaan Luottamuksellisuus ja vaitiolovelvollisuus Suvaitsevaisuus Puolueettomuus Autettavan ehdoilla toimiminen Yhteistyö Yhteisöllisyys Toiminnan ilo Oikeus tukeen ja ohjaukseen Mahdollisuus ihmisenä kasvamiseen

Itsensä toteuttaminen Oman hyvinvoinnin ylläpito VAPAAEHTOISTOIMIJAN MOTIIVIT (lähde: Anne Birgitta Yeung, Innoittava vapaaehtoistoiminta; teoksessa Kansalaistoimintaan kätketty aarre, toim. A. Harju, 2007) Itsensä toteuttaminen Oman hyvinvoinnin ylläpito Emotionaaliset palkinnot Halu auttaa Omat elämänkokemukset Antaessaan saa Ryhmään kuuluminen Identiteetti Elämän kulku

Tekemisen kaipuu Auttamisen halu Kokeilun halu Ryhmän kaipuu VAPAAEHTOISTOIMINNAN MOTIIVIT (lähde: Anne Birgitta Yeung, Innoittava vapaaehtoistoiminta; teoksessa Kansalaistoimintaan kätketty aarre, toim. A. Harju, 2007) Tekemisen kaipuu Auttamisen halu Kokeilun halu Ryhmän kaipuu Tyhjä elämäntilanne Halu kokea merkityksellisyyttä Sosiaaliset suhteet kiinnostavat Arvoista nouseva empatia Vastapainoa muulle elämälle Halu ja ajatus tehdä velvollisuutensa Oma luonne ja persoona Uusien tuttavien ja ystävien kaipuu Antaa ohjelmaa arkeen Sosiaalisen verkoston kaipuu Halu kanavoida oma energiaa Auttamishalu ja arvot keskeisiä

Vapaaehtoistoiminnan kohderyhmiä lapset nuoret ikäihmiset maahanmuuttajat, tapahtumat ja kampanjat halu osallistua, vaikuttaa ja toimia Vapaaehtoistoiminta on monimuotoista, monipuolista antamista yhdeltä yhdelle, yhdeltä usealle, usealta yhdelle tai vaikka usealta usealle!

Niin kuin Tie elämä eläjää opettaa Tietä kulkemalla Sen oppii tuntemaan Ja kohta kulkijalla On tieto hallussaan Niin kuin Tie elämä eläjää opettaa Silmien edessä maailma meitä odottaa. Mutta jos liikaa pinnistää, Se pään vain sekoittaa Minä olen minä ja sinä olet joku muu, Ja muina ihmisinä meiltä luonnistuu se, minkä tekijäksi ei sovi kukaan muu. Silloin on löytynyt Tie Ja Tietä kulkiessa muut tiet unohtuu. B. Hoff, Nalle Puh ja Tao, 1996

Yhteisöklubi Silta kiittää… Nuorisokuiskaaja Henna Oikari Yhteisöklubi Silta Antti Chydeniuksenkatu 49 67100 Kokkola p.050-5303473 henna.oikari@kokkola.fi