Mustikkatrio.

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Savuhaukimousse 200 grammaa Lämminsavustettua haukea
Advertisements

Osaamisen ja sivistyksen parhaaksi Ammatillisen peruskoulutuksen valtionavustushankkeet Tuija Laukkanen
Heijastuksia elämästä
Näin pakkaat paketit lavalle
Hiilidioksidista hiilihappoon, -tutkimuksia arkipäivän kemiasta
Naisena olemisen ihanuus! Loistava, tuntematon Naiskirjailija
Veden kovuuden määritys kompleksometrisellä titrauksella
Juolukka Tuntomerkit: Juolukka on varpu, joka voi kasvaa jopa metrin korkeaksi, mutta tavallisemmin 30–50 cm korkeaksi. Yleensä kasvusto on helposti huomattavissa.
JÄTEVEDENPUHDISTUS JA ONGELMA JOKA RATKAISTAAN YHDESSÄ.
Jumalan kanssa.
Hei, minä olen vahvin… Klikkaa itse Tiedät kai, ettei me kissat olla koskaan pelänneet koiria.
Tarinat kerätty osoitteesta:
Mitä on kirjoittaminen? (s. 55)
Taianomaiset revontulet
1 Maantiede tieteenalana ja oppiaineena
Valosta 1.
Arvoituksellinen vihannes
Preppaus ENA 4.
pH:n matemaattis-kemiallinen tulkinta
CSC / Tietohallinnon asiakkaat ja tuotteet / Teemu Kemppainen Aikataulu 09:00-09:30Mallin kehitys versioon 1 ja tästä eteenpäin; UML-notaatio.
Kilpailu- ja turnausmatkojen ateriarytmi, Välipalat ja Tuoteselosteet
Kuinka puhdistetaan vessanpönttö
VARHAINEN PUUTTUMINEN
Valo ja ääni Valon ominaisuuksia heijastuminen värit taittuminen
Riippuvuus tupakoinnista
Kemiallisia reaktioita ympärillämme
Nuorten ja nuorten aikuisten viestintästrategia Miksi?Kenelle?Miten?Mitä?
Todennäköisyyslaskennan alkeet ennen esikoulua
Väinö Niskanen1 Kirjolohikeitto 5 annosta. Väinö Niskanen2 Kirjolohikeiton raaka-aineet kirjolohta ½ kg perunaa ½ kg porkkanaa 200 g sipulia 200 g purjosipulia.
Mikä sanaluokka? Appelsiini näyttää ilta-auringolta pilvien joukossa taivaanrannalla. Hedelmän koko vastaa tennispalloa tai miehen nyrkkiä. Maku muistuttaa.
© Sanni Virta ja Liisa-Maija Rautio
T U T K I M U K S E N V A L O S S A Tunne- ja vuorovaikutustaitojen oppiminen ja käyttäminen Tapaustutkimus Lions Quest –kouluttajien ja opettajien kokemuksista.
Laajennettu työssäoppiminen ©koulutus()eximo5.fi.
Tähden vari. Presentation –Opettaja näyttää pitkän valotusajan kuvan taivaankannesta.
Aitoja tekoja joka päivä Energiansäästöviikko 2012.
Suolojen liukoisuus Ioniyhdisteiden vesiliukoisuuteen vaikuttaa
Tekstitaidon vastauksen eteneminen
Urheilevan nuoren ravitsemus
Hapot ja emäkset Happo luovuttaa protonin emäs vastaanottaa
Puskuriliuos Puskuriliuos on liuos, joka pystyy vastustamaan pH:n muutosta, kun siihen lisätään happoa tai emästä Puskuriliuos koostuu heikosta haposta.
Riippuvuus tupakoinnista
Epätoivoisena katsoo pomo kelloaan, ja toteaa, että hänen alaisensa ei ehdi ajoissa pitämään erittäin tärkeää tiedotusta konferenssiin, joka on juuri alkamassa.
Lämpö Lämpö on energiaa. Kappaleet voivat luovuttaa ja vastaanottaa lämpöenergiaa. Lämpöenergia voi myös varastoitua.
OH – ja H+ -ionit löytävät toisensa
Riippuvuus tupakoinnista
Kannattaako opiskelijapalautetta kerätä? Pedagoginen kahvila Saara Repo-Kaarento Pedagoginen yliopistonlehtori.
4. Hapan ja emäksinen Luetellaan
Oppimisryhmien kuulumisia. Oppimisryhmät Ryhmä 5 Tehotytöt Team Trinity Rämmät JASS Team 75% Integrointi-pantterit.
5. Sähkökemiaa Oppilastyö: Kaksi eri metallia ioniliuoksessa.
Happi Esiintyy ilmakehässä toiseksi yleisin ilmakehän kaasu (21%)
FOSFORI.
Opeta toisin  Käytännön esimerkkejä ainedidaktisen teemaseminaarin opetuskokeiluista Marjaana Hänninen kotitalousopettajaopiskelija/ Helsingin yliopisto.
Kemikaalit ja työturvallisuus
Kemianluokka Gadolin Helmikuu 2010 kuukaudentyö
24. Paine Tavoitteet ja sisällöt Paine Hydrostaattinen paine
1. Hiili – elämän alkuaine
KE3 Hapot, emäkset ja ympäristö. 19. Liuos voi olla hapan, neutraali tai emäksinen Aineet voidaan luokitella happamiin, emäksisiin ja neutraaleihin aineisiin.
Copyright © 2007 Wellou.fi 1 Woimapyramidi. Copyright © 2007 Wellou.fi 2 Woimapyramidi  Rasva ja sokeri  Maitovalmisteet  Liha-kala  Kasvikset  Viljavalmisteet.
Nepalilainen Ruoka- projekti Aino vitikainen. ruokaProjektin Esittely Projektini aloitin tutkimalla Nepalilaista ruokakulttuuria ja tekemällä siitä lyhyen.
FYKE6 Arkista kemiaa. 9. Kemiaa keittiössä Hiiva Hiiva sieni, pilkkoo taikinan sokerin hiilidioksidiksi ja vedeksi, kohottaa taikinan sieni, pilkkoo taikinan.
Indikaattorityö Työn suoritus (OHJE): Laita 3-4 tippaa hapanta (HCl-liuos), neutraalia (vesi) ja emäksistä (NaOH-liuos) ainetta kuuteen mikrokemian alustan.
Kpl 9 hapot ja emäkset - tehoaineet Aineilla on PH-arvo Hapan Mikä on PH? Maistuu kirpeälle Mitä vahva happo tekee? Esim. Emäksinen Mikä on PH? Maistuu.
Avain Kemia 2 | Luku 7 Useimpien epämetallioksidien vesiliuokset ovat happamia ja metallioksidien vesiliuokset ovat emäksisiä. Vetyionit aiheuttavat liuoksen.
Hapot Kaikki hapot sisältävät vetyä. Happoja: suolahappo HCl rikkihappo H 2 SO 4 typpihappo HNO 3 Happo hajoaa vedessä ioneiksi: HClH + + Cl -
Kukkakaali Brassica oleracea var. botrytis
Pisara 4 Ympäristö- ja luonnontieto
5 Solun toimintaohjeet ovat geeneissä.
Vatkattu vartalovoi Vatkattu vartalovoi
Ruokaoppia.
SUOMEN VIENTI ja TUONTI
Esityksen transkriptio:

Mustikkatrio

Miten tieteellinen tieto syntyy? Tieteellinen tieto on alustavaa tietoa ”kunnes toisin todistetaan” Tieteellinen tieto arvioidaan ja siitä keskustellaan, se on siis julkista Sosiaalinen tapahtuma

Mikä tekee väittämästä hyvän? Puolukkamehu on hapanta Mistä tiedät? No se maistuu happamalta.. No mutta mun äiti on kemisti ja se on sanonut, että se on hapanta No mistä se sen muka tietää? No voin pyytää sitä tuomaan töistä pH-paperia ja sitten me voidaan mitata sen pH ja voidaan vaikka netistä tarkistaa, että mitä happoja siinä on.

Tutkitaan ph:ta Raaka-aineet Vaahto (päälle) Rahka (keskelle) Pohjalle 1 valkuainen noin 1 rkl sokeria 0,5 dl mustikoita (kokonaisina) Rahka (keskelle) 250 g maitorahkaa 1 dl vispikermaa noin 0,5 dl sokeria 1 rkl sitruunamehua 1 dl mustikoita (kokonaisina) Pohjalle

ohje Valmistus Kokoa annos seuraavasti: 1. Erottele kananmunan valkuainen ja vatkaa valkuainen kovaksi vaahdoksi. Lisää varovasti sokeri ja vatkaa hieman. Kääntele mustikat vaahdon joukkoon. 2. Vatkaa vispikerma kuohkeaksi vaahdoksi ja lisää joukkoon rahka hyvin sekoittaen. Lisää sokeri, sitruunamehu ja mustikat. Sekoita hyvin. Kokoa annos seuraavasti: Laita lasin pohjalle hieman mustikoita. Nosta mustikoiden päälle rahka ja rahkan päälle vaahto.

Väittämät Emäksisessä ympäristössä mustikan mehu on punaista Mustikkamehu aiheuttaa rahkan happamuuden Sitruunamehu on happamampaa kuin maitorahka

Miksi? Mustikassa on antosyaaneiksi kutsuttuja aineita, joiden rakenne muuttuu pH:n mukaan Antosyaanien väri riippuu niiden rakenteesta, joka heijastaa valoa eri tavoin Esim. mustikassa syanidiini luovuttaa emäksisessä ympäristössä vetyionin. punainen -> sininen

Muita esimerkkejä Myös muissa marjoissa pH-indikaattori-omaisuutta, mutta yksi parhaista Punakaali ja mustaherukka