Tapio Malinen 17.10.2007 www.tathata.fi Rohkeuden kasvattaminen-ratkaisukeskeinen näkökulma sosiaaliseen jännittämiseen Tapio Malinen 17.10.2007 www.tathata.fi.

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
ADHD ja narratiivisuus
Advertisements

Tanssi edistää kommunikointia sosiaalisuutta body-imagen hahmottamista
Suvi Laine, 2005 Tietoa keskeytyksen taustalla olevista tekijöistä (lainattu OPH:n julkaisusta ”Keskeyttääkö vai ei?)
15 tekijää menestykseen - Miksi jotkut koulut, yritykset ja urheiluseurat menestyvät odotettua paremmin? This template can be used as a starter file for.
Tie rakentuu askeleista, joita otamme- Sosiaalikonstruktionismi asiakastyössä Tapio Malinen HPI/
The Blue Day Book Bradley Trevor Greive (ISBN: )
Kerran kauan sitten kaukaisessa maassa eli neljä pikku olentoa:
Hetken kuluttua, sinulle avautuu taian maailma...
Nuorten vapaaehtoisten rekrytointi
Psykoterapia eettisenä harjoitteena
Virtuaalinen työmenestysvalmennus Työmenestysvalmennus © Mindwind Oy1 TUTKI VISIOI MAHDOLLISTA Selkeä näkemys siitä, mikä on juuri sinulle mielekäs työ.
Opettaja eettisenä kasvattajana Launonen Leevi, Opettaja eettisenä kasvattajana – historiallinen näköala kasvatusajattelun muutokseen.
Arjen pyhyydestä - narratiivisen työtavan koulutus
M U U T O S T E N V A L M I S T E L U K e h i t t ä j ä n K a r t t a k i r j a Kehitysprojektien kriittiset menestystekijät.
1 Ihmissuhdetarpeiden täyttäminen lapsen elämässä Raamatullinen malli terveiden ihmissuhteiden saavuttamiseksi.
Toiminnan tehostaminen?

MINÄKÄSITYS.
Mitä kirjoittaminen on?
Varhaiskasvatus monikulttuuriseksi
Tapio Malinen Kanneljärven opisto
Huoltajat oppilaan ohjauksen tukena Toplake-hanke Opetusministeriön rahoittama Tavoitteena mm.: Koti ja koulu yhteistyössä kaupungin ja koulun.
Elinkeinopoliittinen mittaristo 2014 Kittilä 1. ELINKEINOPOLITIIKAN TILA 2.
WELLNESS DIARY HYVINVOINTIPÄIVÄKIRJA
TKI- päivät AMK tutkimuksen tulevaisuus *Muuttumaton (jatkuvan) kasvun skenario *Katastrofiskenario *Paluu menneisyyteen skenario *Muutos-skenario.
HYVÄ MONIKULTTUURINEN KOHTAAMINEN Juha Parkkinen
Fi.opasnet.org fi.opasnet.org/fi/Ydinvoima Haluamme tietää Sinun mielipiteesi. Äänestikö kansanedustajasi oikein ydinvoimasta? Kansalaisparlamentti ydinvoimasta.
Ajatuksia oppimisesta
Olen, mitä en ole; en ole, mitä olen – narratiivisen työtavan koulutus 3 Tapio Malinen wwww wwww wwww.... tttt aaaa tttt hhhh aaaa tttt aaaa.... ffff iiiiHPI/
Seiso kuin vuori, virtaa kuin joki – näkökulmia työhyvinvointiin Valtakunnallinen Hyvinvointipäivä Salla Tapio Malinen
Nuoren itsetunto ja sen vahvistaminen
Aggressiontunne Luento nro 1..
 Matkailu- ja ravitsemisalan liiketalouden opetusta ja koulutusta 1989 alkaen  Liiketalouden lehtori Savonia Amk  Kaislander Ky 1998 alkaen  Hallineuvos.
Realisoituuko työvoimapula - välityömarkkinoistako ratkaisu?
Miten Kouvolan seutu selviytyy? janne a. Panostukset korkea-asteen koulutukseen Lähde: worldmapper.org © Copyright SASI Group (University of Sheffield)
Esa Fabrin Ihmisen kasvu, muutos ja ahdistus 1/3 Ihmisen elämässä kasvu ja muutos liittyvät jatkuvasti toisiinsa Myös persoonallinen, perusteissaan.
Suotuisan oppimistarinan rakentaminen ET- koulutus/T3/ Tapio Malinen.
Onnistunut IT-projekti - Haaveesta totta? Tiken näkemys
Mielenterveyshäiriöiden hoito
Biologian ja maantieteen pedagogiikka, 5 op
Saku Ylä-Soininmäki Psykologi, Lahden ammattikorkeakoulu
Lukeminen. Yksin ja yhdessä Määritelmiä Psykolingvististä arvauspeliä (Goodman) L = D (dekoodaus) x Y (ymmärtäminen)(Lundberg 1989) Informaation etsintää.
Miten laatutyöhön sitoutetaan?
Valmentajana kehittyminen
Raudaskylä Tapio Luoma. evoluutio = biologinen teoria elämän kehittymisestä ja sitä säätelevistä mekanismeista kolme keskeistä kohtaa: 1) lajit.
Hengellinen ja ammatillinen Ismo Valkoniemi
S ysteemianalyysin Laboratorio Teknillinen korkeakoulu Esitelmä 15 – Mikko Harju Optimointiopin seminaari - Kevät 2010 Korreloitu tasapaino ja sosiaaliset.
Terapeuttiset kirjeet ja dokumentit- narratiivisen työtavan koulutus
Oulun yliopisto Prof. Sami Pihlström Tampereen yliopisto ( ) Jyväskylän yliopisto ( ) Sähköposti:
Ryhmätoiminnasta voimaa kuntoutumisen polun eri vaiheisiin
Tyttöjen ja poikien väliset erot TIMSS 1999 ja PISA 2003 tutkimuksissa
Esiintymisjännitys.
Keskustelu, aiheeseen tutustuminen ennalta auttaa yhteistä hanketta oikeaan suuntaan Taustatietojen hankinta suotavaa, jos ei välttämätöntä -> kuvaJOURNALISMI.
Ops seminaari Askola.
Formare 2015 Motivaatio.
Voimauttava ja tiedostava johtajuus Syksy lähijakso Monica Åberg.
Sedu Yrittäjyyskasvatus MITEN LUODA USKOA UNELMIIN JA MAHDOLLISUUKSIIN?
Mieli voi sairastua, niin kuin kehokin Erilaisia mielenterveysongelmia voi esiintyä kaiken ikäisillä Tilapäinen oire saattaa olla terveen mielen reaktio.
KOULUIKÄ PS2 LAJM. TEHTÄVÄ Mitä muistat ensimmäisestä koulupäivästä? Jos et itse muista paljoa, niin kysy vanhemmiltasi asiaa.
Ongelmanratkaisu (1.) -ongelmana voidaan pitää tilannetta jossa on tavoite (>muutos) muttei keinoja tavoitteen saavuttamiseksi. Arkipäivän ongelmia esim:
LEMPIKOULU-OPPIMISKERRAN TEORIA
Alkoholiriippuvuuden kehittyminen ja hoito
Henkinen valmennus valmennuksen ja kehittymisen tueksi
lähtökohta: varhaisvaiheista vanhuuteen asti
Työpäivän kokeminen kuraa vai kivaa?
Kati Rantonen p
Kirkkona monikulttuurisessa yhteiskunnassa
Opintopsykologi Katja Hietanen
Dialogisuus asiakastyössä
Kaiken mitä kerran rakastin, mille elämäni rakensin, kaiken luovutan
Esityksen transkriptio:

Tapio Malinen 17.10.2007 www.tathata.fi Rohkeuden kasvattaminen-ratkaisukeskeinen näkökulma sosiaaliseen jännittämiseen Tapio Malinen 17.10.2007 www.tathata.fi

Ratkaisukeskeisen työtavan perusolettamuksia Muutos on jatkuvaa, pysyvyys on illuusio Ei ole mitään ”oikeaa” tapaa nähdä asioita ”Ongelman” yksityiskohtainen ymmärtäminen ei ole välttämätöntä ratkaisujen teossa Mikään ”ongelma” ei esiinny koko ajan Pieni muutos voi johtaa suurempaan Kieli ei pelkästään kuvaa todellisuutta, se myös luo sitä

Eettinen asennoituminen ratkaisukeskeisessä työtavassa Uteliaisuus Kunnioitus Toiveikkuus ”Tyhjällä päällä” työskentely

Sosiaalisten tilanteiden pelosta Kansantauti Seuralaisena usein masennus, alkoholin liikakäyttö, ihmissuhderistiriidat, eristäytyneisyys, yksinäisyys ja opiskelun ja työuralla edistymisen estyminen Oleellista = jännittämisen paljastumisen pelko = katastrofi Johtuu nykytietämyksen mukaan aivojen herkästä ”asennosta” ja vallitsevasta tehokkuus- ja täydellisyysdiskurssista

Itsetunto ja jännittäminen Kumpi on muna ja kumpi kana? Minun uskomukseni: sosiaalisten tilanteiden pelko on eräs huonon itsetunnon syy

Itsensä häpäisemisen pelko Jännittäminen saa voimansa itsensä ”munaamisesta” Jännittäminen on häpeän pelkoa Parihaastattelu

Rohkeuden kasvattaminen- ratkaisukeskeinen kuntoutusohjelma (1) Unelma vs. pelkojen haittojen miettiminen Hyödyt rohkeuden kasvattamisesta? Periaatepäätöksen tekeminen Hyväksy se, että prosessi ei tule olemaan helppo Anna projektillesi osuva nimi Hanki kannustajia Onnistumisen usko

Rohkeuden kasvattaminen – ratkaisukeskeinen kuntoutusohjelma (2) 8. Mindfulness – tietoinen ja hyväksyvä läsnäolo 9. Rohkeuden portaat • mikä on seuraava pieni askel tavoitteen suunnassa? • mikä on sitä seuraava hieman isompi askel? • mikä on jo merkittävää edistymistä? 10. Kasvata rohkeuttasi 11. Edistyksen päiväkirja 12. Varaudu takapakkeihin 13. Palkitseminen 14. Kannustajien kiittäminen

Kirjallisuutta Furman, B. (2003): Perhosia vatsassa. Apua pelkoihin, paniikkiin ja ahdistukseen. Tammi. Malinen, T. (2001): Ajattelutankista uuteen terapiaan- ratkaisukeskeisen työtavan ja teorian kehityksestä. Osa 1 & 2. Ratkes 2-3. Metcalf, L. (1998): Solution Focused Group Therapy. Free Press.