Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Terapeuttiset kirjeet ja dokumentit- narratiivisen työtavan koulutus

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "Terapeuttiset kirjeet ja dokumentit- narratiivisen työtavan koulutus"— Esityksen transkriptio:

1 Terapeuttiset kirjeet ja dokumentit- narratiivisen työtavan koulutus
Tapio Malinen HPI

2 Hyvä tietää Kirjeet ja dokumentit eivät ole suoraviivaisia interventioita, vaan keskustelujen jatkeita. Vaihtoehtoiset tarinat saavat niissä entistä rikkaamman ilmaisunsa. Yksi kirje vastaa tutkimusten mukaan 3,5:tä terapeuttista tapaamista.

3 Hyvä muistaa Käytä asiakkaan sanoja ja sanontoja. Käytä kysymyksiä.
Käytä teonsanoja reflektoiden. ”Jukka, tarkoittaako tämä sitä, että hallitset elämääsi?” Käytä huumoria ja metaforia. Esitä ajatuksesi niin että asiakas voi itse valita jonkin niistä tai olla valitsematta. ”Voisikohan ajatella että Ahdistus on erottanut ihmisiä vai olisiko parempi ajatella että Se yhdistää perhettä?”

4 Esimerkkejä terapeuttisista kirjeistä ja dokumenteista
Hei Tytti Valterille Nasse Nalle mukaan lukien Mikaelin Kannustusjoukolle 1 & 2 Diplomi Hei Maria Kirje työnohjaajille (Anja ja Liisa)

5 Kirjallisuutta Epston, D. (1998) Expanding the Conversation. Kirjassa Epston, D.: ”Catching up” with David Epston. Dulwich Centre. Malinen, T. (2006) Terapeuttinen kirje näkymättömän läsnäolosta. Ratkes 1. Rombach, MA.(2003) An inviration to Therapeutic Letter Writing. Journal of Systemic Therapies. Vol.22, No.1.


Lataa ppt "Terapeuttiset kirjeet ja dokumentit- narratiivisen työtavan koulutus"

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google