Tuotekehityksen perusteet Valaiseva polkupyörän ajotietokone Tuomas Kultala & Mikko Kuusirati 2008.

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
makramee-tekniikalla
Advertisements

Projekti-ideoita Kemppi 1 • Energy harvesting. Nykyisillä lyhyen kantaman radiolaitteilla on energian kulutus todella pientä. Toisaalta on erilaiset.
Laatu ja ympäristöjärjestelmät
Tietopaketti Big Datasta
2 Mitä? Valtakunnallinen pk-yritysten ja yksittäisten henkilöiden tuotekehitys- ja innovaatiotoimintaa tukeva asiantuntijapalvelu Yritys- tai hankekohtaisesti.
Tiedonhaku Internetistä PODCASTING Katarina Andersson TU08se
HAUN ARVOSTELU. • Ajokokeiden palkintotuomareiden ohjeet 4.1 • Arvostelun tarkoituksena on kerätä tietoa jalostusta varten • Arvostelulla pitää pystyä.
Tuoteen ominaisuudet. Voit luoda ratoja ilman pisteiden poimintaa Ei tarvetta robotin opettamiseen.
WLAN Tekijät: Petri Koskinen Miika Kulla Veli-Pekka Koskinen.
Compact Muon Solenoid.  Lieriön muotoinen  Pituus 21m, halkaisija 15m, korkeus 15m  Painaa tonnia.
© 2010 IBM Corporation1 Etusivun muokkaaminen  Portaalisivut ja niihin määritetyt komponentit muodostavat varsinaiset internet-sivut.  Etusivu muodostuu.
Käytettävyystestaus GenMetrics projektissa Jonas Alam
tarinaa virrasta ja jännitteestä
(Light emitting diode)
Stratox Oy / HN / Oct 01 / for SiX1 määr arvi tavo kilp toim resu toim Strategia on yhteinen näkemys yrityksen suunnasta ja toimien yhteensovittaminen.
Tulevaisuuden dilemma Santeri ja Teppo Tekno 11-B.
HALLITUKSEN PUHEENJOHTAJA VASTUUALUE 1VASTUUALUE 3 VASTUUALUE 4 VASTUUALUE 2 SIHTEERI MALLISEURA RY / HALLITUS - dynaamisen organisaatiokaavion esittely.
S Sosiaalitekniikka 1999 S Sosiaalitekniikka.
Suunnitelma paperittomasta kokouskäytännöstä koko luottamushenkilöhallinnolle Kaupunginhallitus
Slideshare koonti Mervi Isola.
1 Elintarvikkeiden hintaseuranta –hanke 2009 (2010) Seurantaohjeet.
Virtapiirit.
Vapaa aihe Kysymykset.
PAPERIN JA PAHVIN KESTÄVÄ KEHITYS
Lissabon -valaisin Lissabon työpistevalaisimessa on 8W LED energiataloudellinen valonlähde. 3- osainen varsi mahdollistaa valaisimen sijoittamisen aina.
Pelien -ohjelmointi Syksy 2007 Vapaavalintainen opintojakso 3 op. ITP8TM003.
Käsityön opetustuokio
Virtapiiri.
tarinaa virrasta ja jännitteestä
Missä mennään  Paikkatietoon pohjautuvan tiedonkeruu/oppimisympäristön tavoitteena on perustaa "Mobiili Herbaario", jonka kasvit ovat luonnossa.
2.1 Sähkömagneettinen induktio
Keikkailu Joo ja se on oikealta nimeltä rullalautailua. Sen ideana on saada temppuja erilaisia temppuja laudalla, jossa on kaksi truckia ja neljä rengasta.
Treenin nimi ja tavoite: lämmittely
Lämpölaajeneminen animaatio Miksi sähköjohdot roikkuvat?
Päiväkeskus osana kuntien päihdetyötä Matti Mäkelä Pikassos Oy
Sovelluskehittimet Nikolaos Avanidis oh5.
Veden ja sähkön virtaus
1 Turun kaupunki, Sosiaali- ja terveystoimi Investointilaskelma Case: Mobiilijärjestelmän hankinta yhdistyvään kotihoitoon TIIVISTELMÄ Petri.
Ti LÄHIVERKOT -ERIKOISTYÖKURSSI SAN: Storage Area Network Mikko Hellstén Ville Pesonen.
1 Ideasta liiketoiminnaksi: Teknisen osaamisen merkitys Jukka Parkkinen Head of R&D, SGA Entertainment Nokia Oyj.
SÄHKÖTURVALLISUUS By: Emilia, Jaana, Janita, Mikko, Tomas.
Lehden tietojärjestelmän suunnittelu ja käyttöönotto.
Hehkulamput Juujärvi, Keränen, Kivirinta
1 Mitä käyttäjäryhmää tutkitaan? -Pyritään haastatella mahdollisimman erilaisia ihmisiä (nuoria, vanhempia, etninen tausta, uskonto tausta) 2 Millainen.
Automaation sähkömoottorit Teollisuudessa ja kiinteistöissä Simo Turtiainen, Vesa Kalpio ja Mikko Ontronen.
Kpl 26 Jännite aiheuttaa sähkövirran Syksy Pariston napojen välillä on jännite Paristossa on kaksi päätä eli napaa (+ ja -) Paristossa on kaksi.
HISTORIA Perustettu vuonna 1967
THL-raportoinnin määrittely – yhteenveto
Virtapiirit.
Sekavalolamput.
27. Jännite ja sähkövirta mitataan mittarilla
by Amanda Auvinen & Santeri Neuvonen
KNX - DALI harjoitus 1 Yksittäiset ECG-ohjaukset TEHTÄVÄNANTO
KNX - DALI harjoitus 1 Yksittäiset ECG-ohjaukset RATKAISU
Lissabon valaisin T y ö h v i n o t a s A j e l
Mainostaminen ja tuote-esittely
Työhyvinvointiasi ajatellen Needlite™ Needlite™ hyödyt
Männän vaihto mopoon.
Televisiot.
Lämpötilaloggerit 1/2: mitä ne ovat?
28. Sähkölaitteet tarvitsevat sähkövirtaa toimiakseen
28. Lamppu vastustaa sähkövirtaa
LED Hohtodiodi.
Yritykseni pahimmat kilpailijat
Pahimmat 3 kilpailijaa Pirkanmaalla
Madrid valaisin T y ö h v i n o t a s A j e l
Uusi toimija (pieni) Perinteisen tuotteen ongelma
Jyväskylän Demoyritys Oy
INVERTTERI Maalämpöpumppu
Miten yrityksemme… …tuotekehitys toimii?
Esityksen transkriptio:

Tuotekehityksen perusteet Valaiseva polkupyörän ajotietokone Tuomas Kultala & Mikko Kuusirati 2008

Tuotekehitys Tavoitteet ja vaiheet  Päivien pimentyessä toiselle ryhmän jäsenistä tuli eteen uuden valaisimen hankkiminen polkupyörään  Valaisinta hankkiessa jo olemassa oleva ajotietokone sai miettimään miksei siihen voisi lisätä valaisinta, olisihan ajotietokoneessa jo valmis virtalähde sekä paikka ohjaustangolla olisi ideaalinen  Aluksi kuitenkin tuntui että tällainen tuoteintegraatio olisi jo olemassa. Monien hakujen jälkeen kyseistä tuotetta ei kuitenkaan markkinoilta löytynyt, joten sehän olisi kehitettävä

Ajotietokone  Polkupyörään kiinnitettävä elektroninen laite  Tehtävänä näyttää pyöräilijälle tärkeitä pyöräilyyn liittyviä tietoja, kuten matka, nopeus ja aika  Kehittyneempien mittarien toimintoihin voivat kuulua mm. kalorimittari, sykemittari sekä gps- paikannus  Koostuu pinnoihin kiinnitetystä magneetista, polkupyörän haarukassa olevasta anturista, ohjaustangossa olevasta telineestä ja itse ajotietokoneyksiköstä  Ohjaus tapahtuu yksinkertaisen käyttöliittymän ja muutaman painikkeen avulla

LED-valaisin  LED on puolijohdekomponentti, joka säteilee valoa, kun sen läpi johdetaan sähkövirta  Valonlähteinä hehkulamppuun verrattuina erittäin pienikokoisia ja mekaanisesti kestäviä: niissä ei ole helposti rikki menevää lasikuorta eikä hehkulankaa  Helposti suunnattavia ja vähävirtaisia

Valaiseva ajotietokone Tekniset tiedot  Toteutetaan lisäämällä mittarin eteenpäin osoittavaan osaan irrotettava kolmen ledin valaisin  Valaisin kiinnittyy kiskoilla mittariin, joten se on irrotettavissa kun valaisinta ei tarvita  Virran valaisin ottaa mittarin paristosta, josta virta johdetaan sähköjohdinlevyltä valaisimeen  Muistuttaa ulkonäöllisesti perinteisiä mittareita; pieni nestekidenäyttö ja kaksi painiketta sen alapuolella  Mittarista pystytään ohjaamaan myös valaisinta, eli kytkemään valaisin päälle/pois päältä  Lisäksi valaisin voidaan laittaa näyttämään vilkkuvaloa

Valaiseva ajotietokone Tekniset tiedot  LED-valaisimessa on kolme halkaisijaltaan 5 mm olevaa lediä, joiden nimellisvirta on 15 mA  Valoteho suhteellisen pieni, joten se soveltuu paremminkin merkkivaloksi jotta pyöräilijä havaitaan paremmin  Paristona mittarissa kaksi tyypin CR2032 nappiparistoa - Litiumparisto, 3V - Mitat 20.0mm x 3.2mm  Tuotteen hinta pyrittäisiin pitämään edullisena, jotta tuote pysyy kilpailukykyisenä

Valaiseva ajotietokone Tuotteen valmistettavuus  Nykyisillä valmistusmenetelmillä helposti valmistettavissa  Valmistusmenetelmä tulisi pitää mahdollisimman edullisena, jotta tuote pystyy kilpailemaan edullisten aasialaismerkkien kanssa  Oman tuotantolinjan perustaminen ei alkuvaiheessa ole kannattavaa vaan olisi tutkittava mahdollista alihankkijayritystä, joka hoitaisi tuotteen valmistuksen jo olemassa olevalla tuotantolaitoksella.  Tuote suunniteltaisiin oman yrityksen toimesta

Valaiseva ajotietokone Valmis tuote

Analyysi Tuotteen markkinamahdollisuus  Tuote on hyvin toteutettavissa ja sille olisi mahdollisesti myös kysyntää, koska kyseisiä tuoteintegraatioita ei markkinoilta löydy  Markkinoille aluksi yhden perustuotteen voimin, jotta markkinoita voidaan tunnustella ja tuotteen jakelijaverkostoa kehittää  Jos tuotteelle löytyy kysyntää voidaan tuotetta jatkokehittää ja tuotteelle valmistaa rinnakkaismalleja, josta löytyisi kehittyneempiä ominaisuuksia  Tuotteen hinta olisi saatava kilpailukykyiseksi, koska markkinoilta löytyy jo todella edullisia ajotietokoneita ja valaisimia

Analyysi Tuotteen jatkokehitysmahdollisuudet  Tunnustelutuotteen onnistuttua valtaamaan markkinoita olisi tuotteen ympärille syytä kehittää tuoteperhe, josta löytyisi ajotietokoneita kehittyneemmillä ominaisuuksilla kuten: taustavalaistu näyttö, sykemittaus, GPS-paikannus ja lisätoimintoja  Tuotteen ympäristöystävällisyyttä voitaisiin kehittää luopumalla erillisistä paristoista ja tuottamalla tuotteen vaatima virta induktioperiaatteella vanteessa olevien magneettien avulla