Osaamisen ja sivistyksen parhaaksi Ammatillisen peruskoulutuksen valtionavustushankkeet Tuija Laukkanen 12.9.2013.

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Kehitys-/tuloskeskustelut 1. Avaintehtävien määritys
Advertisements

JÄRJESTÄMISSOPIMUKSEN HAKEMINEN
Läpäisyhankkeet ja ammatillisen koulutuksen kehittäminen
Osaamisen ja sivistyksen parhaaksi Ammatillisen perus- ja lisäkoulutuksen valtionavustukset 2013 TIEDOTUSTILAISUUS Ryhmä 3 Hanna Autere ja Juhani.
KEHITTÄMISHANKKEIDEN OHJAUSMALLI
Tämä on SUUNTA-työkalun käyttöön opastava diaesitys
AKTIIVISEMPI ARKI Työpohjat oman arjen tarkasteluun.
NAO/Maija-Leena Haapa-alho
Syksy 2011/Pirjo Kinnunen. Miten hanke etenee? IdeointiSuunnittelu KäynnistysToteutus TUOTOS PäättäminenArviointi Käyttöön otto ja seuranta.
Yksilö ostajana.
Tunnemmeko jäsenemme? Järjestöpäivät Etappi 1: Rekrytointi.
PK-kehittämispalvelut
Verkko-opetuksen tukipalvelujen laadunvarmistusta
HOPSista Eli mistä tässä onkaan kysymys? TAIKOPEDA
Laatu LAATU EI TARKOITA SITÄ, ETTÄ TUOTE TAI PALVELU ON ABSOLUUTTISESTI HYVÄ VAAN SITÄ ETTÄ SEN TEKEMISEEN KÄYTETTÄVÄT MENETELMÄT JA TOIMINNOT ON DOKUMENTOITU.
KAOS KAOS WORLD CAFE VALTIOVARAINMINISTERIÖSSÄ: JHS179 UUDISTUS Cafe 1 – Toiminta-arkkitehtuuri.
LAADUKKAAT PALVELUT LAADUKKAILLA HANKINNOILLA PALVELUJEN PAKETOINTI – SEMINAARI

2/2009 MUUTKIN HALUAVAT TIETÄÄ Kerro hankkeesta ja sen tuloksista NR/2011.
Keski-Uudenmaan teatteri KUT & TEOS-hankkeen hedelmät.
Osaamisen ja sivistyksen parhaaksi ”KSHJ” eli Oppijan verkkopalvelukokonaisuus Mikä se on ja miten se tehdään? Joonas Mäkinen.
Tuija Laukkanen, Ammatillinen peruskoulutus
Kansalaisneuvonnan markkinointi Neuvontapalveluiden yhteistyötilaisuus
Toimintasuunnitelma = oma kehittymissuunnitelma
− työkalu toiminnan suunnittelun ja suunnitelman arvioinnin tueksi
Onnistunut IT-projekti - Haaveesta totta? Tiken näkemys
Opinnäytetyön tekijä: Etunimi Sukunimi
Tutkijan identifioinnin esiselvitys 2013 Tuija Raaska RAKETTI-TIEHA –ohjausryhmän kokous.
OPISKELIJAN ITSEARVIOINNIN OHJAUS. ITSEARVIOINTI PERUSTUU SÄÄDÖKSIIN  opiskelijan itsearviointia säätelee laki ammatillisesta koulutuksesta (2005) 
Viestintäsuunnitelma
* Miksi ja kenelle www-sivut halutaan tehdä? * Mitkä ovat tavoitteet? * Kohderyhmän käyttäjien määritely ! SUUNNITTELUN PERUSTEITA.
Osaamisen ja sivistyksen parhaaksi Ammatillisen perus- ja lisäkoulutuksen valtionavustukset 2015 Ryhmä 3 Virtuaalisten oppimisympäristöjen kehittäminen.
Osaamisen ja sivistyksen parhaaksi AIKIS -hanke Teknisen toimivuuden määrittelyt Keskustelun pohjaksi
Miten laatutyöhön sitoutetaan?
Projektioppiminen Maarit Virtanen and Reetta Jänis
Vaski-suunnittelutyöpaja Turku Työstetty Janne Marniemen esitystä
Osaamisen ja sivistyksen parhaaksi Ammatillisen perus- ja lisäkoulutuksen valtionavustukset 2013 TIEDOTUSTILAISUUS
SOSIAALITYÖN LUOKITUKSET KEHITTÄMISTYÖN KOHTEENA
Menestystä yrittäjälähtöisyydellä ja yhteistyöllä Kunnan elinkeinopoliittisen ohjelman työkirja Osa: Tausta-aineisto.
Seuratoiminnan lähtötilannearvio (poimi graafitaulukoista) Mitkä asiat kunnossaMissä kehitettävääMuita huomioita Seuran toiminnan suunnittelu 1. Parhaat.
Kulttuurin ja luovan alan T&K-projektien sisäisen arvioinnin kehittäminen Metropolia Ammattikorkeakoulussa Robert Arpo
Anne Haarala-Muhonen Anni Tuomela Olli Wikberg
Yrityksen viestintä ja projektiviestintä
Verkko-opetuksen laatukäsikirja ja verkostotoiminnan laatu Annika Evälä, Kristiina Karjalainen SVY-yhdyshenkilöpäivä
TUPA –Työpaikkaohjaajien kouluttajakoulutus - kuka kouluttaa ketä?
Kannattaako opiskelijapalautetta kerätä? Pedagoginen kahvila Saara Repo-Kaarento Pedagoginen yliopistonlehtori.
Aalto PRO Aalto-yliopiston täydennyskoulutusta Kyvykkyyksiä etsimässä PK-yritysten johtamisen haasteet Menestystekijöitä, henkilöstön kyvykkyyksien määrittelyä.
Osaamisen ja sivistyksen parhaaksi Hyvien käytäntöjen tunnistaminen ja jakaminen Johdanto iltapäivän työskentelyyn Työskentelyn taustamateriaalia Opetusneuvos.
Polkuja läpäisyn tehostamiseen 4 JAO Dialoog. Hankkeen tavoitteet  Jämsän ammattiopiston tavoitteena on luoda vaihtoehtoinen pajatyylinen oppimisympäristö,
Projektityöskentely Projekti käsitteenä Projektin vaiheet Projektin asettaminen Projektin suunnittelu Projektin käynnistäminen ja toteuttaminen Projektin.
OSKO –projekti Keski-Suomen työpajojen verkostoitumishanke itsearvioinnin näkökulmasta.
Sosiaalinen markkinointi Monikulttuurinen ehkäisevä päihdekasvatus Ohjausryhmän suunnittelupäivä
MIKÄ ON PROJEKTI / HANKE?. Projekti  …. On joukko ihmisiä ja muita resursseja, jotka on tilapäisesti koottu yhteen suorittamaan tiettyä tehtävää,
Manner-Suomen maaseutuohjelman päätöksenteko Ohjelmakausi Maakuntasali Sivu
Polkuja läpäisyn tehostamiseen 4 Sedussa Dialoog.
Polkuja läpäisyn tehostamiseen 4 Sedussa Dialoog.
Dokumentointipohjat 1-5 milj. € hankkeiden hankearviointiin (kevennetty vaihtoehto word-arviointikehikolle) JulkICT 10/2016.
ABC – Askeleet nuorten tieto- ja neuvontapalvelun
Yrityksen projektisuunnitelma
Lomake.fin kehittäminen Projektin 293 loppuraportti
Sosiaali- ja terveydenhuollon organisaatio- ja palvelutiedon hallinta
Projektitoiminta TUOL0006 Harjoitustyö Projektisuunnitelma
Lean Canvas palveluiden suunnittelun ja kehittämisen apuvälineenä
Polkuja läpäisyn tehostamiseen 4 JAO
Projektitoiminta TUOL0006 Harjoitustyö Projektisuunnitelma
THL:n asiakkuustyön ja CRMn vaikuttamissuunnitelma
Saatteeksi PP-pohjan käyttäjälle
Näin ostan mainostoimistopalveluja
Osallistumisen suunnittelun vaiheet ja tehtävät
Projektin ohjaus, seuranta ja raportointi Riitta Rautava .
Esityksen transkriptio:

Osaamisen ja sivistyksen parhaaksi Ammatillisen peruskoulutuksen valtionavustushankkeet Tuija Laukkanen

Osaamisen ja sivistyksen parhaaksi Hyvä hankesuunnitelma - konkreettiset tavoitteet - selkeä viestintä 1. Hankkeen painopisteet (määritelty hakuvaiheessa) 2. Hankkeen tavoitteet ja aikataulu 3. Hankkeen kuvaus 4. Hankkeen kohderyhmä 5. Konkreettiset tulokset ja niiden hyödyntäminen 6. Miten tulokset ja vaikutukset arvioidaan? 7. Hankeorganisaatio, mahdolliset yhteistyökumppanit 8. Kustannusarvio

Osaamisen ja sivistyksen parhaaksi Sisällön konkreettinen kuvaus auttaa onnistumaan Hankkeen tavoitteet on hyvä kuvata mahdollisimman konkreettisesti; mitkä asiat muuttuvat nykytilaan nähden? Miten muutos saadaan pysyväksi? Laadulliset tavoitteet on hyvä konkretisoida mitattaviksi asioiksi ”…saadaan luotua ja ylläpidettyä laadukas yhteistyöverkosto…”  Minkälainen on laadukas yhteistyöverkosto? Miksi sen luominen on tärkeää? Miten se luodaan? Miten sitä ylläpidetään? Minkälaisia resursseja tarvitaan? Riippuvuus muihin toimintoihin?  Minkälaiseen tavoitetilaan pyritään ja minkälaisilla toimenpiteillä sinne päästään? Muuttuvatko toimintatavat koko organisaatiossa?  Tältä pohjalta voidaan arvioida hankkeen tuloksia ja onnistumista

Osaamisen ja sivistyksen parhaaksi Konkreettisista tavoitteista yksittäisiin tehtäviin 1/2 Jotta tavoitteisiin päästään se edellyttää tiettyjen tehtävien tekemistä, tekijöitä ja resursseja (aikaa, euroja jne)  Mitä ja miksi tehdään? Kuka tekee? Milloin tehdään?  Tehtäviä ja tekijöitä on paljon; miten huolehditaan, että kaikki tarvittavat tehtävät tulevat tehtyä oikeaan aikaan ja tavoitteisiin päästään? Ja budjetissa pysytään?  Minkälaisia resursseja tarvitaan? Minkälaisia kustannuksia syntyy?

Osaamisen ja sivistyksen parhaaksi Konkreettisista tavoitteista yksittäisiin tehtäviin 2/2 Määrittele projektin tehtävät, aikataulut, tekijät, yhteistyöverkostot, eurot..  Hankesuunnitelmaan kokonaisuudeksi, jonka toteutumista seurataan systemaattisesti  Hankkeen kustannusarvio edellisen pohjalta, kustannusten toteutumista seurataan  Riskien arviointi ja niihin varautuminen; liittyy käytettyihin resursseihin (tekijät ja aika, toisinaan myös tekniset yms ratkaisut)

Osaamisen ja sivistyksen parhaaksi Esimerkki 1. Konkreettinen tavoitetila/ tulos, johon tähdätään TehtävätTekijäthtp:tAjankoht a Kustannukset 1. tehtäväMaija tekeeX htpAlku- loppu Xxx euroa 2. tehtäväMatti tekeeY htpAlku- loppu Yyy euroa 3. tehtäväVille tekeeZ htpAlku- loppu Zzz euroa Yhteensä3 henkilöäXYZ htp XYZ euroa

Osaamisen ja sivistyksen parhaaksi Hankkeen johtaminen ja viestintä Selkeää ja konkreettista hankesuunnitelmaa on helppo seurata ja siitä on helppo raportoida Vastuut on jaettu, riippuvuudet on selvitetty Laatu on kohdallaan ja saadaan aikaan pysyviä muutoksia Hankesuunnitelmaan liittyvää viestintäsuunnitelmaa seurataan, kerätään palautetta Koulutuksen järjestäjän johto on sitoutunut ja mukana hankkeessa

Osaamisen ja sivistyksen parhaaksi Kustannusarvio 1/ 2 Henkilöstömenot • Koordinointi • Suunnittelu • Neuvonta ja ohjaus • Arviointi • Raportointi • Tiedotus, viestintä ja markkinointi • Muut tehtävät • Yhteensä => Mitä tehtäviä tehdään? Kuinka paljon aikaa ja tekijöitä tarvitaan kyseisten tehtävien tekemiseen (tunteja, päiviä) ja näistä syntyvät kustannukset?

Osaamisen ja sivistyksen parhaaksi Kustannusarvio 2/2 Muut menot • Kokous- ja koulutusmenot • Matkustuskulut • Palvelujen ostot • Laitehankinnat • Materiaalimenot • Vuokrat • Muut menot • Yhteensä  Mitä toimenpiteitä tehdään ja näistä syntyviä kustannuksia?  Mitä palveluja ostetaan, miksi ostetaan ja mistä ostetaan?  Mitä hankintoja tehdään, miksi tehdään ja mistä ostetaan

Osaamisen ja sivistyksen parhaaksi Kiitos!