• Miksi on rukoiltava asioita, jotka Jumala haluaa joka tapauksessa toteuttaa? • Miksi on niin tärkeää rukoilla yhdessä oman paikkakunnan puolesta? •

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Taivas…. Miten pääsen sinne?.
Advertisements

Kun Jumala loi naisen hän oli tullut 6. päivän ylitöihin.
Rukous JEESUKSEN nimessä.
Onneni on olla Herraa lähellä
Miksi pitää pyytää asiaa jonka Jumala tietää?
Piristystä päivääsi MAISKIS MAISKIS!.
”Kutsu seuraamaan” Kun he olivat syöneet, Jeesus sanoi Simon Pietarille: "Simon, Johanneksen poika, rakastatko sinä minua enemmän kuin nämä toiset?" "Rakastan,
Rukous Hengessä Osa 3.
Pikkupoika kysyi isältään...
Onpa outoa, miten asiat etenevät…
:09:11 Luukas 22: Kuvitus Henry Martin Toteutus Marko Oikarinen.
RUKOILEMME YHDESSÄ.
Totuus.
Rukoustapahtuma Suomen puolesta Turkuhallissa
Arkki Varustamo Raamattukoulu
Ehkä Jumala haluaa, että meidän tulee tavata joitakin meille vääriä ihmisiä ennenkuin tapaamme sen oikean, jotta olisimme tietoisia siitä kuinka kiitollisia.
RETHINKING WORK - Mistä työssä on kysymys?. RETHINKING WORK Näin tulivat valmiiksi taivas ja maa ja kaikki mitä niissä on. Jumala oli saanut työnsä päätökseen,
Huvitamme itsemme hengiltä Otavan Opisto Jari Sarja "Ja he olivat molemmat alasti, mies ja hänen vaimonsa, eivätkä he tunteneet häpeää. [...]
Viikon ohjelma: MA: Miksi Jeesus-nimessä on voimaa. Rukouksen suhde Jumalan kolminaisuuteen TI: Jeesuksen nimi kääntyessämme Isän puoleen KE: Jeesuksen.
Bensan hinta Hyvää päivää, Olen kuullut ennustettavan, että bensan hinta saattaa syksyyn mennessä nousta litralta jopa € 1,90 :een.
1. Tim 2: 1-4 Arvoisa Sisärengaslainen, 1. Timoteuskirjeen 2. luvussa Paavali antaa käytännön ohjeita oikeaan jumalanpalveluksen viettämisen. Kysymyksiä,
Paavalin kirje Filemonille
Rukous - hengellinen keino, jolla voimme vaikuttaa hengelliseen sokeuteen 2 Kor. 10:3-5 Vaikka me vaellammekin lihassa, emme kuitenkaan lihan.
RAKKAUS USKO TOIVO - ihmiseltä ihmiselle
1 N-piirin johtajuusvalmennus Vapaaehtoistyön johtaminen.
Seurakunnan rooli maaseudun kehitystyössä Voimistuvat kylät-seminaari Seinäjoki Markku Ylinen Johtava kappalainen P eräseinäjoen kappeliseurakunta.
ELÄMÄN VARRELLE On hyvä säilyttää luottamus siihen,
”Niille, jotka olivat tätä kuulemassa, Jeesus esitti vielä vertauksen, koska hän oli jo lähellä Jerusalemia ja monet luulivat Jumalan valtakunnan ilmestyvän.
A ja O Ilm.1:8. "Minä olen A ja O", sanoo Herra Jumala, joka on ja joka oli ja joka tuleva on, Kaikkivaltias.
2. Piet. 3:1-2 Arvoisa Sisärengaslainen,
Nainen Koraanissa Islam ei tee kerrassaan mitään eroa naisten ja miesten välillä heidän suhteessaan Allahiin (swt). Molemmille luvataan sama palkkio hyvästä.
Mikä asia voisi vaikuttaa näin koko kaupunkiin?
VALMISTELU Andreas 1. Rukoilemme yhdessä koko Kristuksen seurakunnan kanssa herätystä. 2. Etsimme parhaat keinot ja tavat lähestyä alueen ihmisiä. 3.Kutsumme.
NAISEN ITSETUNTO.
”Menkää kaikkialle maailmaan ja julistakaa evankeliumi kaikille luoduille” Mark 16:15 Kuka käskee ja ketä ? Mikä on minun paikkani ja osuuteni ? Yhdessä.
TASAPAINON RAKENTAMINEN
Viikon ohjelma: MA: Miksi Jeesus-nimessä on voimaa. Rukouksen suhde Jumalan kolminaisuuteen TI: Jeesuksen nimi kääntyessämme Isän puoleen KE: Jeesuksen.
Rukouksessa sekä MÄÄRÄLLÄ JA LAADULLA on merkitystä Eri asioita varten tarvitaan eri määrä rukousta ja voimaa. Mark. 9:28-29 "Tätä lajia ei saa lähtemään.
NÄEN SEURAKUNNAN... Apt.2:41 -. Näky ohjaa Perus asiakirjat ovat: Arvot ja näky Matt.22:6.
Uhratkaamme siis hänen kauttansa Jumalalle joka aika kiitosuhria, se on: niiden huulten hedelmää, jotka hänen nimeänsä ylistävät. (Hepr. 13:5)
JEESUS EI SÄÄSTELE SANOJA… Matt 11: JEESUS EI SÄÄSTELE SANOJA… 1. VOIKO IHMINEN ITSE TEHDÄ PARANNUKSEN JA USKOA? 2. LAKI JA EVANKELIUMI.
Viikon ohjelma: MA: Miksi Jeesus-nimessä on voimaa. Rukouksen suhde Jumalan kolminaisuuteen TI: Jeesuksen nimi kääntyessämme Isän puoleen KE: Jeesuksen.
Yhteisen rukouksen voima
Rukous Hengessä Osa 2.
Yhdessä vahvemmaksi kasvaminen
Hepr. 5:1-4 Arvoisa Sisärengaslainen, Edellisen luvun lopussa Jeesusta nimitettiin ylipapiksi. Nyt kirjeen kirjoittaja selittää tarkemmin Jeesuksen ylipappeutta.
”Neljä grillikoipea!” ”Haloo päämaja, täällä vyöhyke 2! Vaara ohi tältä erää, ne rukoilivat taas vain itsensä ja laulajien ja soittajien puolesta.
Perusevankeliumia tähän päivään Opetussarja. Jeesus parantaa sairaita Matt. 8: Reino Saarelma.
2. Tim 1: 1-2 Arvoisa Sisärengaslainen,
USKONTO VUORISAARNA 4.LUOKKA.
Tule sellaisena kuin olet Katso ja maista!
Viikon ohjelma: MA: Miksi Jeesus-nimessä on voimaa. Rukouksen suhde Jumalan kolminaisuuteen TI: Jeesuksen nimi kääntyessämme Isän puoleen KE: Jeesuksen.
MIKSI JAPANISSA TEHDÄÄN LÄHETYSTYÖTÄ? Kuva: Philippe Gueissaz.
Suomi palaa 2011 EU:n kulttuuripääkaupunkivuosi Mahdollisuus vaikuttaa lähetyskäskyn toteutumiseen Itämeren alueella EU:n kulttuuripääkaupunkivuosi.
Pikkupoika kysyi isältään...
Tapahtukoon sinun tahtosi
KRISTILLINEN TOIMINTAPERIAATE
Professional ethics in context – Institutions, images and empathy Tuukka Kivioja.
Kirkkohistoria Kirkon syntyhetkestä tähän päivään
RUKOILEMALLA YHTEYTEEN
Hyvä ja paha Muistiinpanot 9. luokan oppikirjan 3. kappaleeseen
PYHÄ KOLMINAISUUS Stefan Holm: Kirkon jäsenenä – Oppikirja 9. luokalle. Kappale 7. Kuvat:
KRISTUS 9lk/UO2.
Papisto turvaa jatkuvuuden
Lähetysopetus rippikoulussa Esimerkkejä lähetysoppitunnilla käsiteltävistä asioista.
Yhteinen esirukous Kehotan ennen kaikkea anomaan, rukoilemaan, pitämään esirukouksia ja kiittämään kaikkien ihmisten puolesta, kuninkaiden ja kaikkien.
Millaisen seurakunnan SINÄ HALUAT?
Puheen teksti osoitteessa
Lähetysopetus rippikoulussa
Lähetysopetus rippikoulussa
Esityksen transkriptio:

• Miksi on rukoiltava asioita, jotka Jumala haluaa joka tapauksessa toteuttaa? • Miksi on niin tärkeää rukoilla yhdessä oman paikkakunnan puolesta? • Millaista on rukous oman paikkakunnan puolesta?

1.Tim. 2:1-4: Minä kehoitan siis ennen kaikkea anomaan, rukoilemaan, pitämään esirukouksia ja kiittämään kaikkien ihmisten puolesta... Sillä se on hyvää ja otollista Jumalalle, meidän vapahtajallemme, joka tahtoo, että kaikki ihmiset pelastuisivat ja tulisivat tuntemaan totuuden. * * * Miksi pitää pyytää kaikkivaltiasta Jumalaa tekemään jotain, mitä Hän tahtookin tehdä?

Jumala on valinnut toimintatavakseen maan päällä toimia ihmisen kautta. Mitä tulee asioihin maan päällä, Hän on rajoittanut itsensä toimimaan ihmisten kautta. Ihminen on luotu Jumalan edustajaksi (= ”kuvaksi”) maan päälle.

Jumala tarvitsi: • kansan, jonka kautta toimia • profeettoja • ihmiseksi syntyneen Messiaan • ihmisen käsiä laitettaviksi sairaiden päälle, • ihmisen äänen julistamaan • ihmisen jalat toimittamaan asioitaan • ihmisen rukoilemaan ja pyytämään Jumalan tahdon tapahtumista maan päällä

Jumala pyytää meitä pyytämään. Jumala pyytää meitä, että pyytäisimme Häntä tekemään asioita, joita Hän tahtoo tehdä. "Jumalan antamisella on erottamaton yhteys meidän pyytämiseemme.”

Esirukous on Jumalan tahdon kutsumista ihmisten elämään. Kun me pyydämme Jumalan tahtoa tapahtumaan, me Hänen edustajinaan vahvistamme Hänen tahtonsa ja kutsumme sitä tapahtumaan. ”Tapahtukoon Sinun tahtosi!” – ei pyyntö vaan kutsu.

Kaikkivaltias Jumala tarvitsee rukouksiamme voidakseen siunata maailmaa - myös omaa paikkakuntaamme ja sen asukkaita.

1.Rukous oman paikkakunnan puolesta on osa keskeistä rukousvastuutamme. Suuri asia ja suuri vastuu, joka on helpompi kantaa joukolla.

1.Rukous oman paikkakunnan puolesta on osa keskeistä rukousvastuutamme 2.Herätyksiin on aina liittynyt rukous - Pohjois-Amerikan herätys 1850-l. - Walesin herätys Filippiinit 1980-l.

Miksi rukous on niin tärkeää herätykselle ja paikkakunnan ilmapiirin muuttumiselle? VASTAUS: Rukoilemalla käsittelemme perusongelmaa, jonka vuoksi ei-uskovat ihmiset eivät ole vielä löytäneet yhteyttä Jumalaan. Ihmiset eivät näe eivätkä ymmärrä sielun pelastukseen liittyviä asioita.

2 Kor. 10:4: “Vaikka me vaellammekin lihassa, emme kuitenkaan lihan mukaan sodi; sillä meidän sota-aseemme eivät ole lihalliset, vaan ne ovat voimalliset Jumalan edessä hajottamaan maahan linnoituksia. Me hajotamme maahan järjen päätelmät ja jokaisen varustuksen, joka nostetaan Jumalan tuntemista vastaan ja vangitsemme jokaisen ajatuksen kuuliaiseksi Kristukselle.

Linnoitukset – vankila ihmisen sisällä. Ihmisen omien ajatusmallien ja pimeyden voimien yhteisvaikutus. Ihmisen oma tahto ja pimeyden henkivaltojen toiminta yhdistyvät ja ruokkivat toisiaan.

Rukoillessamme ei-uskovien laajamittaista kääntymistä rukoilemme käytännössä sitä, että demonien ja ihmisten mielen välinen orjuuttava side murtuisi. Rukoilemme, että ihmisten tahto vapautuisi ottamaan vastaan pelastuksen Jeesuksessa. Vaikutamme hengellisillä aseilla hengelliseen ilmapiiriin.

1.Rukous oman paikkakunnan puolesta on osa keskeistä rukousvastuutamme 2.Herätyksiin on aina liittynyt rukous 3. Yhteisessä rukouksessa on erityinen voima.

Yhteinen rukous on julistus Jumalan edessä siitä, että tämä uskovien joukko valmistautuu yhteistyöhön Hänen kanssaan. Tärkeämpää kuin rukoilijoiden määrä on heidän hengellinen palonsa ja päättäväisyytensä. Rukouksessa ei ole tarvittu suuria joukkoja, mutta kylläkin sydänten yhteyttä, palavaa näkyä ja kestävyyttä.

1.PYYTÄMISTÄ ”Anokaa niin teille annetaan.” Matt. 7:7 Kun rukoilemme herätystä, pyydämme ja anomme Jumalan apua ja ilmestymistä eri ihmisryhmien osaksi.

Pyytäminen oman paikkakunnan puolesta on TEEMARUKOUSTA: Keskitytään tiettyyn aihepiiriin. Meillä on suuri tarve tällaisesta keskittyneestä rukouksesta kaikille tärkeiden yhteisten asioiden puolesta.

KONKREETTISTA RUKOUSTA: Kaupungin jokainen - asukas, - perhe, - päättäjä, - toimija, - instituutio, - laitos tuodaan rukouksen kautta Jumalan rakkauden ja voiman vaikutuspiiriin.

1.PYYTÄMISTÄ: Konkreettista teemarukousta 2. JULISTAMISTA HENGEN MAAILMOISSA Rukous paikkakunnan puolesta on Jeesuksen uhrin aikaansaaman vapautuksen julistamista hengen maailmoissa. Julistamme ja kutsumme Jumalan edustajina Hänen tahtonsa toimeenpanoa näille ihmisille, joista Jeesus on maksanut lunastushinnan.

1.PYYTÄMISTÄ: Konkreettista teemarukousta 2. JULISTAMISTA HENGEN MAAILMOISSA 3. SITOUTUNUTTA TYÖTÄ Meidän sitoutunut, määrätietoinen rukouk- semme lamaannuttaa pimeyden voimia, ja sen kautta Jumalan valo pääsee valaise- maan pimeydessä eläviä, pimeyden tekoja tekeviä ihmisiä.

Rukoilemme hellittämättä ja väsymättä, kunnes vastaus tulee: Jes 62:6-7 : ”Sinun muureillesi, Jerusalem, minä asetan vartijat; älkööt he milloinkaan vaietko, ei päivällä eikä yöllä. Te, jotka ylistätte Herraa, älkää itsellenne lepoa suoko. Älkää antako hänelle lepoa, ennenkuin hän on asettanut ennallensa Jerusalemin, tehnyt sen ylistykseksi maassa.”