Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Rukous Hengessä Osa 3.

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "Rukous Hengessä Osa 3."— Esityksen transkriptio:

1 Rukous Hengessä Osa 3

2 Pyhä Henki johdattaa rukousta ja sen sisältöä
Kun rukoilemme Hengessä, rukouksemme ovat paitsi Hengen synnyttämiä, myös Hengen johtamia niin ilmapiiriltään kuin sisällöltään.

3 Hengen ilmapiiri vahvistuu yhteisessä rukouksessa
Yhdessä on usein helpompi rukoilla kuin yksin. ”Missä kaksi tai kolme on kokoontunut minun nimeeni, siinä minä olen heidän keskellänsä.” Matt. 18:20

4 Miten Henki johdattaa seurakunnan yhteistä rukousta?
Miten voimme seurakuntana rukoilla Hengessä? Paavali sanoo opetuksessaan armolahjoista, Hengen ilmenemisestä ja yhteisestä rukouksesta, että SEURAKUNTA TOIMII HENGEN OHJAAMANA KUIN RUUMIS. (1 Kor. 12 ja 14)

5 Seurakunta toimii Hengen ohjaamana kuin ruumis:
1 Kor. 12:7-11: Mutta kullekin anne-taan Hengen ilmoitus yhteiseksi hyödyksi. Niinpä saa Hengen kautta toinen viisauden sanat, toinen tiedon sanat saman Hengen vaikutuksesta; toinen saa uskon samassa Hengessä, toinen taas terveeksitekemisen lahjat siinä yhdessä Hengessä; toinen lahjan tehdä voimallisia tekoja; toinen profetoimisen lahjan,

6 Seurakunta toimii Hengen ohjaamana kuin ruumis:
-- toinen lahjan arvostella henkiä; toinen eri kielillä puhumisen lahjan, toinen taas lahjan selittää kieliä. Mutta kaiken tämän vaikuttaa yksi ja sama Henki, jakaen kullekin erikseen, niinkuin tahtoo. Sillä niinkuin ruumis on yksi ja siinä on monta jäsentä, mutta kaikki ruu-miin jäsenet, vaikka niitä on monta, ovat yksi ruumis, niin on Kristuskin;

7 Seurakunta toimii Hengen ohjaamana kuin ruumis:
-- sillä me olemme kaikki yhdessä Hengessä kastetut yhdeksi ruumiiksi, olimmepa juutalaisia tai kreikkalaisia, orjia tai vapaita, ja kaikki olemme saaneet juoda samaa Henkeä. -- ettei ruumiissa olisi eripuraisuutta.  

8 Kun rukoilemme yhdessä,
toimimme yksimielisesti harmonisessa ilmapiirissä kuin ruumis, jonka liikkeet ovat koordinoituja ja määrätietoisia.

9 Yhteiselle rukoukselle Hengessä ovat ominaista yhteiset tavoitteet
1. Yhteinen ylistys ja kiitos – Seurakunta kunnioittaa Jumalaa 2. Toisten kuormien kantaminen – Seurakuntalaiset siunaavat toisiaan 3. Voiman moninkertaistaminen – Seurakunta kantaa yhteisiä isoja rukousaiheita 4. Yhteiset askeleet hengen maailmassa – Seurakunta etsii yhdessä Jumalan tahtoa, tekee parannusta, rukoilee armolahjoja, valmistautuu uusiin haasteisiin - TÄTÄ TEEMME JUURI NYT!

10 Yhteiselle rukoukselle Hengessä on ominaista sopusointu ja yksimielisyys
Vaikka meitä on monta, meillä on yksi mieli. Apt. 4:24: - he yksimielisesti korottivat äänensä Jumalan puoleen -- Ja kun he olivat rukoilleet, vapisi se paikka, jossa he olivat koolla, ja he tulivat kaikki Pyhällä Hengellä täytetyiksi

11 Miten voimme säilyttää yhteisen rukouksen sopusoinnun ja yhteisen suunnan?
Paavali antaa samassa tekstissä kaksi perusohjetta: ENSIMMÄINEN OHJE: Otamme huomioon yksityisen ja julkisen rukouksen eron

12 Yksityinen rukous on itseä ja Jumalaa varten, julkinen rukous
seurakunnan rakennukseksi Julkisen rukouksen on oltava kunniaksi Jumalalle. Sen muoto tai sisältö ei saa olla kompastuskivi ulkopuolisille. 1 Kor 14:20, ymmärrykseltä olkaa täysi-ikäisiä. Jos nyt koko seurakunta kokoontuisi yhteen ja kaikki siellä puhuisivat kielillä ja sinne tulisi opetuksesta tai uskosta osattomia, eivätkö he sanoisi teidän olevan järjiltänne?

13 Julkisesti on rukoiltava niin että kaikki ymmärtävät ja rakentuvat.

14 ! Julkisessa, yhteisessä rukouksessa on löydettävä tasapaino:
Hengen on saatava toimia vapaasti, armolahjojen on toimittava, on voitava puhua kielillä – mutta siten, että Jumala saa kunnian, kaikki rakentuvat ja olemme esimerkkejä ulkopuolisille. !

15 TOINEN OHJE: Kuuntelemme, mitä ympärillä tapahtuu. Tarkkailemme, mihin suuntaan Henki johtaa ilmapiiriä – esirukousta, ylistystä, hiljaisuutta, paran-nuksentekoa, jne. - ja pysymme linjassa sen kanssa.

16 Pysymme yhtenäisessä linjassa myös rukousaiheiden suhteen.
Rukoillaan kerralla yhden asian puolesta eikä tuoda väliin muita aiheita. Pyrimme siihen, että kaikki yhdistävät voimansa rukoilemaan samaa asiaa. Vältämme kiistanalaisia rukousaiheita esim. ajankohtaisissa kysymyksissä. Ilmapiiri kiristyy, jos toisten on oltava mukana rukouksessa, jonka sisältöön he eivät voi yhtyä.

17 Profeettain henget ovat profeetoille alamaiset; sillä ei Jumala ole epäjärjestyksen, vaan rauhan Jumala. Jos kielillä puhutaan, niin puhukoon kullakin kertaa vain kaksi tai enintään kolme, ja yksi kerrallaan, ja yksi selittäköön 1 Kor 14:27-32 Rukoilija pystyy hallitsemaan puheensa esiintuontia, samoin kuin profeetta (ajoitus, äänenvoimakkuus, ei puhetta toisen päälle) Hiljenemme tarvittaessa, että se, mitä Henki haluaa puhua, voidaan kuulla.

18 Pyhä Henki johdattaa rukouksen sisältöä:
Kuulemme Jumalalta yksilöinä ja seurakuntana Rukoilemme Hengessä – Jumalan omassa ulottuvuudessa – ja voimme tässä tilanteessa kuulla eri tavoilla Jumalan äänen ja rukoilla Hengen johtamina.

19 Henki puhuu meille mielemme kautta johtamalla ajatuksiamme
Jumala on se, joka teissä vaikuttaa sekä tahtomisen että tekemisen, että hänen hyvä tahtonsa tapahtuisi. Fil. 2:13 - hän vaikuttakoon teissä sen, mikä on hänelle otollista. Hebr.13:21

20 Rajoina ovat Jumalan sana ja Jumalan tahto.
Pyhä Henki ei koskaan synnytä kaipausta Jumalan tahdon ulkopuolella olevaan asiaan. Hengen johdattaman rukouksen vastakohta, ”rukous lihassa”: Te anotte, ettekä saa, sentähden että anotte kelvot-tomasti, kuluttaaksenne sen himoissanne. Jaak. 4:3

21 Tarkoitat hyvää, mutta ohitat tahtoni ja tarkoitukseni.
Jos rukoilemme lihan mielen mukaan, Hengen ääni sisällämme hiljenee, ja Hän sanoo meille vaikenemisellaan: "En voi yhtyä tähän rukoukseen. Jeesus ei voi sanoa ´aamen´ tähän pyyntöön. Tarkoitat hyvää, mutta ohitat tahtoni ja tarkoitukseni. Odota, niin minä autan sinua näkemään paremman tien, ohjaan sinut esittämään oikeita pyyntöjä." ! Wesley Duewel Lähetysjohtaja, Intian lähetyssaarnaaja yli 25 vuoden ajan. Useiden tunnettujen teosten kirjoittaja.

22 Pyhä Henki pyhittää mielemme Jumalan tahdon mukaisiksi, synnyttää kaipausta
kohti Jumalan tahtoa, valaisee meille Jumalan tahdon, uskoo kauttamme Jumalan tahtoon ja pyhittää rukouksemme niin, että Hengen ääni rukouksessamme lopulta sulautuu täysin Jumalan Pojan rukoukseen. ! Wesley Duewel Lähetysjohtaja, Intian lähetyssaarnaaja yli 25 vuoden ajan. Useiden tunnettujen teosten kirjoittaja.

23 Pyhä Henki ohjaa meitä kaikkeen totuuteen.
Hänen vaikutuksestaan "aistimme harjaantuvat erottamaan hyvän pahasta" (Hebr. 5:14). -- että tulisitte täyteen hänen tahtonsa tuntemista kaikessa hengellisessä viisaudessa ja ymmärtämisessä (Kol. 1:9)

24 Pyhän Hengen valaisema ja pyhittämä mieli ei edes halua asioita,
jotka murehduttavat Jumalaa Sillä niillä, jotka elävät lihan mukaan, on lihan mieli, mutta niillä, jotka elävät Hengen mukaan, on Hengen mieli. Room. 8:5

25 Rukous Raamatun sanoin
”Hyvä keino pysytellä Jumalan sanan rajoissa on käyttää rukouksessa paljon Raamattua, rukoilla Raamatun sanoin.” Judson Cornwall

26 Kun rukouksemme ovat Pyhän Hengen innoittaman Jumalan sanan mukaisia, sen muovaamia ja kyllästämiä, ne ovat samalla Jumalan tahdon mukaisia. ! Judson Cornwall Tunnettu karismaat- tinen pastori, yli 50 kirjan tekijä. ”RUKOUS RAAMATUN SANOIN”

27 Kun astumme rukouksessa hengen maailmaan, olemme ihmisinä epäedullisessa asemassa, koska olemme vain osittain henkiolentoja. Ruumis ja sielu nousevat heti vastaan. Liha tuntee olonsa epämukavaksi, sielu vastustaa astumista Jumalan läsnäolon tuntemattomaan maailmaan. Tarvitsemme jatkuvaa itsekuria voittaaksemme lihan vastustelut. ! Judson Cornwall Tunnettu karismaat- tinen pastori, yli 50 kirjan tekijä. ”RUKOUS RAAMATUN SANOIN”

28 Tavallinenkin keskustelu käyn-nistyy usein helpommin, kun keskustelukumppani aloittaa sen.
Kun aloitamme rukoushetkemme Sanan luvulla, se virittää meitä Pyhän Hengen aaltopituudelle. Kun sisällytämme kirjoitettua Sanaa rukouksiimme, tulemme tuntemaan Jumalan tahtoa ja sen lisäksi julistamme sitä. ! Judson Cornwall ”RUKOUS RAAMATUN SANOIN”

29 Pyhä Henki vaikuttaa ajankohtaista johdatusta ja konkreettista rukousta
Hengen tilannekohtainen, sisäinen johdatus: Kun Pietari yhä mietti tuota näkyä, sanoi Henki hänelle: "Katso, kaksi miestä etsii sinua” (Apt. 10:19) -- samassa seisoi sen talon edessä, jossa me olimme, kolme miestä, jotka Kesareasta oli lähetetty minun luokseni. Ja Henki käski minun mennä arvelematta heidän kanssansa (Apt. 11:11-12)

30 Henki vaikuttaa täsmärukousta juuri oikealla hetkellä
Monet esirukoilijat ovat kokeneet, kuinka Henki jossakin tilanteessa on antanut heille erityisen rukoustaakan. kan. Beth Alvesin todistus

31 Jumala voi puhua profeetallisen ilmoituksen tai ilmestyksen kautta
Mutta Filippukselle puhui Herran enkeli sanoen: "Nouse ja mene puolipäivään päin tielle, joka vie Jerusalemista alas Gassaan ja on autio". Niin Henki sanoi Filippukselle: "Käy luo ja pysyttele lähellä noita vaunuja". Apt. 8:26,29

32 Erityistä uskoa ja rohkeutta vaativissa tilanteissa Jumala voi puhua korvin kuultavasti tai muulla tavoin ilmiselvästi.

33 ELOKUU 1991

34 ELOKUU 1991

35 ! Rukous vuoro-vaikutuksena ja ”keskusteluna”
On tärkeää, että vietämme tarpeeksi aikaa Jumalaa odottaen – ilman, että rukouksemme on niin ohjelmoitua ja oman puheen täyttämää, ettei siinä ole rakoa, jossa Jumala voi johtaa ajatuksiamme.

36 Älä kuitenkaan pety, jos et ”kuule”, niin kuin toivoisit, vaikka kuinka yrität kuunnella.
1 Tess. 3:1-7: kun emme enää voineet kestää kauemmin, lähetimme Timoteuksen rohkaisemaan teitä uskossanne. - Nyt, kun Timoteus toi meille ilosanoman teidän uskostanne ja rakkaudestanne ja siitä, että te aina pidätte meitä rakkaassa muistossa, olemme teidän uskostanne saaneet lohdutusta teihin nähden kaikessa hädässämme ja ahdistuksessamme. Paavalikaan ei saanut kaikissa asioissa ilmestys-tietoa Jumalalta. Hänkin joutui tutkimaan asioita ja elämään uskon varassa.

37 Yksityisten, jatkuvien, konkreettisten ilmoitusten saaminen Jumalan Hengeltä ei ole uskovan rukouselämän standardi. Kyllä Jumala puhuu silloin, kun se on tarpeen. – Mutta ei Hän puhu kaiken aikaa eikä kaikissa mahdollisissa asioissa. !

38 että Herra voi puhua ja armolahjat toimia.
Jumalan äänen kuulemiseen tarvitaan hiljaisuutta ja aikaa Meidän on yksilöinä ja seurakuntana varattava riittävästi aikaa rukoukseen, että Herra voi puhua ja armolahjat toimia.

39 Henki puhui keskellä pitempää rukousjaksoa, Apt. 13:2-3
Ja heidän toimittaessaan palvelusta Herralle ja paastotessaan Pyhä Henki sanoi: "Erottakaa minulle Barnabas ja Saulus siihen työhön, johon minä olen heidät kutsunut".

40 Pyhä Henki johdattaa rukouksen
ilmapiiriä ja sisältöä.


Lataa ppt "Rukous Hengessä Osa 3."

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google