Osaava-hanke Liminka, Lumijoki, Muhos, Tyrnävä, Utajärvi

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Osaava Oulu  ajassa mukana  Hallitusohjelma 2011: ” Hallituksen tavoitteena on nostaa suomalaiset maailman osaavimmaksi kansaksi vuoteen 2020 mennessä”
Advertisements

Ajankohtaista oppisopimuskoulutuksesta Jyväskylä 20. 3
Osaava Oulu - opettajien osaamista työhyvinvointia edistävä hanke
RASEKO ja yhteinen koulutusstrategia 2015+
KELPO projekti Tuija Ikäläinen, koordinaattori
JYVÄSKYLÄN YLIOPISTON AVOIN YLIOPISTO Aikuiskoulutuksen laatuyliopisto IKÄÄNTYVIEN YLIOPISTON VALTAKUNNALLINEN KEHITTÄMISHANKE, osa II ”Oikeus.
R INNAKKAISOHJELMIEN IDEAT JA OIVALLUKSET, RYHMÄ 2 M YÖTÄTUULESSA – TOIMINTAA JA TULOKSIA AMMATILLISEEN KOULUTUKSEEN Kari Laine
Osaamisen ja sivistyksen asialla EVÄSTYSTÄ KEHITTÄMISTYÖHÖN Leena Nissilä Opetusneuvos, asiantuntijayksikön päällikkö.
Moku- hankkeesta resurssikeskukseen
Pedagoginen kehittäminen Tavoitteet vuosille
Osaava Verso III Ammatillisten opettajien osaamisen ennakointi ja osaamisen kehittäminen verkostoissa, sosiaalisen median toimintafoorumeissa sekä koulutusorganisaation.
J Kangasniemi 2010 Valtion rahoittama opetustoimen henkilöstökoulutus Tätä kalvosarjaa päivitetään verkossa. Varmistathan että käytössäsi on viimeisin.
Digioppi Kick-off Yleistä:  Omnialle ja Varialle on myönnetty € käytettäväksi Digioppi- hankkeen kustannuksiin. Kokonaisbudjetti on.
Hyvän ikääntymisen kehittämisympäristö Sonectus
KM, PsyK Jaana Laurinvaara
eNorssin OPS-ryhmä Ops-prosessien eteneminen – OPS Työkalupakki
TVT ja verkko-opetus ENORSSI-SEMINAARI JOENSUU
TIETO- JA VIESTINTÄ- TEKNIIKKA OPETUKSESSA -opettajien täydennyskoulutus Johanna Karppinen Info
Kolmen oppilaitoksen suunnitteluosaamisen yhdistämisellä Tehdään pitkän tähtäimen kehittymissuunnitelma Etsitään uudenlaisia mentorointikäytänteitä Vahvistetaan.
MIKÄ ON TOPKAUHA? TOPKAUHA. MIKÄ ON TOPKAUHA? TOPKAUHA on suomalaisten asiantuntijoiden kehittämä työssäoppimisjärjestelmä kaupan ja hallinnon alalle:
TPO-oppilaitoskysely keväällä 2010 Toimintaympäristö ja talous Oppilaat Henkilöstö Opetustarjonta.
Koulutus TSO-FOORUMIN WWW-SIVUT. Sivuston toimintologiikka ”Artikkelivetoinen”, perustuu luokkiin Sisällöntuotanto helpompaa Sisällön hakeminen.
Nuorisotoimi, Seija Kähkönen1 Ely-keskuksen rooli alueen toimijoiden tukena Onnistuvat Opit -seminaari Rovaniemi.
Tarvekartoituksesta koulutukseen -hanke Hankkeen tavoitteena on kehittää Lapuan kristillisen opiston osaamista muuttaa työelämän koulutustarpeet ammatilliseksi.
STUDIO-projektin tulokset Anita Eskola-Kronqvist Projektipäällikkö STUDIO-projekti Projektin osatoteuttajat: ARCADA HAAGA-HELIA Ammatillinen.
Tuetun oppisopimuksen kehittäminen Etelä-Suomen verkostohanke Hankkeen aloitusseminaari Ulla Poutiainen
Työpaikkakouluttaja- hanke
J Kangasniemi 2010 Osaava-ohjelman taustaa ja rakenne Tätä kalvosarjaa päivitetään verkossa. Varmistathan että käytössäsi on viimeisin versio. (viimeksi.
Opossum-projektin Ohjausryhmä Ari Markkula Projektitutkija.
Täydennyskoulutuksen verkostomalli – Vaihe I - II OSAAVA - ohjelma
TOP-LAAJA Prosessialan pt. Hotelli-, ravintola ja cateringalan pt.
Osaamisen ja sivistyksen parhaaksi Ammatillisen ja ammatillisen aikuiskoulutuksen ajankohtaiset asiat Johtaja Pasi Kankare, Opetushallitus
Sairaalaopetuksen kehittäminen Helsingissä 2010 Saireke-seminaari Auroran koulussa
LAAJENNETTU TYÖSSÄOPPIMINEN toimintasuunnitelma Etelä-Savon ammattiopisto.
Kirjastopalveluiden tavoitetila Yksikön toimenpiteet MittaritAikatauluVastuu- henkilö 1.Päivitetään keskeiset palveluketjut 2.Palveluketjut toimivat osana.
Osaamisen ja sivistyksen parhaaksi Ammatillisen perus- ja lisäkoulutuksen valtionavustusten tiedotustilaisuus Seppo Hyppönen Yksikön päällikkö Ammatillinen.
MAAKUNNALLINEN PALLIATIIVISEN HOIDON TÄYDENNYSKOULUTUSMALLI
PALVELUT 1.koulutuspalvelut 2.kehittämispalvelut 3.tilaustuotepalvelut yhteisenä nimittäjänä ”pedagoginen sensitiivisyys”
Opiskelun ja opetuksen viitearkkitehtuuri
Oppisopimuskoulutuksen laadunhallintaa oppisopimuskoulutuksen järjestäjän toimesta Tuula Hoivala, Pirkanmaan oppisopimuskeskus
Kiinan kieltä lukioissa
Innova Länsi-Suomen akk
Ajankohtaista – seutusivistys
www.nuorisokanuuna.fi1 Toimintasuunnitelmasta 2014 poimittua Seinäjoki.
Varsinais-Suomen maakunnan yhteistyöryhmän (MYR) koulutusjaosto.
Opetustoimen henkilöstön ammatillisen osaamisen varmistaminen (Osaava) Kimmo Hämäläinen, pääsihteeri Opetustoimen henkilöstökoulutuksen neuvottelukunta.
Lisää tähän otsikko Selvityshanke kansalaisten yksilöllisistä koulutustileistä Mirja Hannula.
TYÖELÄMÄN KEHITTÄMIS- JA PALVELUTEHTÄVÄ TykePartner III–hanke 2008 – ohjausryhmä.
Romanilasten perusopetuksen tukeminen Kehittämishankkeen esittely Raimo Salo Oulun kaupungin opetustoimi Oulun kaupungin.
Katri Arnivaara Turun kaupungin vapaa-aikatoimiala Hankekoordinaattori 1.
SAK/Hannele Ugur Ohjaus aikuisopiskelijan tukena Ohjaus Suomessa 2008 –asiantuntijaseminaari Espoo
Tutoropettajien koulutus ja toiminta
Ohjeistus kouluttajille
JOPO – toiminnan kehittämisen yhteishanke Rauma
Matkailukoulutuksen verkostopäivät Porvoossa
Maakunnallinen OPS-koordinaatioryhmä
INNOSTU KIELISTÄ! MONIKIELISYYTTÄ KOULUN ARKEEN
PONTTI –Pohjoista ohjausosaamista nuorisotakuuseen, 5op
PedaCoach Oppia ikä kaikki mahdollistaa verkostolleen Pedacoach -toimintaa oman toiminnan pedagogiseksi kehittämiseksi Tavoitteena pedagogisen ja didaktisen.
PedaCoach Oppia ikä kaikki mahdollistaa verkostolleen Pedacoach -toimintaa oman toiminnan pedagogiseksi kehittämiseksi Tavoitteena pedagogisen ja didaktisen.
Asiantuntijuus ammatillisessa koulutuksessa
Tietotekniikan aineenopettajankoulutus
OsaOppi IV– Osaamisen osoittaminen digitaalisilla osaamismerkeillä
Vapaaseen sivistystyöhön suunnatut avustukset järjestöille
Tampereen kaupunkiseudun TVT-suunnitelma, Treduka
Alueellinen TVT-hanke KUUMA – kunnat 2011 – 2016
Suomen Ensiapukoulutus
HOAY:n yhteysopettajapäivät
Osaan! – avaimia aikuisten perustaitoihin
Ammatillisen koulutuksen reformin vaikutus vankilaopetukseen
Esityksen transkriptio:

Osaava-hanke Liminka, Lumijoki, Muhos, Tyrnävä, Utajärvi OSAAVAT OPET Osaava-hanke Liminka, Lumijoki, Muhos, Tyrnävä, Utajärvi

Osaava-ohjelman esittely Osaavat opet –verkostohanke on osa valtakunnallista Osaava-ohjelmaa

KOHDERYHMÄT Työyhteisöt yleissivistävän, ammatillisen, aikuiskoulutuksen sekä vapaan sivistystyön organisaatioissa Henkilöt, jotka työskentelevät opetustoimessa Erityiset kohderyhmät 2012-2013 Pää- ja sivutoimiset tuntiopettajat Yli 55-vuotiaat opettajat Henkilöt, jotka viime vuosina ovat osallistuneet vain vähän / ei ollenkaan täydennyskoulutukseen Toiminta täytyy olla suunnattu laajemmalle kuin vain yhden kunnan / kaupungin tai yhden koulutuksen ylläpitäjän / koulutuskuntayhtymän henkilöstölle. Täydennyskoulutus on osallistujille maksutonta

TAVOITTEET Osaamisen kehittämistä palvelevien rakenteiden ja suunnitelmallisen toiminnan luominen ja vahvistaminen osaamisen kehittämisen mallit ja toimintasuunnitelmat, jotka laaditaan paikallisesti ja tarvelähtöisesti osaamistarvekartoitukset paikalliset koulutus- ja kehittämissuunnitelmat Täydennyskoulutuksen järjestäminen yhteisesti verkoston henkilöstölle: (Perus)opetuksen laatu ja työelämävastaavuus Henkilöstön työhyvinvointi Henkilöstön tietoyhteiskuntaosaaminen

TAVOITTEET Haetaan uusia osaamisen kehittämisen tapoja ja malleja Suunnittelussa huomioidaan henkilöstön, työyhteisön ja työnantajan tarpeet, ja ajankäyttö sovitaan organisaatiokohtaisesti. Työhön liittyvää ja työn ohella olevaa koulutusta, esim. opintovierailut, verkko-opiskelu, video-/ audiovälitteinen koulutus, osa-aikaisen opiskelun mahd. mallit, työn ja koulutuksen vuorottelu, vertaismentorointi, vertaisoppiminen, työskentelyn seuraaminen toisessa työyhteisössä, myös perinteisemmät toteuttamistavat.

Osaavat opet -hankkeen sisältö: Osaavat opet –hanke on opetusministeriön rahoittama ja käynnistämä Osaava –hanke opetustoimen henkilöstön täydennyskoulutuksen kehittämiseen. Hankkeen toiminta-aika 2013 vuoden loppuun Valtionavustuksen suuruus 60 000e, kuntien omavastuuosuus 10% Tyrnävän kunta hallinnoi, koordinaattorina toimii Tarja Hietikko Hankkeen kotisivu www.osaavatopet.sivustot.fi

Hankkeen sisältö Toiminta, johon valtionavustus on myönnetty AVI:n päätöksellä verkoston yhteisen osaamisen kehittämisen toimintamallin suunnittelu osaamistarvekartoitusten tekeminen opetushenkilöstön täydennyskoulutuksen kustannukset  

Ohjausryhmä: Ohjausryhmän jäsenet ovat kuntien vastuuhenkilöitä hankkeen toteuttamisessa kunnissa. He hoitavat hankkeen tiedonkulun kunnissa ja edustavat kuntaansa toiminnan suunnittelussa ja seurannassa. Ohjausryhmä kokoontuu vähintään kaksi kertaa lukukaudessa Liminka: apulaisrehtorit Anne Peltokorpi ja Eeva-Liisa Röpelinen; Satu Savilaakso, erityisopettaja Lumijoki: Marjut Kanniainen tuntiopettaja; Anu Markuksela erityisluokanopettaja Muhos: Teija Alfthan, luokanopettaja; Sirpa Kortelainen, luokanopettaja Tyrnävä: Eija Määttä, varhaiskasvatusjohtaja, Jouni Kurkela, sivistysjohtaja (talous), Tarja Hietikko, erityisopettaja Utajärvi: yhtenäiskoulun rehtorit Tapani Blomster ja Erkki Väänänen

Syksyn 2012 aikataulu Vk 36 3.-10.9. Täydennyskoulutuskysely kunnissa opetustoimen henkilöstölle 13.10. Kuntien yhteinen veso-koulutuspäivä Aiheena työhyvinvointi ja työssä jak- saminen Osaamistarvekartoituksen koonti kyselyn ja muun materiaalin pohjalta. Kuntien yhteisen koulutustarjonnan suunnittelu vuodeksi 2013.

Kartoituksen tulokset Yhteiset tulokset Kuntakohtaiset tulokset Nostetaan kunnissa esille ajankohtaisimmat koulutustarpeet yhteisen suunnittelun pohjaksi TVT-koulutuksen suunnittelu on aloitettu