Valtion uusi vuosilomasopimus

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Sosiaalimenot ja rahoitus 2010
Advertisements

Yliopistojen yleinen työehtosopimus 2014–2017
JHL:n HALLITUS Hannu Salminen / Dan Koivulaakso
Palkkatuki.
Pääkaupunkiseudun 8. luokkien palvelukyky Espoo, Tapiolan koulu Joulukuu 2013.
VUOSILOMALAIN OHJEITA
Julkisten ja hyvinvointialojen liitto JHL Liitettä 12 koskeva neuvottelutulos JHL:n edustajisto /hallitus Minna Pirttijärvi.
Hampuri, Saksa Löytää suunta, joka mahdollistaa Lions Clubs Internationalin saavuttavan sen täyden potentiaalin kansainvälisenä.
Virkavapaan vaikutus ylituntipalkkioihin ja erityistehtäväkorvauksiin yleissivistävässä koulussa lukien.
YHDISTYS TYÖNANTAJANA
TTES- ja TS sopimuksen eroja
Henkilökohtainen apu miniseminaari
Akavan Erityisalat Yliopiston työmarkkinatutkimus Akavan Erityisalat ry.
Vuosilomapalkan/-korvauksen määräytyminen kirjanpitotoimistot 2008
Valtion uudet vuosilomamääräykset lukien
Vuosilomalain Muutokset 2013
Perhepäivähoitajia koskeva neuvottelutulos
Vuosilomamääräykset valtiolla Niuvanniemen sairaala
Valtion virka- ja työehtosopimus 2014–2017 Neuvottelutulos
Palvelulaitosten työnantajayhdistyksen työehtosopimus PTY
Yhteenveto Pardian raamisopimusneuvotteluista
Työllisyys- ja kasvusopimuksen neuvottelutulokset 2013 Pardian yksityiset alat Alko, Paltan LTY-toimialat, Kela, VR, Neuvonta-ala, Airpro, Keinosiemennysala,
Uuden työehtosopimuksen keskeinen sisältö Otaniemi
62-vuotiaana vanhuuseläkkeelle Työttömyysturvalain mukaisilla lisäpäivillä olevalla henkilöllä on oikeus työeläkelakien mukaiseen vanhuuseläkkeeseen.
Elinkeinopoliittinen mittaristo 2014 Pelkosenniemi 1.
1 Senioreiden säästäminen ja maksutavat 2014 SENIOREIDEN SÄÄSTÄMINEN JA MAKSUTAVAT
TYÖEHTOSOPIMUS JA PALKKA
Tutkimusosasto Vanhempainvapaiden kustannusten kohdentumisesta työnantajille Sosiaaliturvan kuumat perunat Kela Anita Haataja, Tutkimusosasto.
KVTES luku IV vuosilomalaista johtuvat muutokset 2013
Alatunniste 1 Apteekkien ansiotilastoja 10/2010 – 10/2011.
Työmarkkinatutkimus 2012 Yksityinen sektori
KVTES:n vuosilomamääräysten muutokset alkaen
Elinkeinopoliittinen mittaristo 2014
Työsuhteen ehtojen muuttaminen Itellan ylemmät toimihenkilöt
Itellan ylemmät toimihenkilöt ry VIESTINVÄLITYS- JA LOGISTIIKKA-ALAN YLEMPIEN TOIMIHENKILÖIDEN TYÖEHTOSOPIMUS Ja INFORMAATIOLOGISTIIKKA-ALAN YLEMPIEN TOIMIHENKILÖIDEN.
YHDISTYSLAKI /503 Esim. patentti- ja rekisterihallituksen sivuilta: tai yhdistystoimintaa käsittelevien kirjojen liitteenä
Akavan Erityisalat Yksityissektorin työmarkkinatutkimus 2009.
1 Raha-asioiden suunnitteleminen ja nykyinen rahatilanne Senioritutkimus 2011.
Seinäjoki kisa A Tuomari: Tytti Lintenhofer ALO 12kyl, 4pys Kyl:
Vakuutusyhtiöt Suomessa 2010 Julkaisun kuvat. Vakuutusmaksutulon jakauma
IKÄOHJELMAT SAK:LAISILLA TYÖPAIKOILLA SAK:N LUOTTAMUSHENKILÖPANEELI SYYSKUU 2013 N= 1114.
Eksponentiaalinen kasvaminen ja väheneminen
Vakuutusyhtiöt Suomessa 2009 Julkaisun kuvat. Vakuutusmaksutulon jakauma
1 Akavalaisten ja kaikkien palkansaajien palkkatietoja Lähde: Tilastokeskus n Palkkarakennetilasto 2007, diat 2-24 n Sektorikohtaiset palkkatilastot.
Maitotaito PIENEN VAUVAN PÄIVÄ Maitotaito.
Tervetuloa ! KVTES VSSHP ja Turun kaupunki
Yliopistojen työehtosopimus
Tietoja muuttoliikkeestä Yhteenvetoa PKS = Vantaa, Espoo, Helsinki ja Kauniainen KUUMA = muu Helsingin seutu (10 kuntaa)
Henkilöstö- ja lakiasian osasto
Metallin Vaikuttajien tiedote Helsinki-Uusimaa 1/2010
Energiavuosi 2014 Sähkö Energiateollisuus ry.
Suomen Lääkäriliitto | Finnish Medical AssociationLääkärit Suomessa | Physicians in Finland Tilastotietoja lääkäreistä ja terveydenhuollosta 2014 Statistics.
Tilastollisesti merkitsevä nousu Tilastollisesti merkitsevä lasku Edelliseen aineistoon KMT 2005 verrattuna* KMT Kevät06 puolivuosiaineisto KMT SYKSY05/KEVÄT06.
Virkavapaudet Yhteysopekoulutus Kirsi Contursi plm.
1 RN Vuosiloma Vuosilomalaki lomanmääräytymisvuosi täysi lomanmääräytymiskuukausi = kalenterikuukausi, jonka aikana kertyy 14 työpäivää.
VALTION VIRKA- JA TYÖEHTOSOPIMUS 2014 – 2017; KESKEISIÄ MUUTOKSIA Vero- ja tullivirkamiesliiton luottamusmiespäivät Jarmo Huotari VTML.
Vuosiloma Vuosilomalaki  lomanmääräytymisvuosi  täysi lomanmääräytymiskuukausi = kalenterikuukausi, jonka aikana kertyy 14 työpäivää.
SATSHP SOS.PALVELUIDEN AMMATTIOSASTO AO
Nuoret ja työlainsäädäntö
VUOSILOMA.
Vuosiloma Vuosilomalaki
Vuosiloma Vuosilomalaki
Ajankohtaista sopimus- ja lainsäädäntörintamalta
VUOSILOMA.
Lakon vaikutukset työsuhteen ehtoihin
TYÖAIKA-ASIOITA Työaikalain pääsisältö. TES:ssa voi olla huomattavia poikkeuksia. (Soveltamisalarajaus ks. TAL 2 §)
Valtion virka- ja työehtosopimus neuvottelutulos
Vuosiloma.
VUOSILOMA.
Vuosiloman pituuden määräytyminen ja loman antaminen
Esityksen transkriptio:

Valtion uusi vuosilomasopimus Ari Komulainen

Vuosilomasopimuksen keskeiset muutokset Vuosilomia koskevaa sopimusta on selkeytetty ja yksinkertaistettu. Lomapäivän käsite muuttuu siten, että aiemmasta poiketen arkipäivänä ei pidetä lauantaita. Uudessa sopimuksessa on lisäksi kumottu ns. irtopäivälaskentasääntö, jonka mukaan vajaina viikkoina ja hajapäivinä myönnetyissä loman osissa viittä irtopäivää kohti yksi lauantaipäivä on lomapäivä. Lomaa kuluu siis normaalista viikosta 5 päivää, aiemman 6 päivän sijasta, kun lauantait eivät kuluta lomapäiviä. Talvilomapidennysjärjestelmästä on luovuttu ja talvilomapidennyspäivät sisältyvät peruslomapäiviin. Enää ei siis tarvitse jättää tiettyä määrää lomapäiviä lomakauden ulkopuolelle saadakseen loman pidennyksen.

Loman pituus Vuosiloman pituus Loman pituuden määrääminen tapahtuu kolmen taulukon perusteella, joista täysien lomanmääräytymiskuukausien mukaan lasketaan vuosiloman pituus: 1) Virkamiehen ja työntekijän vuosiloman pituus määräytyy seuraavasti: jos hänellä on lomanmääräytymisvuoden päättyessä alle vuosi välitöntä valtion palvelusta, vuosiloman määrä kultakin täydeltä lomanmääräytymiskuukaudelta on seuraavan taulukon mukainen: täydet lomanmääräytymiskuukaudet 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 lomapäivien lukumäärä 2 4 6 8 10 12 14 16 18 20 22

Loman pituus jos hän on lomavuoden maaliskuun loppuun mennessä ollut välittömästi valtion palveluksessa vähintään yhden vuoden tai mikäli hänellä on päättyvältä lomanmääräytymisvuodelta kaksitoista täyttä lomanmääräytymiskuukautta, vuosiloman määrä kultakin täydeltä lomanmääräytymiskuukaudelta on seuraavan taulukon mukainen:  täydet lomanmääräytymiskuukaudet 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 lomapäivien lukumäärä 3 5 7 10 13 16 19 21 24 26 28 30

Loman pituus jos hänellä ennen lomakauden alkamista on vuosilomaan oikeuttavaa palvelusaikaa yhteensä vähintään viisitoista vuotta, vuosiloman määrä kultakin täydeltä lomanmääräytymiskuukaudelta on seuraavan taulukon mukainen: Täydet lomanmääräytymiskuukaudet 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 lomapäivien lukumäärä 3 6 9 11 15 18 22 25 28 31 34 38 Oikeus ns. pitkään lomaan syntyy, jos henkilö ennen lomavuoden päättymistä saavuttaa 15 vuoden palvelusajan. Loman pidennys on pidettävä ennen seuraavan vuoden toukokuun 1. päivää.

Keskeiset muutokset Vuosilomaan oikeuttavan palvelusajan laskennassa (15 vuoden laskenta) on kumottu sopimuksen yhdeksäntoistakohtainen luettelo hyväksi luettavista palveluajoista, ja on sovittu hyväksi luettavaksi palvelusajaksi valtion palvelus mukaan lukien eräät virkavapausajat ja muun työnantajan palvelus kotimaassa tai ulkomailla vastaavalla ammattialalla tai tehtävissä, joista on olennaista hyötyä virkamiehen tai työntekijän tehtävien suorittamisessa. Lisäksi luetaan hyväksi varusmiesaika ja siviilipalvelusaika. Virkamies tai työntekijä, jolle on 31.3.2009 mennessä kertynyt nykyisessä sopimuksessa tarkoitettua palvelusta, säilyttää tämän sopimuksen mukaisen vuosilomaan oikeuttavan palvelusajan valtion palveluksessa jatkaessaan tai erottuaan valtion palveluksesta tullessaan uudelleen valtion palvelukseen (Siirtymäsäännös).

Keskeiset muutokset Vuosiloman antamisajankohtaan, vuosiloman jakamisesta ja ajankohdasta sopimista koskevaan pykälään on tehty tarkistukset, koska lomapäivien määrä muuttui entisestä. Samoin on tarkistettu vuosilomalisän ja vuosilomakorvauksen laskentaa koskevia jakajia. Vuosilomapäiviä voi sopien siirtää aiempaa enemmän pidettäväksi huhtikuun jälkeen pidettäväksi. Myös säästövapaana pidettävien päivien määrä kasvaa nykyisestä. Työkyvyttömyystilanteissa loman pitämiseen lisää joustoa. Sopimuksesta on poistettu niitä henkilöitä, joille ei tule yhtään täyttä lomanmääräytymiskuukautta, koskevaa vapaata ja sen ajalta maksettavaa lomakorvausta koskevat pykälät. Kyseiset virkamiehet ja työntekijät saavat tulevaisuudessa etuutensa vuosilomalain mukaisesti.

Keskeiset muutokset Lomarahan laskentakaava muuttuu siten, että lomaraha määräytyy tietyn prosentin mukaisesti (4, 5 tai 6 %). Lomaraha on edellä mainittu prosenttia lomarahan maksukuukautta edeltävän kuukauden kuukausipalkasta kerrottuna täysien lomanmääräytymiskuukausien lukumäärällä. Lomarahan taso pysyy entisellään. ESIM. Kuukausipalkka 2500 euroa ja 12 täyttä lomanmääräytymiskuukautta ja 15 vuotta palvelusaikaan. 2500+6%=150*12=1800 euroa. Vanha laskentakaava: 2500/25=100/2=50*36=1800 euroa.

Keskeiset muutokset Tunti- ja urakkapalkkaisten virkamiesten ja työntekijöiden vuosilomapalkan määräytyminen tapahtuu tietyn sovitun prosentin mukaan edellisenä lomanmääräytymisvuonna maksetusta palkkauksesta. Aiemman vuosilomasopimuksen mukaiset lomapalkkakertoimia sisältäneet taulukot on kumottu. Uusi vuosilomasopimus tulee voimaan 1.4.2009, ja sitä sovelletaan ensi kerran määrättäessä ja annettaessa 1.4.2009 alkavan lomanmääräytymisvuoden aikana ansaittuja lomia ja niihin liittyviä korvauksia ja lomarahaa. Pääsääntöisesti muutokset koskevat ensi kerran vuoden 2010 kesällä annettavia lomia.