Meidän kirkko mukana perheiden arjessa

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Juha Kauppinen Consulting oy Työntekijäkysely Tietoja
Advertisements

Pihtiputaan seurakunta Miten kehittää v. työtä?
Pikkupoika kysyi isältään...
45 ajatusta elämästä Music: snowdream Nov 2009 He Yan.
Sosiaaliset taidot Elinikäiset oppimisen kontekstissa sosiaaliset taidot ovat avainasemassa. Nostamme esille neljä lähestymistapaa konseptissamme: Itseohjautuva.
Pääkaupunkiseudun 8. luokkien palvelukyky Espoo, Tapiolan koulu Joulukuu 2013.
Hampuri, Saksa Löytää suunta, joka mahdollistaa Lions Clubs Internationalin saavuttavan sen täyden potentiaalin kansainvälisenä.
Seurakuntien Lapsityön Keskus ja Lasten Keskus Selvitystyö 2000-luvun lapsiperheiden huolenaiheista Osa 2 – Lapsiperheellisten tutkimus.
Suomalaisen Urbaanin unelman vaikutteet tulevat Englannin kirkon piirissä alkaneen uudistuksen parista luvulla kristityt totesivat heidän yrityksensä.
Mannerheimin Lastensuojeluliitto. MIKÄ MLL? • Valtakunnallinen järjestö, joka toimii lasten, nuorten ja lapsiperheiden oikeuksien ja etujen hyväksi •
Mies kysyi ”Kokeilisimmeko uusia asentoja tänä iltana?"
Nuorisotakuu 2013 Valtiosihteeri Pilvi Torsti Opetus- ja kulttuuriministeriö
 Toiminta, joka tukee perheessä, parisuhteessa ja vanhemmuudessa jaksamista sekä perheessä tapahtuvaa kristillistä kasvatustyötä.  Perhekerho  Perheleirit,
Perhesosiaalityö Kokkolassa
Tuula Kuoppala ja Salla Säkkinen
VAPAAEHTOISTYÖSSÄ JAKSAMINEN OSAAMINEN Yhteiskunta Perhe Lähiyhteisö
Mitä nuorille kuuluu? Eveliina Karjalainen.  Toisilla näyttää menevän paremmin kuin koskaan, toisilla huonommin kuin koskaan. Molemmat ryhmät tuntuvat.
Kirkko keskellä kylää Seurakuntien varhaiskasvatus ja perhepalvelut perheitten tukena Martti ESKO, kirkon perheasiain johtaja.
DOKUMENTAATIO JA TIEDONMUODOSTUS
Seinättömän pajan toimintamalli 1. Asiakkuuden edellytykset: alle 25-vuotias, ammattikoulutettu, pitkäaikaistyötön/vaikeasti työllistyvä/vajaakuntoinen.
Pelisääntökysely Kisa-Eagles kausi /2//13.
Mannerheimin Lastensuojeluliitto Lapsi- ja perhetoiminta
Seurakunnan rooli maaseudun kehitystyössä Voimistuvat kylät-seminaari Seinäjoki Markku Ylinen Johtava kappalainen P eräseinäjoen kappeliseurakunta.
Psykologi- ja perheneuvontapalvelut. Esityksen otsikko tähän Etunimi Sukunimi Terveyskeskus - johtava ylilääkäri Avohoidon ylilääkäri Keskitetyt.
”Mukava kuulla, että muuallakin ovet paukkuu”
Perhetyö.
”Jos voit avata solmun kielelläsi, miksi käyttää siihen hampaita?”
Määräaikaiset työsuhteet Työvoiman työssäolo iän mukaan 2011 Lähde: Tilastokeskus, Työvoimatutkimuksen 2011 aineisto Akavalaiset.
Fi.opasnet.org fi.opasnet.org/fi/Ydinvoima Haluamme tietää Sinun mielipiteesi. Äänestikö kansanedustajasi oikein ydinvoimasta? Kansalaisparlamentti ydinvoimasta.
Kodin ulkopuolinen väkivaltatyö ja verkostoitumisen merkitys Oulun seudulla VIA VIS –VÄKIVALTATYÖN HANKKEEN PÄÄTÖSSEMINAARI – Miten väkivallan tekijää.
Seurakuntien varhaiskasvatuksen neuvottelupäivät "Kirkko iholla"
Lasten suusta.
TASAPAINON RAKENTAMINEN
Juha Kauppinen Consulting oy Rakenneselvitykseen liittyviä tutkimuksia Tiedotustilaisuus Karjasillan kirkolla Juha Kauppinen.
TPO-oppilaitoskysely keväällä 2010 Toimintaympäristö ja talous Oppilaat Henkilöstö Opetustarjonta.
Anna tutki: Naisen asema työelämässä.
Kemi-Tornion ja Rovaniemen ammattikorkeakouluopiskelijoiden hyvinvointi 2005 Minna Viuhko Otus rs
Neuvolan mahdollisuudet lasten suojelussa
Tukiparitoiminta paikalliseksi työkaluksi (TUPA) Nuorisotyön neuvottelupäivät Nuorten omaehtoinen toiminta.
MONIAMMATILLINEN YHTEISTYÖ KANTA-HÄMEEN POLIISILAITOKSEN ALUEELLA
NEUVOLAN PERHETYÖ
TUOTTAVAA YRITYSTEN PALAUTTEENHALLINTAA Suomen Yrittäjät Yrittäjyysalan tutkintotoimikunta Yrittäjäkoulutuksen vaikuttavuus.
FC Kontu Iltapäiväkerhotoiminta. FC Kontu -Olemme olleet EasySport toiminnassa mukana alusta saakka -Helsingin kaupungin liikuntavirasto kartoitti yhteistyöhön.
Jouni Vironen Perheterapeutti
Väkivaltatilanteissa toimiminen ja tilanteiden käsittely
Tehtävätunnit – miten korvata jälki-istunto kasvatuksella?
1. IHMINEN.
Koulussa elämää opettelemassa
Suomen Lääkäriliitto | Finnish Medical AssociationLääkärit Suomessa | Physicians in Finland Tilastotietoja lääkäreistä ja terveydenhuollosta 2014 Statistics.
Pikkupoika kysyi isältään...
Perinataalitilasto − synnyttäjät, synnytykset ja vastasyntyneet
Sininauhaliitto on kristillisten päihdejärjestöjen keskusliitto
1 Lapset ja nuoret lastensuojelun laadun määrittäjinä Maria Kaisa Aula Helsingin yliopisto
Väkivalta päihdeongelmaisen naisen elämässä
Palauteseteli Sosiaalinen innovaatio © Nisse Suutarinen,
Sosiaali- ja terveydenhuollon eri-ikäisten peruspalvelut
PERHEVÄKIVALTA tte. Mitä perheväkivalta on?  Fyysinen: kurittaminen, potkiminen, lyöminen  Henkinen: sanallista alistamista, nolaamista ja vapauksien.
Kummina olet korvaamaton! MUGUN TYTÖT NEPALISSA. ”Aloin uskoa tulevaisuuteen” ”Jos en olisi päässyt mukaan kummiohjelmaan, olisin päätynyt lukutaidottomaksi.
ELM04 VENÄJÄ ”Edessäsi on nyt avoin ovi” Ilm.3:8b.
Meidän kirkko mukana perheiden arjessa
Hannu Hätinen LAPE-kehittämispäivä
Nokian seurakunnan strategia
Följyssä-toiminnan prosessin kuvaaminen
VOIMAVAROJEN TALO Piirrä vihkoon/paperille talo, jossa on 5 kerrosta ja kussakin kerroksessa 2 huonetta Mieti ensin itseksesi kysymyksiä ja kirjaa ajatuksiasi.
LAPE kutsuu ja haastaa ”En usko, että milloinkaan aiemmin seurakuntien tekemä pitkän linjan työ lasten, nuorten ja perheiden parissa on nostettu näin.
Palveluiden pohjana pärjäävyys – kuinka rakentaa Lapset puheeksi -työhön pohjautuva palvelurakenne? Mika Niemelä.
Jangsterit- nuoret hoivaajat meillä ja muualla -hanke
Sukupuolivaikutukset vammaispalveluissa
IHMISKAUPPA ON NYKYAJAN ORJUUTTA
MIELI pt (personal trainer)
Esityksen transkriptio:

Meidän kirkko mukana perheiden arjessa Kirkon perheneuvonta esittely strategia vuoteen 2016

Perheneuvonta - kirkon reaktio ihmisten hätään Kirkon perheneuvontatyö alkoi v. 1944 Tällä hetkellä maassamme toimii 43 perheasiain neuvottelukeskusta, joissa työskentelee 191 työntekijää Palvelujen kysyntä ylittää tarjonnan Perheneuvonnan asiakkaista 65 % 30-49-vuotiaita Pääosa asiakkaista ei ole aktiiviseurakuntalaisia, monet turvautuvat ensimmäistä kertaa kirkon apuun

Jyväskylän seurakunnan perheneuvonta Palvelee Jyväskylän lisäksi perheitä18 muun seurakunnan alueella Sivuvastaanottoja pidetään ympäri Keski- Suomen niin, että perheneuvontapalvelut olisivat mahdollisimman hyvin tavoitettavissa Perheneuvontatyössä on 5 työntekijää

Perheneuvonta kirkon työnä ”Rakasta lähimmäistäsi niin kuin itseäsi” (Matt. 19:19) Armon näkökulma arjen keskelle Ihminen on luotu yhteyteen, kumppanuuteen Kirkko vihkii avioliittoon > kirkon tulee myös tukea avioliittoa ja pysyviä, pitkäaikaisia ihmissuhteita

Perheneuvonnan perustehtävä Kirkon perheneuvonta tarjoaa ammatillista keskusteluapua parisuhteen ja perheen kysymyksissä sekä elämän kriisitilanteissa Perheneuvonnan työ kohdistuu pariskuntiin, yksilöihin ja kokonaisiin perheisiin lähi- ihmissuhteiden kriisitilanteissa.

Miksi ihmiset ottavat yhteyttä perheneuvontaan? Muutama yhteydenottokuvaus (tunnistettavuus häivytetty) Mies, 43 v, soittaa hädissään, että vaimo ilmoitti eroavansa ja muuttavansa lasten (kolme 5-12- vuotiasta) kanssa. ” Ikäni olen maksanut kirkollisveroa enkä koskaan en ole tarvinnut kirkon apua, mutta nyt tarvitsen. Meillä on ollut riitoja jo pitempään. Vaimo syyttää etten osallistu kotihommiin ja makaan sohvalla. Välillä rentoudun TV:n ääressä ja otan pari kaljaa. Töissä on tosi rankkaa ja olen hiukan huono puhumaan, mutta perheestäni ja lapsista olen kyllä pitänyt huolen. Vaimo ei enää halua jutella, mutta suostuu tulemaan perheneuvontaan. Pääsemmekö pian juttelemaan?” Nainen 31 v. (yksin 2 v lapsi. ja toinen syntyy kuukauden päästä) soittaa, että eilen illalla sai selville, että miehellä on ollut parin kuukauden ajan suhde nuorempaan naiseen. Nainen täysin sekaisin ja valvonut koko yön. Mies myöntää asian, mutta ei osaa sanoa, miksi näin on tapahtunut. Mies vaikenee ja vetäytyy. Suhde on täysin jumissa. Nainen ei olisi voinut kuvitellakaan tätä, sillä muuten mies on ollut kunnollinen ja luotettava. Naisen ensimmäinen synnytys oli rankka kokemus, ja synnytyksen jälkeen oli masennusta. Nainen menossa lääkäriin saamaan rauhoittavia. Saisiko ajan pian? Nainen (37 v.) ottaa yhteyttä. Kertoo, että lastensuojeluihmiset neuvoivat näin tekemään. Kovat riidat jatkuneet pitkään ja välillä niissä on väkivaltaa. Miehellä on ongelmia päihteiden kanssa. Mies on käynyt A-klinikalla. Vaimolla on masennusta. Lastensuojeluviranomaiset ovat olleet yhteydessä, ja on keskusteltu lasten (4 ja 11 v.) tilanteesta. Mies on ollut ½ vuotta työttömänä ja naisella on osa-aikatyö kaupassa. Molempien lapsuudenkodissa oli alkoholismia ja väkivaltaa.

Yleisimmät tulosyyt (valtakunnallinen tilasto) Pariskunnat (neljä yleisintä) Vuorovaikutusongelmat 39,2 % Erokysymykset 18,3 % Uskottomuus 12,0 % Psykososiaaliset kriisit 9,3 % Yksilöt Erokysymykset 24,5 % Vuorovaikutusongelmat 15,8 % Elämänvaihekriisit 15,4% Psykososiaaliset kriisit 14,8 % Kaikki asiakkaat: Vuorovaikutusongelmat 29,2 % Erokysymykset 20,8 % Psykososiaaliset kriisit 11,6 % Elämänvaihekriisit 11,3 % Uskottomuus 9,7 % Ongelmat sukulaisuus- ja muissa lähisuhteissa 6,6 % Fyysinen/henkinen väkivalta 4,4 % Seksuaaliongelmat 2,0 %

Nykytilanteen haasteet Oikea-aikainen ja riittävä apu ei aina toteudu (resurssit liian vähäiset siihen suureen avun tarpeeseen, mikä perheneuvontaan kohdistuu) Tavoitteena moniammatillinen tiimi Perheneuvonnan verkostoituminen Perheneuvontatyöstä tiedottaminen

Strategiset suuntaviivat vuoteen 2016 (1) Ihmiset tulevat autetuiksi Asiakkaamme saavat oikea-aikaista, kestoltaan riittävää ja laadukasta apua Meillä on tarvittava määrä ammattitaitoisia työntekijöitä Onnistumme työntekijöiden valinnassa Koulutamme työntekijämme hallitsemaan sielunhoidollisia ja terapeuttisia menetelmiä Kehitämme jatkuvasti ammattitaitoamme Kokoamme säännöllisesti ja valtakunnallisesti asiakaspalautetta kehittääksemme toimintaamme Tuemme perheneuvontaverkoston laajenemista Perheneuvonnan strategia vuoteen 2016

Strategiset suuntaviivat vuoteen 2016 (2) Edistämme toimivaa arkea perheissä Etsimme yhdessä ihmisten kanssa toimivan arjen edellytyksiä Tuemme parisuhteita ja perheitä yhteistyössä seurakunnan muiden toimijoiden kanssa Tuemme parisuhteita ja perheitä yhteistyössä yhteiskunnan ja muiden toimijoiden kanssa Osallistumme kirkolliseen ja yhteiskunnalliseen keskusteluun parisuhteiden, perheiden ja lasten hyvinvoinnin puolesta Perheneuvonnan strategia vuoteen 2016

Strategiset suuntaviivat vuoteen 2016 (3) Perheneuvonta on laajasti tunnettua kirkon perustyötä Verkostoidumme aktiivisesti paikallisella tasolla Lisäämme valtakunnallista ja paikallista tiedotusta kirkon perheneuvontatyöstä Hyödynnämme uusia viestintäkanavia Välitämme kirkon ja yhteiskunnan päättäjille ajankohtaisen ja realistisen kuvan perheneuvontatyöstä Perheneuvonnan strategia vuoteen 2016