Oikeaan aikaan, oikeassa paikassa, missä tahansa Omalta koneelta toimiva ja helposti toteutettava verkkokokous opetuksen, ohjauksen ja kokousten välineenä.

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
TIES322 Tietoliikenneprotokollat 2
Advertisements

Presemo Mari Jussila, opetusteknologiakeskus
Adope Acrobat Connect Pro- Online-koulutus Aija Hietanen Savonia-ammattikorkeakoulu Terveysala, Kuopio.
Wikispace jatkokurssi Jarmo Heikkinen Karoliina Kemppainen Satu Kylmänen.
LanguageMaid Kielten oppimiseen ja opetukseen Itsenäiseen käyttöön Opettajan työvälineeksi.
1 Selvitysmiehen raportti Panu Kalmi. 2 Taustaa Työ on jatkoa viime kerralle esitetylle selonteolle. Selvityksen osan 2 muodostaa viime kerralla esitetyt.
Portal-ohje opiskelijoille. 2 Kirjaudu sisään tunnuksella ja salasanalla. Portaliin kirjauduttaessa käytetään samoja tunnuksia kuin muihin VAMKin IT-järjestelmiin.
1 Opiston Moodleopas KALVOSTO 1 – JOHDANTO KTOL:n Moodle-työryhmä Olli Ruohomäki.
1 Heli Lepomäki Yritysten ja muiden organisaatioiden käyttöön sähköinen työpöytä on jo leviämässä, koska niiden toiminta ja asiakaspalvelu.
TVT ja verkot opetuksessa ja oppimisessa Opintopäivä Arcada, Haaga & Helia Tore Ståhl Pil-projektet
Tallenteiden käyttö opetuksessa Pedakahvila
Pia Hietala Annemari Siro Sirpa Tahvanainen
Työpaja Maanantaiaamuna kotona  Lukujärjestyksen tarkistus  Missä opiskelen?  Mitä opiskelen?  Mitä materiaalia tarvitsen?  Kun valitsen.
Virtuaalimaailmat Tekijät:
W w w. a o k k. f i VERKKO-OHJAUS Aihetta tarkastellaan ohjauksen valmistelun ja ennakoinnin sekä opiskelutoiminnan ohjauksen näkökulmasta. HAMK Hanne.
Ohjauksen toimintamalli tietoverkkojen avulla *Toimintamallissa kuvataan opiskelijan ohjausprosessia Skypen ja Connect Pron välityksellä *Toimintamalli.
Peda.net 1 Jarkko Lampinen 2008 Verkko-opetuksen mitoitus.
VOA-oppimispäiväkirja
ELMO2009 – AIKATAULU JA VASTUUT - SUUNNITELMA Juha KnuuttilaELMO2009 Sivu 1 Benchmarking Pilottiopintojaksot: valinta ja suunnittelutyö.
Netvibes henkilökohtaisena oppimisympäristönä Kiravo – kirjasto avoimena oppimisympäristönä Biblär – biblioteket som ett öppet lärcentra Krista Auvinen.
TVT ja SoMe Jonna ja Johanna.
Rehori-instituutti Koulutus
Vaihe 0: Mitä tarvitaan tietokone, laajakaistayhteys väh. 256 kbps, kuulokkeet tai kaiutin, tarpeesta riippuen lisäksi web-kamera ja mikrofoni oheislaitesuosituksia.
Virtuaaliyliopistoseminaari Yhteenveto Kari-Jouko Räihä.
Sosiaalinen media opetuksen ja oppimisen tukena - projekti.
OPPIMISYMPÄRISTÖN KEHITTÄMINEN
Jakaminen ja yhteistyö
Webinaarien hyvät käytännöt – webinaarit täydennyskoulutuksessa Helena Pulkkinen & Harri Jurvela DCL2011 Vanajanlinna.
Kokemuksia virtuaaliopena toimimisesta
Mobiilit ohjaajat. Pedagogiset lähtökohdat Kokemuksellisen oppimisen kehässä korostuu oppimisen prosessi. Lähde: David Kolb, 1984.
Laajennettu työssäoppiminen ©koulutus()eximo5.fi.
KOULUTUSPALVELUT, Paula Airaksinen Noppa-portaali opintoja sujuvoittamassa Paula Airaksinen, koulutuspalvelut.
Monenlaiset oppijat verkossa Anne Rongas. Tämän esityksen laati Anne Rongas Töissä Kotkan aikuislukiossa (opo, ope) aikuiskasvatustieteilijä, maalaisihminenAnne.
Lync 2013 Päivän ohjelma ja ohjelinkit
Visuaalisen ammattilaisen esitys Verkkokurssi Tiedosto 1 Kurssin rakenne.
Verkkoneuvottelu Adobe Connect (AC) Mahdollisuuksia
FSD:n seminaari Tutkimusmenetelmien oppimateriaalit ja verkko-opetus Tampere Tapani Alkula, HY Esimerkkinä on Helsingin yliopiston sosiologian.
Opit Ops-prosessissa Mikä ja miksi ?. Mikä on Opit? Opit on Wsoy:n tekemä Internetissä toimiva avoin oppimisympäristö, joka sisältää Wsoy:n tuottamaa.
Lync Web App Pikaopas: Kokoukseen soittaminen
Sulautuva opetus ja vuorovaikutus Taina Joutsenvirta Verkkopedagogiikan asiantuntija
Aija Hietanen, Savonia-ammattikorkeakoulu
Professori Pekka Kauppi, Bio- ja ympäristötieteiden laitos, HY: Miksi yliopistotutkija tallentaa julkaisuarkistoon? JULKAISIJAN ILTAPÄIVÄ 2007 Julkaisuarkistojen.
LUOTTAMUKSELLINEN. Jakelu vain salassapitosopimuksen allekirjoittaneille kumppaneille. Microsoft ei anna suoria tai epäsuoria takuita. © 2012 Microsoft.
ATTO- aineiden suorittaminen verkkopakettien avulla on saanut omaan suosion opiskelijoiden keskuudessa; tarvittaessa apuna oli erityisopettaja tai lisäopetustilan.
Viestinnän opiskelijat verkossa KM Auli Posti Helsingin yliopisto, Lahden tutkimus- ja koulutuskeskus MULTIMEDIAN MONET MUODOT 21.
Aktivoi opiskelijoitasi!
KTKO104 Tieto- ja viestintätekniikka
Verkko-oppimisympäristöt oppimisen tukena Tieto- ja viestintätekniikka pedagogisena työvälineenä Sallariina Haarala Pia Lipponen.
Tietojenkäsittelyn toisen lukuvuoden 1. lukukausityö Syksy 2010.
PBL –case III Työskentelyn eteneminen (Pedagogisia näkökulmia tvt:n soveltamiseen)
Pikaopas: © 2013 Microsoft Corporation. Kaikki oikeudet pidätetään. Lyncin aloitusnäyttö Lyncin aloitusnäytön vasemmassa osassa on ruutuja, joiden avulla.
Sosiaalinen media kevyesti sulautettuna Hy / Antero Aunesluoma
Connect Pro -verkkokokouksia käyttäviä etäopetusmalleja peruskoulussa VIRTA-hanke Turun opetuspalvelukeskus 2010.
Optima-oppimisympäristö opetuksessa ja oppimisessa Jyväskylän yliopisto.
Teemana oppimisprosessin aktivointi – sulautuvan opetuksen mahdollisuudet Kati Vilonen Aalto-yliopiston Kemian tekniikan korkeakoulu.
PDF –dokumentit Adobe Acrobatilla Taina Joutsenvirta Valtiotieteellinen tiedekunta
Työpaikalla oppiminen Mobiili käyttöön ! Onnistuneella yhteistyöllä tutkintoon –hanke.
Luokan OneNote - muistikirja Jatko Sisältö 1. Apuohjelma 2. Työpöytäversio ja synkronointi 3. Materiaalin lisääminen muistikirjaan (PDF, Powerpoint,
OFFICE 365 PERUSTEET MATTI LÄHTEVÄNOJA, KUOPION KASVUN JA OPPIMISEN PALVELUALUE, KALLAVEDEN LUKIO.
Kirjautuminen Opiskelijat kirjautuvat yleensä sisään vieraana. Kirjoita nimesi kenttään ja kirjaudu sisään. Voit kirjautua sisään myös omilla tunnuksilla.
OFFICE 365 PERUSTEET MATTI LÄHTEVÄNOJA, KUOPION KASVUN JA OPPIMISEN PALVELUALUE, KALLAVEDEN LUKIO.
Webinaarista tallennukseen
Abitti-tikku Saat tikun käyttöösi lukion ajaksi. Sen avulla harjoittelet Abitti- järjestelmän käyttöä. Abittia käytetään koko lukion ajan kurssikokeissa.
ASIANTUNTIJAESITYKSEN LAATIMINEN
PaikkaOppi Mobiilin käyttöohje
PBL Ongelmaperustainen oppiminen
EPortfolio Väline oman osaamisen kehittymisen seurantaan ja dokumentointiin. HOPS-koulutus Ilona Laakkonen, Student Life.
Edupalvelut.fi Matti Lähtevänoja, Kuopion kasvun ja oppimisen palvelualue, Kallaveden lukio.
Ajankohtaista opetuksen näkökulmasta
Paremmat eväät työnhakuun – ohjauksen sähköiset käytänteet
Esityksen transkriptio:

Oikeaan aikaan, oikeassa paikassa, missä tahansa Omalta koneelta toimiva ja helposti toteutettava verkkokokous opetuksen, ohjauksen ja kokousten välineenä Timo Portimojärvi Adobe Connect Professional

Käyttökohteet ja -tavat •Vastaanotto (työhuoneen laajennus) •Kokous (matkakulujen leikkaus) •Luento (etäisyyksien ylittäminen) •Uudet yhteistoiminnan muodot –Yhteiskirjoittaminen, sovellusten jakaminen … –Suurimpana haasteena oma luovuus… ”Oikeastaan minulla ei ole enää mitään opetuksen muotoa, minkä olisi ihan pakko olla lähiopetuksena” (muk. fysioterapian opettaja)

Miten minä päädyin tähän? Tutkimus- ja kehitysprojekti: Ongelmaperustainen oppiminen verkossa

Ominaisuuksia •Ääni •Video •Esitysmateriaalit •Taulu •Muistiinpanot •Sovellusten jakaminen •Chat •Tallenne … valitse omasi…

Käyttäjätasot •Host –Isäntä huoneessa ja istunnossa –Oikeudet muokata ulkoasua ja ominaisuuksia •Presenter –Esiintyjä –Oikeus jakaa tiedostoja ja sovelluksia –Esim. kokouksen osallistujat •Participant –Osallistuja, seuraaja –Esim. luennon osallistujat

Verkkokokoukset osana muuta pedagogista toimintaa Pari esimerkkiä isommista vuorovaikutuksellisista kokonaisuuksista

Saman- ja eriaikainen viestintä ongelma- perustaisen oppimisen verkkosovelluksissa Eriaikainen ja saman- aikainen viestintä & pysyvät ja muuttuvat informaatiolähteet, joita hyödynnetään informaation hankin- nassa ja käytössä & merkitysneuvottelussa ja tiedonluomisessa, jotka mahdollistavat yhteiset oppimistehtävät jaetuissa ympäristöissä

Miten saan oman ”kokoushuoneen”? •Tutustu pilotointiraporttiin: Verkkokokousympäristö - Kokemuksia ja käytänteitä järjestelmän pilotoinnista 2007 Helsingin yliopistossa •Tilaa oma ”huone”, ota yhteyttä: Kari Tuononen, opetusteknologiakeskus –Host-oikeudet omalla tunnuksella