Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Monenlaiset oppijat verkossa Anne Rongas. Tämän esityksen laati Anne Rongas Töissä Kotkan aikuislukiossa (opo, ope) aikuiskasvatustieteilijä, maalaisihminenAnne.

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "Monenlaiset oppijat verkossa Anne Rongas. Tämän esityksen laati Anne Rongas Töissä Kotkan aikuislukiossa (opo, ope) aikuiskasvatustieteilijä, maalaisihminenAnne."— Esityksen transkriptio:

1 Monenlaiset oppijat verkossa Anne Rongas

2 Tämän esityksen laati Anne Rongas Töissä Kotkan aikuislukiossa (opo, ope) aikuiskasvatustieteilijä, maalaisihminenAnne Rongas

3 1. Miksi verkossa?

4 Verkko laajentaa oppimistilaa Uusi täydentää vanhaa, ei syrjäytä. Muukin elämä linkittyy verkon kanssa. Sulaumat synteettisiin maailmoihin. Vähentää matkustamista. Sopii tiettyihin elämäntilanteisiin. Mahdollistaa asioita, jotka muutoin olisivat kalliita tai mahdottomia.

5 Natiivipuhetta, ajankohtaisia sisältöjä Klik!Klik!

6 2. Oppimistila ja vallan salasanat

7 Kenellä valtaa verkkotiloissa? Jos reaalimaailman oppimistiloissa opiskelija olisi yhtä kahlittu, kuin verkon suljetuissa tiloissa, syntyisi kapina. Persoonallisuus motivoi. Visuaalisesti hahmottaville muokkausmahdollisuus on merkittävää. Opiskelijat voivat keksiä asioita, joita opettaja ei keksi.

8 Annettu valmis profiili

9 Eihän meillä ole koulupukujakaan, tässä olen minä.

10 Omatoimisuutta: Opiskelija pyytää vertaisapuaOpiskelija pyytää vertaisapua

11 Opiskelijan pedagoginen aloite

12 3. Avoin – suljettu?

13 Avoin – suljettu? Täydellistä verkko-oppimisen ympäristöä ei ole. Kaikilla on etunsa ja puutteensa. Jos opettaja ei tunne oloaan kotoisaksi, seuraa ongelmia. Sama pätee opiskelijaan. Jatkuva palaute ja kokeilut. Jos ei tiedä, mitä voisi olla, ei kaipaa muutosta.

14 Avoin – suljettu? Avoin ui ketterästi suljettuun (linkit, upotukset, syötteet). Päinvastainen ei onnistu. Tilannearvio: tavoitteet, ryhmä, työmuodot. Sekakäyttö voi olla hyvä vaihtoehto. Opiskelijan mahdollisuus valita. Suljettu lukkiutuu opintojen jälkeen.

15 Google-kalenteriGoogle-kalenteri upotettuna suljettuun

16 4. Avoin työkulttuuri jakaminen

17 Jakamisen eetos Tieto tuottaa uutta vain jaettuna. Datan, informaation ja tiedon eksponentiaalinen lisääntyminen vaatii uusia työmenetelmiä. Ajan käyttäminen mielekkäästi. Ideoitten ja sisältöjen kierrättäminen. Ei merkitse pedagogin kuolemaa, päinvastoin.

18 Elävää aineistoa jaossa, esim. Opettaja.tvOpettaja.tv

19 5. Oppimisprosessia ei voi kopioida tai varastaa

20 Kuka hyötyy jakamisesta? Jos sisällöt riittäisivät oppimisen, tarvittaisiin vain kirjastoja, arkistoja, museoita ja internet. Oppiminen on muuta kuin sisältöjen siirtämistä oppilaan päähän. Tekijänoikeuslait pätevät verkossa. Avoimia sisältöjä voi lisenssoida. Katso tarkemmin>> Katso tarkemmin>>

21 Esim. yli 10 000 000 kuvaa Nimi-mainittava10 000 000 kuvaa

22 6. Näkyvillä oleva houkuttelee

23 Maison de Quartier

24 Jaan kaikki aineistoni avoimesti, ei minulta pois eikä vähennä työtilaisuuksiani vaan päinvastoin.

25 7. Tämä oli vain pieni kurkistus...

26 Luovuutta ja yhteistyötä Mahdollisuuksien maailmaa on joidenkin mielestä jopa ahdistavan paljon. Opettajien foorumit auttavat. Ota askel kerrallaan. Löydä oma juttusi. VinkkiverkkoVinkkiverkko (aine- ja teemaryhmiä) SometuSometu (Sosiaalinen media & oppiminen)

27 Palautetta, kysymyksiä! Palautetta, kysymyksiä! Annen blogi ja kotisivublogikotisivu


Lataa ppt "Monenlaiset oppijat verkossa Anne Rongas. Tämän esityksen laati Anne Rongas Töissä Kotkan aikuislukiossa (opo, ope) aikuiskasvatustieteilijä, maalaisihminenAnne."

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google