Osaaminen esille Europassilla

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Ansioluettelo=Curriculum Vitae
Advertisements

Välivuoden hyödyntäminen  paranna pääsymahdollisuuksiasi lisäopinnoilla  hanki työkokemusta ja opiskelurahaa  paranna kielitaitoasi ja hanki elämänkokemuksia.
Asiantuntijuus ja työelämäorientaatio
AJANKOHTAISTA AMMATILLISESSA JA AIKUISKOULUTUKSESSA
ECVETin ABC ECVET liikkuvuudessa ja opettajan työssä
Opiskelijan arviointi työpaikalla
AMMATTIKORKEAKOULUJEN KIELTEN JA VIESTINNÄN VASTUUOPETTAJIEN TAPAAMINEN ANNELI AIROLA ESR AHOT-KATSAUS.
Näyttötutkintojärjestelmä Tutkinnot Erilaiset tavat suorittaa tutkinto
Osaaminen näkyväksi ja tunnistetuksi EU-tason käytännöt ja suomalaiset sovellukset Kumppanuusfoorumi Helsinki Anni Karttunen.
OSAAMISEN TUNNISTAMINEN TYÖNHAUN POHJANA
Osaamisen ja sivistyksen asialla KANSAINVÄLISTYMINEN EUROOPPALAISEN KORKEAKOULUTUKSEN HAASTEENA JA TAVOITTEENA Kansainvälistyvä opetussuunnitelma Tampere.
Osaamisen ja sivistyksen asialla DIPLOMA SUPPLEMENT Opetusneuvos Carita Blomqvist
ITSETUNTEMUS JA OMA OSAAMINEN
Ammattistartti Ammatilliseen peruskoulutukseen ohjaava ja valmistava koulutus, ammattistartti on  ohjaavaa  joustavaa  yksilöllistä valmistavaa koulutusta.
TYÖHAKEMUS.
Opiskelijavaihto ja työharjoittelu ulkomailla Tutorkoulutus Kansainväliset palvelut
AHOT– aikaisemmin hankitun osaamisen tunnistaminen ja tunnustaminen
Suomalaisen koulujärjestelmän kieliopinnot
Osaamisen ja sivistyksen parhaaksi Neuvoston suositukset epävirallisen ja arkioppimisen validoinnista -Suosituksen keskeinen sisältö -Toimeenpano -Toimeenpanoon.
Osaamisen ja sivistyksen asialla Kansainväliset yhteistohtoriohjelmat Opetusneuvos Carita Blomqvist.
Sijoittumisseuranta 2013 Vuonna 2012 maisteriksi valmistuneiden tilanne ja mielipiteet vuoden 2013 lopulla Jyväskylän yliopisto - koko aineisto Jari Penttilä.
Osaamisen ja sivistyksen parhaaksi EU:n neuvoston suositus epävirallisen ja arkioppimisen validoinnista Omaehtoiset opinnot näkyviksi Carita.
Tiptop – product visio Mats Lindstedt, Lauri Stigell, Petri Heinonen.
Näyttötutkintojärjestelmä
Osaamisen ja sivistyksen parhaaksi Yhteistutkinnoista myönnettävät todistukset Opetushallitus ja opetus- ja kulttuuriministeriö päivittivät marraskuussa.
OHJEITA ANSIOLUETTELON KIRJOITTAMISEEN
Eurooppalainen työnvälityspalvelu EURES OHJAUS 2004-seminaari Jyväskylä, Rantasipi Laajavuori Miten liikkua eurooppalaisilla työmarkkinoilla?
Ajatuksia AMK-opintoihin valmentavan koulutuksen sisällöistä Metropolia / Riitta Metsänen.
OPPIMISEN, OPETUKSEN JA OHJAUKSEN PROSESSIT Yhteiskunnallista kontekstia - Työelämän nopea muutos - Globalisaatio ja kansainvälistyminen - Monikulttuurisuus.
Ops seminaari Askola.
Töissä.fi – sivusto Korkeakoulusta valmistuneet työelämässä Harjoituksia ja tehtäviä valintojen tueksi Leena Penttinen, Jyväskylän yliopisto Kaisa Karhu,
Mihin lukion jälkeen? Kaikki tarvittava tieto keskitetysti: opintopolku.fi.
Opiskelijavaihto ja työharjoittelu ulkomailla Tutoreiden koulutuspäivä Kansainväliset palvelut
Osaamisen osoittaminen työ- tai opiskelupaikkaa varten  Kielitaito  kielitaidon osoittaminen  Osaamisen tunnistaminen  työkokemus.
Tuuleta Osaamistasi Euroopassa  Työ- tai opiskelupaikan hakeminen ja osaamisen osoittaminen ulkomailla  Näin kokoat Europassin: mistä.
Tuuleta Osaamistasi Euroopassa  Työ- tai opiskelupaikan hakeminen ja osaamisen osoittaminen ulkomailla  Näin kokoat Europassin: mistä.
STUDIO-projekti Toimintalinja 3: Osuvuutta ja kysyntälähtöisyyttä aikuisopiskeluun tieto-, neuvonta ja ohjauspalvelujen valtakunnallisella kehittämisohjelmalla.
AHOT Humakissa AHOT– aikaisemmin hankitun osaamisen tunnistaminen ja tunnustaminen 1 Syksy 2015 HUMANISTINEN AMMATTIKORKEAKOULU.
Osaamisen tunnistaminen ja dokumentointi OVA –verkoston tapaaminen ) Kirjoitetaan osaamistodistus/annetaan osaamismerkkejä.
OSAAMISEN TUNNISTAMINEN JA TUNNUSTAMINEN Onnistuneella yhteistyöllä tutkintoon –hanke.
Tutkintoja ja tutkinnon osia voi suorittaa myös työtoiminnassa järjestöissä, liikuntaseuroissa, pajoilla ja vankiloissa! Tutkintoja työtoiminnassa opinnollistamisen.
Arviointi osana oppimisprosessia
VALIDOINTI JA RINNASTAMINEN ELI TUTKINTOJEN TUNNUSTAMINEN
Ohjaus uudistuvassa ammattikoulutuksessa Elise Virnes
Henkilökohtainen osaamisen kehittämissuunnitelma (HOS)
Tutkinto-opiskelu ulkomailla
ETwinning eTwinning on Euroopan komission vuonna 2005 perustama ohjelma, joka kuuluu Erasmus+ -ohjelmaan. eTwinning on eurooppalaisten opettajien yhteistyöfoorumi.
Elinikäinen ohjaus Suomessa
Hops Oma opintopolku Osaamisen tunnustaminen Valinnaisuus
Mitkä määräykset ja ohjeet ohjaavat ammatillisen koulutuksen/korkeakoulutuksen opiskelija-arvioinnin toteutusta? Anna, Marko, Sonja, Suvi
AMMATILLISELLA KOULUTUKSELLA
Ryhmä 2 Keväällä 2016 haussa olevat opetus- ja kulttuuriministeriön hallinnonalan valtakunnalliset ESR-toimenpidekokonaisuudet Osuvaa osaamista: Sujuvat.
Tiedot, taidot ja osaaminen – osaamisesta kertominen
Lissabonin strategia 2010 Tavoitteena on luoda Euroopasta maailman kilpailukykyisin ja dynaamisin tietoon perustuva talous, joka kykenee ylläpitämään kestävää.
OSMo Monikulttuurista osaamista Ohjaamoihin –projekti
Uusien opiskelijoiden info Liikkuvuuspalvelut Juhani Moisio
Yhteiset tutkinnon osat
Vauhtia ja motivaatiota opiskeluun työtä opinnollistamalla
Opinnollistamisen pähkinät
Saimaan ammattiopisto Sampo
Muualla kuin Haaga-Helia:ssa hankittu osaaminen
Hanke
Laurea/Näyttöseteli Opiskelija voi käyttää näyttöseteliä opintojen räätälöintiin tai täydentämiseen Yhdellä näyttösetelillä opiskelija voi näyttää osaamisensa.
Arvioinnin linjaukset perusopetuksessa
Osaamisperusteisuus todeksi – käytäntöjä ja työkaluja
Ajankohtaista OSAOssa Koulutuspalvelupäällikkö Tiina Kuokka
OSAAMISKANSIO Nimi.
Väyläopinnot Yhteistyössä Karelia ja Riveria
Ammatillisen koulutuksen reformin vaikutus vankilaopetukseen
Korvaavuudet syksy 2019 varhaiskasvatuksen koulutus
Esityksen transkriptio:

Osaaminen esille Europassilla Suomen Europass-keskus Opetushallitus europassi@oph.fi

Osaamisen palikat Omat vahvuudet - Missä olen hyvä, missä on kehittämisen varaa Omat mielenkiinnon kohteet - Harrastukset - Mistä pidän, mitä haluan tehdä – mitä haluaisin oppia Tutkinnot ja opinnot, työkokemus - Mitä opintoja olet suorittanut, minkälaista työkokemusta on karttunut

Osaaminen ja sen osoittaminen työnhakua varten Kielitaito - Kielitaidon osoittaminen Osaamisen tunnistaminen - Työkokemus - Kansainvälinen kokemus ja taidot - Muu esim. haettavan työn kannalta olennainen osaaminen Tutkinnon ja opinnot - Tutkintojen tunnustaminen ja vertailu

Europassin tavoite ja tarkoitus ”Europassi on työväline kaikille Euroopan kansalaisille osamisen ja hankittujen tietojen ja taitojen osoittamiseksi. Europassi on avoin, maksuton ja helposti saatavilla.”

Joustava ja monipuolinen Europassi Europassin asiakirjoja ovat: 1. Europass-ansioluettelo, sekä neljä muuta asiakirjaa: 2. Europass-kielipassi 3. Europass-liikkuvuustodistus (Europass Mobility) 4. tutkintotodistusten liitteet erikseen ammatilliselle ja korkeakoulutukselle: Certificate Supplement ja Diploma Supplement. Kaikkia asiakirjoja voi käyttää itsenäisinä kokonaisuuksina, tai niitä voi yhdistellä haluamillaan tavoilla.

Europass-ansioluettelo Ansioluettelon voi täyttää tarpeen mukaan 27:lla eurooppalaisella kielellä. Ansioluetteloon tulee henkilökohtainen osaaminen, tiedot, taidot ja kokemukset. Ensimmäisellä kerralla joutuu pohtimaan omaa osaamista ja miten parhaiten kuvailla sitä. Kerran hyvin tehtyä ansioluetteloa on helppo päivittää. Europass-ansioluettelo toimii myös hyvänä harjoituksena omia vahvuuksiaan ja osaamistaan pohtivalle. Ansioluetteloa on hyvä muokata käyttötarkoituksen mukaan: minkälainen osaaminen on olennaista haettavassa työssä. Ansioluetteloa päivitetään/muokataan tarpeen mukaan; huolella tehdystä pohjasta voit tiivistää 1-2 sivun kokonaisuuden. Europass-ansioluettelossa voi kuvata myös tietoja ja taitoja, joita on kertynyt esimerkiksi harrastusten kautta.

Muut Europassin asiakirjat Europass-kielipassin avulla kielitaitoa voi kuvata monipuolisesti yhteisen eurooppalaisen taitotasoasteikon avulla. Kielitaidon eri osa-alueet arvioidaan erikseen. Kielipassista on erityisesti hyötyä jos kielitaito on hankittu esim. arkioppimisena. Europass-liikkuvuustodistus voidaan myöntää kaikille, jotka lähtevät ulkomaille oppimistarkoituksessa. Kaikki ammatillisesta koulutuksesta valmistuneet voivat saada Europass Certificate Supplement –asiakirjan, joka kuvaa tarkemmin suoritettua koulutusta ja tukee tutkinnon tunnustamista. Kaikki korkeakoulusta valmistuneet saavat automaattisesti Europass Diploma Supplementin, joka antaa tietoja tutkinnosta ja tukee sen tunnustamista.

Suomen Europass-keskus Suomen Europass-keskus on Opetushallitus. Europass-keskus vastaa kaikista Europassin asiakirjoista. Europass- keskukset ovat eri maissa järjestetty eri tavoin. Europass-keskus ylläpitää kansallisia nettisivuja, tuottaa tiedotusmateriaalia ja mm. kouluttaa Europassista. Europass-keskus ylläpitää sähköpostilistaa, neuvoo ja tukee erityisesti oppilaitoksia ja ohjauksen ja neuvonnan ammattilaisia.

Uusi Europassi vuonna 2020 Uusi Europassi tarjoaa valikoiman avoimia ja saavutettavia digitaalisia työkaluja kaikilla virallisilla EU-kielillä. Työkalut tukevat taitojen ja tutkintojen tunnistamista ja tunnustamista, sekä elinikäistä oppimista ja urasuunnittelua: Digitaalinen osaamisen portfolio Tukea ansioluettelon laatimiseen, ansioluettelopohjia Tutkintojen liitteet Tietoa oppimis- ja työskentelymahdollisuuksista Euroopassa.

Lisätietoa www.europass.fi europassi@oph.fi Europassi sosiaalisessa mediassa: https://www.facebook.com/europasseurope/ https://twitter.com/EuropassEurope https://www.instagram.com/europasseurope/