Lähetysopetus rippikoulussa

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Taivas…. Miten pääsen sinne?.
Advertisements

Onpa outoa, miten asiat etenevät…
Työ on kesken Maailman evankelioiminen Tilanne vuonna 2004.
• Rukousta Suomen puolesta • Rukousta seurakuntien puolesta • Rukousta evankelioimisen puolesta Teemavuoden tavoitteet:
Seurakunnan syntyminen ja pioneerityö
MEGATRENDIT  YHTEISKUNNASSA VAIKUTAA MEGATRENDEJÄ, JOTKA VAIKUTTAVAT SEURAKUNTATYÖHÖN.
1. Tim 2: 1-4 Arvoisa Sisärengaslainen, 1. Timoteuskirjeen 2. luvussa Paavali antaa käytännön ohjeita oikeaan jumalanpalveluksen viettämisen. Kysymyksiä,
Luther, regimenttioppi, lähetys
”Niille, jotka olivat tätä kuulemassa, Jeesus esitti vielä vertauksen, koska hän oli jo lähellä Jerusalemia ja monet luulivat Jumalan valtakunnan ilmestyvän.
Vastuun tasot Tukikohta-seurakunnassa
”Menkää kaikkialle maailmaan ja julistakaa evankeliumi kaikille luoduille” Mark 16:15 Kuka käskee ja ketä ? Mikä on minun paikkani ja osuuteni ? Yhdessä.
Tule sellaisena kuin olet 2. Aitous ja epäilys
Valittu kansa – Israel vai me?
NÄEN SEURAKUNNAN... Apt.2:41 -. Näky ohjaa Perus asiakirjat ovat: Arvot ja näky Matt.22:6.
KRISTINUSKON ENSIASKELEET
USKONTO VUORISAARNA 4.LUOKKA.
Dynaamista kristinuskoa Afrikassa Auli Vähäkangas
Tervetuloa tutustumaan mongolialaiseen kotiin!
Pohjana Jeesuksen elämä ja opetus.
Tule sellaisena kuin olet Katso ja maista!
LÄHETYS JA USKONTOJEN KOHTAAMINEN Lähetys, uskonnot ja kohtaaminen - kolme yhteenkuuluvaa sanaa Teesejä ja kysymyksiä Timo Vasko KLK, SLN Suomen Lähetysneuvottelu.
MIKSI JAPANISSA TEHDÄÄN LÄHETYSTYÖTÄ? Kuva: Philippe Gueissaz.
Suomi palaa 2011 EU:n kulttuuripääkaupunkivuosi Mahdollisuus vaikuttaa lähetyskäskyn toteutumiseen Itämeren alueella EU:n kulttuuripääkaupunkivuosi.
KRISTILLINEN TOIMINTAPERIAATE
Lähetystyö ja Martti Rautanen taustalla Jeesuksen lähetyskäsky "Menkää siis ja tehkää kaikki kansat minun opetuslapsikseni: kastakaa heitä Isän ja Pojan.
RUKOILEMALLA YHTEYTEEN
PYHÄ KOLMINAISUUS Stefan Holm: Kirkon jäsenenä – Oppikirja 9. luokalle. Kappale 7. Kuvat:
Papisto turvaa jatkuvuuden
PYHIINVAELLUS JUMALAN VOIDELTUA SEURATEN LAINKUULIAISESTA KANSALAISESTA JUMALAN LAPSEKSI Kolmastoista etappi
Lähetysopetus rippikoulussa Esimerkkejä lähetysoppitunnilla käsiteltävistä asioista.
PYHIINVAELLUS JUMALAN VOIDELTUA SEURATEN LAINKUULIAISESTA KANSALAISESTA JUMALAN LAPSEKSI Yhdeksästoista etappi
PYHIINVAELLUS JUMALAN VOIDELTUA SEURATEN LAINKUULIAISESTA KANSALAISESTA JUMALAN LAPSEKSI Kahdeksastoista etappi
Malmin seurakunnan nuorten lähetyskohde Senegalin koululaiset Senegalin luterilaisen kirkon koulutyön hanke/ Suomen Lähetysseura Minna-Sisko Mäkinen Kuvat:
KRISTINUSKON LEVIÄMINEN JA HAJAANTUMINEN Luku 4 – Motivointi 1.
Yhteinen esirukous Kehotan ennen kaikkea anomaan, rukoilemaan, pitämään esirukouksia ja kiittämään kaikkien ihmisten puolesta, kuninkaiden ja kaikkien.
KRISTILLISEN OPIN KEHITTYMINEN ENNEN JA JÄLKEEN KONSTANTINOLAISEN KÄÄNTEEN UE2 LAJM.
MITEN ELÄÄ KRISTITTYNÄ?. Yleistä Kirkko on kristittyjen yhteisö. Apostolien teot kuvaavat kristinuskon syntyä. Apostolit olivat Jeesuksen opetuslapsia.
Aabrahamin, Iisakin ja Jaakobin Jumala 2 Moos 3:6, 15, Mark 12:26-27 Apt 3:13, Luuk 13:28.
Toivon tiekartta Suomen Lähetysseuran strategia
PELASTUS Luku 4 – Ydinsisältö. Kristillinen oppi pelastuksesta Pienoisevankeliumissa (Joh. 3:16) on tiivistettynä kristillinen näkemys pelastuksesta:
12. Reformoidut kirkot Ydinsisältö.
10. Kristinusko – ristin tie
Luku 14 – Raamatun tulkinta
A Rocha Suomi, Panu Pihkala
Johdatus uuteen rippikoulusuunnitelmaan
Nokian seurakunnan strategia
20. Kristinusko Aasiassa ja Afrikassa
Kristinuskon synty ja alkuseurakunta
KRISTILLINEN LÄHETYSTYÖ
Yksilön lyhyt historia
Mitä tiedät Afrikan uskonnollisesta tilanteesta?
PALVONTAMENOT JA UHRIT
LÄHETYSTYÖ Lähetystyö on sen tekijän oman uskonnon levittämistä edistäviä toimenpiteitä joko uskonnottomille tai toisen uskonnon edustamille henkilöille.
Raamattuprojekti Dia 1. OTSIKKO Dia 6
Luku 23 – Paavali ja hänen kirjeensä
KRISTILLISEN KIRKON SYNTY (kpl 1)
KRISTINUSKO kpl 8.
Kristinuskon harjoittaminen ja elämäntavat
vanhan testamentin etiikasta kristinuskon etiikkaan
vanhan testamentin etiikasta kristinuskon etiikkaan
KRISTINUSKO LEVIÄÄ ROOMASSA
Lähetysopetus rippikoulussa
Kirkkoherra Pekka Tuovinen Rautalammin seurakunta
Mikä/kuka on kristitty?
1 Uskomukset On vaikea tietää varmasti
Suomen Lähetysseuran strategia
”Ruoveden rohkaisijat”
Suomen evankelis-luterilaisen kirkon toiminnan suunta vuoteen 2020
Esitys Pirkanmaan pipliaseuran seminaarissa
16. Kristillisperäiset uskonnot
Esityksen transkriptio:

Lähetysopetus rippikoulussa Esimerkkejä lähetysoppitunnilla käsiteltävistä asioista

Mitä tarkoittaa lähetys? Kristinuskoon mukaan sanoma Jumalasta (Isästä, Jeesuksesta ja Pyhästä Hengestä) kuuluu kaikille, ei vain joillekin Raamatun mukaan Jumala tahtoo, että kaikki ihmiset pääsevät tuntemaan hänet (Matt. 28: 16-20, Luuk. 4:18-19) Lähetys tarkoittaa Jumalan rakkauden välittämistä

Miksi lähetys? 1/2 Jumala rakastaa luomakuntaansa ja tuli siksi itse ihmiseksi maailmaan Jeesus opetti ihmisille Jumalan valtakunnasta ja kutsui jokaista sen piiriin sanoillaan ja teoillaan Jeesus antoi seuraajilleen tehtävän kertoa kaikille, mitä olivat nähneet ja kuulleet

Miksi lähetys? 2/2 Kristittyjen tehtävä on kertoa ja elää todeksi Jumalan rakkautta erityisesti niille, joille Kristus on vieras Jeesuksen esimerkki: Jeesus julisti Jumalan valtakuntaa, auttoi ihmisiä ja antoi ihmisarvon niille, joilta se oli otettu pois Ensimmäisten kristittyjen esimerkki: kokoontuminen jumalanpalveluksiin, julistaminen Jeesuksesta ja avun tarpeessa olevien auttaminen

Miten lähetys toteutuu? Jumalan rakkaudesta todistetaan Jeesuksen ja ensimmäisten kristittyjen esimerkin mukaan: sanoin ja teoin Jokainen kristitty on kutsuttu todistamaan Sanoin: kerromme Jeesuksesta lempeästi ja kunnioittavasti Teoin: autamme apua tarvitsevia ja toimimme hyvän puolesta, muutamme maailmaa oikeudenmukaisemmaksi

Missä lähetys toteutuu? Jeesuksesta todistetaan sanoin ja teoin siellä, missä kristityt elävät Yksittäisen kristityn hengellinen kutsumus on elää arkista elämää Jeesuksen antaman esimerkin mukaan kotipaikkakunnalla, koulussa, työpaikalla, harrastuksissa, ystävien seurassa, seurakunnassa jne. Seurakunta todistaa yhteisönä: järjestää jumalanpalveluksia, diakoniaa, rippikouluja, perheneuvontaa, päiväkerhoja jne.

Mitä on lähetystyö? 1/2 Kaikki kristityt on kutsuttu Jeesuksen seuraajiksi. Jokainen kristitty on lähetystyöntekijä omalla paikallaan. Jokaisella seurakunnalla on lähetystyöntekijöitä, jotka tekevät työtä eri puolilla maailmaa Lähetystyöntekijät toimivat omissa ammateissaan: voi olla pappi, lääkäri, opettaja, kätilö, arkkitehti, muusikko, kielenkääntäjä tai melkein mikä vain

Mitä on lähetystyö? 2/2 Lähetystyö tapahtuu kaikkialta kaikkialle. Ei vaan Suomesta ulkomaille vaan ihan kaikkialta ihan kaikkialle missä kristittyjä löytyy. Lähetystyössä tärkeää on dialogisuus. Lähetystyötä tehdään paikallisten yhteisöjen kautta ja työ yhdessä heidän kanssaan on vastavuoroista ja tasa-arvoista. Meillä on paljon opittavaa kirkoilta ympäri maailmaa.

Mitä lähetys ei ole? Lähetys ei ole käännyttämistä tai miekkalähetystä. Uskonnollinen painostus on väkivaltaa ja väkivalta on aina väärin. Lähetys ei ole ihmisten hädän hyväksikäyttämistä. Apua tarvitsevia autetaan riippumatta heidän uskonnostaan. Lähetys ei ole kulttuuri-imperialismia. Kristittyjen tulee kunnioittaa jokaista ihmistä, hänen arvojaan ja kulttuuriaan.

Suomen ev. lut. kirkon lähetystyö Kirkolla on seitsemän virallista lähetysjärjestöä joiden kautta seurakunnat lähettävät lähetystyöntekijöitä eri puolille maailmaa Kirkon ulkomaanapu tekee kansainvälistä avustustyötä Seurakunnan lähetystyöntekijöitä sanotaan nimikkoläheteiksi; heidän työtään tuetaan rahallisesti ja rukoilemalla hänen puolestaan Työtä tehdään aina yhdessä paikallisten kristittyjen kanssa heidän kansansa hyväksi

Mitä minä voin tehdä? Voin rukoilla sekä lähelläni että kaukana maailmalla elävien ihmisten puolesta Voin rukoilla seurakuntani nimikkolähetin puolesta ja seurata hänen kuulumisiaan Voin käydä jumalanpalveluksissa ja olla aktiivinen seurakunnassani Voin antaa omastani (esim. antaa rahaa kolehtiin tai tukea kummilapsen koulunkäyntiä jonkin lähetysjärjestön kautta)